Gatoskylo8 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Οικογενειακό μου πρόσωπο έπιασε δουλειά σε μεγάλη εταιρεία εξυπηρέτησης πελατών (τηλεφωνικό κέντρο) και ένας από τους όρους είναι πως αν θέλει να αποχωρήσει θα πρέπει να ειδοποιήσει 30 ημέρες πριν. Απ'όσο γνωρίζω, στην ελληνική νομοθεσία αν ο εργαζόμενος είναι λιγότερο από 12 μήνες, δεν απαιτείται να δώσει κανένα χρονικό περιθώριο στον εργοδότη του (όπως προφανώς μπορεί να απολυθεί χωρίς ειδοποίηση). Εάν αυτή αποφασίσει να φύγει θα έχει νομικές συνέπειες ή θα της κόψουν από το μισθό της; Εγώ της λέω να μην ασχοληθεί με τηλεφωνικά κέντρα αλλά από τη στιγμή που επιμένει ας πάθει για να μάθει. Συνεχίζω και πιστεύω όμως πως αυτό που της ζητάνε είναι παράνομο. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω;
lector Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Ειναι τοσοο σιγουρη οτι θα μεινει 30 μερες; 😂 Περα απο την πλακα, το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανει ειναι να διαβασει προσεκτικα τη συμβαση. Αν αυτο που λες ειναι ορος της συμβασης, θα πρεπει καπου να αναγραφεται και τυχον ρητρα παραβιασης των ορων. Μετα το αντιπαραβαλλεις με τη νομοθεσια. 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, lector είπε Ειναι τοσοο σιγουρη οτι θα μεινει 30 μερες; 😂 Δεν έχει ξαναδουλέψει σε τηλεφωνικό και είναι μικρή σε ηλικία. Εγώ το έκανα για 9 μήνες στο παρελθόν. Ποτέ ξανά.
hln3 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Της δώσανε με την μία σύμβαση αορίστου; Αναφέρεται κάποια κύρωση σε περίπτωση παραβίασης του όρου ή απλά τον έχουν κοτσάρει εκεί;
Gatoskylo8 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hln3 είπε Της δώσανε με την μία σύμβαση αορίστου; Αναφέρεται κάποια κύρωση σε περίπτωση παραβίασης του όρου ή απλά τον έχουν κοτσάρει εκεί; Επειδή πρόκειται για την αδελφή μου, το διάβασα ολόκληρο και εκτός από αυτό το σημείο δεν λέει τίποτα απολύτως. Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται ότι στέκει. Και δεν αναφέρει τι συνέπειες θα έχει αν φύγει νωρίτερα (το ότι αυτοί σε διώχνουν όμως όποτε γουστάρουν το αφήνω ασχολίαστο). Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2022 από Gatoskylo8
fredd0 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Gatoskylo8 είπε Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται ότι στέκει. Και δεν αναφέρει τι συνέπειες θα έχει αν φύγει νωρίτερα (το ότι αυτοί σε διώχνουν όμως όποτε γουστάρουν το αφήνω ασχολίαστο). οι πρώτοι δώδεκα μήνες απασχόλησης λογίζονται ως δοκιμαστική περίοδος, κατά την οποία η σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση, εκτός αν τα μέρη συμφωνήσουν διαφορετικά. στην περιπτωση της αδερφη σου, με την υπογραφη της συμβασης τα μερη συμφωνουν διαφορετικα https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/58197/nomos-3899-2010 17 5α 1
vorlon68 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε Επειδή πρόκειται για την αδελφή μου, το διάβασα ολόκληρο και εκτός από αυτό το σημείο δεν λέει τίποτα απολύτως. Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται ότι στέκει. Και δεν αναφέρει τι συνέπειες θα έχει αν φύγει νωρίτερα (το ότι αυτοί σε διώχνουν όμως όποτε γουστάρουν το αφήνω ασχολίαστο). Στην Ελλάδα δεν είμαστε? Δεν θα έπρεπε το κείμενο να ήταν στα ελληνικά?
geopro Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Και γιατί να παραιτηθεί κάποιος αντί να εξαναγκάσει την απόλυση του ; 2
Dante80 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 25 λεπτά πριν, geopro είπε Και γιατί να παραιτηθεί κάποιος αντί να εξαναγκάσει την απόλυση του ; Αυτό που είθισται τελευταία είναι η εταιρεία να εξαναγκάζει την παραίτηση, όχι ο εργαζόμενος να εξαναγκάζει την απόλυση.
Margiepan Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 100% telep. Στείλε μου πμ να σου πω τι να περιμένει.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Εμενα η δικη μου συμβαση λεει 2 μηνες! Βεβαια καπου αναφερει στο τελος οτι αν υπαρχει καποιος νομος που ειναι αντιθετος με τον ορο της συμβασης, παυει να ισχυει ο συγκεκριμενος ορος της συμβασης.
geopro Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, Dante80 είπε Αυτό που είθισται τελευταία είναι η εταιρεία να εξαναγκάζει την παραίτηση, όχι ο εργαζόμενος να εξαναγκάζει την απόλυση. Και λοιπόν ; Ο εργαζόμενος είθισται να κινείται προς το συμφέρον του. 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, geopro είπε Και γιατί να παραιτηθεί κάποιος αντί να εξαναγκάσει την απόλυση του ; Διότι ακόμη και όταν οι άλλοι είναι άτιμοι και κακόβουλοι εσύ προσπαθείς να είσαι ακέραιος και σωστός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση π.χ. το να αργείς να απαντήσεις στα τηλέφωνα ή να μιλάς με αγένεια στους πελάτες χαρακτηρίζει εσένα ό,τι και ας σου έχουν κάνει οι προϊστάμενοι. Προσωπικά δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση ανθρώπους που φανέρα μισούν τη δουλειά τους και δεν εξυπηρετούν σωστά το κοινό. Μπορεί εσύ να έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου εναντίον του αφεντικού σου, όμως εγώ δεν σου φταίω και το μόνο που θέλω είναι μια παροχή (είτε σε υπηρεσία είτε σε προϊόν) για αυτά που πληρώνω. Αυτό θα πει να είσαι επαγγελματίας. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Εάν μιλαμε για ΤηλεΑπόδοση (μεταφράζετε στα Αγγλικά προφανώς για το όνομα...), και οι παραιτήσεις και οι λήξεις (προγραμματισμένες ή απρογραμμάτιστες) συμβαίνουν τάχιστα και με κάθε τυπικότητα...Με εξαίρεση το να καταλαμβάνει κάποιος αρκετά υψηλή θέση, ο συγκεκριμένος όρος είναι εκεί απλά για να είναι...Το μόνο που πρέπει απλά να προσεχθεί είναι να επιστραφεί ο εξοπλισμός άρτιος (εάν πχ μιλάμε για τηλε-εργασία), για να μην χρεωθεί τίποτε g@m1$1@t1k@...
MikeJ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Τον θυμάμαι αυτόν τον όρο στη σύμβαση. Άνευ αξίας και ουσίας και απορώ γιατί τον βάζουν ακόμα. Όποτε θες φεύγεις εννοείτε. Τι θα κάνουν δλδ, θα σε κρατήσουν με το ζόρι στυλ δουλεία και έτσι. Τουλάχιστον σε ότι αφορά πληρωμές και δώρα είναι τυπικοί. Ότι έχεις δουλέψει θα το πάρεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα