Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμο το gov.gr Wallet για ταυτότητα και άδεια οδήγησης στο smartphone [Ενημέρωση]

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, project.breeze είπε

Όποιος νομίζει ότι η ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών έγινε επί Πιερρακάκη απλά αυταπατάται. Ο Πιερρακάκης ως νοήμων και προοδευτικός άνθρωπος απλά φρόντισε να συνεχίσει αυτό που έχει ξεκινήσει χρόνια τώρα αντί να ακολουθήσει την γνωστή τακτική: "Ας βγάλω άχρηστο ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι για να κάνω τα δικά μου". Μπράβο του, ο μόνος άξιος υπουργός της τρέχουσας κυβέρνησης, τα εύσημα όμως ανήκουν και σε άλλους που έβαλαν πλάτη χρόνια πριν και σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες (βλέπε ταυτότητες 666 κτλ κτλ)

για ποσα χρονια πριν μιλας ??? αν μιλας απο εποχης Σημιτη ο Πιερακακος ηταν συμβουλος του τοτε...αν μιλας παλιοτερα για πες μας να μαθουμε

• Like 3
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
3 minutes ago, kostasbm said:

για ποσα χρονια πριν μιλας ??? αν μιλας απο εποχης Σημιτη ο Πιερακακος ηταν συμβουλος του τοτε...αν μιλας παλιοτερα για πες μας να μαθουμε

Σιγά παιδιά! Εκείνη την εποχή σπούδαζε ακόμη! :) 

• Like 1
  • Thanks 1

8 λεπτά πριν, kostasbm είπε

Για τον Αλεξ μιλαει.Αντε ολα εγω θα τα εξηγω.

Απλα επι Αλεξ καθυστερησε,επειδη δωσανε βαρος στο διαστημικο προγραμμα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό, αλλά το συγκεκριμένο νήμα στις τελευταίες του σελίδες έχει γίνει υπερβολικά cluttered. Μήπως να σταματήσουμε τις κριτικές, ένθεν κακείθεν, και να δούμε τις πρακτικές και λειτουργικές διαστάσεις της νέας εφαρμογής και ενδεχομένως των αδυναμιών της; Λέω τώρα...

Επεξ/σία από Dead-Poet
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, crossmo είπε

δλδ στο insomnia που είσαι μέλος από το 2009 με 16Κ posts δεν έτυχε ποτέ να μάθεις για το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ε?

https://howto.gov.gr/mod/book/view.php?id=1083

έλα τωρα.....

Άλλο αυτό. Το ίδιο το πιστοποιητικό δεν έχει φωτογραφία μας. 

Αυτό εννοεί ο φίλος. 

Επεξ/σία από SabotazNic

2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Άλλο αυτό. Το ίδιο το πιστοποιητικό δεν έχει φωτογραφία μας. 

Αυτό εννοεί ο φίλος. 

Για αυτό δεν ζήταγαν να έχεις και την ταυτότητα μαζί;

45 λεπτά πριν, billdanos είπε

Screenshot 2022-07-27 at 13.39.37.jpg

Αυτό δεν φαίνεται σε mobile version btw. Δεν ξέρω αν εχει σκοπό να ενημερώνει τους χρήστες με τον ίδιο τρόπο όπως το pinned μήνυμα στο πάνω μέρος. 

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Για αυτό δεν ζήταγαν να έχεις και την ταυτότητα μαζί;

Βασικά τώρα πήγα πίσω στα quotes, και ως κλασικά ο NikosKallithea κατάλαβε άλλο πράγμα. Ναι στην εφαρμογή υπήρχε από την αρχή ή ταυτοπροσωπία. 

Και, ναι

15 ώρες πριν, smpt είπε

περιμένω την στιγμή που θα παω στην τράπεζα και θα μου ζητήσουν την ταυτότητα για να την βγάλουν φωτοτυπία

Υπάρχει άνθρωπος (που ΔΕΝ ειναι συνταξιουχος) που πάει ακόμα στην τράπεζα ? 😅

3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Να ρωτήσω κατι την φωτογραφία που θα την βρίσκει ξερει κανεις; ή θα ανεβάζει καμία πριν 100 χρονια

Θα είναι η ίδια με τις ταυτότητας σου. Θυμήσου ότι όταν έβγαλες την ταυτότητα έδωσες 2 φωτογραφίες. 
Αυτοί έχουν σκανάρει το αντίγραφο που έχουν και υπάρχει σε ψηφιακή μορφή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στην κουβέντα με μερικά κύρια σημεία μιας και όποιος βαρέθηκε να διαβάσει το άρθρο, δε θα διαβάσει την 1η από τις 19 σελίδες σχολίων.

1. Η εφαρμογή ΔΕ λειτουργεί ακόμα. Μπορείς να την κατεβάσεις αλλά δεν μπορείς να περάσεις τα έγγραφα. Από τις 6 το απόγευμα ανοίγει ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΑΦΜ. Ακόμα και την πρώτη μέρα να μη λειτουργεί σωστά λόγω φόρτου συστήματος, ακόμα και την 1η εβδομάδα, θα δουλέψει, περιμέναμε χρόνια για μια τέτοια κίνηση, δε θα κολλήσουμε σε λίγες μέρες.

2. Όχι άλλα "τσιπακια" παιδιά. Είμαστε σε τεχνολογικό site, λίγο κάπου ώπα. 

2.α) Το κινητό είναι μακράν πιο ασφαλές από το πορτοφόλι σου με δυνατότητες κρυπτογράφησης. Αν σου κλέψουν το πορτοφόλι, έμπλεξες. Αν σου κλέψουν το τηλέφωνο πρέπει να ξέρουν και να "σπάσουν" την κρυπτογράφηση. Ως τότε, έχεις ακυρώσει τα πάντα (κάρτες, ταυτότητες κλπ).

2.β) "Φακελωμενοι" ήμασταν ανέκαθεν από το κράτος. Αυτό εκδιδει τα έγγραφα. Τα στοιχεία σου υπήρχαν πάντα στο database. Το ότι είχες το φυσικό αντίγραφο και νόμιζες ότι σου έδινε ελευθερία, όπως π.χ αναφέρθηκε πιο πάνω κάτι για ακυρώσεις ταυτότητας (λες και αν εσύ κυκλοφορείς με παρανόμως ληγμένη ταυτότητα και σε πιάσουν, έχει διαφορά από το να σου λήξει στο κινητό), δε σημαίνει ότι είναι και πραγματικό.

3. Είμαι από αυτούς που προσέχουν το privacy τους. Τα συγκεκριμένα είναι ΚΡΑΤΙΚΑ στοιχεία πολίτη που υπάρχουν σε ΚΡΑΤΙΚΕΣ υπηρεσίες και database. Δεν είναι ούτε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων (άλλες εποχές) ούτε usage patterns που δίνουν απλόχερα οι περισσότεροι στις ιδιωτικές εταιρείες και αυτές κάνουν πάρτυ με τα δεδομένα τους. Ειδικά το 2ο είναι η διαφορά ανάμεσα στο "φακελωμα" που αναφέρουν πολλοί και την περίπτωση με τις ταυτότητες που συζητάμε. Μπορείς να έχεις το κρυπτογραφημένο σου τηλέφωνο, με τα κρατικά σου στοιχεία μέσα, τον password manager σου, τις privacy εφαρμογές σου κλπ. Κανένα παραπάνω "φακελωμα" από αυτό που ήδη υπήρχε.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 17
  • Thanks 12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...