Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικά όταν μιλάμε για εικόνα , εννοούμε την φωτογραφία κι' ότι προαιρείσθε ώστε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα γύρω από αυτό το ζήτημα .

Ποιά είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά , οι παράγοντες που θα καθορίσουν αν μία φωτογραφία είναι ποιοτική τεχνικά αρχικά χωρίς να αφήσουμε απ' έξω και το αισθητικό μέρος διότι το ένα πάει με το άλλο . Μπορεί μία αισθητικά πολύ προσεγμένη φωτογραφία να χάσει εξαιτίας τεχνικών αστοχιών και το ανάποδο βέβαια . 

Η εστίαση είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τεχνικά την αρτιότητα μίας φωτογραφίας . 

Πάμε ....... 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ ωραίο το θέμα που ανοίξατε κύριε Μπάμπη. Θα πω κι εγώ την άποψή μου. 

Τυπικά, η "ποιότητα εικόνας" καθορίζεται από χαρακτηριστικά όπως η οξύτητα, ο θόρυβος, ή η έλλειψη αυτού, η αντίθεση, το δυναμικό εύρος και άλλα. Είναι όμως μια "ποιοτική εικόνα" και καλή φωτογραφία; Σαφώς όχι. Είναι μια καλή φωτογραφία "ποιοτική εικόνα"; Όχι απαραίτητα, κατά τη γνώμη μου.

Ποια, όμως, από τα χαρακτηριστικά της "ποιοτικής εικόνας" είναι αναγκαία συνθήκη για μια καλή φωτογραφία;

Η εστίαση - οξύτητα για μένα είναι απαραίτητη. Δεν ψάχνω την απόλυτη οξύτητα, αλλά αν το θέμα σου δεν είναι εστιασμένο, για μένα δεν έχεις φωτογραφία. Και εδώ είναι που οι μηχανές βοηθάνε, κατά τη γνώμη μου, γιατί συγχωρούν. Ενώ με τις FF αν δεν έχεις critical focus η φωτογραφία είναι για πέταμα.

E06CB6F4-C2B5-4B50-BA4D-9D5515DE0823

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είναι απόλυτα εστιασμένη στην κυρία που είναι το  θέμα μου, αλλά "σώζεται" κατά τη γνώμη μου.

Ο θόρυβος - κόκκος και οι λοιπές ατέλειες για μένα πολλές φορές δίνουν χαρακτήρα, κάτι που είναι επιθυμητό.

P1070557

Τέλος, θα ακουμπήσω το θέμα της "κίνησης" στη  φωτογραφία. Είναι πάντα ανεπιθύμητη; Για μένα πολλές φορές όχι.

In the rain.

Εδώ, για παράδειγμα, η " κουνημένη" κυρία κατά τη γνώμη μου προσθέτει στην αισθητική της φωτογραφίας.

Επεξ/σία από DVaderLa
  • Like 4
Δημοσ.

Μια τεχνικά σωστή φώτο δεν είναι απαραίτητα και καλή φωτογραφία αισθητικά.

Μια αισθητικά καλή φωτογραφία δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα και ολόσωστη τεχνικά.

1 ώρα πριν, DVaderLa είπε

Τέλος, θα ακουμπήσω το θέμα της "κίνησης" στη  φωτογραφία. Είναι πάντα ανεπιθύμητη; Για μένα πολλές φορές όχι.

In the rain.

Εδώ, για παράδειγμα, η " κουνημένη" κυρία κατά τη γνώμη μου προσθέτει στην αισθητική της φωτογραφίας.

αυτή η φωτογραφία είναι πολύ ενδιαφέρουσα, επειδή σε μια εικόνα που περιμένεις να δεις το θόλωμα της κίνησης απο τα αυτοκίνητα, σου έρχεται απο αλλού εντελώς αναπάντεχα. Plot twist!

• Like 2
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...