Προς το περιεχόμενο

Τα Windows έχουν χάσει μερίδιο 17% παγκοσμίως μέσα σε μία δεκαετία

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλα σωστά αυτά που λέτε για τις τελευταίες εκδόσεις των Windows, αν και εγώ που κάνω ελαφριά καθημερινή χρήση δε με αγγίζουν, πάντως σωστές οι παρατηρήσεις σας.

Πιστεύω όμως ότι όποιος θέλει να πάρει iMac, θα πάρει iMac όσο καλά να είναι τα Windows. Όπως και εγώ που είμαι 45 και χρησιμοποιώ τα Windows από τα win95 νομίζω, όπως και να τα κάνουν σε macos δεν πάω.

Δεν είναι όπως τα κινητά δηλαδή που η αλλαγή είναι πιο εύκολη .

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γιατι άραγε?
Μπερδεμενα και δύσχρηστα microsoft accounts.
Προβλήματα με ενημερώσεις.
Popups και συνεχής πίεση για χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών με το ζόρι.
Κλπ κλπ..

• Like 2
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Atropos28 είπε

Πιστεύω όμως ότι όποιος θέλει να πάρει iMac, θα πάρει iMac όσο καλά να είναι τα Windows. Όπως και εγώ που είμαι 45 και χρησιμοποιώ τα Windows από τα win95 νομίζω, όπως και να τα κάνουν σε macos δεν πάω.

Δεν είναι όπως τα κινητά δηλαδή που η αλλαγή είναι πιο εύκολη .

Καμία σχέση δεν έχει η ηλικία (ως λίγο μικρότερος σου), και εγώ 3.11 πρόλαβα, και 95 πρόλαβα. Από τότε που έπιασα mac (2003), με βόλεψαν πάρα πολύ από πολλούς παράγοντες. Για εμένα ένα λειτουργικό σύστημα παύει να είναι λειτουργικό όταν οι ρυθμίσεις έχουν πάει αλλού για αλλού, τα εικονίδια σχεδόν χάθηκαν η γύρισαν σε εποχή προ-msdos, και θες τη βιβλιοθήκη πάπυρο λαρούς μπριτάνικα για να βρεις που πήγε η κάθε ρύθμιση (καλά ξεπερνάω το γεγονός ότι σε υποχρεώνουν οπωσδήποτε να πας στο "καινούριο"). Στην τελική μόνο λειτουργικό δεν είναι.. έχει εξαφανιστεί ως ορισμός. Από τα 8.1 μέχρι τα 11, η έννοια λειτουργικότητα πήγε περίπατο.

6 λεπτά πριν, labros1995 είπε

Γιατι άραγε?
Μπερδεμενα και δύσχρηστα microsoft accounts.
Προβλήματα με ενημερώσεις.
Popups και συνεχής πίεση για χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών με το ζόρι.
Κλπ κλπ..

με πρόλαβες 👍

και με κάθε update που βγαίνει, την επόμενη μέρα το CNN θα βγάλει ανακοίνωση πόσα προβλήματα θα προκύψουν και πόσοι θα τη πατήσουν με HW/SW θέματα.

Επεξ/σία από Pokemon640
  • Like 4

Λογικό μου φαίνεται. Πόσες ειδήσεις έχουν βγει με τα 10 αρια που λεγανε " νέο πρόβλημα, θα βγει νέο patch"?? Αμέτρητα.

Και όταν είσαι home user, λες , εντάξει, δεν χάθηκε ο κόσμος μια ενημερωση, αλλά όταν είσαι σε επαγγελματικό γραφείο κτλ? Στη δουλειά μου πληρώσανε αυθεντικές άδειες Windows 10 για να ναι εντάξει με την εφόρια και καθόταν ο IT και έβαζε Windows 7 SP1 σε όλους με απενεργοποιημένες τις ενημερώσεις κι όλα κομπλέ. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω θα συμφωνήσω ότι ο υπολογιστής πρέπει να συνεχίσει όπως τα 7 άρια. Οχι να μην αλλαξει αλλα δεν έχει νόημα να θες να κλείσεις ας πούμε το control panel.

Με τα κολπα του direct x που κάνει ωστε να πιέσει να αλλάξεις λειτουργικό είναι αλλο λάθος.

Να προσπαθεί να τα κάνει σαν κινητό το μεγαλύτερο λάθος.

Νομίζω ότι φταίει και η νέα γενιά που σίγουρα αναπτύσσει πλέον τα windows και έχουν μάθει με το κινητό περισσότερα οπότε αντιγράφουν τα πράγματα στα windows.

Γενικά οτι αλλάζουν στο interface τα τελευταία χρόνια όλα βγαίνουν περίεργα.

Και η λειτουργικότητα έχει πάει σε πολλες περιπτώσεις περπατώ.

Μέχρι τα xp έκανες δίκτυο υπολογιστών σε 1 λεπτό. Είχες file transfer lam games έτοιμα.

Στα εφτα ανέβηκε ο χρόνος

Στα 10 είναι ιστορία ολόκληρη έως αδύνατο για μέσο χρήστη χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια. Και το δίκτυο ειδικά για file transfer είναι αδιανόητο να μην γίνεται με 2-3 πράγματα σε δυο λεπτά όπως γίνονταν για χρόνια

Είναι απλά παραδείγματα που μου ήρθαν στο μυαλό με το που διάβασα το θέμα

Επεξ/σία από kinitos
  • Like 3
  • Thanks 1

Μηπως η αυξηση του mac εχει να κανει με την υπερτρελη αυξηση του video editing ωπου να μακ παντα απεδιδαν καλυτερα?Και δεν εχει να κανει με τις αναβαθμισεις τα λαθη και δεν συμαζευεται?

Οσο για το σχολιο για τα xp το θεωρω αστειο γιατι απο τα xp στα 7 και στα 10 τα errors και τα bsod εχουν μειωθει τουλαχιστον για εμενα απο κατι καθημερινο σε κατι σπανιο

6 λεπτά πριν, ChimairaX είπε

Δεν είναι τα Windows το πρόβλημα, απλά ο ανταγωνισμός ανέβηκε. Η Apple είναι άλλο πράμα από αυτό που ήταν το 2010, το Linux έχει γίνει πιο user friendly κλπ

Με την αύξηση του ανταγωνισμού και την μείωση την δικη σου έρχεται το αποτέλεσμα.

2 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Οσο για το σχολιο για τα xp το θεωρω αστειο γιατι απο τα xp στα 7 και στα 10 τα errors και τα bsod εχουν μειωθει τουλαχιστον για εμενα απο κατι καθημερινο σε κατι σπανιο

Αυτο δεν το συζητάμε. Νομιζω ειναι μερα με την νύχτα. Βέβαια ξερω κόσμο που θέλει παλιο hardware να συνεχίσει να το δουλεύει μετα απο πολλα χρόνια και ισως και αυτο δημιουργεί προβλήματα σε κάποιους. (πχ στα δεκαρια ασυμβατοτητες κολληματα bs)

10 λεπτά πριν, ChimairaX είπε

Δεν είναι τα Windows το πρόβλημα, απλά ο ανταγωνισμός ανέβηκε. Η Apple είναι άλλο πράμα από αυτό που ήταν το 2010, το Linux έχει γίνει πιο user friendly κλπ

Με την αύξηση του ανταγωνισμού και την μείωση την δικη σου έρχεται το αποτέλεσμα.

5 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Αυτο δεν το συζητάμε. Νομιζω ειναι μερα με την νύχτα. Βέβαια ξερω κόσμο που θέλει παλιο hardware να συνεχίσει να το δουλεύει μετα απο πολλα χρόνια και ισως και αυτο δημιουργεί προβλήματα σε κάποιους. (πχ στα δεκαρια ασυμβατοτητες κολληματα bs)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε τα popups φταίνε, ούτε τα windows 8,10,11. Μια χαρά ανεχτήκαμε και τα windows Me, και τα Windows Vista και απλά περιμέναμε τα επόμενα.

Τα πάντα άλλαξαν λόγω ... iPhone. 
Απο εκεί που η Apple ήταν μια "περιθωριακή" εταιρία που ήταν γνωστή στους φωτογράφους και τους γραφίστες, μπήκε στα χέρια του καθενός μέσω των κινητών, των iPad, κλπ. Μέχρι τότε αποτελούσε κάτι "ξένο", προκαλούσε έναν φόβο. Αλλά με το κινητό άρχισες να εξοικειώνεσαι με την φιλοσφία της, άρχισες να σκέφτεσαι ότι κάπως έτσι θα δουλεύουν και οι υπολογιστές της.
Κι εγώ όταν είδα πόσο καλά λειτουργούσε το iPhone 3GS, μπήκα στο τρυπάκι να αγοράσω το πρώτο μου Mac Mini. 
Και από τότε δεν υπήρξε επιστροφή.

Απλά μια βαριά μονοπωλιακή αγορά έρχεται να ισορροπήσει. Μόνο καλό κάνει αυτό.

Επεξ/σία από nikosgalis
  • Like 4
  • Thanks 1

Μου φαίνεται τα windows 12, 13.. θα χαμηλώσουνε τον αμανέ και θα εγκαθίστανται σε υλικό 20ετίας μετά την βουτιά στο ποσοστό αγοράς που θα έχουνε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...