Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να κάνω εγκατάσταση δικτύου σε ενά σπίτι που δεν υπάρχει διαθέσιμη γραμμή ADSL οπότε η μόνη λύση είναι κάποιο 4G ρουτεράκι.

Έχω αγοράσει της TP-Link το archer mr600 και με τις προεγκαστημένες κέραιες μέσα στο σπίτι εχω 20-30mbps ενώ έξω στην ταράτσα πιάνει 60+ (band 7). Καθώς το router είναι σχετικά ακριβό δεν θέλω να το τοποθετήσω έξω σε στεγανό κουτί (υγρασια, υψηλες θερμοκρασίες) οπότε σκέφτηκα να αγοράσω μια απλή κεραία εφόσον με τις εργοστασιακές κεραίες το σήμα ειναι 100%.

Οπότε για κεραία σκέφτομαι της Mikrotik την mANT LTE 5o (https://mikrotik.com/product/mant_lte_5o).

Το μόνο που με προβληματίζει είναι το καλώδιο. Στα 2 μετρα καλώδιο sma male - male τι απώλειες θα έχει και αν θα αξίζει γενικά τα 30-40 επιπλέον ευρώ που θα κοστίσει το καλώδιο και η κεραία για καλύτερο σήμα.

Επίσης τι τύπο καλωδίου να προτιμήσω; 

Δημοσ.

στα 2 μετρα καλωδιο δεν θα εχεις απωλειες 

γνωμη μου παρε yagi κεραια για καλυτερα αποτελεσματα ....

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasbm είπε

στα 2 μετρα καλωδιο δεν θα εχεις απωλειες 

γνωμη μου παρε yagi κεραια για καλυτερα αποτελεσματα ....

Ο λόγος που δεν επέλεξα κατευθυντική κεραία είναι επειδή το ρούτερ υποστηρίζει carrier aggregation και δεν ξέρω εάν λαμβάνει σήμα μόνο από έναν πύργο. Δεν την έχω πάρει ακόμη όμως την mikrotik 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, kogi4ever είπε

Ο λόγος που δεν επέλεξα κατευθυντική κεραία είναι επειδή το ρούτερ υποστηρίζει carrier aggregation και δεν ξέρω εάν λαμβάνει σήμα μόνο από έναν πύργο. Δεν την έχω πάρει ακόμη όμως την mikrotik 

εγω την ειχα παλια με το dwr921 μονο και μονο για να εχω τερμα σημα...η κεραια ηταν στα 2 χιλ....

το να μη μπορει να λαβει σημα απο εναν πυργο(κεραια) το βλεπω απιθανο....σε τι αποσταση ειναι ο κοντινοτερος πυργος-κεραια ???? ποσους εχεις γυρω σου ??

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα. Δοκίμασα απλα με το ρούτερ σε διάφορα σημεία και είδα που έχει απλά το καλύτερο σήμα. Ξέρεις κάποιο καλό σάιτ να έχει αναλυτικό χαρτί με τις κεραίες των παροχών και τα bands?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...