thetiesthatbind Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Παράξενος τρόπος να μας πει κανεις ότι ήρθε η ώρα να παραδώσει το δίπλωμα. 2
Sakiz105 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 8 λεπτά πριν, jmmys είπε Στις 99% των περιπτώσεων, και εδώ και εξωτερικό, των κυκλικών κόμβων, υπάρχει Stop ή παραχώρηση προτεραιότητας για αυτον που εισέρχεται. Και είναι το απολύτως λογικό,για να υπάρχει ροή. Τέλος. Ποιο ειναι το πρόβλημα, δεν κατάλαβα, και το κάνατε και θέμα.Εκτός αν βαριέστε. 5 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Welcome to the club Πήγα στο maps να δω αν είχε στοπ, και όντως ρε φίλε δεν έχει.
Dr_Pepper Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, jmmys είπε Στις 99% των περιπτώσεων, και εδώ και εξωτερικό, των κυκλικών κόμβων, υπάρχει Stop ή παραχώρηση προτεραιότητας για αυτον που εισέρχεται. Και είναι το απολύτως λογικό,για να υπάρχει ροή. Τέλος. Ποιο ειναι το πρόβλημα, δεν κατάλαβα, και το κάνατε και θέμα.Εκτός αν βαριέστε. Στην Καστοριά δεν υπάρχει, και στον ΚΟΚ επίσης αναφέρεται πως προτεραιότητα έχει απο δεξιά δεν ξέρω αν ειναι 99% Πάντως ψάχνοντας στο google maps για να βρώ κυκλική διασταύρωση βρήκα μια (Ελευσίνα) δεν είχε ούτε αυτή Δεν βάζω παραπάνω γιατί σάρωσα την μισή ελλάδα και δεν έβρισκα ή έχουμε πολύ λίγες (που θα εξηγούσε και την αδιαφορία απο πλευράς ΚΟΚ όσο αφορά την συμφόρηση) ή ειμαι πολύ κακός στο να ψάχνω κυκλικές διασταυρώσεις σε χάρτες 4 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε Πήγα στο maps να δω αν είχε στοπ, και όντως ρε φίλε δεν έχει. Ούτε και η "κεντρική" έχει (έξω απο την πόλη ειναι αλλά έχει την μεγαλύτερη συγκριτικά κίνηση)
Sakiz105 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Στην Καστοριά δεν υπάρχει, και στον ΚΟΚ επίσης αναφέρεται πως προτεραιότητα έχει απο δεξιά δεν ξέρω αν ειναι 99% Πάντως ψάχνοντας στο google maps για να βρώ κυκλική διασταύρωση βρήκα μια (Ελευσίνα) δεν είχε ούτε αυτή Δεν βάζω παραπάνω γιατί σάρωσα την μισή ελλάδα και δεν έβρισκα ή έχουμε πολύ λίγες (που θα εξηγούσε και την αδιαφορία απο πλευράς ΚΟΚ όσο αφορά την συμφόρηση) ή ειμαι πολύ κακός στο να ψάχνω κυκλικές διασταυρώσεις σε χάρτες Ούτε και η "κεντρική" έχει (έξω απο την πόλη ειναι αλλά έχει την μεγαλύτερη συγκριτικά κίνηση) Θα φάμε και ξύλο θα φταίμε κιόλας.
Dr_Pepper Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Sakiz105 είπε Θα φάμε και ξύλο θα φταίμε κιόλας. Όχι εντάξει εγώ ακολουθώ τον ΚΟΚ απλά βρίσκω χαζό που δεν εξαιρείται η κυκλική διασταύρωση στον κανόνα του δεξιού 2
odys03 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Υπάρχει σοβαρό θέμα, γιατί δεν αποφασίζουν οι αρμόδιοι να αλλάξουν τον ΚΟΚ. Πρέπει να ισχύει μόνο το ένα από τα δύο, και όχι άλλοι κόμβοι να λειτουργούν έτσι και άλλοι αλλιώς. Τι φταίνε οι οδηγοί; Αν δεν έχει πινακίδες και πας να μπεις σε κόμβο έχεις προτεραιότητα, αλλά αν δεν σταματήσει ο άλλος που είναι μέσα; Δηλαδή πρέπει να υπάρξουν νεκροί τραυματίες και υλικές ζημιές γιατί το κράτος δεν αποφασίζει να κάνει το αυτονόητο; Υπάρχουν μέρη στην ελλαδα που είναι δύο κόμβοι ο ένας μετά τον άλλο και στον ένα ισχύει το παλιό και στον άλλο το νέο. Ακόμα και οι ντόπιοι μπερδεύονται. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2022 από odys03 1
Dr_Pepper Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Θυμήθηκα ότι και στην Κω έχει κυκλική διασταύρωση ούτε και εκει έχει σήμανση άρα μέχρι τώρα βρήκαμε 4 σε 3 εντελώς διαφορετικές περιοχές οπότε δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει το "99% έχει σήμανση stop " που ανέφερε ο φίλος (όχι ότι αποδεικνύει κάτι μια δειγματοληψία 4ών διασταυρώσεων αλλά απο την άλλη μέχρι στιγμής δεν δείχνει να ισχύει σχεδόν καθολικά δηλαδή ) Καλά στην Κω είχε δεν είχε σήμανση δεν θα έπαιζε πολύ ρόλο στο χωράφι τους νομίζουν ότι βρίσκονται οι περισσότεροι ντόπιοι και κάνουν ότι θέλουν Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2022 από Dr_Pepper
basilis_k6 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, odys03 είπε Υπάρχουν μέρη στην ελλαδα που είναι δύο κόμβοι ο ένας μετά τον άλλο και στον ένα ισχύει το παλιό και στον άλλο το νέο. Ακόμα και οι ντόπιοι μπερδεύονται. ναι και εξηγησα πιο πισω γιατι. πολλες πολεις για να διατηρησουν το παλιο καθεστως εβαλαν στοπ στην εισοδο. αν ρωτησετε εναν παλιο δασκαλο οδηγησης θα θυμαται ποτε άλλαξε στην ελλαδα. νομιζω ηταν 1998-2002 αλλα δεν θυμαμαι ακριβως. πριν απο αυτο είχε προτεραιότητα οποιος ηταν ΕΝΤΟΣ του κομβου.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Θυμήθηκα ότι και στην Κω έχει κυκλική διασταύρωση ούτε και εκει έχει σήμανση άρα μέχρι τώρα βρήκαμε 4 σε 3 εντελώς διαφορετικές περιοχές οπότε δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει το "99% έχει σήμανση stop " που ανέφερε ο φίλος (όχι ότι αποδεικνύει κάτι μια δειγματοληψία 4ών διασταυρώσεων αλλά απο την άλλη μέχρι στιγμής δεν δείχνει να ισχύει σχεδόν καθολικά δηλαδή ) Καλά στην Κω είχε δεν είχε σήμανση δεν θα έπαιζε πολύ ρόλο στο χωράφι τους νομίζουν ότι βρίσκονται οι περισσότεροι ντόπιοι και κάνουν ότι θέλουν Αυτες όλες οι φώτο που ανεβάσατε, πόσο παλιες είναι; Μήπως τώρα πλέον υπάρχει σήμανση;
Dr_Pepper Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ναι και εξηγησα πιο πισω γιατι. πολλες πολεις για να διατηρησουν το παλιο καθεστως εβαλαν στοπ στην εισοδο. αν ρωτησετε εναν παλιο δασκαλο οδηγησης θα θυμαται ποτε άλλαξε στην ελλαδα. νομιζω ηταν 1998-2002 αλλα δεν θυμαμαι ακριβως. πριν απο αυτο είχε προτεραιότητα οποιος ηταν ΕΝΤΟΣ του κομβου. Πρέπει να ήταν 2,3 χρόνια πιο μετά γιατί εγώ τότε πήρα δίπλωμα Δεν πιστεύω να έκανε λάθος ο δάσκαλος μου ήταν τζιμάνι και "Γερμανός" στην πειθαρχία ήταν και πιλότος αεροσκαφών 3 λεπτά πριν, jmmys είπε Αυτες όλες οι φώτο που ανεβάσατε, πόσο παλιες είναι; Μήπως τώρα πλέον υπάρχει σήμανση; Όταν ήμουν κω το 2018 δεν είχε τώρα που ειμαι καστοριά δεν έχει μπορεί να ειναι παλιές οι φωτό στο maps αλλά πόσο παλιες να ειναι πάνω απο 5ετία; δεν νομίζω Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2022 από Dr_Pepper
defaultuser2003 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Ψάξε κυκλικούς κόμβους στην Ηλιούπολη και Αργυρούπολη και θα δεις ότι υπάρχουν STOP στους "μικρούς" δρόμους που καταλήγουν στην πλατεία, ενώ οι "μεγάλοι" δρόμοι δεν έχουν αντίστοιχη σήμανση. 2
agnostos13 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δεν υπάρχει μνεία στο ΚΟΚ για εξαίρεση της εκ δεξιών προτεραιότητας στην περίπτωση του κυκλικού κόμβου-πλατείας (roundabout). ΥΓ. Όποιος ψάχνει STOP σε κυκλικούς κόμβους ας κοιτάξει τις πλατείες της Ηλιούπολης. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, defaultuser2003 είπε Ψάξε κυκλικούς κόμβους στην Ηλιούπολη και Αργυρούπολη και θα δεις ότι υπάρχουν STOP στους "μικρούς" δρόμους που καταλήγουν στην πλατεία, ενώ οι "μεγάλοι" δρόμοι δεν έχουν αντίστοιχη σήμανση. ε αυτό ειναι εκ παραδρομής (pun intended ) και χωρίς κυκλική διασταύρωση όταν στενά συνδέονται με μια κεντρική οδική αρτηρία έχουν στοπ και ας ειναι απο τα δεξιά εισερχόμενοι
odys03 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Είναι άκρως επικίνδυνο. Εγώ σε πόλη που δεν ήξερα πρώτη φορά πήγαινα πάτησα φρένο φοβούμενος ότι θα πέσει πάνω μου αυτός που ήταν ήδη μέσα στον κόμβο. Αρχίζουν κόρνες σαν τρελοί από πίσω λες και σκότωσα άνθρωπο, λίγο θέλει κάποιος να πανικοβληθεί και να πατήσει γκάζι η φρένο την στιγμή που δεν πρέπει; Τριτοκοσμικες καταστάσεις. Η δική μου γνώμη είναι υποχρεωτικά να γίνουν όλοι οι κόμβοι με το νέο σύστημα και να γίνει και μια καμπάνια με αποτ στην τηλεόραση,. Κυκλικός κόμβος; Ο εισερχόμενος παραχωρεί προτεραιότητα. Παντού το ίδιο στην Ελλάδα. Τι φταίνε οι ξένοι οδηγοί για αυτό το μπαχαλο. 8 1
panos2310 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Η λύση στις πολιτισμένες χώρες για ομαλή κυκλοφορία είναι κυκλικοί κόμβοι, προτεραιότητα έχει όποιος είναι ήδη μέσα και νομίζω πλέον αυτό ισχύει παντού και σε εμάς και θυμηθείτε ότι τα φανάρια εκτός από την κυκλοφορία Ρυθμίζουν και ποια μαγαζιά θα έχουν ουρά μπροστά τους και συνεπώς δουλειά οπότε θα μείνουμε πολύ καιρό με αυτά ακόμη Και σε σημεία που δεν Χρειάζονται. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2022 από panos2310
Προτεινόμενες αναρτήσεις