Panoskoopa Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Πώς έχουμε το iris όπου μπορούμε να στείλουμε χρήματα σε κάποιον φίλο γνωρίζοντας τον αριθμό του ;; Αλλά έχουμε ένα όριο αποστολής χωρίς χρέωση ; Κάπως έτσι υπολογίζω να είναι αυτή η υπηρεσία αλλά θα μας δίνει και τη δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών, αγορών ; Κάτι τέτοιο . Ιδωμεν
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, asmilon είπε Πολυ απλα επειδη το Viber ειναι πολυ πιο απλο και πολυ πιο εκτεταμενο απο το IRIS. Για να ενεργοποιησεις το IRIS πρεπει να εχεις e-banking κατι που ακομα αρκετοι απο επιλογη τους δεν εχουν ενεργοποιησει. Επισης οι τραπεζες τα εχουν κανει αχταρμα, ισως και επιτηδες, με το IRIS δινοντας του η καθε μια το δικο της ονομα για την ιδια υπηρεσια και την κρυβουν σε υπο-μενου που δεν ειναι αμεσα ορατα. Επισης καποιες πχ η Eurobank χρεωνουν την υπηρεσια που υποτιθεται οτι ειναι δωρεαν. Τελος, ενω το mobile IRIS θεωρητικα ειναι δωρεαν, το IRIS απο e-banking εχει μια σεβαστη χρεωση. Κοινως παρα ειναι μπλεγμενο για να το δουλεψει ο καθε μη σχετικος. Ποιος πλέον δεν εχει e-banking? Εκτος απο ηλικιωμένους που ούτως ή αλλως δε νομιζω οτι τους χτυπάει το viber pay. Το οτι οι τράπεζες κρυβουν το IRIS και το μασκαρεύουν με άλλο όνομα ειναι οντως αληθεια 1
Donacgreece Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 10 ώρες πριν, DarkNGrimm είπε Ξεκιναμε από τα βασικά: Δεν έχεις αλισβερίσια με Eurobank. ________ Πάντως ευχάριστο το γεγονός ότι τέτοια εταιρία επιλέγει Ελλάδα ως αρχική χώρα εφαρμογής κάποια δυνατότητας. Αν μη τι άλλο,δείχνει ότι κάτι γίνεται εκεί έξω. Καλά η Ελλάδα για το Viber είναι από τις βασικές αγορές του. Αν δε το είχαν οι πάντες ούτε θα το είχα στο κινητό μου. 2
hariskap Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, vagstef είπε Οντως τωρα ? Ναι, soft launch είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείετε σε site και εφαρμογές που καινούργιες λειτουργίες τις βγάζουν αρχικα σε χώρες που υπάρχει χρήση αλλά δεν είναι σημαντικές κυριώς σε οικονομικό επιπέδο για να μαζέψουν analytics και να φτίαξουν bugs, δες το σαν beta testing. Άλλο ποσοστό χρηστών και άλλο ποσοστό χρηστών που ξοδεύει λεφτά. Προφανός και θα ξεκινήσει από χώρα που έχει χρήστες αλλά με μικρό οικονομικό ρίσκο. Χρησιμοποιούν αυτές τις χώρες σαν δοκιμαστικές φάσεις πριν γίνει roll out παντού. Άλλο παράδειγμα είναι το Netflix που ξεκίνησε το roll out να πληρώνεις τα share account από το Peru. Sorry αλλά η Ελλάδα δεν είναι σημαντική 🤷🏻♂️ Τι ποσοστό νομίζεις από Ελλάδα έχει ξοδέψει έστω και 1 ευρώ στο viber? Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2022 από hariskap
vagstef Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 43 λεπτά πριν, hariskap είπε Ναι, soft launch είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείετε σε site και εφαρμογές που καινούργιες λειτουργίες τις βγάζουν αρχικα σε χώρες που υπάρχει χρήση αλλά δεν είναι σημαντικές κυριώς σε οικονομικό επιπέδο για να μαζέψουν analytics και να φτίαξουν bugs, δες το σαν beta testing. Άλλο ποσοστό χρηστών και άλλο ποσοστό χρηστών που ξοδεύει λεφτά. Προφανός και θα ξεκινήσει από χώρα που έχει χρήστες αλλά με μικρό οικονομικό ρίσκο. Χρησιμοποιούν αυτές τις χώρες σαν δοκιμαστικές φάσεις πριν γίνει roll out παντού. Άλλο παράδειγμα είναι το Netflix που ξεκίνησε το roll out να πληρώνεις τα share account από το Peru. Sorry αλλά η Ελλάδα δεν είναι σημαντική 🤷🏻♂️ Τι ποσοστό νομίζεις από Ελλάδα έχει ξοδέψει έστω και 1 ευρώ στο viber? Δεν τραβάω κανένα ζόρι αλλά αν κάτι είναι beta είναι ξεκάθαρα Beta και πρέπει να το αναφέρεις ρητά. Ειδικά για μια τέτοια λειτουργία που έχει να κάνει με πληρωμές. Το πιο φυσιολογικό θα ήταν να ξεκινήσει από το UK όπως γίνεται συνήθως αλλά δεν είναι το πιο δημοφιλές εκεί. Επίσης δε νομίζω ότι σε άλλες χώρες ξοδεύουν χρήματα για το Viber. Ούτε καν 1
hariskap Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, vagstef είπε Δεν τραβάω κανένα ζόρι αλλά αν κάτι είναι beta είναι ξεκάθαρα Beta και πρέπει να το αναφέρεις ρητά. Ειδικά για μια τέτοια λειτουργία που έχει να κάνει με πληρωμές. Το πιο φυσιολογικό θα ήταν να ξεκινήσει από το UK όπως γίνεται συνήθως αλλά δεν είναι το πιο δημοφιλές εκεί. Επίσης δε νομίζω ότι σε άλλες χώρες ξοδεύουν χρήματα για το Viber. Ούτε καν Το beta testing ήταν παρόμοιο παράδειγμα. https://en.wikipedia.org/wiki/Soft_launch Όσο για το εάν ξοδεύουν σε άλλες χώρες θα εκπλαγείς με τι λεφτά πέφτουν σε εφαρμογές. Ένα fun fact είναι επίσης ότι iPhone users είναι prime target στα mobile γιατι ξοδεύουν παραπάνω λεφτά από android users. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2022 από hariskap
vagstef Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Μιλάμε για το Viber συγκκριμένα όμως. Και το κατά πόσο ένας άνθρωπος ξοδεύει χρήματα σε ένα free messaging app.. Η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια, όχι μόνο δική μας υπόθεση. Αλλά μην το πάμε σε IOS - Android διαχωρισμό δεν έχει νόημα. Ένας χρήστης android μπορεί να έχει αγοράσει ένα Samsung της ναυαρχίδας ισάξιο σε τιμή του τελευταίου iPhone και κάποιος άλλος ένα Samsung του 200άρικου. Κάπου χάνεται η μπάλα εκεί. Οπότε το τι θα ξοδέψεις δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το τι κινητό χρησιμοποιείς.
chipakos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 17 ώρες πριν, panathatube είπε Για να προλάβω τους τεχνοφοβικούς (και παραδόξως το insomnia έχει πολλούς από αυτούς, αν κι η γκρίνια είναι το πραγματικό μας εθνικό σπορ) εγώ έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από το Google wallet. Καταρχάς δεν χρειάζεται να κουβαλάω πια πορτοφόλι έχω μαζί μου ένα 20ευρο μπας και πάθει κάτι το κινητό μου το κλέψουν κτλ. Δεύτερον δεν χρειάζεται να κοιτάω τι μού χτυπάνε έρχεται το ποσό άμεσα στην εφαρμογή. Αναμένω αύριο ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης να μπορούν να ενσωματωθούν στο πορτοφόλι της Google, γιατί η A.thena card για τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι τεχνολογικά πίσω και μπορείς μόνο να φορτίσεις. Το Viber καλύπτει κενό το Wallet δηλαδή μπορείς να δώσεις χρήματα απευθείας σε έναν φίλο σου. Το μεγαλύτερο λάθος ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ήταν να εξαρτάσαι από ένα μέσο και μόνο. Δεν θα πω τίποτε άλλο.
Tetrabitos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, Donacgreece είπε Καλά η Ελλάδα για το Viber είναι από τις βασικές αγορές του. Αν δε το είχαν οι πάντες ούτε θα το είχα στο κινητό μου. Μόνο Ελλάδα και λοιπές βαλκανικες χώρες. Δουλεύω σε εταιρεία με 6 διαφορετικές εθνικότητες, δεν το ήξεραν και ξινισαν μόλις τους το έδειξα. Εγώ αναγκάστηκα να κατεβάσω what's app. Κάτι έγινε στο σύμπαν και έπιασε το Viber στην Ελλάδα. Τι να κάνουν και αυτοί; Δειλά δειλά βήματα από εδώ θα τα αρχίσουν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 14 ώρες πριν, SabotazNic είπε οπως το πορτοφολι σου? Μονο που εκει μπορεις να χρεωθεις μεχρι 50 ευρω και συνολο εως 150 ευρω σε καθε καρτα. Αν καποιος χρησιμοποιει g wallet, ipay κτλ, χωρις κλειδωματα οθονης, τοτε ειναι αξιος της μοιρας του. Δεν γίνεται να έχεις google wallet χωρίς κλείδωμα οθόνης. Αυτό που γίνεται, ειναι να έχεις magisk (root) + magisk module που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το NFC με κλειστή οθόνη, οπότε μόνο με αυτό τον τρόπο κινδυνεύεις και είναι κάτι που θα το κάνουμε οι 5-10 τύποι που ασχολούμαστε εκτενώς με magisk modules, οπότε και γνωρίζουμε τους κινδύνους που ενέχει μία τέτοια φάση. Επίσης, η πιο safe πρακτική που μπορείς να ακολουθείς με τις κάρτες (ψηφιακές ή μη), είναι να έχεις έναν dedicated λογαριασμό, μόνο για αγορές, όπου η κάρτα σου θα είναι συνδεδεμένη ΜΟΝΟ σε αυτόν τον λογαριασμό. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός, θα είναι είτε άδειος, είτε θα έχει ένα μικρό ποσό. Όταν θα χρειαστεί να κάνεις κάποια αγορά, μεταφέρεις μέσω ebanking (ή banking app) το ποσό που απαιτείται και τέλος. Δεν πα να σου κλέψουν όλες τις κάρτες; Ούτε ανάληψη θα μπορούν να κάνουν αν η κάρτα "βλέπει" ΜΟΝΟ τον άδειο λογαριασμό. 2 ώρες πριν, chipakos είπε Το μεγαλύτερο λάθος ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ήταν να εξαρτάσαι από ένα μέσο και μόνο. Δεν θα πω τίποτε άλλο. Τσιτάτο άνευ ουσίας αυτό που λες. Πλέον το να κάνεις ηλεκτρονικές συναλλαγές, είναι απαραίτητο για να χτίζεις αφορολόγητο. Οπότε έχεις την φυσική πλαστική κάρτα, έχεις και την ψηφιακή. Αν αύριο το gpay, apple wallet, κλπ καταρρεύσουν, θα εξακολουθείς να έχεις την φυσική κάρτα. 1 ώρα πριν, Tetrabitos είπε Μόνο Ελλάδα και λοιπές βαλκανικες χώρες. Δουλεύω σε εταιρεία με 6 διαφορετικές εθνικότητες, δεν το ήξεραν και ξινισαν μόλις τους το έδειξα. Εγώ αναγκάστηκα να κατεβάσω what's app. Κάτι έγινε στο σύμπαν και έπιασε το Viber στην Ελλάδα. Τι να κάνουν και αυτοί; Δειλά δειλά βήματα από εδώ θα τα αρχίσουν. Έτσι ακριβώς. Εν τω μεταξύ, το viber είναι full στα ads και στο tracking. Κάτι που το μεγαλύτερο μέρος του 91% των χρηστών του στην Ελλάδα, ούτε το γνωρίζει, αλλά και να τους το πεις, ούτε τους απασχολεί. Ευτυχώς ο στενός μου κύκλος, δεν έχει πρόβλημα να έχει εγκατεστημένο και το signal, για να μιλάει μαζί μου. 😀
chipakos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, SteliosThess είπε Δεν γίνεται να έχεις google wallet χωρίς κλείδωμα οθόνης. Αυτό που γίνεται, ειναι να έχεις magisk (root) + magisk module που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το NFC με κλειστή οθόνη, οπότε μόνο με αυτό τον τρόπο κινδυνεύεις και είναι κάτι που θα το κάνουμε οι 5-10 τύποι που ασχολούμαστε εκτενώς με magisk modules, οπότε και γνωρίζουμε τους κινδύνους που ενέχει μία τέτοια φάση. Επίσης, η πιο safe πρακτική που μπορείς να ακολουθείς με τις κάρτες (ψηφιακές ή μη), είναι να έχεις έναν dedicated λογαριασμό, μόνο για αγορές, όπου η κάρτα σου θα είναι συνδεδεμένη ΜΟΝΟ σε αυτόν τον λογαριασμό. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός, θα είναι είτε άδειος, είτε θα έχει ένα μικρό ποσό. Όταν θα χρειαστεί να κάνεις κάποια αγορά, μεταφέρεις μέσω ebanking (ή banking app) το ποσό που απαιτείται και τέλος. Δεν πα να σου κλέψουν όλες τις κάρτες; Ούτε ανάληψη θα μπορούν να κάνουν αν η κάρτα "βλέπει" ΜΟΝΟ τον άδειο λογαριασμό. Τσιτάτο άνευ ουσίας αυτό που λες. Πλέον το να κάνεις ηλεκτρονικές συναλλαγές, είναι απαραίτητο για να χτίζεις αφορολόγητο. Οπότε έχεις την φυσική πλαστική κάρτα, έχεις και την ψηφιακή. Αν αύριο το gpay, apple wallet, κλπ καταρρεύσουν, θα εξακολουθείς να έχεις την φυσική κάρτα. Έτσι ακριβώς. Εν τω μεταξύ, το viber είναι full στα ads και στο tracking. Κάτι που το μεγαλύτερο μέρος του 91% των χρηστών του στην Ελλάδα, ούτε το γνωρίζει, αλλά και να τους το πεις, ούτε τους απασχολεί. Ευτυχώς ο στενός μου κύκλος, δεν έχει πρόβλημα να έχει εγκατεστημένο και το signal, για να μιλάει μαζί μου. 😀 Επομένως συμφωνείς μαζί μου ότι η πλαστική κάρτα δεν θα αντικατασταθεί από το ψηφιακό πορτοφόλι. Εγώ δεν είπα να καταργηθούν οι κάρτες.Εγώ έγραψα ότι το μεγαλύτερο λάθος ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ είναι να εξαρτάσαι από ένα μέσο και μόνο, όποιο κι αν είναι αυτό.
sheik Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Σιχαμερη εφαρμογη, εμεις και κατι τριτοκοσμικες χωρες το χρησιμοποιουμε σε τοσο μεγαλο βαθμο. Το εχω εγκατεστημενο επειδη απλα "πρεπει" λογω φιλων/συγγενων που αυτο εμαθαν, αυτο χρησιμοποιουν. Επαθα σοκ με το 91%. Απόλυτα λογικο να μπαινουν σε τετοια χωραφια, οπως ειπωθηκε ηδη καμια τραπεζα δεν εχει τετοια βαση χρηστων.
kchris298 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Ε βεβαια μονο στην Ελλαδα εχει τοσο μεγαλη απηχηση το Viber στον υπολοιπο κοσμο WhatsApp και οποιαδηποτε αλλη πλατφορμα εκτος Viber.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, chipakos είπε Επομένως συμφωνείς μαζί μου ότι η πλαστική κάρτα δεν θα αντικατασταθεί από το ψηφιακό πορτοφόλι. Εγώ δεν είπα να καταργηθούν οι κάρτες.Εγώ έγραψα ότι το μεγαλύτερο λάθος ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ είναι να εξαρτάσαι από ένα μέσο και μόνο, όποιο κι αν είναι αυτό. Που αναφέρθηκε ότι δεν θα υπάρχει και η φυσική κάρτα/ταυτότητα όμως; Όταν κάποιος λέει "επιτέλους, όλα ψηφιακά!", εννοεί πως δεν χρειάζεται να κουβαλάει μαζί του και τις φυσικές κάρτες/ταυτότητες/διπλώματα. Κανείς δεν είπε να μην υπάρχει εναλλακτική μέσω της φυσικής κάρτας. Αλλά όταν είσαι έξω, είναι περισσότερο ασφαλές να τα έχεις ψηφιακά, ώστε να μην ενέχει ο κίνδυνος να τα χάσεις. Αν χάσεις το κινητό πχ, κάνεις revoke τα login sessions και τέλος.
vagstef Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, kchris298 είπε Ε βεβαια μονο στην Ελλαδα εχει τοσο μεγαλη απηχηση το Viber στον υπολοιπο κοσμο WhatsApp και οποιαδηποτε αλλη πλατφορμα εκτος Viber. Το θεωρείς κάτι τριτοκοσμικό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα