Προς το περιεχόμενο

Τα Windows έχουν χάσει μερίδιο 17% παγκοσμίως μέσα σε μία δεκαετία

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προφανως και θα επεσε το ποσοστο της αφου ολοι διαβαζουν Insomnia που προτρεπουν τους χρηστες να μπουν στον φανταστικο κοσμο του Linux!

Οι απαιτησεις πλεον εχουν αλλαξει. Παλια καναμε φορματ και χρειαζοταν μετα μια ντουζινα απο προγραμματα για να γινει ο υπολογιστης λειτουργικος.
Πλεον το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενας browser. Online η μουσικη σου, online το μαιλ σου, online ακομα και οι converters, online καθε ειδους εργαλειο.
Ποιο το νοημα ενος συγκεκριμενου λειτουργικου για πανω απο το 50% των χρηστων;

Δλδ αυτος που εχει linux και Mac κανει κατι περισσοτερο απο το να ανοιγει εναν browser?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμοποιούσα Windows  απο το 1995, μέχρι που το 2008 πήρα τον πρώτο μου mac mini. Απο τότε ειδικά στην δουλειά μου έχω αλλάξει σε MacOs. Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ να δουλεύω πλέον σε Windows. Για να κάνεις μια ρύθμιση ή έστω μια απλή εργασία, πρέπει να κάνεις 2-3 κινήσεις παραπάνω απ ότι με τα παλιά Windows. Απο τη στιγμή που βγάζουν νέο λειτουργικό και κάνουν επιφανειακές στην ουσία αλλαγές, για να φαίνονται πχ πιο όμορφο desktop και κουμπιά υφατζίδικα, έχουν μειώσει τη λειτουργικότητα και ο χρήστης χάνεται στην κυριολεξία.  Ένα Control Panel είχε απ όπου μπορούσες να ρυθμισεις τα πάντα και τώρα ειλικρινά το να βρεις το ίδιο το  Control Panel πρέπει να το βρεις διαφορετικά. Αν είναι να κάνουν αλλαγές, για να επιστρέψει ο κόσμος ή τουλάχιστον να σταματησει η αιμοραγία, θα πρέπει να κάνουν ΡΙΖΙΚΕΣ κι όχι αυτές που ανέφερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασα διαφορά σχόλια, προφανως υποκειμενικά ανάλογα με την εμπειρία χρήσης όπου προσλσμβανει κάποιος, προσωπικα τα windows 11 τα βρίσκω υπέροχα πανω στα βήματα των 10, τώρα πως δυσκολεύεται κάποιος να βρει τις ρυθμίσεις επάνω σε αυτά απορίας άξιο, τα έχω εγκατεστημένα και στα 4 pc σταθερά μου και σε 3 λάπτοπ με ότι setup μπορεί κάποιος να φανταστεί προβληματα Μηδέν

Επαγγελματικά σε μηχάνημα πελατων είναι 99% η επιλογή από λαπτοπ με core 2 duo μέχρι σταθερό αρχιτέκτονα με threadripper και quadro, software διαφορετικό με άλλες ανάγκες ο καθένας και φυσικά 100 διαφορετικοί συνδυασμοί hardware όπου οι οδηγοί σε ποσοστο 95% υπάρχουν στην database του λειτουργικου 

Θέλετε σε πελατη consumer να του προτεινετε setup σταθερου με Linux...... η πλειονοτητα  ζητά games Ms office και chrome..... 

Όταν βγαλει κάποιο σφάλμα και καταρρεύσει το kernel μιας εγκατάστασης Linux τι θα κάνει ένα service ξανά εγκατάσταση λειτουργικου η θα παιρνει αμισθί iso του λειτουργικου του πελατη σε τακτά χρονικά διαστήματα, γιατί για μια εγκατάσταση windows και οffice ο πελατης θα χρεωθεί ένα 50αρικο...

Το macos αφορά την apple και το κοινό της, σαν εμπειρία χρήσης το βρίσκω άθλιο, ναι είναι απλό να το χειρίζονται ευκολα άσχετοι με μηδαμινή παραμετροποιηση και πλροφορισ εκεί end of story . 

Επίσης ξεχνάς το gaming, εγώ ως gamer τον ελεύθερο χρόνο μου δεν θα είχα τι να κάνω με το macos, internet και social media οκ social media δεν είχα ποτε και φυσικά δεν προκειτσι να ασχοληθώ και στο μέλλον

Όσο για το free λογισμικό και τη ρομφαια πουθασκοτωσει κάποια στιγμή το θηρίο Microsoft..... ήμουν 15 έφτασα 38 και ακόμα έρχεται απλά καταλαβαίνεις ότι είναι κακό κάποιος να κυνηγά χειμερες

Επεξ/σία από itanium
  • Like 2
  • Thanks 1

Λογικό είναι. Κόσμος που είχε παλιά υπολογιστή για να μπαίνει στο internet, να ακούει μουσική και να δει καμια ταινία, πλέον μπορεί να το κάνει με ένα tablet ή ένα κινητό. Το κυρίαρχο λειτουργικό του πλανήτη είναι το Android. Είναι βλακεία να συζητάμε για desktop OS και Mobile Os και να χωρίζουμε τα ποσοστά τους ξεχωριστά απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Κοιτάζω το Google Analytics σε πάνω από 120 ιστότοπους λογω δουλειάς και τα ποσοστά είναι τρομακτικά. Ως Μ.Ο. το 60%+ της κίνησης έρχεται από κινητά πλέον με το Android να είναι συντριπτικά μπροστά και αρκετά πιο πίσω το iOS. Τα Desktop λειτουργικά είναι κατα πολύ πίσω.

• Like 1

1 ώρα πριν, itanium είπε

Διάβασα διαφορά σχόλια, προφανως υποκειμενικά ανάλογα με την εμπειρία χρήσης όπου προσλσμβανει κάποιος, προσωπικα τα windows 11 τα βρίσκω υπέροχα πανω στα βήματα των 10, τώρα πως δυσκολεύεται κάποιος να βρει τις ρυθμίσεις επάνω σε αυτά απορίας άξιο, τα έχω εγκατεστημένα και στα 4 pc σταθερά μου και σε 3 λάπτοπ με ότι setup μπορεί κάποιος να φανταστεί προβληματα Μηδέν

Επαγγελματικά σε μηχάνημα πελατων είναι 99% η επιλογή από λαπτοπ με core 2 duo μέχρι σταθερό αρχιτέκτονα με threadripper και quadro, software διαφορετικό με άλλες ανάγκες ο καθένας και φυσικά 100 διαφορετικοί συνδυασμοί hardware όπου οι οδηγοί σε ποσοστο 95% υπάρχουν στην database του λειτουργικου 

Θέλετε σε πελατη consumer να του προτεινετε setup σταθερου με Linux...... η πλειονοτητα  ζητά games Ms office και chrome..... 

Όταν βγαλει κάποιο σφάλμα και καταρρεύσει το kernel μιας εγκατάστασης Linux τι θα κάνει ένα service ξανά εγκατάσταση λειτουργικου η θα παιρνει αμισθί iso του λειτουργικου του πελατη σε τακτά χρονικά διαστήματα, γιατί για μια εγκατάσταση windows και οffice ο πελατης θα χρεωθεί ένα 50αρικο...

Το macos αφορά την apple και το κοινό της, σαν εμπειρία χρήσης το βρίσκω άθλιο, ναι είναι απλό να το χειρίζονται ευκολα άσχετοι με μηδαμινή παραμετροποιηση και πλροφορισ εκεί end of story . 

Επίσης ξεχνάς το gaming, εγώ ως gamer τον ελεύθερο χρόνο μου δεν θα είχα τι να κάνω με το macos, internet και social media οκ social media δεν είχα ποτε και φυσικά δεν προκειτσι να ασχοληθώ και στο μέλλον

Όσο για το free λογισμικό και τη ρομφαια πουθασκοτωσει κάποια στιγμή το θηρίο Microsoft..... ήμουν 15 έφτασα 38 και ακόμα έρχεται απλά καταλαβαίνεις ότι είναι κακό κάποιος να κυνηγά χειμερες

Σωστά τα περισσότερα που λες. Οταν ζητηθεί όμως από όλους αυτούς που λες (επαγγελματίες) να δίνουν 20-25 Ευρουλακια το μήνα μόνο και μόνο για να bootαρουν, τότε θα τα ξαναπούμε... Όταν θα σου πούνε(που ήδη το λένε) να είσαι μόνιμα online στον λογαριασμό της Microsoft να βλέπουν αναλυτικά τι κάνεις και βέβαια να ελέγχουν τη συνδρομή, τα ξαναλέμε και τότε... Δες τι γίνεται με το Office... Αυτά είναι τώρα, άμεσα, όχι σε δέκα χρόνια.

Φυσικά μιλάμε για εκείνους που αγοράζουν και πληρώνουν, όχι για τις υπόλοιπους (συντριπτική πλειονότητα).

11 λεπτά πριν, tryfos είπε

12 λεπτά πριν, tryfos είπε

Φυσικά μιλάμε για εκείνους που αγοράζουν και πληρώνουν, όχι για τις υπόλοιπους (συντριπτική πλειονότητα).

Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης στην εκπληκτική χώρα όπου ζουμε σε να σου πω από πρωτο χέρι με τι λογισμικό κινείται το 80% των "επαγγελματιών"..... από γραφιστες μεχρι διαγνωστικά συνεργειών... άστο δε βγαίνει άκρη ουτε καν, για ιδιώτες απλά είναι κωμική η οποία συζήτηση

2 λεπτά πριν, itanium είπε

Φαντάσου δηλαδή τι έχει να γίνει όταν το Redmond αρχίζει να ράβει το κοστούμι με το μήνα και όχι εφάπαξ όπως τώρα...

Ασχέτως όλων εγώ μετά τα 11 πρώτη φορά βλέπω τέτοιο κύμα αντιδράσεων από πολύ κόσμο, αρχικά για τα απίθανα hardware requirements που εξόργισαν τον κόσμο, που αναγκάζεται να πετάει ολοκαίνουρια πράγματα, και έπειτα για το θέμα των online account, της επερχόμενης μηνιαίας συνδρομής κλπ. Κάποια στιγμή θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι...

• Like 1

10 hours ago, chrisxkar said:

απλα θα ελεγα πως δεν μπορει να μην θεωρεις premium product ενα alienware ενα rog.Το αν σε καποιον δεν αρεσει δικαιωμα του αλλα παραμενει ενα premium product

σωστα γιαυτο και εχω rog των 2500 χιλιαδων αλλα το θεμα παραμενει πως αυτα θεωρουνται προιοντα επιδοσεων (παιχνιδια) και οχι για δουλεια ιντερνετ κτλ 99% των χρησεων οπως τα κανει μαρκετινγκ η αππλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, dieksodo said:

σωστα γιαυτο και εχω rog των 2500 χιλιαδων αλλα το θεμα παραμενει πως αυτα θεωρουνται προιοντα επιδοσεων (παιχνιδια) και οχι για δουλεια ιντερνετ κτλ 99% των χρησεων οπως τα κανει μαρκετινγκ η αππλ

το "premium" δεν έχει να κάνει με τη χρήση. Ένα αμάξι των 50κ ευρώ είναι premium. Ένα αμάξι των 500 ευρώ δεν είναι παρόλο που κάνουν ακριβώς το ίδιο. Το premium παρέχει άλλες ανέσεις.

Έτσι και στα παιχνίδια. Με ένα λαπτοπ των 700 ευρώ θα έχεις πολύ basic gaming experience ενώ με ένα premium laptop των 2500 θα παίζεις τα πάντα.

8 hours ago, tryfos said:

Φαντάσου δηλαδή τι έχει να γίνει όταν το Redmond αρχίζει να ράβει το κοστούμι με το μήνα και όχι εφάπαξ όπως τώρα...

Ασχέτως όλων εγώ μετά τα 11 πρώτη φορά βλέπω τέτοιο κύμα αντιδράσεων από πολύ κόσμο, αρχικά για τα απίθανα hardware requirements που εξόργισαν τον κόσμο, που αναγκάζεται να πετάει ολοκαίνουρια πράγματα, και έπειτα για το θέμα των online account, της επερχόμενης μηνιαίας συνδρομής κλπ. Κάποια στιγμή θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι...

tbh είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι σοβαρά κάποια στιγμή να δοκιμάσω linux. Όχι όχι δεν ανήκω σε αυτούς που το λένε από αντίδραση, απλά σκέφτομαι στα αλήθεια να έχω παράλληλα και linux (γτ καλώς ή κακώς τα windows είναι εργαλείο δουλειάς). Ο λόγος είναι κυρίως επειδή θέλω να δω κάτι διαφορετικό έστω και προσωρινά για λίγο καιρό.

Επεξ/σία από NotAliki177

Τώρα που το Linux gaming γινεται mainstream (βλέπε SteamOS του Linux-based Stream Deck) έχεις ακόμα ένα σημαντικό λόγο να παρατήσεις εντελώς τα Windows και να πας σε καθαρή λύση Linux, ΧΩΡΙΣ να σου λείπουν τα παιχνίδια, ακόμα και ΑΑΑ titles.

Βέβαια για να έχεις 100% συμβατότητα, μόνο με Windows ακόμα, αλλά και έτσι αξίζει Dual Boot me τα Windows μόνο για τα παιχνίδια και το Linux για όλα τα άλλα. 

3 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

το "premium" δεν έχει να κάνει με τη χρήση. Ένα αμάξι των 50κ ευρώ είναι premium. Ένα αμάξι των 500 ευρώ δεν είναι παρόλο που κάνουν ακριβώς το ίδιο. Το premium παρέχει άλλες ανέσεις.

Έτσι και στα παιχνίδια. Με ένα λαπτοπ των 700 ευρώ θα έχεις πολύ basic gaming experience ενώ με ένα premium laptop των 2500 θα παίζεις τα πάντα.

tbh είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι σοβαρά κάποια στιγμή να δοκιμάσω linux. Όχι όχι δεν ανήκω σε αυτούς που το λένε από αντίδραση, απλά σκέφτομαι στα αλήθεια να έχω παράλληλα και linux (γτ καλώς ή κακώς τα windows είναι εργαλείο δουλειάς). Ο λόγος είναι κυρίως επειδή θέλω να δω κάτι διαφορετικό έστω και προσωρινά για λίγο καιρό.

Να το κάνεις να το κάνεις. Η καλύτερη λύση είναι να το εγκαταστήσεις σε ένα VM και να το δοκιμάσεις/μάθεις όσο θες χωρίς φόβο ότι θα χαλάσεις κάτι. Έτσι και δεν εγκαταλείπεις τελείως τα Windows, που ξέρεις, αλλά παράλληλα μαθαίνεις και το Linux χωρίς φόβο για ευτράπελα.

45 λεπτά πριν, apikoulas είπε

Βέβαια για να έχεις 100% συμβατότητα, μόνο με Windows ακόμα, αλλά και έτσι αξίζει Dual Boot me τα Windows μόνο για τα παιχνίδια και το Linux για όλα τα άλλα.

Kάνεις το ίδιο λάθος όπου κάνουν πολλοί βλέπεις αποσπασματικά βάσει των δικών σου αναγκών π.χ.

σε ένα επαγγελματία που κάνει την δουλειά του με αυτό https://www.multiecuscan.net/ πως θα τον πας εσύ σε linux?

Επίσης είναι γεγονός πως ειδικά σε θέματα mobile υπολογιστών τα power options είναι ανώτερα στα windows από οποιαδήποτε διανομή linux, γεγονός όπου παραδέχεται και ο linus torvalds, να το πάμε πιο πέρα πως θα κάνεις ένα gaming rig σαν το δικό μου των 5000€ να παίξει VR σε linux όπως το κάνουν τα 11? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...