Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα

το παρακάτω ηλεκτρολογικό σχέδιο είμαι από μια μηχανή espresso που έχω. Την ώρα που εκανα καφέ ξαφνικά έσβησε και δεν δειχνει σημαδια ζωής 

Τα κόκκινα  βελάκια είναι 2 ηλεκτρονικά, το μεν αριστερο ηλεκτρονικός θερμοστατης (TD) και το δεξί ενας κοντρολερ (RL) θα έλεγα. 

Τα κιτρινα βελακια ειναι δυο διακόπτες, μετρησα με πολύμετρο και βρήκα τάση 230, δηλαδη δουλεύουν

Από ότι κατάλαβα στο σχέδιο, άσχετα εαν εχει καεί κάποιο από τα ηλεκτρονικά, θα έπρεπε να βρίσκω 230V στο ζευγος γκρι(φάση) και μπλέ(ουδετερο), αλλά δεν βρίσκω. 

Και δεν βρήκα πως πηγαίνει ο ουδετερος σε αυτά τα στοιχεία. 

Καμια ιδέα τι πάει στραβά?

image.jpeg.8e356f17c27283ffe1d7eada9fc4390b.jpeg

Επεξ/σία από dkstopo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δε θα έπρεπε να βρίσκεις σε όλα τα σημεία 230v ανάμεσα σε μπλε και γκρι, παρεμβάλλονται ένα σωρό διακοπτικά στοιχεία.

Μόνο ο ουδέτερος πρακτικά δεν κόβεται πουθενά, παρα μόνο από τον κεντρικό διακόπτη

Νομίζω πρέπει να τα ακολουθήσεις βήμα βήμα την φάση. Δείχνει να πηγαίνει κατευθείαν (μετά από τους 1-2 διακόπτες που έχει) σε RL και Pe. O RL, που δε μου είναι ξεκάθαρο στο τι κάνει, φαίνεται να είναι ο βασικός παίκτης που "μοιράζει" τάση στα επιμέρους τμήματα.

Πολύ μπακαλίστικα τα παραπάνω, οτι βγάζω καθαρά από το ηλεκτρολογικό σχέδιο

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

από ότι βλέπω ο ουδέτερος (μπλε) πηγαίνει η έξω γραμμή από τον διακόπτη στις 2 αντιστάσεις. 

δεν διακρίνω πως μπαίνει στο υπόλοιπο κύκλωμα, από που παίρνουν , οι ηλεκτροβάνες και η αντλία? λείπει κάτι? 

Δημοσ.

δεν βλέπω γέφυρα μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής μπλε γραμμης. (δεν ειμαι και ηλεκτρολόγος βέβαια, ότι θυμάμαι από την φυσική) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε τότε πρόσεχε καλύτερα... μην "παίζεις" και πολύ με τα 230... όσο φτάνουν τα χέρια σου, δεν αξίζει για μια καφετιέρα...

Αν αξίζει τα λεφτά της δες αν υπάρχει κάποιο service να την πας

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

τι κανουμε , Προσοχη πολυ ενωειται , οτι γνωριζουμε 5  πραγματακια  , αν εχουμε ενα πολυμετρο , με μπαζερ  η παλαιου τυπου θα βοηθησει παρα πολυ ΠΑΝΤΑ οι μετρησεις εκτως τασης  ελενξτε τον κυριο διακοπτη  κ τον διακοπτη ασφαλειας  φαση με φαση   ουδετερο με ουδετερο   4 επαφες αντικριστα  ο ασφαλειας  εχει   2 απο οτι βλεπω στο σχεδιο  παντα εκτως τασης .......

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, NEKTOYO είπε

τι κανουμε , Προσοχη πολυ ενωειται , οτι γνωριζουμε 5  πραγματακια  , αν εχουμε ενα πολυμετρο , με μπαζερ  η παλαιου τυπου θα βοηθησει παρα πολυ ΠΑΝΤΑ οι μετρησεις εκτως τασης  ελενξτε τον κυριο διακοπτη  κ τον διακοπτη ασφαλειας  φαση με φαση   ουδετερο με ουδετερο   4 επαφες αντικριστα  ο ασφαλειας  εχει   2 απο οτι βλεπω στο σχεδιο  παντα εκτως τασης .......

Τα έχω εδώ και 30 χρόνια τα εργαλεία :) 

ο έλεγξα το κύριο διακόπτη και δουλευει, ο δευτερος για να κλείσει κύκλωμα πρέπει να έχει νερό το τανκ. Αν δεν έχει βάρος κόβει για να μην μείνει χωρίς νερό η αντίσταση. Δυστυχώς για μένα Δουλευει και αυτός.

Δημοσ.

ο ελεγκτής στάθμης έχει τροφοδοσία; μέτρα με ωμόμετρο τους δυο ουδέτερους (ισχύος και αυτοματισμού) αν είναι κοινοί κάπως συνδέονται

Δημοσ.

Αν ειναι ακριβη μηχανη πηγαινε την στο σερβις πχ https://www.barista.gr 

Αν ειναι μια φτηνη μηχανη με κοστος απο 70-80 ευρω πετα την και παρε αλλη, δεν αξιζει το ρισκο να παιζεις με το ρευμα η να καταστρεψεις τελειος τη μηχανη (ειδικα αν ειναι ακριβη)...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...