kover Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 εχω κανει εναρξη επαγγελματος ως ηλεκτρολογος μηχανικος και πρεπει να εκδωσω το πρωτο μου παραστατικο. μπορει μηπως να με κατατοπισει καποιος στην εφαρμογη τιμολογιο, στην εκδοση παραστατικου, στην κατηγορια "διάφοροι φοροι" πρεπει να επιλεξω καποια συγκεκριμενη κατηγορια ή το αφήνω κενό και σημειώνω μόνο στις παρατηρησεις οτι εχω απαλλαγη φορου;
Gingerbread Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Έχει να επιλέξεις ΦΠΑ 0% ή ανευ και έχει και λόγο εξαίρεσης δίπλα (έχεις απαλλαγή ΦΠΑ όταν άνοιξες βιβλία στην εφορία;).
kover Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 33 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Έχει να επιλέξεις ΦΠΑ 0% ή ανευ και έχει και λόγο εξαίρεσης δίπλα (έχεις απαλλαγή ΦΠΑ όταν άνοιξες βιβλία στην εφορία;). ναι έχω απαλλαγή ΦΠΑ μικρών επιχειρήσεων στην εφορεία. στην εφαρμογή πάντως δεν βρίσκω τέτοια επιλογή. αναφέρομαι στην εφαρμογή timologio της ααδε σε περίπτωση που μιλάμε για διαφορετικές υπηρεσίες.
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, kover είπε εχω κανει εναρξη επαγγελματος ως ηλεκτρολογος μηχανικος και πρεπει να εκδωσω το πρωτο μου παραστατικο. μπορει μηπως να με κατατοπισει καποιος στην εφαρμογη τιμολογιο, στην εκδοση παραστατικου, στην κατηγορια "διάφοροι φοροι" πρεπει να επιλεξω καποια συγκεκριμενη κατηγορια ή το αφήνω κενό και σημειώνω μόνο στις παρατηρησεις οτι εχω απαλλαγη φορου; Στο "διαφοροι φόροι" μπαίνουν φόροι/παρακρατήσεις από όσο θυμάμαι, πχ το 20% των δελτίων μηχανικών σε εταίρειες. Το ΦΠΑ από όσο θυμάμαι μπαίνει εκεί που λέει "χαρακτιρισμοί" , "χραμμές χαρακτηρισμών" ή κάτι τέτοιο, λίγο πάνω από το φόροι εκεί έχει τις κατηγορίες ΦΠΑ από όσο θυμαμαι . χμ, ίσως το έχω μπερδέψει με την εφαρμογή ανεβάσματος παλαιών τιμολογίων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα