Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Τον τελευταιο καιρο εργαζομαι σε μια εταιρια και κανω προγραμματισμο C#. Ουσιαστικα μαθαινω δηλαδη γιατι στην σχολη μου δεν καναμε C# αλλα απο αντικειμενοστραφη προγραμματισμο καναμε Java. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι και αυτοι που δουλευουν σε java αλλα και αυτοι που δουλευουν σε C# κανουν τελειως ασχετα πραγματα με αυτα που μαθαμε στην σχολη. Προσωπικα μεχρι τωρα το βρισκω πολυ βαρετο αυτο που κανω και δυσνοητο. Οχι γιατι ειναι δυσκολο, αλλα γιατι ολο μου λενε οτι πρεπει να βλεπω βιντεο να μαθαινω, να ψαχνω στο google και απ οτι βλεπω στο google δεν εξηγουν τιποτα καλα. Καμια σχεση να σου τα εξηγει ενας καθηγητης πανεπιστημιου.

Αρχικα εχω να πω οτι στην σχολη καναμε ΠΟΛΥ πιο δυσκολα πραγματα  στον προγραμματισμο πχ δομες δοδομενων(λιστες, δεντρα, γραφοι) απο αυτα που κανω τωρα. Εδω που ειμαι τωρα απλα δεν μου δειχνουν τιποτα και γι αυτο μου φαινονται βουνο. Απλα μου λενε να κοιταξω βιντεο για να μαθω .NET, SQL Server και ολες αυτες τις τεχνολογιες τις οποιες τις βρισκω τρομερα βαρετες..

Οσες φορες ρωτησα καταλαβα οτι τα παιδια αυτα που δουλευουν εκει, απλα εχουν μαθει ενα συγκεκριμενο πραγμα και το ξερουν καλα. Ομως απο αυτα που καναμε στην σχολη, δεν ξερουν τιποτα. Αυτο που κανουν και οι ιδιοι ειναι να παιρνουν ετοιμα κομματια κωδικα απο το ιντερνετ και απλα να τα παραμετροποιοιυν. Ενας δεικτης δεν ξερουν τι ειναι και που χρησιμευει...Μια συνδεδεμενη λιστα ουτε που ξερουν σε τι αναφερομαι....

Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει να συνεχισω ετσι. Εχω απογοητευτει. Συνεχως ακουω οτι πρεπει να μπαινω στο ιντερνετ να βλεπω για frameworlks και εκδοσεις. Τι εννουν δεν εχω καταλαβει ακριβως. Κατι σε βιβλιοθηκες include το εχω "συνδεσει" το framework"

Δεν ξερω αλλα απ οτι καταλαβα δεν μου ταιριαζει αυτη η λογικη του στυλ ψαχνω συνεχεια στο google.  Δεν ειναι αυτο που μου αρεσει. Θελω να μαθω κατι καλα, να το εμπεδωσω και να φτιαχνω δυσκολα προγραμματα σαν αυτα πχ στις δομες δεδομενων.

Σκεφτομαι μηπως ασχοληθω με τον τομεα στα ενσωματωμενα συστηματα σε C η πχ Μηχανικη Μαθηση . Αλλα δεν βλεπω πολλες τετοιες αγγελιες στο linkedin και αυτες οι λιγες ζητουν senior. Παντως πιστευω σε αυτους τους τομεις δεν νομιζω να παιζει πολυ η λογικη "ψαχνω στο google". Πρεπει να εχεις ενα καλο επιπδεο γνωσεων. Εσεις τι πιστευτε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου για την εταιρεία....αυτά που ζητάει ξέρεις κάτι ή...

Δλδ αν σου ζητήσουν να κάνεις απο 1 απλό Query στον SQL Server μέχρι πιο προχωρημένα όπως functions/triggers κτλ τι γίνεται ?

Αν ξέρεις και αυτά που ξέρεις και αυτά που ζητάνε είσαι απλώς λίγο ανώτερο level απ'αυτό που κάνουν και έχεις μια λαμπρή ευκαιρία να δείξεις τι αξίζεις.

Αν όχι ...μήπως απλώς είσαι .... "ακαδημαϊκός" ....απο θεωρία να έχουμε να λέμε και απο πράξη 0...γιατί καλά οι διασυνδεμένες λίστες και οι γράφοι..αλλά στην πράξη είναι το θέμα πως θα τα κάνεις να δουλέψουν αυτά για τις απαιτήσεις της αγοράς.

Στα λέω αυτά γιατί έχω συναντήσει πολλές περιπτώσεις...όπως -χαρακτηριστικά -  άτομο με "χαρτιά" ...βραβεία (μιλάμε όταν είδα το βιογραφικό έπαθα πλάκα") κτλ και όταν έλεγα κάνε 1 Update query να αλλάξεις τις τιμές βάση συγκεκριμένων κριτηρίων τότε είχαμε γουρλωμένα μάτια και μια αίσθηση του τύπου "εξωγήινου"...ή άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα μια απλή εφαρμογή mobile-friendly για θέαση δεδομένων (μιλάμε κουβαλούσε βραβείο πάνω στο θέμα ..."guru") σήκωνε τα χέρια ψηλά....(3 μερούλες υπόθεση να διαβάσω τα σχετικά tutorial καθώς δεν είχα ξαναασχοληθεί)

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, masteripper είπε

Να κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου για την εταιρεία....αυτά που ζητάει ξέρεις κάτι ή...

Δλδ αν σου ζητήσουν να κάνεις απο 1 απλό Query στον SQL Server μέχρι πιο προχωρημένα όπως functions/triggers κτλ τι γίνεται ?

Αν ξέρεις και αυτά που ξέρεις και αυτά που ζητάνε είσαι απλώς λίγο ανώτερο level απ'αυτό που κάνουν και έχεις μια λαμπρή ευκαιρία να δείξεις τι αξίζεις.

Αν όχι ...μήπως απλώς είσαι .... "ακαδημαϊκός" ....απο θεωρία να έχουμε να λέμε και απο πράξη 0...γιατί καλά οι διασυνδεμένες λίστες και οι γράφοι..αλλά στην πράξη είναι το θέμα πως θα τα κάνεις να δουλέψουν αυτά για τις απαιτήσεις της αγοράς.

Στα λέω αυτά γιατί έχω συναντήσει πολλές περιπτώσεις...όπως -χαρακτηριστικά -  άτομο με "χαρτιά" ...βραβεία (μιλάμε όταν είδα το βιογραφικό έπαθα πλάκα") κτλ και όταν έλεγα κάνε 1 Update query να αλλάξεις τις τιμές βάση συγκεκριμένων κριτηρίων τότε είχαμε γουρλωμένα μάτια και μια αίσθηση του τύπου "εξωγήινου"...ή άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα μια απλή εφαρμογή mobile-friendly για θέαση δεδομένων (μιλάμε κουβαλούσε βραβείο πάνω στο θέμα ..."guru") σήκωνε τα χέρια ψηλά....(3 μερούλες υπόθεση να διαβάσω τα σχετικά tutorial καθώς δεν είχα ξαναασχοληθεί)

Μην υποτιμας τους γραφους και τις συνδεδεμενες λιστες γιατι εκτος του οτι ειναι πιο σημαντικα, ειναι και πιο δυσκολα. Το να εισαγεις κομβους ακομα και σε ενα απλο δυαδικο δεντρο χρειαζεται περισσοτερη σκεψη απο το να φτιαξεις μια web εφαρμογη που ειναι ολος ο κωδικας αυτοματοποιημενος. Τουλαχιστον στο .Net ετσι ειναι

Νομιζουν οτι κανουν κατι σπουδαιο. Ξεχνανε οτι αυτα μπορει να τα μαθει καποιος απo απλοα σεμιναρια και δεν χρειαζονται προαπαιτουμενες γνωσεις

Τα πανεπιστημια σου μαθανινουν κατι πολυ περισσοτερο απο Sql οπως λες. Σου μαθαινουν και βασεις αλλα δεν στεκονται εκει....

Απο που να αρχισω? Απο τα πολυπλοκες συναρτησεις στο matlab(τηλεπικοινωνιες), Δομες δεδομενων, Λειτουργικα συστηματα(Forks, Pipes, Σημαφορους σε C). Εν τω μεταξυ με αυτα που εχω δει, η γλωσσα C μια χαρα γλωσσα ειναι.

Δεν ειναι ολα web εφαρμογες....

Απλα εμεις στην σχολη και σε ολες τις σχολες μαθαμε την επιστημη των υπολογιστων. Δεν μας διδαξαν ουτε την C# ουτε το .NET framework

Δεν ειναι δυσκολα στο .NET Framework. Ειναι πολλα ομως...Προφανως το μονο που μενει ειναι να μου τα δειξουν. Αλλα δεν μου τα δειχνουν....και με πηραν για junior με βασικο μισθο

Επεξ/σία από FarCry1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εμείς Πανεπιστήμιο τελειώσαμε φίλε.... καλή η θεωρία αλλά χρειάζεται και η πράξη....
Και να στο θέσω λίγο πιο απλά....μπορείς να κάνεις μια εφαρμογή ? web , desktop ...δεν έχει σημασία....γιατί όταν θα πας και θα ανακαλύψεις ότι τα "αυτόματα" δεν είναι τόσο αυτόματα...και όταν κάτι πάει στραβά και κάπου στο tutorial γίνει 1 τόσο δα μικρό λαθάκι κανένα "αυτόματο" δεν πρόκειται να στο λύσει.

18 λεπτά πριν, FarCry1 είπε

Δεν ειναι δυσκολα στο .NET Framework. Ειναι πολλα ομως...Προφανως το μονο που μενει ειναι να μου τα δειξουν. Αλλα δεν μου τα δειχνουν....Αλλα δεν μου τα δειχνουν....και με πηραν για junior με βασικο μισθο

Αυτό μην το πεις κάπου παραέξω θα γελάσουν και οι πέτρες...όπως θυμάμαι πολύ ωραία όταν έπιασα δουλειά σαν τεχνικός Η/Υ ο προιστάμενος μου κάποια στιγμή κοντοστάθηκε στο παράθυρο και γύρισε και μου είπε : " ή θα μάθεις προγραμματισμό ή..... "

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 2
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Δεν ξερω αλλα απ οτι καταλαβα δεν μου ταιριαζει αυτη η λογικη του στυλ ψαχνω συνεχεια στο google.  Δεν ειναι αυτο που μου αρεσει. Θελω να μαθω κατι καλα, να το εμπεδωσω και να φτιαχνω δυσκολα προγραμματα σαν αυτα πχ στις δομες δεδομενων.

Πως θα ασχοληθείς όμως με τα δύσκολα αν δεν μάθεις πρώτα τα εύκολα; 

Αν δεν γνωρίζεις κάτι... ψάχνεις να το μάθεις. Αν όχι Google, τότε πιάσε ένα βιβλίο σε C# (σχεδόν όλα έχουν SQL queries). Από όλες τις δουλειές έχεις να μάθεις κάτι, το θέμα είναι να θέλεις να κάνεις αυτό που κάνεις και να πάρεις ο,τι καλύτερο μπορείς από την εργασία που βρίσκεσαι. Κανένας δεν σε εμποδίζει επίσης να ασχοληθείς στον ελεύθερο χρόνο σου με αυτό που σου αρέσει πραγματικά και (γιατί όχι) να το ενσωματώσεις στην δουλειά που κάνεις τώρα και να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους.

Μια άλλη επιλογή είναι να ψάξεις δουλειά σε κάποιο τομέα που αναφέρεις (που ασχολούνται με τα "δύσκολα"), απλώς εκεί εκτός από γνώσεις πανεπιστημίου θα χρειαστούν λογικά είτε προηγούμενη εμπειρία είτε προσωπική εργασία/ενασχόληση ή/και κάποιο δείγμα δουλειάς σου (π.χ. σε github ή open source contributions). 

Δημοσ.

Νομιζω οτι δεν μας τα λες καλα. Ποια ειναι αυτη η εταιρεια που ολοι ψαχνουν στο νετ και δε ξερουν τι ειναι δεικτης; Θα ελεγα οτι ο @masteripper ειναι αρκετα ευστοχος στο πραξη 0. Συγνωμη αλλα δεν γινεται να μου λες οτι ειναι πολυ δυσκολα παραματα οι λιστες κλπ που το μονο που λυνουν ειναι το πως να βαλουν/βγαλουν δεδομενα σε ενα συστημα μνημης τυπου address/value. 

Δημοσ.
Στις 28/7/2022 στις 6:03 ΜΜ, παπι είπε

Νομιζω οτι δεν μας τα λες καλα. Ποια ειναι αυτη η εταιρεια που ολοι ψαχνουν στο νετ και δε ξερουν τι ειναι δεικτης; Θα ελεγα οτι ο @masteripper ειναι αρκετα ευστοχος στο πραξη 0. Συγνωμη αλλα δεν γινεται να μου λες οτι ειναι πολυ δυσκολα παραματα οι λιστες κλπ που το μονο που λυνουν ειναι το πως να βαλουν/βγαλουν δεδομενα σε ενα συστημα μνημης τυπου address/value. 

Προφανως δεν εννοουσα την λιστα με την μορφη List η ArrayList. Θελω να πιστευω οτι δεν καταλαβες αυτο. Εννουσα συνδεδεμενες λιστες. Αυτα που καναμε στις δομες δεδομενων αν θυμασαι.

Που καθε στοιχειο αποθηκευεται οχι συνεχομενα στην μνημα αλλα οπου βρει χωρο.

Οπου υπαρχει αναγκη απο malloc.

Οπου πρεπει να "παιζεις" με τους δεικτες.

Οποτε πρεπει να κανεις σωστα βηματα με τους δεικτες για να μην χαθει η λιστα αν θες να διαγραψεις ενα κομβο ενδιαμεσα ή να προσθεσεις εναν κομβο ενδιαμεσα.

Οταν πρεπει να κανεις αντιστροφη η συνενωση σε λιστα, ή οταν πρεπει να μαθεις πως λειτουργει μια διπλα συνδεδεμενη λιστα.

Για να μην μιλησω για τα δεντρα και τους γραφους που δεν υπαρχει ενας κομβος επομενος αλλα 2 η περισσοτεροι. Το ιδιο ισχυει με BFS και DFS

Αυτα ναι....ειναι πιο δυσκολα απο web εφαρμογες .NET

Επισης οποιος νομιζει οτι το

Student S = new Student(....);  οτι το S δεν ειναι δεικτης τοτε μαλλον θα εμαθε προγραμματισμο απο google.

Αυτο λεω οτι δεν ξερουν πολλοι προγραμματιστες βασικα πραγματα. Μπορουν να φτιαχνουν ωραιες εφαρμογες αλλα μεχρι εκει...

Εγω δεν υποτιμαω αυτα που κανω τωρα στην δουλεια αλλα επειδη δεν καναμε .ΝΕΤ στην σχολη ηθελα καποιος να με καθοδηγησει. Σε ολες τις δουλειες τους καινουριους τους βοηθανε. Αναφερομαι και σε δουλειες που δεν εχουν να κανουν με προγραμματισμο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, FarCry1 είπε

Οπου πρεπει να "παιζεις" με τους δεικτες.

Οποτε πρεπει να κανεις σωστα βηματα με τους δεικτες για να μην χαθει η λιστα αν θες να διαγραψεις ενα κομβο ενδιαμεσα ή να προσθεσεις εναν κομβο ενδιαμεσα.

Οταν πρεπει να κανεις αντιστροφη η συνενωση σε λιστα, ή οταν πρεπει να μαθεις πως λειτουργει μια διπλα συνδεδεμενη λιστα.

Java Linked List

C# Linked List

Φαντάζομαι πως γνωρίζεις πως οι συνδεδεμένες λίστες δεν είναι αποδοτικές, σωστά;

Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που παριστάνουν τους προγραμματιστές αλλά δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα.

1 ώρα πριν, FarCry1 είπε

Student S = new Student(....);  οτι το S δεν ειναι δεικτης τοτε μαλλον θα εμαθε προγραμματισμο απο google.

Μπορείς να μας πεις τι είναι το S;

επίσης,

```

public function a(Student s)

```

Μπορείς να μας πεις επίσης το s τι είναι εδώ;

Dunning–Kruger effect, δες τι είναι αυτό το φαινόμενο γιατί νομίζω αυτό είναι το θέμα στη περίπτωση μας.  Αν νομίζεις πως τα services που φτιάχνουν οι προγραμματιστές είναι το παρακάτω:

1 ώρα πριν, FarCry1 είπε

Μπορουν να φτιαχνουν ωραιες εφαρμογες αλλα μεχρι εκει...

τότε λυπάμαι, αλλά έχεις πολλά ακόμα να μάθεις και να δεις πόσο λάθος σκέφτεσαι. 

Επίσης, το software engineering είναι υποσύνολο του computer science αλλά το μεγαλύτερο μέρος που αποφοιτούν καταλήγει εκεί οπότε πίστεψε με υπάρχουν πάρα πολλοί που ξέρουν πολύ καλά απο συνδεδεμένες λίστες, γράφους και σύνολα στις εφαρμογές που βλέπεις να φτιάχνουν

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρα αποδοτικες ειναι οι συνδεδεμενες λιστες και ειδικα σε γλωσσα C.  Αυτος ειναι και ο λογος που διδαχθηκαμε τις δομες δεδομενων. Για να ειναι πιο αποδοτικα τα προγραμματα ακομα και οταν τρεχουν σε μικρη μνημη η αργο επεξεργαστη(Εκει βοηθουν και τα δεντρα). https://el.wikipedia.org/wiki/Δομή_δεδομένων

Το S ειναι μια αναφορα/δεικτης που δειχνει σε ενα αντικειμενο τυπου Student. Δεν ειναι το ιδιο το αντικειμενο αφου μπορουμε να πουμε κιολας S=new Student("Νικος"); όπου εκει βαζουμε τον δεικτη S να δειχνει σε αλλο νεο αντικειμενο τυπου Student.  Σε καλυψα?

Στο αλλο, το s ειναι ενα αντιγραφο (τυπου Student) που ειναι ισο με αυτο που εχει και το ορισμα που εχει η κληση της συναρτησης.

Δεν ειπα οτι τα ξερω ολα. ΕΙπα οτι το Web Αpp ειναι πιο ευκολο απλα χρειαζεται να μαθεις καποια πραγματα για να το καταλαβεις, και επειδη δεν κανανε στην σχολη .ΝΕΤ θα ηταν καλο να βοηθουν καποιον junior.

Επεξ/σία από FarCry1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, FarCry1 είπε

Αυτο λεω οτι δεν ξερουν πολλοι προγραμματιστες βασικα πραγματα. Μπορουν να φτιαχνουν ωραιες εφαρμογες αλλα μεχρι εκει...

Ναι αλλά σκέφτηκες ποτέ ότι ο εργοδότης σου και ο κάθε εργοδότης σου θα σε πληρώσει για το αποτέλεσμα ...δλδ να δει μια λειτουργική απροβλημάτιστη εφαρμογή που θα μπορεί να κάνει την δουλειά του αποδοτικότερη ή να την πουλήσει.

Καλύτερα να φύγεις απο την δουλειά σου και να στραφείς στο καθηγητηλίκι ...έτσι όπως τα γράφεις είσαι ταμάμ για φροντιστήριο/ιδιαίτερο.....θυμάμαι που είχα παει πριν απο πολλά πολλά χρόνια σε 1 φροντιστήριο για να φτιάξουμε το δίκτυο..."χρυσές" εποχές με internet sharing μέσω κάποιας εφαρμογής (δεν θυμάμαι).....χαρακτηριστικά είχε 1 καθηγητή που δούλευε εκεί...ύφος 10 καρδιναλίων ....αλλά μια χαρά το "ξυρίσαμε" το φροντιστήριο για ρυθμισούλες της πλάκας...και αυτός απλώς καθόταν και κοιτούσε....αν δεν ήταν η γιαγιά αφεντικό να μην ξέρει τίποτα απο Η/Υ πες μου πως θα της φαινόταν.

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.
1 ώρα πριν, FarCry1 είπε

Στο αλλο, το s ειναι ενα αντιγραφο (τυπου Student) που ειναι ισο με αυτο που εχει και το ορισμα που εχει η κληση της συναρτησης.

Δεν είναι αντίγραφο, είναι reference του object.

1 ώρα πριν, FarCry1 είπε

Μια χαρα αποδοτικες ειναι οι συνδεδεμενες λιστες και ειδικα σε γλωσσα C.  Αυτος ειναι και ο λογος που διδαχθηκαμε τις δομες δεδομενων. Για να ειναι πιο αποδοτικα τα προγραμματα ακομα και οταν τρεχουν σε μικρη μνημη η αργο επεξεργαστη

Σου λέω με όλη τη καλή διάθεση πως υπάρχουν υπερβολικά πολλά πράγματα που δεν γνωρίζεις, οπότε καλό θα ήταν να είσαι πιο open minded όταν σου λένε κάποιοι με περισσότερη εμπειρία κάποια πράγματα.

1 ώρα πριν, FarCry1 είπε

ΕΙπα οτι το Web Αpp ειναι πιο ευκολο απλα χρειαζεται να μαθεις καποια πραγματα για να το καταλαβεις,

Τι πιστεύεις πως είναι το web app και γιατί πιστεύεις είναι πιο εύκολο; Υπάρχουν προφανώς domains πιο περίπλοκα από άλλα, αλλά γιατί πιστεύεις πως το web είναι εύκολο; Το να αντιμετωπίσεις πχ race conditions & deadolcks σε 1 υπολογιστή είναι ήδη δύσκολο, δοκίμασε να το κάνεις σε distributed system.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο εννουσα. Αντιγραφο δεικτη που ειναι ισο με το το αντικειμενο που εχει το ορισμα η συναρτηση. Θες να με τσεκαρεις ε?

Διαβασε τις δομες δεδομενων 2 εξαμηνου. Επιμενω οτι τις φτιαχνουμε για πιο αποδοτικα προγραμματα. Τωρα αν εσυ θες να πιστευετις το αντιθετο επειδη το διαβασες στο google δεν σου φταιω εγω. Το μαθημα αυτο ειναι μαθημα κορμου που σημαινει πως ολοι το καναμε και συνηθως με την γλωσσα C που ειναι ακομα πιο δυσκολο.

Εσυ το παιζεις εξυπνος, Εγω παραδεχομαι οτι ειμαι μετριος. Γι αυτο εχω πει οτι ειμαι junior και ηθελα καποιος να μου τα δειξει.

Τα Web app ειτε θες να το πιστεψεις ειτε οχι, ειναι πιο ευκολα, απο τηλεπικοινωνιες, σηματα και συστηματα, δομες δεδομενων, λειτουργικα συστηματα. ψηφιακη επεξεργασια σηματος, Μηχανικη μαθηση κλπ. Τα web app μπορει να τα φτιαξει καποιος και χωρις να σπουδασει και αυτο φαινεται.

Αλλα οπως συμβαινει σε ολα τα πραγματα , για να τα μαθεις, πρεπει να εξασκηθεις και καποιος να σε καθοδηγησει. Δεν ειμαι senior ειμαι junior και μου ειχανε πει οτι θα με εκπαιδευσουν. Αλλα δεν το κανουν.

1 ώρα πριν, masteripper είπε

Ναι αλλά σκέφτηκες ποτέ ότι ο εργοδότης σου και ο κάθε εργοδότης σου θα σε πληρώσει για το αποτέλεσμα ...δλδ να δει μια λειτουργική απροβλημάτιστη εφαρμογή που θα μπορεί να κάνει την δουλειά του αποδοτικότερη ή να την πουλήσει.

Καλύτερα να φύγεις απο την δουλειά σου και να στραφείς στο καθηγητηλίκι ...έτσι όπως τα γράφεις είσαι ταμάμ για φροντιστήριο/ιδιαίτερο.....θυμάμαι που είχα παει πριν απο πολλά πολλά χρόνια σε 1 φροντιστήριο για να φτιάξουμε το δίκτυο..."χρυσές" εποχές με internet sharing μέσω κάποιας εφαρμογής (δεν θυμάμαι).....χαρακτηριστικά είχε 1 καθηγητή που δούλευε εκεί...ύφος 10 καρδιναλίων ....αλλά μια χαρά το "ξυρίσαμε" το φροντιστήριο για ρυθμισούλες της πλάκας...και αυτός απλώς καθόταν και κοιτούσε....αν δεν ήταν η γιαγιά αφεντικό να μην ξέρει τίποτα απο Η/Υ πες μου πως θα της φαινόταν.

Για να αξιοποιησεις ολα αυτα που εμαθες στο πανεπιστημιο δεν πας για καθηγητης σε φροντιστηριο. Υπαρχουν και δουλειες που κανουν αυτα τα πραγματα αλλα μαλλον δεν ειναι πολλες. 

Επεξ/σία από FarCry1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, FarCry1 είπε

Αλλα οπως συμβαινει σε ολα τα πραγματα , για να τα μαθεις, πρεπει να εξασκηθεις και καποιος να σε καθοδηγησει. Δεν ειμαι senior ειμαι junior και μου ειχανε πει οτι θα με εκπαιδευσουν. Αλλα δεν το κανουν.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί να σου δέιξουν/εκπαιδεύσουν κτλ....

Έτσι απο περιέργεια......

Ας πιάσουμε 1 σενάριο.....είσαι λογικά τώρα περίπου 25+ χρονών....και κάποιος/κάποια κάθεται και σε εκπαιδεύει/δείχνει και πάει λέγοντας....αυτός ο κάποιος/κάποια μόλις τελειώσει θα είναι 1 σκαλί κάτω απο σένα ...καθώς θα ξέρει αυτά που σου έδειξε και θα υπολείπεται αυτά που ξέρεις εσύ....(όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση ότι ήσουν τσάκαλος και τα απορρόφησες όπως έπρεπε)...και έρχομαι τώρα εγώ σαν εργοδότης και κοιτάζω ...και βλέπω 1 πρακτικό και 1 πρακτικό/θεωρητικό...ποιον θα κρατήσει αφού λογικά ο "δάσκαλος" σου θα παίρνει περισσότερα απο εσένα.....και γιατί να μην τον διώξει και να προσλάβει 1 junior-junior...αφου η δουλειά βγαίνει...και αν κατα τύχη ο junior-junior είναι τσάκαλος 2πλο όφελος πιθανόν με τα μισα λεφτα (capitalism rules)

Και τώρα προχώρα τον ευατό σου 10-15 χρόνια μπροστά ...την μέρα που έρχεται 1 παλικάρι/κοπέλα και είναι ακριβώς όπως εσύ τώρα...το σενάριο το ξέρεις...σίγουρα έχεις κουραστεί και δεν είσαι ο ίδιος...τι θα κάνεις...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...