Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, bep1995 είπε

Παρότι η συσκευή μου δεν είναι στην λίστα της cosmote (Xiaomi Mi A2), πήρα στο 13738 και μου ενεργοποίησαν το wifi calling, για να δούμε τι διαφορά θα έχει. Βασικά για να δω διαφορά να φανταστώ  πρέπει και ο άλλος που θα πάρω ή θα με πάρει πρέπει να έχει vowifi/volte έτσι δεν είναι ;;

Οχι,δεν παίζει ρόλο τι έχει ο άλλος.

Γιατί τόσο μπερδεμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Ukforthemoment said:

Γιατί τόσο μπερδεμα;

Γιατί έχει δύο ρυθμίσεις που στην ουσία κάνουν το ίδιο πράγμα, μια στις ρυθμίσεις δικτύου και μια στην εφαρμογή "phone". Η πρώτη είναι για το volte και δεύτερη για το vowifi που όμως έχει και επιλογή να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα.

Επεξ/σία από bep1995
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, bep1995 είπε

Γιατί έχει δύο ρυθμίσεις που στην ουσία κάνουν το ίδιο πράγμα, μια στις ρυθμίσεις δικτύου και μια στην εφαρμογή "phone". Η πρώτη είναι για το volte και δεύτερη για το vowifi που όμως έχει και επιλογή να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα.

Το μπερδεμα πήγαινε στο

Αναφορά σε κείμενο

Βασικά για να δω διαφορά να φανταστώ  πρέπει και ο άλλος που θα πάρω ή θα με πάρει πρέπει να έχει vowifi/volte έτσι δεν είναι ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Ukforthemoment Οκ, λάθος κατάλαβα, ένταξη, αυτό δεν ήταν ακριβώς μπέρδεμα, μια απλή ερώτηση έκανα, δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει vowifi, και δεν ήξερα πως λειτουργεί και αν πρέπει να έχει ο άλλος που μιλάω.

Επεξ/σία από bep1995
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, bep1995 είπε

Αν απενεργοποιήσω το volte και αφήσω μόνο το vowifi θα δουλεύει και με wifi και με δεδομένα δηλαδή ;;

Γιατί γράφει κάτω από τις επιλογές ότι αν πχ δεν είναι διαθέσιμο το wifi θα πάρει από τα δεδομένα και το αντίστροφο

Screenshot_20221030-181244~2.png

Για αποφυγή παρανοήσεων, επειδή αναφέρεσαι σε δεδομένα, το VoLTE ούτε καταναλώνει από το πακέτο των των δεδομένων σου ούτε χρειάζεται να έχεις τα δεδομένα ενεργά για να δουλέψει. Χρησιμοποιεί διαφορετικό APN (ims) σε σχέση με τις κλασικές voip εφαρμογές, όπως το skype, το viber κλπ, που χρησιμοποιούν το internet APN (με απλά λόγια, τα πακέτα της πληροφορίας μεταφέρονται μέσω διαφορετικών διαδρομών στις περιπτώσεις του volte και του voip).

Άλλωστε, γράφει mobile network, δηλαδή δίκτυο κινητής, και όχι mobile data.
Επίσης, το vowifi, επειδή πολλοί μπερδεύονται (δεν αναφέρομαι σε εσένα), είναι χρήσιμο στην περίπτωση που έχουμε κακό σήμα κινητής σε κάποιο χώρο και παράλληλα απρόσκοπτη πρόσβαση σε wifi. Δεν μας γλιτώνει από τη χρέωση όταν μιλάμε, όπως κάποιοι πιστεύουν. Οπότε, αν κάποιος δεν έχει θέμα με το σήμα κινητής στους χώρους όπου περνάει μεγάλο διάστημα της μέρας του, δεν ξέρω αν του προσφέρει κάτι η συγκεκριμένη ρύθμιση (και με σκέτο volte θα είναι μια χαρά). Άλλη χρησιμότητα προς το παρόν δεν βρίσκω, εκτός κι αν -λέω εγώ τώρα- κάποιος μιλάει με τις ώρες στο τηλέφωνο, αν και εφόσον θεωρεί την ακτινοβολία του wifi λιγότερο ισχυρή, θα μπορούσε να βάλει το κινητό σε λειτουργία πτήσης και να κάνει τις κλήσεις έχοντας μόνο το wifi ενεργό.

Για τα άλλα που ρώτησες.
Αν έχεις vowifi ή volte ενεργό και ο συνομιλητής σου τα έχει επίσης ενεργά ή σου μιλάει από voip σταθερή γραμμή, θα δεις στο ιστορικό των κλήσεων σου ένα μικρό εικονίδιο HD δίπλα στην κλήση. Δεν θυμάμαι αν φαίνεται κάτι και κατά τη διάρκεια της κλήσης. Ενδεχομένως να σου φανεί ο ήχος κάπως πιο καθαρός.

7 ώρες πριν, bep1995 είπε

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικά με το volte/vowifi. Υπάρχει μία επιλογή στις ρυθμίσεις δικτύου που είναι για το volte, επίσης στις ρυθμίσεις της εφαρμογής τηλεφώνου υπάρχει και η επιλογή για vowifi. Στο vowifi έχει δύο επιλογές, "call over wifi" και "call over mobile network", ποια η διαφορά τις δεύτερης σε σχέση με το volte ;; Έχω μπερδευτεί....

1. Μόνο volte ενεργοποιημένο. Αν χαθεί το 4g σήμα, θα κάνει CS fallback και θα σε πάει σε 2g/3g. Αν πάλι δεν έχεις καθόλου σήμα, δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική. Δεν θα μπορείς να κάνεις και να δεχτείς κλήσεις.

2. Volte και vowifi ενεργοποιημένα, με επιλογή call over wifi. Εφόσον είσαι συνδεδεμένος σε κάπoιο wifi, θα προτιμήσει να κάνει κλήσεις μέσω αυτού. Αν το wifi σήμα χαθεί ή εξασθενήσει πολύ, θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο κινητής σαν εναλλακτική.

3. Volte και vowifi ενεργοποιημένα, με επιλογή call over mobile network. Το αντίστροφο του προηγούμενου. Θα προτιμήσει να κάνει κλήσεις μέσω του δικτύου κινητής. Αν το σήμα του τελευταίου χαθεί ή εξασθενήσει σημαντικά κι εφόσον είσαι συνδεδεμένος σε κάπoιο wifi, θα μεταπηδήσει στη χρήση του wifi για να μπορείς να κάνεις και να δεχτείς κλήσεις και sms.

Το εικονίδιο δίπλα στην ένδειξη του σήματος στην οθόνη του κινητού, που υποδηλώνει ποια τεχνολογία χρησιμοποιείται, μεταβάλλεται αντίστοιχα, είτε είναι σε κλήση είτε απλά idle.

Επεξ/σία από Vista32
Δημοσ.

@Vista32 Η αληθεια ειναι οτι πριν λιγο συνειδητοποιησα οτι η δευτερη επιλογη στο wifi calling ειναι γενικα για το δυκτυο του παροχου και οχι για δεδομενα. Ευχαριστω παντως που το ανεφερες και εσυ.

Ενα πραγμα ακομα, αρα για χρησιμοποιησω το volte θα πρεπει να απενεργοποιησω το vowifi, γιατι οπως τα λες αν τα εχω και τα 2 ενεργα η συσκευη παντα θα προτιμαει να συνδεθει ειτε με vowifi ειτε με το δυκτυο κινητης ετσι δεν ειναι ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, bep1995 είπε

Ενα πραγμα ακομα, αρα για χρησιμοποιησω το volte θα πρεπει να απενεργοποιησω το vowifi, γιατι οπως τα λες αν τα εχω και τα 2 ενεργα η συσκευη παντα θα προτιμαει να συνδεθει ειτε με vowifi ειτε με το δυκτυο κινητης ετσι δεν ειναι ;;

Όχι, δεν ισχύει. Χρήση του δικτύου κινητής σημαίνει και το VoLTE. Το LTE είναι σαν να λέμε χοντρικά 4g. Άρα VoLTE σημαίνει φωνή μέσω 4g δικτύου κινητής. Αναφέρεται σαν δίκτυο κινητής και όχι "χρήση 4g" ή "VoLTE", γιατί μπορεί να υπάρξουν και περιπτώσεις που θα συνδεθεί σε 2g/3g δίκτυο, άρα και ο όρος πρέπει να είναι πιο γενικός.
Αν δεις την εικόνα από τον παρακάτω σύνδεσμο, θα το καταλάβεις καλύτερα. Σαν δίκτυο κινητής θα εννοήσεις εκεί που γράφει 2g/3g/4g. Αν σε μπερδεύει όπως τα έγραψα, σκέψου VoLTE όπου γράφω δίκτυο κινητής, γιατί αυτό θα έχεις σχεδόν πάντα

Ims_VoWiFi_BouyguesTelecom.png

https://blog.3g4g.co.uk/2015/01/voice-over-wifi-vowifi-technical-details.html

Επεξ/σία από Vista32
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...