Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mε το VoLTE στο κινητό δεν χρειάζεται να αγοράσω ξανα χρόνο ομιλίας παρα μόνο δεδομένα...σωστά η λάθος...?

Δημοσ.

Λάθος, το VoLTE απλά σου μεταφέρει την φωνή μέσω του internet, άρα έχεις καλύτερη ποιότητα κλήσης.

Χρησιμοποιεί όμως τα λεπτά ομιλίας του πακέτου/συμβολαίου σου.

• Like 4
Δημοσ.

λάθος.

το VoLTE και το αντίστοιχο απο wifi  απλά μεταφέρουν  την τηλεφωνική σύνδεση μέσω LTE ή WIFI αντί για το κλασικό GSM. Ολα τα υπόλοιπα ειναι ιδια. Χρειάζεσαι τον provider και τις μονάδες του για να έχεις τηλεφωνική σύνδεση.

• Like 2
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι στην Τουρκία, ενεργοποιώ το vpn με server στην Αθήνα αλλά το cosmote wifi δεν ενεργοποιείται! Έχετε καμία ιδέα γιατί; 

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kkokkitis είπε

Καλησπέρα, είμαι στην Τουρκία, ενεργοποιώ το vpn με server στην Αθήνα αλλά το cosmote wifi δεν ενεργοποιείται! Έχετε καμία ιδέα γιατί; 

Κάτι έχεις μπερδέψει

Volte =voice over lte μεταφέρει τα δεδομένα φωνής μέσω ίντερνετ στην ουσία

Τι εννοείς το cosmote WiFi δεν ενεργοποιείται?

Δημοσ.

Ευχαριστω για την διευκρίνιση. Εννοώ ότι όταν βάλω flight mode και ενεργοποιήσω το wifi και το volte τότε στην οθόνη του κινητου μου εμφανίζεται cosmote wifi. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα.  Τώρα ομως Στην Τουρκία αυτό δεν γίνεται γιατί υποπτεύομαι ότι η cosmote έχει σταμπάρει τον server της Ghost vpn. Δοκίμασα και με άλλη ευρωπαϊκή χώρα αλλά τπτ. 

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkokkitis είπε

Ευχαριστω για την διευκρίνιση. Εννοώ ότι όταν βάλω flight mode και ενεργοποιήσω το wifi και το volte τότε στην οθόνη του κινητου μου εμφανίζεται cosmote wifi. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα.  Τώρα ομως Στην Τουρκία αυτό δεν γίνεται γιατί υποπτεύομαι ότι η cosmote έχει σταμπάρει τον server της Ghost vpn. Δοκίμασα και με άλλη ευρωπαϊκή χώρα αλλά τπτ. 

Ο παροχής που σε εξυπηρετεί στην Τουρκία μπορεί να μην υποστηρίζει volte, εσύ ναι μεν έχεις cosmote αλλά το σήμα στην Τουρκία το περνεις μέσω κάποιας άλλης εταιρίας από εκεί, αν ο εκεί παροχος δεν υποστηρίζει volte ούτε εσύ θα έχεις άσχετα το vpn, επίσης είναι πολύ πιθανό το volte να μην υποστηρίζεται σε roaming

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε λεει για VoLTE ο ανθρωπος, για το VoWiFi λεει, και αν δε δουλευει καλυτερα να αλλαξεις VPN. Το VoWiFi της Cosmote δουλευει σιγουρα σε ελληνικες IP, δεν ξερω αν το εχουν περιορισει μονο στα IP ranges των παρόχων για να αποφυγουν φαινομενα οπως αυτο που προσπαθεις να κανεις.

Επεξ/σία από geoavlonitis
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε

Δε λεει για VoLTE ο ανθρωπος, για το VoWiFi λεει, και αν δε δουλευει καλυτερα να αλλαξεις VPN. Το VoWiFi της Cosmote δουλευει σιγουρα σε ελληνικες IP, δεν ξερω αν το εχουν περιορισει μονο στα IP ranges των παρόχων για να αποφυγουν φαινομενα οπως αυτο που προσπαθεις να κανεις.

Δεν μπορεί να μην έχουν δικλείδα ασφαλείας ωστε να μην  είναι   ευκολο να ξεπεραστούν οι  υπερβολικές χρεώσεις roaming .

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικά με το volte/vowifi. Υπάρχει μία επιλογή στις ρυθμίσεις δικτύου που είναι για το volte, επίσης στις ρυθμίσεις της εφαρμογής τηλεφώνου υπάρχει και η επιλογή για vowifi. Στο vowifi έχει δύο επιλογές, "call over wifi" και "call over mobile network", ποια η διαφορά τις δεύτερης σε σχέση με το volte ;; Έχω μπερδευτεί....

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bep1995 είπε

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικά με το volte/vowifi. Υπάρχει μία επιλογή στις ρυθμίσεις δικτύου που είναι για το volte, επίσης στις ρυθμίσεις της εφαρμογής τηλεφώνου υπάρχει και η επιλογή για vowifi. Στο vowifi έχει δύο επιλογές, "call over wifi" και "call over mobile network", ποια η διαφορά τις δεύτερης σε σχέση με το volte ;; Έχω μπερδευτεί....

Η διαφορά είναι ότι αν είσαι συνδεδεμένος σε wifi δίκτυο, σου δίνει επιλογή τι θες. Αν θες να πάει η κλήση μέσω του wifi σου ή μέσω του δικτύου κινητής εφόσον αυτό παρέχεται. Αν εισαι σε σημείο πχ υπόγειο όπου δεν έχεις καθόλου σήμα κινητής,τότε η κλήση θα πάει υποχρεωτικά μέσω του wifi

Δημοσ.
6 minutes ago, bbbb said:

Η διαφορά είναι ότι αν είσαι συνδεδεμένος σε wifi δίκτυο, σου δίνει επιλογή τι θες. Αν θες να πάει η κλήση μέσω του wifi σου ή μέσω του δικτύου κινητής εφόσον αυτό παρέχεται. Αν εισαι σε σημείο πχ υπόγειο όπου δεν έχεις καθόλου σήμα κινητής,τότε η κλήση θα πάει υποχρεωτικά μέσω του wifi

Αν απενεργοποιήσω το volte και αφήσω μόνο το vowifi θα δουλεύει και με wifi και με δεδομένα δηλαδή ;;

Γιατί γράφει κάτω από τις επιλογές ότι αν πχ δεν είναι διαθέσιμο το wifi θα πάρει από τα δεδομένα και το αντίστροφο

Screenshot_20221030-181244~2.png

• Moderators
Δημοσ.

Το ίδιο πράγμα λέμε , αν ο παροχος που σου δίνει σήμα τη δεδομένη στιγμή δεν έχει "ενεργοποιημένα" τα vowifi/volte (η δεν υποστηρίζει την συσκευή σου , δεν έχει σχέση το vpn , πχ όπως είναι τα pixel στην ελλαδα ενώ υποστηρίζουν της λειτουργίες , δεν τα υποστηρίζουν οι ελληνικοί παροχοι , όποτε όσοι τα έχουν είναι κολλημένοι σε 4g χωρις volte/vowifi)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρότι η συσκευή μου δεν είναι στην λίστα της cosmote (Xiaomi Mi A2), πήρα στο 13738 και μου ενεργοποίησαν το wifi calling, για να δούμε τι διαφορά θα έχει. Βασικά για να δω διαφορά να φανταστώ  πρέπει και ο άλλος που θα πάρω ή θα με πάρει πρέπει να έχει vowifi/volte έτσι δεν είναι ;;

Επεξ/σία από bep1995

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...