jimis_vts Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, Black Demis είπε παντα η πηγαινα δικα μου η τους ελεγα τι να παρουν (έστελνα email με κωδικους) και οχήματα που ηταν στην αντιπροσωπεία στην εγγύηση και χωρίς μόνο ενας μια φορά μου γρρινιαξε γιατι ηθελα να βαλω trw τακακια με 43 ευρω set και δίσκους και αυτος μου ελεγε τι τα θέλεις τοσο ακριβά πάρε με μισά λεφτά τα ashika που ειναι στα 21 ολα αυτα δεν γινοταν λόγο χρημάτων απλα πάντα εβαζα τα καλύτερα ανταλλακτικά (ποιο καλα απο τα γνήσια) Πςςςςς τακάκια trw... Και μέγαρα μπαίνεις άνετα... Ενώ με τα ashika δεν θα μαζεύεται το εργαλείο....
tutuyo Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, korakios είπε μπορείς και να προσυμφωνήσεις τα περαστικά παίρνοντας προσφορές μα αυτο δεν καταλαβαινω σε τετοιου ειδους ερωτησεις. Οταν αναθετεις σε ενα μαστορι μια δουλεια, ρωτας χρονο παραδοσης και ποσο θα σου κοστισει. Οχι μονο στα αυτοκινητα, σε καθε εργο. Δλδ θα φωναζες ενα μαστορα να σου χτισει ενα τοιχο και θα περιμενες να τελειωσει μεχρι να σου πει την λυπητερη? Βασικα πραγματα. Αν σε καλυπτει, προχωρας, εαν οχι παρακάτω. 10 ώρες πριν, expert30 είπε ακριβώς αυτο θέλω να νομίζει ,έχω καει και δεν ξαναθέλω να γίνει ας την φάς κι εσύ σφυριχτά και έλα μετα να μου πείς για τσιπιά και ασέβεια Εγω προσωπικα δεν την εφαγα ουτε θα την φαω ποτε, οχι γιατι ειμαι ο σουπερ ντουπερ εξυπνος, απλα θα συμφωνησω απο πριν την τιμη. Τοσο απλο Τωρα να εμφανιστεις στο συνεργειο με τα τακακια και τα λαδια παραμασχαλα ειναι καρμοιρια. Εαν νομιζεις οτι ο μαστορας σε υπερχρεωνει τα τακακια πχ, δεν εχεις φτασει καν σε αυτο το σημειο, καθως το εχεις ηδη ρωτησει Εκτος και αν μιλαμε για κατι σουπερ εξειδικευμενο που θες εσυ για καποιο λογο να βαλεις 10 ώρες πριν, Joshua21 είπε Η σύγκριση με εστιατόριο είναι εντελώς άκυρη, η δουλειά του εστιατορίου είναι να σου προσφέρει μαγειρεμένο φαγητό, η δουλειά του συνεργείου όμως είναι απλώς να αλλάζει ένα σετ συμπλέκτη πχ και όχι το εμπόριο ανταλλακτικών. Τα συνεργεια δεν (μετα)πωλουν/εμπορευονται ανταλλακτικα? Τοτε πως κοβουν (λεμε τωρα) νομιμη αποδειξη με ΦΠΑ για τα υλικα? αυτος εδώ ο κυριος που εντελως τυχαια μου εβγαλε ο γουγλης τι ειναι? επισης, μαντεψε, τα εστιατορια δεν εμπορευονται τα υλικα. Εκτος και πας συχνα σε εστιατοριο να αγορασεις ενα πακετο μακαρονια Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2022 από tutuyo 2
tzotzo Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Εμένα μάστορας έχει χρεώσει 1(ΕΝΑ) μεταχειρισμένο αμορτισέρ σε ΑΤΟΣ όσο δύο καινούρια.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 18 ώρες πριν, expert30 είπε παιδιά γνωρίζει κάποιος κανένα συνεργείο στην λάρισα που να μπορώ να πάω με δικά μου ανταλλακτικά και να μην με κοιτάει ο μάστορας με ξυνισμένη φάτσα γιατί του έκανα το αυτονόητο?ευχαριστώ Για τι ανταλλακτικά μιλάμε; Μπορει να μην συμφέρει να πας δικά σου, εκτός αν τα έχεις αγοράσει ήδη.
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 54 λεπτά πριν, tutuyo είπε Τα συνεργεια δεν (μετα)πωλουν/εμπορευονται ανταλλακτικα? Τοτε πως κοβουν (λεμε τωρα) νομιμη αποδειξη με ΦΠΑ για τα υλικα? αυτος εδώ ο κυριος που εντελως τυχαια μου εβγαλε ο γουγλης τι ειναι? Τα συνεργεία αυτοκινήτων ΔΕΝ πωλούν/μεταπωλούν/εμπορεύονται ανταλλακτικά, δεν έχουν καν την δυνατότητα να κόψουν παραστατικό για ανταλλακτικά γιατί δεν έχουν δηλωμένο τον αντίστοιχο ΚΑΔ στην εφορία, μόνο ΑΠΥ/ΤΠΥ (απόδειξη/τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών) μπορούν να κόψουν για την εργασία τους, για τα ανταλλακτικά άντε το πολύ πολύ να σου δώσουν ΑΛΠ κάποιου εμπόρου. Αυτοί που εμπορεύονται και ανταλλακτικά λέγονται αλλιώς, όπως ακριβώς αναφέρεται στο λογότυπο του κυρίου που σου έβγαλε τυχαία ο γκούγκλης, "Service - ανταλλακτικά αυτοκινήτων 1990 ΜΟΙΡΑΣ". 1 ώρα πριν, tutuyo είπε επισης, μαντεψε, τα εστιατορια δεν εμπορευονται τα υλικα. Εκτος και πας συχνα σε εστιατοριο να αγορασεις ενα πακετο μακαρονια Το γνωρίζω πολύ καλά, έτοιμα φαγητά πουλάνε, τα παραστατικά που κόβουν έτοιμα φαγητά γράφουν πάνω, για αυτό ακριβώς και λέγονται "εστιατόρια" και όχι κάπως αλλιώς. Όσα έχουν την δυνατότητα να πουλάνε και μακαρόνια λέγονται "εστιατόριο-παντοπωλείο", παλιότερα συναντούσες τέτοια μόνο σε χωριά, πλέον έχουν αρχίσει να γίνονται μόδα στην Αθήνα.
Leleouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 πως κατέληξε σε σύγκριση με εστιατόρια το νήμα; κανένα νόημα τα πράγματα είναι απλά που αναφέρθηκαν και νωρίτερα σε οποιονδήποτε μάστορα πας με δικά σου ανταλλακτικά θα κάνει την δουλειά που θες αλλά πρακτικά θα είναι χειρότερα γιατί θα σε χρεώσει έξτρα εργατικά εφόσον δεν σου βρήκε/έβαλε ο ίδιος και έχασε κέρδος απο κει όπως και δεν θα έχεις την ίδια υποστήριξη για after service τρόπον τινά, δεν με σεβάστηκες και μου φέρνεις τα δικά σου λες και είμαι απατεώνας; (άσχετα αν είμαι η όχι) γιατί να σε σεβαστώ και να σε εξυπηρετήσω σε ώρα ανάγκης;
geopro Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 13 ώρες πριν, Greektrooper είπε Για τα μεγάλα αστικά κέντρα, δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση ιδιώτης να βρίσκει ανταλλακτικά (είτε αναλώσιμα λαδοξιδα π.χ είτε μηχανικά) πιο φθηνά. Μην το λέμε αυτό κατηγορηματικά. Πολλά συνεργεία έχουν παραμείνει στους παλιούς τους προμηθευτές και αγοράζουν ακριβότερα και από τον ιδιώτη. Το άσχημο δε είναι ότι βάζουν και σαβουρες ανταλλακτικά. Μου είχε τύχει μια φορά που ζήτησα ate δισκοπλακες και το συνεργείο μου είπε ότι δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά. Το αποτέλεσμα ήταν να του τις πάω εγώ και να μου κοστίσει το ίδιο με την τιμή που θα με χρέωνε το συνεργείο για την σαβουρα που θα έβαζε. Το τί δε "άκυρα" αναλώσιμα τους έχω δει να βάζουν δεν λέγεται ! Πάντα τα αναλώσιμα και ανταλλακτικά τους τα πηγαίνω και μάλιστα μου το ζητούν και οι ίδιοι για να μην έχουν την ευθύνη για το ανταλλακτικό. Δεν δυσανασχετεί κανένας αρκεί να υπάρχει προσυνεννόηση διότι και το συνεργείο προσδοκά να βγάλει το κατιτις από το ανταλλακτικό . Οπότε αν είναι ενήμεροι, ξέρουν και τι εργασία θα χρεώσουν. 3
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 20 λεπτά πριν, Leleouras είπε τα πράγματα είναι απλά που αναφέρθηκαν και νωρίτερα σε οποιονδήποτε μάστορα πας με δικά σου ανταλλακτικά θα κάνει την δουλειά που θες αλλά πρακτικά θα είναι χειρότερα γιατί θα σε χρεώσει έξτρα εργατικά εφόσον δεν σου βρήκε/έβαλε ο ίδιος και έχασε κέρδος απο κει Δεν παίζει αυτό, αν σου ζητήσει πολλά για εργατικά απλά δεν θα τον προτιμήσεις, εκτός και αν εσύ συνηθίζεις να ρωτάς για τη χρέωση αφού έχει πρώτα κάνει τη δουλειά. 21 λεπτά πριν, Leleouras είπε όπως και δεν θα έχεις την ίδια υποστήριξη για after service τρόπον τινά, δεν με σεβάστηκες και μου φέρνεις τα δικά σου λες και είμαι απατεώνας; (άσχετα αν είμαι η όχι) γιατί να σε σεβαστώ και να σε εξυπηρετήσω σε ώρα ανάγκης; Τι ακριβώς σημαίνει εξυπηρέτηση σε ώρα ανάγκης? Πχ αν βιάζεσαι να παρατήσει ότι άλλο κάνει και να φτιάξει εσένα?
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Είναι απλό,ρωτάς ποσα θέλει να σου περάσει πχ δισκους τακάκια,εργασία.
Leleouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 6 minutes ago, Joshua21 said: Δεν παίζει αυτό, αν σου ζητήσει πολλά για εργατικά απλά δεν θα τον προτιμήσεις, εκτός και αν εσύ συνηθίζεις να ρωτάς για τη χρέωση αφού έχει πρώτα κάνει τη δουλειά. ρε συ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι από αυτά που θα έβγαζε απο τα ανταλλακτικά θα στα έκοβε απο εργατικά για να βγει νορμάλ η τιμή; μιλάμε για το πως λειτουργούν τα πράγματα ρεαλιστικά και όχι πως θα θέλαμε ιδανικά 8 minutes ago, Joshua21 said: ι ακριβώς σημαίνει εξυπηρέτηση σε ώρα ανάγκης? Πχ αν βιάζεσαι να παρατήσει ότι άλλο κάνει και να φτιάξει εσένα? όπως μετά το service/επισκευή σε σύντομο διάστημα δεν θα αναλάβει καμία ευθύνη εφόσον δεν είναι δικά του τα ανταλλακτικά και πόσο μάλλον να εξυπηρετηθείς άμεσα δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις παραμένουν άπειροι απατεώνες αλλά παραμένει σχέση εμπιστοσύνης με τον μάστορα σου όταν σε ώρα ανάγκης δεν τους πας δικά σου ανταλλακτικά και το έχεις κάνει παλαιότερα, μάντεψε τι λένε οι πιθανότητες ότι θα γίνει : ) από την άλλη αν τον έχεις εμπιστευτεί στο παρελθόν θα το σεβαστεί και ίσως βάλει μπούτι το φιλότιμο + στατιστικά δεν θα σε δαγκώσει όλα αυτά εφόσον συζητάμε και ρωτάμε τιμούλα
Mansora Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Σε αναβαθμισμένα εξαρτήματα (καλύτερα τακάκια, κολαρα κτλ), λάδια και αναλώσιμα δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα ίσα ισα τους γλιτωνεις κόπο, απλά θα βάλουν τη χασούρα από το ανταλλακτικό στην εργασία. Σε πιο μεγάλες δουλειές ίσως σου ρίξουν άκυρο γιατί αν του πας ένα λάθος εξάρτημα για το συνεργείο σημαίνει διπλός κόπος και δέσμευση μιας θέσης εργασίας μέχρι στο τέλος να βρεθεί το σωστό
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Leleouras είπε ρε συ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι από αυτά που θα έβγαζε απο τα ανταλλακτικά θα στα έκοβε απο εργατικά για να βγει νορμάλ η τιμή; μιλάμε για το πως λειτουργούν τα πράγματα ρεαλιστικά και όχι πως θα θέλαμε ιδανικά Όχι, δεν μπορώ να το καταλάβω επειδή ξέρω από πρώτο χέρι πως δεν ισχύει. Τις τιμές των ανταλλακτικών τις φουσκώνουν για να βάλουν στην τσέπη περισσότερα, και όχι για να σου κόψουν από τα εργατικά και στο τέλος να βγει νορμάλ η τιμή όπως νομίζεις. Πχ θέλει το αυτοκίνητο μου σετ συμπλέκτη (το οποίο το βρίσκω εγώ max 90€), και το συνεργείο μου ζητάει 250 με δικά του ανταλλακτικά, και φυσικά χωρίς να ξέρω τι ακριβώς θα μου βάλει, και φυσικά χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό για τα ανταλλακτικά (για εργασία θα μου δώσει μόνο αν πληρώσω το ΦΠΑ). Αν όμως του πάω εγώ το σετ δε θα μου ζητήσει 160€ εργασία, θα μου ζητήσει μέχρι 100€ το πολύ μια και μέχρι τόσο ζητάνε εργασία όλοι οι υπόλοιποι, και εννοείται πως θα με κοιτάει με ξινισμένη φάτσα επειδή δεν του έδωσα την ευκαιρία να με κατακλέψει. 15 λεπτά πριν, Leleouras είπε όπως μετά το service/επισκευή σε σύντομο διάστημα δεν θα αναλάβει καμία ευθύνη εφόσον δεν είναι δικά του τα ανταλλακτικά και πόσο μάλλον να εξυπηρετηθείς άμεσα δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις παραμένουν άπειροι απατεώνες αλλά παραμένει σχέση εμπιστοσύνης με τον μάστορα σου όταν σε ώρα ανάγκης δεν τους πας δικά σου ανταλλακτικά και το έχεις κάνει παλαιότερα, μάντεψε τι λένε οι πιθανότητες ότι θα γίνει : ) από την άλλη αν τον έχεις εμπιστευτεί στο παρελθόν θα το σεβαστεί και ίσως βάλει μπούτι το φιλότιμο + στατιστικά δεν θα σε δαγκώσει όλα αυτά εφόσον συζητάμε και ρωτάμε τιμούλα Τέτοιο συνεργείο (δλδ που κοιτάει να σε φάει από παντού) ευθύνη δεν θα αναλάβει ούτως ή άλλως, θα ρίξει την ευθύνη στον έμπορο ανταλλακτικών, ο οποίος με τη σειρά του θα τη ρίχνει στο συνεργείο άσχετα αν τα πούλησε στο συνεργείο ή σε σένα. Και όχι, δεν είναι σίγουρο πως το συνεργείο θα σε εξυπηρετήσει άμεσα αν σε έχει κατακλέψει στο παρελθόν. Αν είχε φιλότιμο τότε δεν θα σε δάγκωνε εξαρχής, και δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να του πας εσύ τα ανταλλακτικά. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. 3 1
Leleouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 40 minutes ago, Joshua21 said: Πχ θέλει το αυτοκίνητο μου σετ συμπλέκτη (το οποίο το βρίσκω εγώ max 90€), και το συνεργείο μου ζητάει 250 μιλάς για ένα παράδειγμα και κατόπιν συνεννόησης με τα πάντα, είτε είναι παραστατικά είτε οτιδήποτε άλλο αν δεν σου κάνει, ρωτάς αλλού οτιδήποτε αναφέρω είναι για το πως λειτουργούν τα service γενικότερα όχι μόνο αυτοκίνητα μάστορας και πελάτης είναι είδους σχέσης 1
expert30 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) πρόβλημα με ιμάντα χρονισμου μου κόστισε 180 ευρώ ,έλεος δεν με ενδιαφέρει τι σετ έβαλε αλλά προτιμώ να διαλέξω εγώ τι να βάλω στο αμάξι παρά ο μάστορας,γενικά όλοι οι μάστορες αυτο το πρόβλημα έχουνε ,θέλουνε να βγάλουνε το κατιτίς απο τα ανταλλακτικά καλώς η κακώς,αλλα΄είναι και μερικοι που το παρακάνουνε ,ωπότε καλύτερα να γίνομαι παράξενος και μα κοιτάνε σαν εξωγήινο παρα να ξαναβρεθώ μακάκας, btw ερώτηση πόσο περιπου κοστίζει αλλαγή δισκο πλατό?ένας που βρήκα μου είπε 120 εργατικά . Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2022 από expert30
Uptheirons Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Παντως στο autoduder σου λεει τιμες συνεργειων ανα εργασια και τι ανταλλακτικα θα βαλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα