Προς το περιεχόμενο

Αυξηση συμβολαιου σταθερης υστερα απο την παροδο 24μηνου στην αρχικη τιμη.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στο forum. 

Θα ηθελα τη βοηθεια σας σε κατι. 

Σε συμβολαιο σταθερης cosmote μετα την παροδο του 24μηνου ( να αναφερω οτι ειναι επαγγελματικο αν εχει καποια διαφορα αυτο ) μας εκαναν αυξηση του μηνιαιου λογαριασμου στο αρχικο ποσο ( περι τα 50,00 ευρω ) απο 25,30 που  ηταν με την συμβαση μετα εκπτωσης. Μας καλεσαν σε καποια στιγμη λιγο πριν την ληξη για να το δουμε και μας ειπαν πως επειδη αντιμετωπιζαν ενα θεμα με το συστημα τους θα μας καλουσαν εκ νεου, πραγμα που δεν εγινε ( και εγω το ξεχασα λογω φορτου εργασιας ).

Εχω την εντυπωση πως απο το 2021 Ιουνιο υπαρχει νομοθεσια ΕΕΤΤ που λεει πως οταν ενα συμβολαιο περναει την συμβαση του 24μηνου, γινεται αοριστου συμβασης με την τιμη που ειχε στο συμβολαιο και οχι την αρχικη ( δηλαδη σε εμας στα 25,30 και οχι σταα 50,00 ευρω). Μιλησα με ενα καταστημα Γερμανου και η κοπελα  μου ειπε πως δεν ξερει κατι τετοιο.

Γνωριζει κανεις κατι σχετικο με αυτο; 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γνωρίζω αυτό που αναφέρεις για την ΕΕΤΤ (θα είχε ενδιαφέρον αν το έβρισκες κάπου γραπτώς) αλλά έχω δει από όλες τις περιπτώσεις. Και μετά από το 24μηνο να γυρνάει την επόμενη μέρα στην προ-έκτπωσης τιμή, να διατηρούν την εκτπωτική τιμή για πολλά χρόνια μετά, να αλλάζουν την έκπτωση στο αορίστου από 65% σε 50% (από το να την κόψουν τελείως) ως κίνηση μη επιβάρυνσης του καταναλωτή μέχρι να κάει το νέο συμβόλαιο. Οπότε από την στιγμή που σε χρεώνουν full price κοιτάς να κάνεις νέο συμβόλαιο και δέσμευση.

22 λεπτά πριν, touloumelek είπε

Εχω την εντυπωση πως απο το 2021 Ιουνιο υπαρχει νομοθεσια ΕΕΤΤ που λεει πως οταν ενα συμβολαιο περναει την συμβαση του 24μηνου, γινεται αοριστου συμβασης με την τιμη που ειχε στο συμβολαιο και οχι την αρχικη ( δηλαδη σε εμας στα 25,30 και οχι σταα 50,00 ευρω).

Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο και απορώ πως έχεις αυτή την εντύπωση.  Το συμβόλαιο του έριξες μια ματιά, διότι σε όλα υπάρχει σχετική αναφορά τι γίνεται όταν λήξει η περίοδος δέσμευσης.

Αυτό που αναφέρει ο κανονισμός είναι ότι δεν μπορεί ο πάροχος να σε χρεώσει τέλος διακοπής ή ανανέωσης συμβολαίου, κάτι που ίσχυε σε 1-2 παρόχους. Ορίζει λοιπόν ότι όταν λήξει η περίοδος δέσμευσης, είσαι ελεύθερος να επιλέξεις τι θα κάνεις με την σύνδεση χωρίς κάποιο τέλος, όσο μικρό κι αν είναι.

• Like 1

Θα το ψαξω αν υπαρχει καπου γραπτως. Ναι, γνωριζω πως μπορω να κανω την ανανεωση με την παλια σχεδον τιμη απλα το θεμα ειναι το μας χρεωσαν 110,00 ευρω σχεδον για 2μηνο λες και ειμαστε στο 1990. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...