vagelis2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 22 λεπτά πριν, vs50 είπε To laptop είναι της Lenovo και το μοντέλο είναι το 81Α5. Η αλλήθεια είναι ότι έχω αλλάξει σκληρό δίσκο σε κάποια pc αλλά όταν άνοιξα το καπάκι από αυτό το λαπτοπ δεν κατάλαβα ούτε ποιος είναι ο σκληρός δίσκος... Πολύ θα ήθελα να βρω πληροφορίες για την όλη διαδικασία για το συγκεκριμένο λαπτοπ, όχι μάλλον για να την κάνω αλλά για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Αν ειναι αυτο το laptop εχει emmc δίσκο και ειναι κολλημένος στο board δεν αλλάζει και ουτε αναβάθμιση σε ssd μπορείς να κάνεις δυστυχώς.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clampro Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε Αν ειναι αυτο το laptop εχει emmc δίσκο και ειναι κολλημένος στο board δεν αλλάζει και ουτε αναβάθμιση σε ssd μπορείς να κάνεις δυστυχώς.. Υπάρχει και μοντέλο με M.2, ίσως έχει αυτό. Αν με το 81A5 εννοούμε το Idea Pad 120S, τότε ο δίσκος σου είναι αυτός: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 39 λεπτά πριν, vs50 είπε To laptop είναι της Lenovo και το μοντέλο είναι το 81Α5. Η αλλήθεια είναι ότι έχω αλλάξει σκληρό δίσκο σε κάποια pc αλλά όταν άνοιξα το καπάκι από αυτό το λαπτοπ δεν κατάλαβα ούτε ποιος είναι ο σκληρός δίσκος... Πολύ θα ήθελα να βρω πληροφορίες για την όλη διαδικασία για το συγκεκριμένο λαπτοπ, όχι μάλλον για να την κάνω αλλά για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Χρειάζονται παραπάνω πληροφορίες όπως βλέπεις, γιατί τα στοιχεία που δίνεις είναι γενικά για το μοντέλο σου... Δες αν μπορείς να δώσεις κάποια παραπάνω 16 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε Αν ειναι αυτο το laptop εχει emmc δίσκο και ειναι κολλημένος στο board δεν αλλάζει και ουτε αναβάθμιση σε ssd μπορείς να κάνεις δυστυχώς.. 12 λεπτά πριν, clampro είπε Υπάρχει και μοντέλο με M.2, ίσως έχει αυτό. Αν με το 81A5 εννοούμε το Idea Pad 120S, τότε ο δίσκος σου είναι αυτός: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μεπως είναι το παρακάτω; http://www.vtccomputers.com/view/Lenovo-Ideapad-120S-14IAP-81A5.3156.html Αυτό έχει EMMC 32BG από μαμά εκτός αν έχεις προσθέσεις εσύ ή κάποιος άλλος δίσκο (χωρίς να είμαι σίγουρος αν είναι εφικτό αυτό). Έχω 120αριδες ssd σε δύο λαπτοπ με 10αρια και έχουν ελεύθερα 30-40gb συνεχώς με office, κάποιες ταινίες, φωτογραφίες, βίντεο και καποια παιχνίδια. Οπότε εσύ να είσαι μονίμως φουλ με ιντερνετικη χρήση μόνο, δεν παίζει. Τρέξε για αρχή adwcleaner και καθάρισε ότι βρει. Μετά κανέναν καλό καθαρισμό δίσκου με τις οδηγίες από εδώ. Τέλος τρέξε το windirstat σαν διαχειριστής και δες που είναι δεσμευμένος ο περισσότερος χώρος. Edit. Λοιπόν,; Αν είναι το παραπάνω τότε δεν παίρνει ssd και η μόνη πιθανότητα αναβάθμισης είναι η αλλαγή του emmc chip, κάτι που μπορεί και να κοστίζει 50€ μόνο για την δουλειά. Δες το βίντεο που ανερτησε ο vagelis. Αν δεν είναι αυτό το λαπτοπ τότε δώσε μας μια φώτο από το εσωτερικό και αν έχει κανένα αυτοκόλλητο με στοιχεία από κάτω ωγαλτο και αυτό φώτο. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2022 από micos000 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs50 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 μάλλον δεν γίνεται να αλλαξει δίσκο από ότι διαβάζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Κι εγώ από σχετικό βίντεο που βρήκα αναφερομενο στο ίδιο μοντέλο(81A5), καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα. Ίσως μια ερώτηση σε αντιπροσσωπεία ή αν υπάρχει manual να βοηθήσει στο να το πιστοποιήσεις. Θα πρέπει να βρεις τι σου γεμίζει το δίσκο και να μάθεις πως τον κρατάνε καθαρό. Προσωπικά, επειδή έχω 120gb σκληρό για βασικό, με λίγα προγράμματα έχω σε χρήση περίπου τα 60 και ελεύθερα τα υπόλοιπα περίπου 50. Κάπου διάβασα οτι έχει θύρα micro sd και ίσως μπορέσεις να την αξιοποιήσεις για αποθήκευση αρχείων. Η τιμή τους πλέον είναι αστεία και θα έλεγα εφάμιλλη των σκληρών(ssd) σε κόστος ανά gb. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2022 από nickol-us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, vs50 είπε μάλλον δεν γίνεται να αλλαξει δίσκο από ότι διαβάζω Το θέμα είναι, πως έχεις 120άρι δίσκο σε αυτό το (ας το πούμε) λάπτοπ. 32gb δίνει η lenovo (τα οποία δεν φτάνουν ούτε για κλάσιμο) και για να το αναβαθμίσεις θέλει κολλητήρι. Η μόνη (λογική) λύση είναι να βάλεις μια sd κάρτα και να την ορίσεις για επέκταση χώρου από την διαχείριση δίσκων. Μια άλλη λύση είναι να δεις αν έχει wifi module εσωτερικά (το οποίο όμως να είναι mini PCI-e), να το αφαιρέσεις και να πάρεις έναν mini PCI-e ssd. https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/355576/mSATA.html?o=msata&order_by=pricevat&order_dir=asc Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2022 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα