vs50 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Γεια σας. Θα ήθελα την βοήθειά σας με το εξής πρόβλημα. Έχω σε ένα laptop με τα mswindows 10 και ο σκληρόςτου δίσκος είναι 120GB. Ο δίσκος έχει γεμίσει και εχω συνδέσει ένα εξωτερικό δίσκο 1ΤΒ μέσω του usb και προσπάθησα να αδειάσω όσο μπορούσα, σβήνοντας προγράμματα που δεν χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό, το εσωτερικό σκληρό δίσκο. ¨Εχω αδειάσει το σκληρό δίσκο 3 φορές περίπου από 7GB την κάθε μία φορά, αλλά χωρίς να κατεβάζω κάτι αλλά μόνο μπαίνοντας στο internet, η χωρητικότητα του δίσκου μειώνεται σχεδόν κατά 1,5GB την κάθε φορά που χρησιμοποιώ το λαπτοπ. Η ερώτηση είναι πως γεμίζει ο σκληρός δίσκος και φτάνει μετά από 4-5 χρήσεις πάλι έχοντας μόνο 100-200ΜΒ τελικά και να μην μπορώ να κάνω τίποτε. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Υπάρχουν άπειροι λόγοι που γεμίζει ο σκληρός, δύσκολα να σου απαντήσει κάποιος ποιός ευθύνεται στην περίπτωσή σου χωρίς ψάξιμο. Μπορεί τα restore points να σου πιάνουν χώρο, μπορεί τα cookies (με site data) να σου γεμίζουν το δίσκο. Ψάχνεις να βρεις σε ποιά σημεία γεμίζει ο σκληρός, ίσως βοηθήσει να κάνεις αναζήτηση αρχείων που δημνιουργήθηκαν την τελευταία μέρα Αν δεις οτι δε σε φτάνει ο δίσκός, τότε ίσως αξίζει να σκεφτείς την αναβάθμιση του. Το κόστος κτήσης των ssd έχει πέσει φοβερά, αν πιάνουν τα χέρια σου να τον περάσεις μόνος μαζί με τα windows τότε αξίζει 100% 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs50 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 8 λεπτά πριν, nickol-us είπε Το κόστος κτήσης των ssd έχει πέσει φοβερά, αν πιάνουν τα χέρια σου να τον περάσεις μόνος μαζί με τα windows τότε αξίζει 100% Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Έχω ρωτήσει για αναβάθμιση του σκληρού μου δίσκου αλλά δεν γνωρίζω να το κάνω μόνος μου. Μου είπαν ότι η εργασία είναι γύρω στα 50 ευρώ και ο ssd 500GB δίσκος είναι γύρω στα 60 ευρώ. Ίσως αν βρώ οδηγίες κάπου να το επιχειρήσω μόνος μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, vs50 είπε Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Έχω ρωτήσει για αναβάθμιση του σκληρού μου δίσκου αλλά δεν γνωρίζω να το κάνω μόνος μου. Μου είπαν ότι η εργασία είναι γύρω στα 50 ευρώ και ο ssd 500GB δίσκος είναι γύρω στα 60 ευρώ. Ίσως αν βρώ οδηγίες κάπου να το επιχειρήσω μόνος μου. Το πιο πιθανό εφόσον δεν γνωρίζεις είναι να κάνεις έξτρα ζημιά. Να το πας εκεί που ρώτησες να γίνει σωστή δουλειά. Μφχ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Η διαδικασία αλλαγής και κλώνου δίσκου μπορεί να είναι απο τέρμα εύκολη μέχρι και τέρμα δύσκολη αναλόγως το μοντέλο του φορητού, ιδιαίτερα δε αν έχει και εγγύηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs50 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Τελικά θα πρέπει να πάω να αλλάξουν τον σκληρό μου δίσκο αλλά θα πρέπει να ρωτήσω εκεί πως και σε κάθε άνοιγμα του λαπτοπ και χωρίς να κατεβάζω τίποτε, βλέπω την χωρητικότητα του δίσκου να μειώνεται κατά 1GB περίπου. Σας ευχαριστώ όλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, vs50 είπε Τελικά θα πρέπει να πάω να αλλάξουν τον σκληρό μου δίσκο αλλά θα πρέπει να ρωτήσω εκεί πως και σε κάθε άνοιγμα του λαπτοπ και χωρίς να κατεβάζω τίποτε, βλέπω την χωρητικότητα του δίσκου να μειώνεται κατά 1GB περίπου. Σας ευχαριστώ όλους Μπορεί να συμβαίνει γιατί σβήνεις λάθος πράγματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs50 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μπορεί να συμβαίνει γιατί σβήνεις λάθος πράγματα. Δύο φορές, μετέφερα από τον σκληρό δίσκο του λαπτοπ στον εξωτερικό δίσκο από 8GB την κάθε φορά περίπου, αλλά και τις δύο φορές αυτά τα 8GB μειώθηκαν στα 200ΜΒ περίπου μετά από 5-6 χρήσεις του λαπτοπ, χωρίς πάλι λέω να κατεβάσω κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, vs50 είπε Δύο φορές, μετέφερα από τον σκληρό δίσκο του λαπτοπ στον εξωτερικό δίσκο από 8GB την κάθε φορά περίπου, αλλά και τις δύο φορές αυτά τα 8GB μειώθηκαν στα 200ΜΒ περίπου μετά από 5-6 χρήσεις του λαπτοπ, χωρίς πάλι λέω να κατεβάσω κάτι. ρυθμίσεις - σύστημα - χωρος αποθήκευσης - ρύθμιση παραμέτρων ελέγχου αποθήκευσης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Υπάρχει περίπτωση να κατεβάζει και ενημερώσεις των windows το σύστημα οταν βλέπει ελεύθερο χώρο στον δίσκο. Επίσης, άλλος παράγοντας μειωσης του χώρου είναι η εικονική μνήμη ραμ που το μέγεθος της αλλάζει αναλόγως την χρήση. Πόση μνήμη έχει το σύστημα; Και το βασικότερο για ποιον φορητό μιλάμε; Δίσκο θα τους πας εσυ να σου βάλουν; Αναλόγως του τι δίσκο παίρνει, υπάρχουν και φτηνότερες επιλογές απο τα 60€ που σου ζητανε! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clampro Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, kormos είπε Το πιο πιθανό εφόσον δεν γνωρίζεις είναι να κάνεις έξτρα ζημιά. Να το πας εκεί που ρώτησες να γίνει σωστή δουλειά. Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτή τη λογική και θεωρώ ότι ένας χρήστης θα έπρεπε να είναι σε θέση να κάνει εργασίες στο μηχάνημά του, όπως η αλλαγή ενός σκληρού δίσκου. Εάν ο ίδιος ο χρήστης δεν θέλει να ασχοληθεί ή αισθάνεται ανασφάλεια, καλώς θα κάνει να το πάει κάπου να το κάνουν άνθρωποι που ξέρουν. Αλλά δεν είναι πάντα η απάντηση "πήγαινέ το σε τεχνικό". 1 ώρα πριν, vs50 είπε Τελικά θα πρέπει να πάω να αλλάξουν τον σκληρό μου δίσκο αλλά θα πρέπει να ρωτήσω εκεί πως και σε κάθε άνοιγμα του λαπτοπ και χωρίς να κατεβάζω τίποτε, βλέπω την χωρητικότητα του δίσκου να μειώνεται κατά 1GB περίπου. Γράψε ποιο λάπτοπ έχεις, μπορεί κάποιος εδώ να το γνωρίζει και να σου δώσει οδηγίες πώς μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Ψάξε και στο Youtube, υπάρχει περίπτωση να βρεις βίντεο με ακριβώς το μοντέλο σου που να δείχνει τη διαδικασία αλλαγής δίσκου. Στο τέλος, εσύ θα κρίνεις αν μπορείς να το επιχειρήσεις μόνος σου ή θα πρέπει να απευθυνθείς σε τεχνικό. Για να δεις τι είναι αυτό που σου τρώει το χώρο κάθε φορά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως το Space Sniffer, ή το Win Dir Stat, που σου δείχνουν τον δίσκο σου και τα directories και αρχεία με το μέγεθος που πιάνουν. Έτσι θα πάρεις μια ιδέα. Τέλος, με την προϋπόθεση ότι εκτός από το θέμα του χώρου η εγκατάσταση δεν έχει κάποιο άλλο θέμα, δεν υπάρχει λόγος να ξαναστήσεις από την αρχή τα Windows στον καινούριο δίσκο, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις clone τον παλιό στον καινούριο με το Macrium. Είναι μια σχετικά εύκολη και δοκιμασμένη διαδικασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 27 λεπτά πριν, clampro είπε Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτή τη λογική και θεωρώ ότι ένας χρήστης θα έπρεπε να είναι σε θέση να κάνει εργασίες στο μηχάνημά του, όπως η αλλαγή ενός σκληρού δίσκου. Εάν ο ίδιος ο χρήστης δεν θέλει να ασχοληθεί ή αισθάνεται ανασφάλεια, καλώς θα κάνει να το πάει κάπου να το κάνουν άνθρωποι που ξέρουν. Αλλά δεν είναι πάντα η απάντηση "πήγαινέ το σε τεχνικό". Γράψε ποιο λάπτοπ έχεις, μπορεί κάποιος εδώ να το γνωρίζει και να σου δώσει οδηγίες πώς μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Ψάξε και στο Youtube, υπάρχει περίπτωση να βρεις βίντεο με ακριβώς το μοντέλο σου που να δείχνει τη διαδικασία αλλαγής δίσκου. Στο τέλος, εσύ θα κρίνεις αν μπορείς να το επιχειρήσεις μόνος σου ή θα πρέπει να απευθυνθείς σε τεχνικό. Για να δεις τι είναι αυτό που σου τρώει το χώρο κάθε φορά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως το Space Sniffer, ή το Win Dir Stat, που σου δείχνουν τον δίσκο σου και τα directories και αρχεία με το μέγεθος που πιάνουν. Έτσι θα πάρεις μια ιδέα. Τέλος, με την προϋπόθεση ότι εκτός από το θέμα του χώρου η εγκατάσταση δεν έχει κάποιο άλλο θέμα, δεν υπάρχει λόγος να ξαναστήσεις από την αρχή τα Windows στον καινούριο δίσκο, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις clone τον παλιό στον καινούριο με το Macrium. Είναι μια σχετικά εύκολη και δοκιμασμένη διαδικασία. Δεν θα το έλεγα. Δεν είναι αυτοκίνητο, ξέρω να συμπληρώνω λάδια, νερό, αέρα στα λάστιχα. Μιλάμε για εργασία που ένας τεχνικός εξειδικευμένος μπορεί να βρει λύσεις ή κάποιος που έχει γνώσεις και όχι κάποιος που θα πρέπει να πειραματίζεται με ρίσκο να προξενήσει κάποια βλάβη. Αν ήταν έτσι όλοι θα ήταν σαν τον Μπομπ το Μάστορα και δεν θα υπήρχαν ειδικότητες. Μφχ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clampro Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, kormos είπε Αν ήταν έτσι όλοι θα ήταν σαν τον Μπομπ το Μάστορα και δεν θα υπήρχαν ειδικότητες. Εάν το λάπτοπ έχει ξεχωριστό hatch για σκληρό, μιλάμε για ξεβίδωμα μιας βίδας, αφαίρεση καπακιού, ξεβίδωμα μιας ακόμα βίδας, τράβηγμα του δίσκου, σπρώξιμο του καινούριου, βίδωμα μιας βίδας, τοποθέτησης καπακιού, βίδωμα μιας βίδας. Οκ, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνεις ζημιά, αλλά μεταξύ μας αυτό δεν το λες κάποια εξειδικευμένη εργασία. Θα δεχτώ χωρίς δεύτερη κουβέντα να μου πει κάποιος "ρε φίλος φοβάμαι να το επιχειρήσω", αλλά προς θεού δεν είναι καμιά επιστήμη. Σαφώς ο τεχνικός θα το κάνει πιο γρήγορα και ενδεχομένως πιο καλά από κάποιον που το κάνει πρώτη φορά, αλλά στο τέλος τέλος, εάν κάποιος θέλει να μάθει και λάθη θα κάνει και ζημιά θα κάνει. Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν είναι θέμα χρημάτων, δεν το λέω για αυτό το λόγο, είναι πεποίθησή μου ότι τα μηχανήματά μας καλό είναι να μπορούμε να τα φέρνουμε στα μέτρα μας και να κάνουμε κάποιες βασικές εργασίες, ειδικά όταν έχει να κάνει με τα δεδομένα μας και την πρόσβαση τρίτων σε αυτά. Ξαναλέω, είναι στην κρίση και την διάθεση του καθενός τι θα κάνει τελικά, αλλά για μένα είναι προτιμότερο να πάρει κάποιος συμβουλές για το πώς θα κάνει κάτι και μετά να αποφασίσει ότι δεν θέλει/μπορεί να το κάνει, παρά να τον τρομάζουμε α πριόρι ότι θα κάνει ζημιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, clampro είπε Εάν το λάπτοπ έχει ξεχωριστό hatch για σκληρό, μιλάμε για ξεβίδωμα μιας βίδας, αφαίρεση καπακιού, ξεβίδωμα μιας ακόμα βίδας, τράβηγμα του δίσκου, σπρώξιμο του καινούριου, βίδωμα μιας βίδας, τοποθέτησης καπακιού, βίδωμα μιας βίδας. Οκ, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνεις ζημιά, αλλά μεταξύ μας αυτό δεν το λες κάποια εξειδικευμένη εργασία. Θα δεχτώ χωρίς δεύτερη κουβέντα να μου πει κάποιος "ρε φίλος φοβάμαι να το επιχειρήσω", αλλά προς θεού δεν είναι καμιά επιστήμη. Σαφώς ο τεχνικός θα το κάνει πιο γρήγορα και ενδεχομένως πιο καλά από κάποιον που το κάνει πρώτη φορά, αλλά στο τέλος τέλος, εάν κάποιος θέλει να μάθει και λάθη θα κάνει και ζημιά θα κάνει. Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν είναι θέμα χρημάτων, δεν το λέω για αυτό το λόγο, είναι πεποίθησή μου ότι τα μηχανήματά μας καλό είναι να μπορούμε να τα φέρνουμε στα μέτρα μας και να κάνουμε κάποιες βασικές εργασίες, ειδικά όταν έχει να κάνει με τα δεδομένα μας και την πρόσβαση τρίτων σε αυτά. Ξαναλέω, είναι στην κρίση και την διάθεση του καθενός τι θα κάνει τελικά, αλλά για μένα είναι προτιμότερο να πάρει κάποιος συμβουλές για το πώς θα κάνει κάτι και μετά να αποφασίσει ότι δεν θέλει/μπορεί να το κάνει, παρά να τον τρομάζουμε α πριόρι ότι θα κάνει ζημιά. Ξέρω πολύ καλά τις διαδικασίες αυτές 🙂 Σκέψου μια άλλη εκδοχή, να σπάσει στην αφαίρεση του δίσκου η "πλακέτα" πάνω από την μητρική πλακέτα. Εκεί μιλάμε για ζημιά 250€+ οπότε... Ε δεν το λες και "εάν κάποιος θέλει να μάθει και λάθη θα κάνει και ζημιά θα κάνει." εκεί 🙂 Φυσικά είναι στην κρίση του καθενός. Πέρα τον άλλων από τα γραφόμενα του TS δεν δείχνει να έχει παρέμβει στο παρελθόν, οπότε προσωπικά δεν θα ρίσκαρα... Όπως και να έχει, εννοείται αν θέλει να αναφέρει το μοντέλο μήπως κατευθύνουμε λίγο, σε περίπτωση που θέλει ο ίδιος να το επιχειρήσει ή μήπως βρεθεί διαδικασία στο YouTube που να το έχει κάνει κάποιος και να το δει live, αρκεί να γνωρίζει όλα τα επόμενα βασικά, δημιουργία των Windows σε USB κ.ο.κ Μφχ Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2022 από kormos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs50 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 To laptop είναι της Lenovo και το μοντέλο είναι το 81Α5. Η αλλήθεια είναι ότι έχω αλλάξει σκληρό δίσκο σε κάποια pc αλλά όταν άνοιξα το καπάκι από αυτό το λαπτοπ δεν κατάλαβα ούτε ποιος είναι ο σκληρός δίσκος... Πολύ θα ήθελα να βρω πληροφορίες για την όλη διαδικασία για το συγκεκριμένο λαπτοπ, όχι μάλλον για να την κάνω αλλά για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα