Προς το περιεχόμενο

Ρομπότ σκακιού αρπάζει και σπάει το δάχτυλο επτάχρονου αντιπάλου του

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Αυτός είναι από τους πιο μέτριους που κυκλοφορούν.

Τα τοπ είναι:

1. newsbeast.gr

Ρωσία: Ρομπότ έπαιζε σκάκι με 7χρονο και του έσπασε το δάχτυλο για να μη το νικήσει

2. news247.gr

Ρωσία: Ρομπότ νευρίασε και έσπασε το δάχτυλο του 7χρονου αντιπάλου του σε παρτίδα σκάκι

Έχω ψοφήσει στα γέλια με τα σχόλια!!!

Όσο για τους παραπάνω τίτλους, εκτός από ευφάνταστοι και γελοίοι (μα να νευριάσει το ρομποτ; Αλήθεια τώρα; ) είναι πραγματικά επικίνδυνοι! Και μάλιστα από σελίδες που μπαίνεις να διαβάσεις σοβαρά νέα υποτίθεται. Κάθισα και τα έψαξα για να πιστέψω ότι είναι όντως πραγματικοί τίτλοι! Τι να πεις... ξεφτίλα!  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ποιον λόγο να φτιάξει κάποιος ρομπότ που να παίζει σκάκι; Θέλω να πω, το κάνουν απλά για διαφήμιση ή για κάποιον άλλο λόγο που δεν μπορώ να σκεφτώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, DPU said:

Σωστα αλλα αυτα κυριαρχουν στο AI

Σωστά, αλλά η απάντηση μου ήταν διευκρίνηση στην απάντηση σου παρακάτω για τα expert systems (fuzzy, neurofuzzy, etc). Τα neural networks date back to 1940s, nothing new here. Η hype ονομασία Deep learning που το ξέρει και η κουτσή Μαρία και ξαφνικά νομίζουν όλοι ότι είναι κάτι καινούριο (nothing more than NNs με περισσότερα hidden layers, hence the term...Deep), δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα rebranded naming or rather buzzword for the good old neural networks!

Ναι αλλα μαλλον δεν ειναι γιατι δεν ειμαστε στα 90s 😆

H αύξηση της επεξεργαστικής ισχύος τα τελευταία χρόνια και parallel computation σε chips, etc τα έφερε ξανά στο προσκήνιο. Γενικά, AI = Computation power + Data.

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy

16 ώρες πριν, Dr.Fuzzy είπε

Σωστά, αλλά η απάντηση μου ήταν διευκρίνηση στην απάντηση σου παρακάτω για τα expert systems (fuzzy, neurofuzzy, etc). Τα neural networks date back to 1940s, nothing new here. Η hype ονομασία Deep learning που το ξέρει και η κουτσή Μαρία και ξαφνικά νομίζουν όλοι ότι είναι κάτι καινούριο (nothing more than NNs με περισσότερα hidden layers, hence the term...Deep), δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα rebranded naming or rather buzzword for the good old neural networks!

H αύξηση της επεξεργαστικής ισχύος τα τελευταία χρόνια και parallel computation σε chips, etc τα έφερε ξανά στο προσκήνιο. Γενικά, AI = Computation power + Data.

"nothing new here" στο Deep Learning δε μου φαινεται και πολυ ορθο. Ρωτα καποιον που ασχολειται να σου πει τι καινουρια και ωραια πραγματα εχουν βγει. Και οχι δεν ειναι απλα τα παλια NNs με περισσοτερα layer! 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, DPU said:

"nothing new here" στο Deep Learning δε μου φαινεται και πολυ ορθο. Ρωτα καποιον που ασχολειται να σου πει τι καινουρια και ωραια πραγματα εχουν βγει. Και οχι δεν ειναι απλα τα παλια NNs με περισσοτερα layer! 😋

ΟΚ...μια και εγώ δεν το γνωρίζω καλά το θέμα θες να μου πεις εσύ τι παραπάνω είναι από τα «παλιά NNs», σε επίπεδο θεωρίας όχι εφαρμογής; Αντιλαμβάνομαι ότι για να επιμένεις το έχεις ψάξει και ξέρεις κάτι περισσότερο που δε ξέρω. Κάτι πιο συγκεκριμένο αν έχεις από «δε μου φαινεται και πολυ ορθο. Ρωτα καποιον που ασχολειται να σου πει...».

By the way, an easy to read and digest 10 min article εδώ https://www.ibm.com/cloud/blog/ai-vs-machine-learning-vs-deep-learning-vs-neural-networks αν και φαντάζομαι τα ξέρεις ήδη αυτά.

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...