dvs49 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα σας, Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την εγκατάσταση του νέου μου εξοπλισμού στην σύνδεση internet που έχω με την Cosmote. Αρχικά έχω μια σύνδεση FTTH 100mbps με τον κλασικό εξοπλισμό το Speedport Plus. Έχω αποκτήσει τα στοιχεία σύνδεσης PPPoE της γραμμής ίντερνετ από την Cosmote. Αγόρασα το Router TPLink AX55 για να βγάλω το SpeedPort Plus. Το πρόβλημα μου είναι ότι παρόλο που ακολούθησα τις οδηγίες για να εγκαταστήσω σωστά τον νέο εξοπλισμό. Δηλαδή έβαλα όλα τα απαραίτητα στοιχεία σύνδεσης ώστε να πάρει IP Primary/Secondary DNS. Αυτό αρνείται. Έχετε κάποια ιδέα τι χρειάζεται να κάνω παραπάνω για να το στήσω σωστά? Επίσης μίλησα με την Cosmote Και η απάντηση τους είναι να αγοράσω την υπηρεσία Cosmote Home Connect. Διότι η εξυπηρέτηση λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Και αντίστοιχα η TPLink λέει ότι εφόσον ακολουθείτε τις οδηγίες το πρόβλημα δεν είναι δικό τους. Με εκτίμηση, Δημήτρης Πειραιάς
Λύση jkoukos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Λύση Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 To πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις ορίσει στο VLAN ID τιμή 835. Λείπει αυτή η επιλογή από τις ρυθμίσεις σύνδεσης, αλλά υπάρχει στο Advanced > Network > IPTV/VLAN. Θα ορίσεις λοιπόν μόνο το Internet με τις αντίστοιχες τιμές που έχει το Speedport και θα επιλέξεις το "Internet" και στις 4 θύρες LAN παρακάτω.Δες και τον οδηγό. 1
dvs49 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Θα το δοκιμάσω και θα απαντήσω άμεσα. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση
dvs49 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Ακολούθησα τις οδηγίες που μου έδωσες το μόνο που έκανα ως διαφορετικά είναι ότι απενεργοποίησα το voip και κράτησα μόνο το internet. Κατά τα άλλα έπαιξε κατευθείαν. Σε ευχαριστώ πολύ.
jkoukos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Μπορείς να συνδέσεις σε μία θύρα LAN του AX55 την WAN του Speedport και να το ρυθμίσεις ώστε να δουλεύει ως Router για την τηλεφωνία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα