Κόκολόκο Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Γεια χαρά σε όολους Πρόκειται να ανακαινήσω το διαμέρισμα μου στο μέλλον και θέλω να ρωτήσω σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθήσει. Να πω επίσης πως θα κάνω και το εξ οικονόμηση κατ'όικο , ή αλλιώς εξοικονομώ, αλλά σε επικοινωνία που είχα στο γραφείο του μηχανικού που αναλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα, δε πήρα αρκετές λεπτομέρειες γιατί η περίοδος αιτήσεων πέρασε και θα περιμένω όπως με συμβούλεψε να βγει καινούριος κύκλος αιτήσεων με το νέο οδηγό. Ωστόσο πρέπει να ανακαινήσω, να κάνω αλλαγές-αναδιαμόρφωση των χώρων. Παρακάτω θα γράψω τι χρειάζεται ο χώρος και ορισμένες λεπτομέρειες περι αυτού. Το διαμέρισμα κάποτε ήταν μαγαζί, σα μανάβικο ας πούμε χρόνια πριν, ας πούμε ήταν έτσι μέχρι και το 85'. Άρα έχει ακόμα και σήμερα τζαμαρία και ρολά. Αυτά θέλω να τα κλείσω και να κάνω τοίχο , μιας και η είσοδος τις πολυκατοικίας είναι αλλού και να το κάνω κανονικό διαμέρισμα να μένω. Γενικά : Θέλω να γκρεμίσω εσωτερικούς τοίχους (ψευτοτοιχους, δηλ. γυψοσανίδες) ΄Θέλω να αλλάξω θέση τουαλέτας και νιπτήρα, βρύσων τουαλέτας και κουζίνας. Να μεγαλώσω χώρο τουαλέτας και να μικρύνω κουζίνα Να φτιάξω εντός διαμερίσματος τοίχο , να φτιάξω πάγκο κουζίνας. Ο πίνακας ασφαλείας θα πρέπει να αλλάξει θέση. Να μικρύνω την μπαλκονόπορτα και τα παράθυρα του διαμερίσματος Να ανοίξω μικρό παραθυράκι Να περάσω αεραγωγό που να βγαίνει στο μπαλκόνι όπου θα είναι του απορροφητήρα και αερίων τις τουαλέτας. Αναγκαστικά θα ανοίξω το τοίχο για να βγαίνει ο αεραγωγός Να μικρύνω την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος. Η αυλή απέξω από τη τζαμαρία, τις οποίας υπάρχουν σκάλες, εφόσον θα κλείσει η τζαμαρία και θα γίνει τοίχος , η σκάλες θα πρέπει να φύγουν. Οι ερωτήσεις πάνω σε αυτά.: -Θα πρέπει πρώτα να έρθει ο αρχιτέκτονας ή ο μηχανικός; Δηλαδή, θα πρέπει να μιλήσω πρώτα με το μηχανικό μου για όλα αυτά που γράφω εδώ και μετά θα ξέρω αν χρειάζεται πρώτα ο αρχιτέκτονας και μετά ο μηχανικός ή αν δε χρειάζεται κάν αρχιτέκτονας; - Σε ποιά από τα παραπάνω που θέλω να κάνω θα χρειαστούν "τακτοποιήσεις"; Δηλαδή απ'όσο ξέρω μέχρι στιγμής, αν θέλω να ανοίξω κάπου πόρτα θα πρέπει να το δηλώσω και να πληρώσω κι όλας καλά για αυτό. Τι από τα πάνω θα κοστίσουν ας πούμε ; -Πολύ γενικά μέχρι σε ποιό βαθμό μπορώ να επέμβω στη διαμόρφωση, χωρίς να χρειαστεί "τακτοποίηση" ή νέα, δήλωση αλλαγής, η οποία κοστίζει. Ίσως να είναι κάπως λάθος να ρωτάω εδώ αντί κατευθείαν το μηχανικό, αλλά το κάνω γιατί πρώτον είναι πολλά αυτά που θέλω να αλλάξω και θα γίνω κουραστικός, δεύτερον ήθελα πολλαπλές απαντήσεις και τρίτων, το να τον απασχολήσω θα έχει κόστος φαντάζομαι και φυσικά θα με εξηπυρετήσει αφού θα είναι σίγουρος ό,τι θα αναλάβει δουλειές. -Τι από όλα αυτά είναι πραγματοποιήσιμο; Τι όχι; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Ας ξεκινήσεις απο τον μηχανικό, εσυ θελεις και άδεια αλλαγής χρήσης πέραν των άλλων. Το εξοικονομώ θέλει χαρτορα, αποδείξεις κλπ, δηλαδή ότι κερδίσεις απο εκεί θα το πληρώσεις αλλου.
tollisth Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Έχεις να κάνεις τόσα πολλά που μόνο ο μηχανικός(ο οποίος θα έρθει πρώτα)θα σου δώσει απάντηση όταν έρθει η ώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μακρά η διαδικασία αυτή γιατί αλλιώς τα σκέφτεσαι τώρα αλλά όταν ξεκινήσει η διαδικασία θα προκύψουν αρκετά τα οποία δεν τα έχεις υπολογίσει
Κόκολόκο Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, tollisth είπε Έχεις να κάνεις τόσα πολλά που μόνο ο μηχανικός(ο οποίος θα έρθει πρώτα)θα σου δώσει απάντηση όταν έρθει η ώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μακρά η διαδικασία αυτή γιατί αλλιώς τα σκέφτεσαι τώρα αλλά όταν ξεκινήσει η διαδικασία θα προκύψουν αρκετά τα οποία δεν τα έχεις υπολογίσει Το φαντάζομαι, άκουσα και για το εξοικονομώ που έχει απογοητευτεί πολυς κόσμος Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2022 από Κόκολόκο
tollisth Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δεν σου λέω για το εξοικονομώ γενικά μιλάω,από την άλλη το εξοικονομώ είναι καλή φάση δεν ξέρω τι έχεις ακούσει αλλά από όσους ξέρω προσωπικά που το έχουν κάνει μόνο ευχαριστημένοι είναι και με το παραπάνω οπότε αν το συνδυάσεις έτσι θα είναι ότι καλύτερο
Κόκολόκο Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Κάποια τεχνική συμβουλή ήθελα, είναι post σε mpla mpla, οπότε , κουβέντα να γίνεται Για το εξοικονομώ, μέχρις στιγμής, αυτό που γνωρίζω μέχρι τώρα, είναι ό,τι το μόνο που μου μένει να κάνω, πέραν από το ό,τι θα περιμένω για το νέο κύκλο του προγράμματος, είναι ό,τι θα πρέπει να μάθω και να φτιάξω την ηλεκτρονική ταυτότητα του κτηρίου/διαμερίσματος. Εγώ μέχρι τώρα ξέρω ό,τι μπορεί να επέμβει κάποιος χωρίς να τακτοποιεί, στη διαμόρφωση του κτηρίου/διαμερίσματος, όταν δεν επηρεάζεται η εξωτερική εμφάνιση του κτηρίου. Στη περίπτωση όμως που βγάζω για παράδειγμα, τη πόρτα του διαμερίσματος που δε φαίνεται και βάζω μικρότερη ή μικραίνω μπάνιο, φαντάζομαι ό,τι δεν είναι αναδιαμόρφωση που μου επιτάσει τακτοποίηση σε περίπτωση που θέλω να το πουλήσω.
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 24 λεπτά πριν, Κόκολόκο είπε Εγώ μέχρι τώρα ξέρω ό,τι μπορεί να επέμβει κάποιος χωρίς να τακτοποιεί, στη διαμόρφωση του κτηρίου/διαμερίσματος, όταν δεν επηρεάζεται η εξωτερική εμφάνιση του κτηρίου. Δεν ισχύει αυτό, πλέον σχεδόν για τα πάντα χρειάζεται άδεια.
tounion Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 κουβεντα να γινεται.. αλλα εσυ με τι μπατζετ ξεκινας να γινουν ολα αυτα ? εχεις υπολογισει καθολου ή ετσι ? γιατι μου φαινονται οτι μαζευονται καμποσα
bill999r Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Πρώτα απ'όλα χρειάζεσαι άδεια για αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία. Αφού γίνει αυτό μπορείς με τα καινούρια χαρτιά σου να κάνεις αίτηση για το εξοικονομώ. Το εξοικονομώ επιδοτεί επεμβάσεις που στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας. Με λίγα λόγια θερμοπρόσοψη, ενεργειακά κουφώματα, κλιματιστικά, λέβητας νέας τεχνολογίας κ μόνωση σκεπής-ταρατσας. Όλα τα παραπάνω εφόσον φτάνουν συγκεκριμένο ποσό. Εάν το κόστος ξεπεράσει το ποσο που σου επιδοτεί τότε το επιπλέον κόστος καλύπτεται εξολοκλήρου από την τσέπη σου. Πχ αν το πρόγραμμα επιδοτεί 25.000 και οι επεμβάσεις που θέλεις φτάνουν τα 27.000 τότε τα 2000 τα καλύπτεις εξολοκλήρου εσυ. Επίσης το ποσοστό επιδότησης εξαρτάται από το εισόδημα σου κ την οικογενειακή σου κατάσταση. Δηλαδή στα 25.000 μπορεί να σου καλύπτει μόνο το 30% εάν δεν έχεις τα απαραίτητα εισοδηματικά κριτήρια. Τέλος μην το δένεις κόμπο ότι θα μπεις στο πρόγραμμα μιας κ προηγούνται οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Τα υπόλοιπα που λες είναι τα εύκολα της υπόθεσης εάν φυσικά υπάρχει χρήμα. Η τουαλέτα κ η κουζίνα δεν μπορούν να βγουν όπου θέλεις. Η θέση τους εξαρτάται από την απόσταση από την αποχέτευση κ αν μπορούν να δοθούν οι κατάλληλες ρυσεις στις σωληνώσεις. Οι εσωτερικές μετατροπές , τοίχοι κτλ μπορούν να γίνουν με άδεια μικρής κλίμακας (Μικρό κόστος). Το κόστος θα είναι στην οικοδομική άδεια που θα χρειαστείς για αλλαγή χρήσης κ εκεί θα κάνεις κ τροποποίηση της πρόσοψης του κτηρίου 1
Κόκολόκο Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, bill999r είπε Πρώτα απ'όλα χρειάζεσαι άδεια για αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία. Αφού γίνει αυτό μπορείς με τα καινούρια χαρτιά σου να κάνεις αίτηση για το εξοικονομώ. Το εξοικονομώ επιδοτεί επεμβάσεις που στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας. Με λίγα λόγια θερμοπρόσοψη, ενεργειακά κουφώματα, κλιματιστικά, λέβητας νέας τεχνολογίας κ μόνωση σκεπής-ταρατσας. Όλα τα παραπάνω εφόσον φτάνουν συγκεκριμένο ποσό. Εάν το κόστος ξεπεράσει το ποσο που σου επιδοτεί τότε το επιπλέον κόστος καλύπτεται εξολοκλήρου από την τσέπη σου. Πχ αν το πρόγραμμα επιδοτεί 25.000 και οι επεμβάσεις που θέλεις φτάνουν τα 27.000 τότε τα 2000 τα καλύπτεις εξολοκλήρου εσυ. Επίσης το ποσοστό επιδότησης εξαρτάται από το εισόδημα σου κ την οικογενειακή σου κατάσταση. Δηλαδή στα 25.000 μπορεί να σου καλύπτει μόνο το 30% εάν δεν έχεις τα απαραίτητα εισοδηματικά κριτήρια. Τέλος μην το δένεις κόμπο ότι θα μπεις στο πρόγραμμα μιας κ προηγούνται οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Τα υπόλοιπα που λες είναι τα εύκολα της υπόθεσης εάν φυσικά υπάρχει χρήμα. Η τουαλέτα κ η κουζίνα δεν μπορούν να βγουν όπου θέλεις. Η θέση τους εξαρτάται από την απόσταση από την αποχέτευση κ αν μπορούν να δοθούν οι κατάλληλες ρυσεις στις σωληνώσεις. Οι εσωτερικές μετατροπές , τοίχοι κτλ μπορούν να γίνουν με άδεια μικρής κλίμακας (Μικρό κόστος). Το κόστος θα είναι στην οικοδομική άδεια που θα χρειαστείς για αλλαγή χρήσης κ εκεί θα κάνεις κ τροποποίηση της πρόσοψης του κτηρίου Ευχαριστώ πολύ! Το κόστος άδειας μικρής κλίμακας, εξαρτάται από τον πολ. μηχ. που θα το αναλάβει; Σχετικά με την αλλαγή πόρτας σε μικρότερη; Υποθέτω πως για μετακινήσεις κουζίνας-νεροχύτη-τουαλέτας θα βοηθούσε τον μηχανικό να έχει τα σχέδια του κτηρίου σωστά;
bill999r Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Ναι εξαρτάται από τον μηχανικό. Για την πρόσοψη θα το τακτοποιήσεις με την οικοδομική άδεια που είναι το κυριότερο κομμάτι των επεμβάσεων. Για τις σωληνώσεις δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Ακόμα κ ένας υδραυλικός θα σου πει τι μπορεί να γίνει κ έως ποιο βαθμό. Ειδικά εάν το κτήριο είναι ελεύθερο περιμετρικά τότε οι αποχετεύσεις μπορούν να πάνε εξωτερικά κ τα πράγματα να είναι πολυ πιο εύκολα. 1
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 17 λεπτά πριν, Κόκολόκο είπε Ευχαριστώ πολύ! Το κόστος άδειας μικρής κλίμακας, εξαρτάται από τον πολ. μηχ. που θα το αναλάβει; Σχετικά με την αλλαγή πόρτας σε μικρότερη; Υποθέτω πως για μετακινήσεις κουζίνας-νεροχύτη-τουαλέτας θα βοηθούσε τον μηχανικό να έχει τα σχέδια του κτηρίου σωστά; Καλη τύχη με το μηχανικό που εχεις
Κόκολόκο Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Καλη τύχη με το μηχανικό που εχεις Γιατί το λες αυτό;
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Γιατί δεν θέλεις άδεια μικρής κλίμακας, εξήγησα σε προηγούμενο ποστ μου
Κόκολόκο Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Γιατί δεν θέλεις άδεια μικρής κλίμακας, εξήγησα σε προηγούμενο ποστ μου Ήσουν αναλυτικότατος ευχαριστώ πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα