Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, ειμαι Φοιτήτρια επιστημών υγείας και σκέφτομαι φέτος που  θα ειμαι στο 4ο και τελευταίο ετος της σχολής μου να ξεκινήσω μαθήματα για να δώσω κατατακτήριες στην οδοντιατρική. Θα ήθελα αρχικά να ρωτήσω εάν θεωρείται εφικτό να διαβάζω παράλληλα για τη σχολή μου και για τις κατατακτήριες μέχρι τον Ιούνιο που θα πάρω πτυχίο και αν υπάρχουν και άλλα άτομα που το έχουν κάνει. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ και αν είναι καλή ιδέα να δώσω και στις δυο οδοντιατρικές (ΕΚΠΑ και ΑΠΘ). Τέλος αν θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για το επίπεδο δυσκολίας. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν γίνεται, να δωσεις για δυο σχολες ταυτοχρονα κατατακτήριες διοτι μπορεί να συμπίπτουν οι ημερομηνίες

Αλλά γενικά, θα σου πω ότι αν θες να ανοίξεις δικο σου οδοντιατρείο απαιτεί ένα τρομερά μεγάλο μπατζετ, για τα ελληνικά δεδομένα και γι αυτό βλέπεις πολλούς απόφοιτους οδοντιατρικής και φεύγουν στο Εξωτερικό για επαγγελματική αποκατάσταση κυρίως UK. Αν πάλι έχεις κάποιον μπαμπα, μαμα, θεια ή θειο που είναι οδοντίατροι και έχουν δικό τους οδοντοιατρείο αλλάζει το πράγμα

Καλή επιτυχία

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, lea123 είπε

Καλησπερα, ειμαι Φοιτήτρια επιστημών υγείας και σκέφτομαι φέτος που  θα ειμαι στο 4ο και τελευταίο ετος της σχολής μου να ξεκινήσω μαθήματα για να δώσω κατατακτήριες στην οδοντιατρική. Θα ήθελα αρχικά να ρωτήσω εάν θεωρείται εφικτό να διαβάζω παράλληλα για τη σχολή μου και για τις κατατακτήριες μέχρι τον Ιούνιο που θα πάρω πτυχίο και αν υπάρχουν και άλλα άτομα που το έχουν κάνει. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ και αν είναι καλή ιδέα να δώσω και στις δυο οδοντιατρικές (ΕΚΠΑ και ΑΠΘ). Τέλος αν θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για το επίπεδο δυσκολίας. 

Πολλοί δίνουν και στις 2 για περισσότερες πιθανότητες. Είσαι σίγουρη ότι θες οδοντιατρική και όχι ιατρική; Και έχεις budget για οδοντιατρείο που είνα 60,000k? Εκτός αν έχεις γονιό οπότε πάσο. Μπορείς να δώσεις με βεβαίωση περάτωσης σπουδών, ακόμα και αν τελειώσεις Σεπτέμβριο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gingerbread είπε

Πολλοί δίνουν και στις 2 για περισσότερες πιθανότητες. Είσαι σίγουρη ότι θες οδοντιατρική και όχι ιατρική; Και έχεις budget για οδοντιατρείο που είνα 60,000k? Εκτός αν έχεις γονιό οπότε πάσο. Μπορείς να δώσεις με βεβαίωση περάτωσης σπουδών, ακόμα και αν τελειώσεις Σεπτέμβριο.

Δυστυχώς το μπάτζετ δεν είναι μονο 60000. Είναι πολύ παραπάνω, γιατί πέρα από τα μηχανήματα που θα χρειαστεί να αγοράσεις, το χώρο που θα νοικιάσεις, θα διακοσμήσεις κλπ, είναι ότι αν δεν έχεις κύκλο, και μέχρι να σε μάθει ο κόσμος, που θα απαιτήσει κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να έχεις και ένα μπάτζετ για σένα για να επιβιώνεις. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Δυστυχώς το μπάτζετ δεν είναι μονο 60000. Είναι πολύ παραπάνω, γιατί πέρα από τα μηχανήματα που θα χρειαστεί να αγοράσεις, το χώρο που θα νοικιάσεις, θα διακοσμήσεις κλπ, είναι ότι αν δεν έχεις κύκλο, και μέχρι να σε μάθει ο κόσμος, που θα απαιτήσει κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να έχεις και ένα μπάτζετ για σένα για να επιβιώνεις. 

Δίκιο έχεις. Αναφερόμουν στα μηχανήματα. Άσε που υπάρχουν και πάρα πολλοί και γιατί να ρισκάρεις100.000 για κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

ίσως το ποιο δαπανηρό σε άποψη εξοπλισμού επαγγελμα........αλλά και αρκετα ενδιαφέρον γιατί εξελλισεται συνεχώς....

έχω κολλητό οδοντιατρο και έχει στήσει ένα πολύ καλό ιατρείο , ο υιός είναι στο 2ο έτος οδοντριατρικης και η κόρη πέρασε φέτος.......τι ποιο ωραιο

σε μια οικογένεια να βρίσκουν τα παιδιά στρωμένο χαλί και έτοιμο ιατρείο....... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasbm είπε

ίσως το ποιο δαπανηρό σε άποψη εξοπλισμού επαγγελμα........αλλά και αρκετα ενδιαφέρον γιατί εξελλισεται συνεχώς....

έχω κολλητό οδοντιατρο και έχει στήσει ένα πολύ καλό ιατρείο , ο υιός είναι στο 2ο έτος οδοντριατρικης και η κόρη πέρασε φέτος.......τι ποιο ωραιο

σε μια οικογένεια να βρίσκουν τα παιδιά στρωμένο χαλί και έτοιμο ιατρείο....... 

το θεμα ειναι αυτοι που δεν τα βρίσκουν τι γίνεται

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Μεταναστέυουν σε άλλη χώρα ίσως?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

πολλοι δουλευουν σε μεγαλα ιατρεια,αλλοι βρισκουν συνεταιρο,αλλοι φευγουν εξωτερικο.....

Δημοσ.

Όπως είπαν και οι παραπάνω εάν δεν υπάρχει έτοιμο οδοντιατρείο ή δεν είσαι από οικογένεια με λεφτά που θα σε στηρίξει στο εγχείρημα σου ως ο πρώτος οδοντίατρος ΜΗΝ κάνεις καν τον κόπο να δώσεις. Τζάμπα κόπος, χρόνος και χρήματα οι σπουδές. Δεν το λέω με κακεντρέχεια, αλλά προσπαθώ να σε προειδοποιήσω για τα δύσκολα. 

Ένα σχετικό άρθρο παρακάτω

https://sep4u.gr/40994/quot-pote-min-gineis-odontiatros-quot/

Η πραγματικότητα μπορεί να απέχει πολύ από τα όνειρα όπως τα έχουμε στο μυαλό μας. Παρ' όλα αυτά δεν γνωρίζω την κατάσταση σου, ούτε ξέρω να απαντήσω στο ερώτημα σου. Σίγουρα η προετοιμασία θα είναι επίπονη, καθώς οι κατατακτήριες είναι πιο δύσκολες από τις πανελλήνιες ως προς τον όγκο, την δυσκολία της ύλης και την αυστηρότητα στη βαθμολόγηση. Αν τα διαβάσεις αυτά και τα σκεφτείς καλά και συνεχίζεις να θέλεις διακαώς οδοντιατρική σου εύχομαι καλή τύχη. 

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kostasbm είπε

πολλοι δουλευουν σε μεγαλα ιατρεια,αλλοι βρισκουν συνεταιρο,αλλοι φευγουν εξωτερικο.....

δουλεια σε μεγαλα ιατρεια, μισθους ψιχουλα, κακη συμπεριφορα , ωραρια στο θεο και οτι μπορεις να φανταστεις

Δημοσ.
Στις 24/7/2022 στις 11:53 ΠΜ, lea123 είπε

Μερικά points.

1. Εφικτά είναι τα πάντα. Το θέμα είναι πως θα ανταγωνιστείς άτομα που προετοιμάζονται απο Φεβρουαριο για Δεκέμβριο (με μαθήματα) χωρίς να κάνουν τίποτα άλλο.

2. Η κάθε σχολή έχει τη δική της ύλη. Πρέπει να τσεκάρεις τις ύλες, τα συγγράματα, τα ppt των καθηγητών που βάζουν θέματα, καθώς και τους εργαστηριακούς οδηγούς.

Για παράδειγμα μπορεί να ζητούν 10 πράγματα στο θέμα 1, το σύγγραμμα να έχει 7 και στην αντίστοιχη παρουσίαση του eclass να έχει τα υπόλοιπα 3.

3. Μην αφήσεις να σε αποθαρρύνει κανένας. Μόνο εσύ γνωρίζεις τι είναι καλύτερο για σένα. Γεμίσαμε αφοριστικούς παντογνώστες που αναγάγουν εμπειρίες γνωστών ως κανόνα.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

δουλεια σε μεγαλα ιατρεια, μισθους ψιχουλα, κακη συμπεριφορα , ωραρια στο θεο και οτι μπορεις να φανταστεις

καπου θα ξεκινησει καποιος-α....δεν ειναι ολα στρωμενα και  ετοιμα....παντου το ξεκινημα ειναι δυσκολο αλλα καποια στιγμη πρεπει να το κανεις..... 

το δανειο ειναι μια λυση αλλα δανειο και ωραριο δεν θα συμβαδιζουν  ...... 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dimitrid089 είπε

Όπως είπαν και οι παραπάνω εάν δεν υπάρχει έτοιμο οδοντιατρείο ή δεν είσαι από οικογένεια με λεφτά που θα σε στηρίξει στο εγχείρημα σου ως ο πρώτος οδοντίατρος ΜΗΝ κάνεις καν τον κόπο να δώσεις. Τζάμπα κόπος, χρόνος και χρήματα οι σπουδές. Δεν το λέω με κακεντρέχεια, αλλά προσπαθώ να σε προειδοποιήσω για τα δύσκολα. 

Ένα σχετικό άρθρο παρακάτω

https://sep4u.gr/40994/quot-pote-min-gineis-odontiatros-quot/

Η πραγματικότητα μπορεί να απέχει πολύ από τα όνειρα όπως τα έχουμε στο μυαλό μας. Παρ' όλα αυτά δεν γνωρίζω την κατάσταση σου, ούτε ξέρω να απαντήσω στο ερώτημα σου. Σίγουρα η προετοιμασία θα είναι επίπονη, καθώς οι κατατακτήριες είναι πιο δύσκολες από τις πανελλήνιες ως προς τον όγκο, την δυσκολία της ύλης και την αυστηρότητα στη βαθμολόγηση. Αν τα διαβάσεις αυτά και τα σκεφτείς καλά και συνεχίζεις να θέλεις διακαώς οδοντιατρική σου εύχομαι καλή τύχη. 

Δυστυχώς ισχύει 100% αυτό που λέει το άρθρο. Θέλει τεράστιο κεφάλαιο. Και να σκεφτούμε ότι τα χρόνια της οδοντιατρικής πολύ δύσκολα θα συνδυαστούν με δουλειά. Η γνώμη μου είναι σαφώς  2ο πτυχίο, εφόσον πρόκειται για κάποιο όνειρο ή όπως αλλιώς πείτε το αλλά η οδοντιατρική είναι ειδική περίπτωση. Εκτός και αν είναι οδοντοτεχνίτρια μου κάνει εντύπωση η επιλογή τη οδοντιατρικής. Επίσης τα μεταπτυχιακά της οδοντιατρικής (για να γίνεις ας πουμε οροδοντικός) είναι πανάκριβα. Δεν ζούμε σε έναν δίκαιο κόσμο προφανώς. Αλλά το χρήμα στην οδοντιατρική παίζει δυσανάλογα μεγάλο ρόλο. Σαν γιατρός πάνω κάτω κάνεις ότι ειδικότητα θες γιατί όλοι θα πληρώνεστε. Σίγουρα αν έχεις λεφτά μπορείς να βρεις καλύτερη εκπαίδευση. Αλλά στην οδοντιατική αν δεν έχεις λεφτά απλάαποκλείες το να κάνεις ειδικότητα γιατί έχουν δίδακτρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...