Προς το περιεχόμενο

Πιο γρήγορο το boot time των Xbox Series X και S

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Microsoft επιταχύνει σημαντικά το χρόνο εκκίνησης της τελευταίας γενιάς κονσολών του Xbox.

Όσοι είναι μέλη του προγράμματος Xbox Insider, μπορούν από σήμερα να δουν με την τελευταία δοκιμαστική έκδοση ότι ο χρόνος εκκίνησης σε μια πλήρη εκκίνηση, έχει μειωθεί κατά περίπου 5 δευτερόλεπτα για τις κονσόλες Xbox Series X/S. Η Microsoft κατάφερε να επιταχύνει το boot time δημιουργώντας ένα συντομότερο animation εκκίνησης.

H Microsoft επιβεβαίωσε τις αλλαγές την περασμένη Παρασκευή. Ο Josh Munsee, διευθυντής marketing του Xbox, αναφέρει ότι η εταιρεία δημιούργησε «ένα συντομότερο animation (~4 δευτερόλεπτα) συγκριτικά με αρχικό animation που βλέπουμε κατά την εκκίνηση (~9 δευτερόλεπτα), βοηθώντας στη μείωση του συνολικού χρόνου που χρειάζεται ο χρήστης μέχρι να έχει πρόσβαση στην κονσόλα του». Έκπληξη αποτελεί ότι οι βελτιώσεις στο χρόνο εκκίνησης δεν περιορίζονται στις τελευταίες κονσόλες της Microsoft αλλά και στην προηγούμενη γενιά, το Xbox One όπου και στην περίπτωση αυτή το boot time είναι αισθητά ταχύτερο σε σχέση με το παρελθόν.

xboxboot.gif.68faefe7ea38975107a88db9c1952fec.gif

Οι κάτοχοι του Xbox θα επωφεληθούν από τους ταχύτερους χρόνους εκκίνησης μόνο αν έχουν ρυθμίσει τις κονσόλες τους στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας (Energy Saver Mode) αντί για τη λειτουργία αναμονής (Standby mode). Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας σημαίνει ότι η κονσόλα απενεργοποιείται πλήρως, αντί να εισέρχεται σε κατάσταση αναμονής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι αμέσως μόλις ανοίξετε την κονσόλα, όμως η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας είναι πιο φιλική για τους λογαριασμούς ρεύματος και τον πλανήτη.

Οι αλλαγές της Microsoft θα κάνουν πιο γρήγορη την εκκίνηση στη λειτουργία Energy Saver, μειώνοντας τη διαδικασία εκκίνησης των Xbox Series X/S από περίπου 20 δευτερόλεπτα σε περίπου 15 δευτερόλεπτα (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μεταξύ του πατήματος του κουμπιού λειτουργίας και της εμφάνισης της κινούμενης εικόνας). Αυτό κάνει τη λειτουργία Energy Saver ακόμη πιο ελκυστική, ειδικά από τη στιγμή που εδώ και μερικούς μήνες η Microsoft την έχει δηλώσει προεπιλεγμένη επιλογή για κάθε νέα κονσόλα. Η συγκεκριμένη λειτουργία προστέθηκε παράλληλα μ’ αυτή για δυνατότητα λήψης ενημερώσεων στο παρασκήνιο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω PS5 και Series S για 2η κονσολα λόγω Game Pass (φόρτωσα 3 χρονια με 105 ευρώ). 

Μιλάμε για τον ορισμό του value for money. Καταπληκτικό μηχάνημα στα λεφτά του!

• Like 4

2 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Έχω PS5 και Series S για 2η κονσολα λόγω Game Pass (φόρτωσα 3 χρονια με 105 ευρώ). 

Ιδιο πακετο, εχω γλειτωσει παρα πολλα χρηματα τα τελεταια 2 χρονια!

22 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Πλακα πλακα, η γενια αυτη βρισκεται στα μεσα της ζωης της και ακομα δεν εχουμε διαθεσιμοτητα περα απο το xbox s.s.

Ούτε 2 χρόνια δεν βγήκαν οι κονσόλες. Ποιά "μέσα";

• Like 4

18 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Πλακα πλακα, η γενια αυτη βρισκεται στα μεσα της ζωης της και ακομα δεν εχουμε διαθεσιμοτητα περα απο το xbox s.s.

Μόνο 1 χρόνος και (σχεδόν) 9 μήνες έχουν περάσει από τότε που βγήκαν οι κονσόλες. Αυτό εσείς το λες μέσα ζωής; Να είχαν περάσει 3 χρόνια θα έλεγα πως συμφωνώ, αλλά συνήθως 6-7 χρόνια κρατάνε κάθε console generation, άρα έχουμε ακόμα καιρό μέχρι να το ακούσουμε από τις ίδιες τις εταιρείες πως είμαστε στα μέσα ζωής των κονσολών

Spoiler

Το βρήκα πανευκολα από έναν ναυτικό. Είχε δύο series X και του έδωσα το s και 200€ ανταλλαγή γιατί το ήθελε για το πλοίο που μπαρκάρει.

Και το S μεταχειρισμένο το είχα πάρει.

Άμα ψάχνεις βρίσκεις και με λίγο τύχη.

Τώρα θέλω πάλι ένα S για το χωριό.

Τώρα για τους χρόνους, πάλι στα μπαμ άνοιγε άμα το είχες standby, καλοδεχούμενο πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Silverage είπε

Δηλαδή τόσο καιρό έτρωγε τζάμπα 5 δευτερόλεπτα απλά για να τελειώσει το animation;

Έλα μου ντε! Κάτι χάθηκε στο αρχικό twitter post και το verge δεν ασχολήθηκε να το διευκρινίσει.

Από το υπόλοιπο thread, μετά από τεχνικές βελτιώσεις χρειάστηκε να αλλάξουν animation γιατί ενώ πριν τις βελτιώσεις το animation "έκρυβε" το loading, μετά τις βελτιώσεις έπαιζε "τσάμπα". Οπότε το animation ήταν το κερασάκι, δεν ήταν η αρχική πηγή της καθυστέρησης.

Επεξ/σία από iddqdiddqd
  • Like 1

4 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε

Έλα μου ντε! Κάτι χάθηκε στο αρχικό twitter post και το verge δεν ασχολήθηκε να το διευκρινίσει.

Από το υπόλοιπο thread, μετά από τεχνικές βελτιώσεις χρειάστηκε να αλλάξουν animation γιατί ενώ πριν τις βελτιώσεις το animation "έκρυβε" το loading, μετά τις βελτιώσεις έπαιζε "τσάμπα". Οπότε το animation ήταν το κερασάκι, δεν ήταν η αρχική πηγή της καθυστέρησης.

Το φαντάστηκα ότι κάποιος λόγος θα υπήρχε για το μεγάλο animation. Οπότε ξέμεινε μετά απο optimization που κάνανε και το αλλάξανε τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Backpacker said:

Εγω παλι έχω το βασικο μου outlook mail για να παιζω ολα τα games και οταν ειναι να φτιαξω game pass , παω eneba.com βρισκω 2 μηνο ultimate με 0.30 ευρω και παιρνω κωδικο . ( αναλογα τον πωλητη , τωρα πχ το πιο φθηνο ειναι 1 μηνα με 0.35 , και παλι αξιζει )
Μετα φτιαχνω dummy mail account και ενεργοποιω το game pass . Εννοειται καπάκι παω και του ορίζω να μην ανανεώσει αυτοματα την συνδρομή .
Στο Χbox X δημιουργω νέο παιχτη με το dummy account και voilla εχω game pass με 0.15 ευρω το μήνα . Παιζω τα παιχνιδια με ολα μου τα saves με τον βασικο μου outlook account αφου το Game pass ειναι active για όλους τους χρηστες του Xbox  και όταν λήξει το 2μηνο , σβηνω τον dummy χρήστη και φτιάχνω νεο . Rinse & Repeat.

Xbox_Game_Pass_Ultimate_1_μήνα_TRIAL_σε_καλή_τιμή_ENEBA_Mozilla_Firefox.png

Χωρις ημερομηνια λήξης . Αγοράζεις 12 , τους εχει καβαντζα και οταν λήξει ο ενας φτιαχνεις νέο χρήστη με το επόμενο key .  
105 ευρω / 36 = 3 ευρω ο μηνας για το 3ετες . Συνεπως όποιος δε βαρίεται , δίνει 10 φορές λιγότερα το μήνα.

Επεξ/σία από petropg
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...