Sibyl Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Στις 24/7/2022 στις 11:53 ΠΜ, lea123 είπε Καλησπερα, ειμαι Φοιτήτρια επιστημών υγείας και σκέφτομαι φέτος που θα ειμαι στο 4ο και τελευταίο ετος της σχολής μου να ξεκινήσω μαθήματα για να δώσω κατατακτήριες στην οδοντιατρική. Θα ήθελα αρχικά να ρωτήσω εάν θεωρείται εφικτό να διαβάζω παράλληλα για τη σχολή μου και για τις κατατακτήριες μέχρι τον Ιούνιο που θα πάρω πτυχίο και αν υπάρχουν και άλλα άτομα που το έχουν κάνει. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ και αν είναι καλή ιδέα να δώσω και στις δυο οδοντιατρικές (ΕΚΠΑ και ΑΠΘ). Τέλος αν θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για το επίπεδο δυσκολίας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Δεν έχω προσωπική εμπειρία, έχω όμως γνωστούς μου που το προσπάθησαν. Από την δική τους εμπειρία λοιπόν έχω να σου πω τα εξής: 1) ΄Οχι δεν είναι εφικτό να διαβάζεις παράλληλα για την σχολή σου και για τις κατατακτήριες! Θα πάρεις πρώτα το πτυχίο σου και μετά απαλλαγμένη από άλλες υποχρεώσεις, θ΄αφοσιωθείς στην προετοιμασία σου για τις κατατακτήριες. Ο στόχος που έχεις βάλει είναι δύσκολος και όταν βάζουμε έναν στόχο προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας του. Αν προσπαθήσεις να τα κάνεις παράλληλα, θα τις μειώσεις κατά πολύ. 2) Ξεχνάς το ΕΚΠΑ για δύο λόγους. Πρώτον επειδή η εξεταζόμενη ύλη είναι τεράστια και δεύτερον επειδή ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Και λάβε υπόψη σου ότι θα έχεις ν΄ανταγωνιστείς και υποψήφιους που δίνουν για δεύτερη ή για τρίτη φορά οι οποίοι δεν πέρασαν τις προηγούμενες φορές όχι επειδή ήταν αδιάβαστοι αλλά επειδή οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και καλύφθηκαν από κάποιους που ανταποκρίθηκαν καλύτερα απ΄αυτούς. 3) Επικεντρώσου στο ΑΠΘ όπου τα πράγματα είναι πιο βατά. Καλή επιτυχία! 1
velociraptoras Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Στις 24/7/2022 στις 11:53 ΠΜ, lea123 είπε Καλησπερα, ειμαι Φοιτήτρια επιστημών υγείας και σκέφτομαι φέτος που θα ειμαι στο 4ο και τελευταίο ετος της σχολής μου να ξεκινήσω μαθήματα για να δώσω κατατακτήριες στην οδοντιατρική. Θα ήθελα αρχικά να ρωτήσω εάν θεωρείται εφικτό να διαβάζω παράλληλα για τη σχολή μου και για τις κατατακτήριες μέχρι τον Ιούνιο που θα πάρω πτυχίο και αν υπάρχουν και άλλα άτομα που το έχουν κάνει. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ και αν είναι καλή ιδέα να δώσω και στις δυο οδοντιατρικές (ΕΚΠΑ και ΑΠΘ). Τέλος αν θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για το επίπεδο δυσκολίας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Εδωσα κατατακτήριες ενώ έκανα παράλληλα μεταπτυχιακό αλλά στη δική μου περίπτωση δε θα έλεγα οτι σκίστηκα και στο διάβασμα, ενα μηνα πριν αρχισα να διαβαζω χαλαρα, και οι υποψήφιοι ήμασταν λιγοτεροι από τις θέσεις. Στην οδοντιατρική τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη, παρα πολλοί υποψήφιοι κάνουν φροντιστήρια ενα χρόνο πριν και αν δεν εισαι από σχολή επιστημων υγείας θα πρέπει να καλύψεις μια τεράστια ύλη από την αρχή. Επίσης θα σε πάει πίσω στο διάβασμα για τη σχολή και ισως κοπείς σε μαθήματα και δεν τελειώσεις στην ώρα σου. Και για τις δυο σχολές καλύτερα όχι γιατι διαφορές στην ύλη μπορεί να σε μπερδέψουν. Τώρα το επίπεδο δυσκολίας στην ύλη εξαρτάται από τις υπάρχουσες γνωσεις σου πάνω στα μαθηματα που εξετάζονται και την πρόσβαση σε υλικό των καθηγητων. Καλή ιδέα θα ηταν αν εισαι στην πόλη που είναι η σχολή να πηγαίνεις φέτος να παρακολουθείς τα μαθήματα και να κρατάς σημειώσεις και από τον Ιούνιο να ξεκινήσεις διάβασμα. 1
kostasbm Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 17 ώρες πριν, -Dimitris- είπε Μερικά points. 1. Εφικτά είναι τα πάντα. Το θέμα είναι πως θα ανταγωνιστείς άτομα που προετοιμάζονται απο Φεβρουαριο για Δεκέμβριο (με μαθήματα) χωρίς να κάνουν τίποτα άλλο. 2. Η κάθε σχολή έχει τη δική της ύλη. Πρέπει να τσεκάρεις τις ύλες, τα συγγράματα, τα ppt των καθηγητών που βάζουν θέματα, καθώς και τους εργαστηριακούς οδηγούς. Για παράδειγμα μπορεί να ζητούν 10 πράγματα στο θέμα 1, το σύγγραμμα να έχει 7 και στην αντίστοιχη παρουσίαση του eclass να έχει τα υπόλοιπα 3. 3. Μην αφήσεις να σε αποθαρρύνει κανένας. Μόνο εσύ γνωρίζεις τι είναι καλύτερο για σένα. Γεμίσαμε αφοριστικούς παντογνώστες που αναγάγουν εμπειρίες γνωστών ως κανόνα. αγαπητέ .....άλλο αποθαρρυνση και άλλο έκθεση πραγματικών γεγονότων.....το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σπουδές θα τελειώσουν και θα πάρει το πτυχίο με μόνο αρνητικο το κόστος εγκατάστασης και εξοπλισμου (μετ/νου η Καινούργιου)......το οποίο είναι αποτρεπτικό όταν δεν έχεις οικογένεια να σε στηρίξει οικονομικά γιατί τη δανειοδότηση αν δεν έχεις το 50% καλύτερα να μην το συζητάμε ..... αυτό δεν αλλάζει και τέλος που θα στήσεις το ιατρείο...Αθήνα....επαρχία??? επαρχία που είναι ποιο κλειστό κύκλωμα παίζουν ρόλο οι γνωριμίες της οικογένειας....φαρμακεία και ιατρεία πάνε από γονείς στα παιδιά στο μεγαλύτερο ποσοστό.....αυτή είναι η πραγματικότητα όποτε πέρα από το διάβασμα είναι κάτι που πρέπει να ζυγισεις πριν ξεκινήσεις.....αν ζεις επαρχία θα το έχεις καταλάβει ........ όποτε το τα πάντα είναι εφικτά θα το άλλαζα όχι πάντα
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 8 ώρες πριν, kostasbm είπε αγαπητέ .....άλλο αποθαρρυνση και άλλο έκθεση πραγματικών γεγονότων.....το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σπουδές θα τελειώσουν και θα πάρει το πτυχίο με μόνο αρνητικο το κόστος εγκατάστασης και εξοπλισμου (μετ/νου η Καινούργιου)......το οποίο είναι αποτρεπτικό όταν δεν έχεις οικογένεια να σε στηρίξει οικονομικά γιατί τη δανειοδότηση αν δεν έχεις το 50% καλύτερα να μην το συζητάμε ..... αυτό δεν αλλάζει και τέλος που θα στήσεις το ιατρείο...Αθήνα....επαρχία??? επαρχία που είναι ποιο κλειστό κύκλωμα παίζουν ρόλο οι γνωριμίες της οικογένειας....φαρμακεία και ιατρεία πάνε από γονείς στα παιδιά στο μεγαλύτερο ποσοστό.....αυτή είναι η πραγματικότητα όποτε πέρα από το διάβασμα είναι κάτι που πρέπει να ζυγισεις πριν ξεκινήσεις.....αν ζεις επαρχία θα το έχεις καταλάβει ........ όποτε το τα πάντα είναι εφικτά θα το άλλαζα όχι πάντα Επαρχία ζω, όπου γιος πήρε έτοιμο οδοντιατρειο από μπαμπά, ο οποίος ήταν ο πολύ καλός στην δουλειά του, και σαν γιατρός αλλά και σαν άνθρωπος,με τεράστια πελατεία, και εγώ ενας από αυτούς, και μέσα σε 2 χρόνια τους έχασε σχεδόν όλους, λόγω ασχετοσύνης και παλιοχαρακτήρα, και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Το κόστος του ιατρείου δεν είναι αποτρεπτικος παράγοντας, όταν είναι σωστος επαγγελματίας με όρεξη και γνώση.
kostasbm Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 12 λεπτά πριν, jmmys είπε Επαρχία ζω, όπου γιος πήρε έτοιμο οδοντιατρειο από μπαμπά, ο οποίος ήταν ο πολύ καλός στην δουλειά του, και σαν γιατρός αλλά και σαν άνθρωπος,με τεράστια πελατεία, και εγώ ενας από αυτούς, και μέσα σε 2 χρόνια τους έχασε σχεδόν όλους, λόγω ασχετοσύνης και παλιοχαρακτήρα, και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. σε αυτο συμφωνω απολυτα και ισχυει για ολες τις οικογενειακες επιχειρησεις
Gingerbread Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Και όσο επιστήμονας και να είσαι, πολλές φορές θα είσαι απλός έμπορος. Θα μου πεις οι δερματολόγοι που έχουν ξεχάσει τι είναι μελάνωμα και κάνουν μόνο "κοσμητολογία" και οι πλαστικοί δεν κλίνουν λίγο προς τα εκεί; Σίγουρα. Αλλά υπάρχουν ειδικότητες και περιπτώσεις που πραγματικά υπηρετείς τον ασθενή και σώζεις μια ζωή. Σαν οδοντίατρος απλά θα παρακαλάς να έχει λεφτά και τα μισά δόντια για να γεμίσεις τα κενά με γέφυρες και εμφυτεύματα. Άσε που θα σου ρχονται όλοι οι συγγενείς/φίλοι και θα ψιλοντρέπεσαι να πάρεις λεφτά. 1
velociraptoras Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Άσε που θα σου ρχονται όλοι οι συγγενείς/φίλοι και θα ψιλοντρέπεσαι να πάρεις λεφτά. Kαλά αυτό το τελευταίο ισχύει για όλες τις δουλειές. Και δυστυχως αυτό είναι θέμα χαρακτήρα. έχω κανει δεκάδες ώρες ιδιαίτερα χωρίς να τα πληρωθω ποτέ επειδή οι γονείς ήταν φίλοι και ηξερα οτι στενευονται, στην καραντίνα ετρεχα σε όλο το χωριό και παράλληλα βοηθούσα κι αλλους με βιντεοκλήσεις για τεχνικά θέματα με τα λαπτοπ και το webex, όσον αφορά το πρώτο πτυχίο μου, μου έρχονται συνέχεια για δωρεαν συμβουλή αλλά ποτέ από μόνη τους δεν εβγαλαν ενα 10ευρο να δωσουν, μόνο για τα αγροτικά προιοντα δε ντρεπομαι να ζητησω λεφτά και πάλι θα κανω καλύτερη τιμή ή θα δώσω κατι έτσι. Σε αυτό όμως φταίω εγώ που δεν οριοθέτησα τι θα κανω δωρεάν και τι με πληρωμή, που σταματα η εξυπηρέτηση και αρχίζει η δουλειά. Γιατι είτε βγαλω είτε όχι πρέπει να πληρωσω ΕΦΚΑ, τελη, εφορία κλπ Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2022 από velociraptoras
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα