Προς το περιεχόμενο

$350 εκ. θα πληρώσει στους πελάτες της η T-Mobile για την περσινή διαρροή δεδομένων

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο γνωστός Αμερικάνικος πάροχος βρέθηκε αντιμέτωπος με συλλογή αγωγή για την μεγάλη περσινή διαρροή δεδομένων με τις δύο πλευρές τελικώς να καταλήγουν σε συμβιβασμό και την T-Mobile να συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατομμύρια.

Εξαιτίας της μαζικής διαρροής αποκαλύφθηκαν τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν 76,6 εκατομμυρίων κατοίκων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ανάμεσα στα δεδομένα που διέρρευσαν υπήρχαν αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, ονόματα, διευθύνσεις και πληροφορίες από τις άδειες οδήγησης των πελατών της T-Mobile.

Από το ποσό των $500 εκ., τα $350 εκατομμύρια θα μοιραστούν οι πελάτες της εταιρείας που επηρεάστηκαν και ανταποκρίνονται στον διακανονισμό της ομαδικής αγωγής και των δικηγόρων που ανέλαβαν την υπόθεση.

Το ποσό που θα λάβει κάθε πελάτης που επηρεάστηκε λοιπόν από την διαρροή εξαρτάται τόσο από τον αριθμό των ατόμων που ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις του διακανονισμού και στους δικηγόρους. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, δεν φαίνεται να υπάρχουν ξεχωριστοί όροι για τα άτομα που επηρεάστηκαν με διαφορετικό τρόπο εξαιτίας της παραβίασης (hack).

Αυτό σημαίνει, ότι ακόμα και αν δεν διέρρευσαν όλα τα προαναφερθέντα προσωπικά στοιχεία ενός συνδρομητή της T-Mobile θα λάβει την ίδια αποζημίωση με έναν χρήστη που επηρεάστηκε περισσότερο από την παραβίαση (π.χ. διέρρευσαν περισσότερα προσωπικά δεδομένα). Τα υπόλοιπα $150 εκατομμύρια δολάρια από τον διακανονισμό (όπως αναφέραμε η εταιρεία συμφώνησε να ξοδέψει $500 εκ.) θα διατεθούν για βελτιώσεις ασφάλειας σε όλο το δίκτυο της εταιρείας από σήμερα και έως το 2023. Η T-Mobile αναμένεται να ειδοποιήσει σύντομα τους επηρεαζόμενους συνδρομητές σχετικά με τον διακανονισμό και το ποσό της αποζημίωσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημειώστε οτι δεν ειναι τελεσίδικη η απόφαση η οριστική απόφαση θ αποφασιστεί τον Δεκέμβριο του 2022 

και τα 350εκ εν πανε στους συνδρομητές πρώτα θα πληρωθούν δικηγόροι, άλλες αμοιβές κλητήρες κλπ και οτι μείνει στα θυματα ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΘΟΥΝ

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, tadegr είπε

Σημειώστε οτι δεν ειναι τελεσίδικη η απόφαση η οριστική απόφαση θ αποφασιστεί τον Δεκέμβριο του 2022 

και τα 350εκ εν πανε στους συνδρομητές πρώτα θα πληρωθούν δικηγόροι, άλλες αμοιβές κλητήρες κλπ και οτι μείνει στα θυματα ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΘΟΥΝ

και οριστικό να ηταν ειναι 5 δολλάρια στον καθένα. ούτε καν μεχρι το τοπικό κατάστημα δεν αξιζει να πας.

τα υπόλοιπα 150εκ ειναι επένδυση πρακτικα. 

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 2

51 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

και οριστικό να ηταν ειναι 5 δολλάρια στον καθένα. ούτε καν μεχρι το τοπικό κατάστημα δεν αξιζει να πας.

τα υπόλοιπα 150εκ ειναι επένδυση πρακτικα. 

δεν έχει σημασία φίλε μου, σημασία έχει να πληρώσουν ώστε να προσέχουν περισσότερο. 

Και η Cosmote πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 3.200.000, δε με νοιάζει αν θα πάρω 0.50€ αποζημίωση, με νοιάζει που θα πληρώσουν γιατί ωφείλουν να προσέχουν. 

Τώρα στο Ελλαδιστάν μας βέβαια είναι άλλο θέμα το αν θα πληρώσουν ή όχι, και πότε...

εντο στο ελινισταν που ειχε παιξει μια διαφημιση πριν απο χρονια μιας γνωστης εταιρειας κοκκινης (να γλιτωσω και τις μηνυσεις!)  που ελεγε ''Σας ακουμε'' και τελικα οντως μας ακουγανε, ανοιξε κανα ρουθουνι? χυθηκε καθολου αιμα? πηραμε τιποτα εμεις?

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ο ΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ κάνει το ίδιο

Έχω ένα τηλέφωνο (γκαράζ) που δεν το δίνω πουθενά μάλιστα έχει ενεργοποιημένη απόκρυψη δηλαδή όπου και αν καλέσω απο αυτό δεν φαίνεται. 

Σε καμία υπηρεσία και πουθενά δεν έχω συνδέσει το τηλέφωνο αυτό, και το γκαράζ ειναι προσωπικό δηλαδή δεν κάνω κλίσεις πχ σε εμπόρους ή πελάτες με το όνομα μου (και ας έχει απόκρυψη) για να πεις ότι το καταγράψανε απο εκει. 

Επίσης δεν ειναι καταχωρημένο το τηλέφωνο στους καταλόγους (ή τουλάχιστον έτσι επέλεξα κατα το συμβόλαιο και δεν το έχω βρεί προσωπικά σε white pages) 

Αλλά παίρνω κλήσεις τώρα τελευταία τύπου  είστε ο τάδε είμαστε απο την Χ εταιρία και κάνουμε δημοσκόπηση ή πουλάμε φθηνό ρεύμα μέχρι και φουρνάκι έχω κερδίσει και ξέρανε πως με λένε. 

Απο τον ΟΤΕ τα παίρνουν αυτά γιατί τα πουλάει μάλλον. 

Πιο νέος στην καρδιά της κρίσης (2009)  ήμουν αθήνα και αναγκάστηκα να ψάξω για 2η δουλειά και ήταν τηλεφωνητής για πουλάω κάτι συνδρομές internet.... ήταν όλα σε ένα χώρο (αφεντικό και υπάλληλοι) δεν ξέρω πως παίρνανε τους αριθμούς (δεν δούλεψα αρκετά εκει γιατί ήταν με ποσοστά χωρίς μισθό βρήκα κάτι με μισθό αργότερα και έφυγα) 

Αλλά ξέρω με σιγουριά ότι δεν ανοίγαμε τον τηλεφωνικό κατάλογο στην τύχη! 

Το αφεντικό είχε συγκεκριμένες λίστες για  συγκεκριμένα τετράγωνα και οι περισσότεροι ήταν συνδρομητές OTE (κυρίως) και άλλων εταιριών που έληγε κοντά το συμβόλαιο τους! 

Αυτό πως το ξέρανε αν όχι απο τον ίδιο τον ΟΤΕ;  Φυσικά και ο ΟΤΕ υποθέτω ότι δεν τα "πουλούσε" αυτά επίσημα γιατί δεν το συμφέρει να ταΐζει τον ανταγωνισμό (ή μπορεί και να τον συμφέρει γιατί έτσι και αλλιώς οι μικροί ISP αυτόν πληρώνουν για να πάρουν γραμμές ίσως να τον συμφέρει γιατί δεν χρειάζεται να αναλάβει customer support και εξοπλισμό κτλ αν πάνε σε άλλον) 

Σε αυτή την περίπτωση τα πουλούσε σίγουρα κάποιος υπάλληλος πχ διευθυντής σε κάποιον τομέα ή κάτι τέτοιο <--- πάλι και σε αυτή την περίπτωση έχει ευθύνη και ο ΟΤΕ όμως που δεν εντόπισε αυτή την παρανομία που συμβαίνει μέσα στην εταιρία. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...