Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Νταξει τώρα το χεσες το θέμα. Άμα κοιτάς για 500αρια πάρε gaggia classic και μύλο να κάνεις καφέ. Δηλαδή από τα 150€ που ασχολούμαστε να προτείνουμε πηγές στο άλλο άκρο... 

Εντάξει ρε παιδιά κουβέντα κάνουμε. Το μυαλό μου παίρνει συνεχώς στροφές και σκέφτομαι τι με συμφέρει. Οπότε θεωρώ ότι κάτι πιο ποιοτικό είναι πάντα καλύτερο. Μηχανή με κάψουλες έχω, απλά θέλω να το πάω σε καλύτερο στάδιο...

Δημοσ.

άσε τις στροφές του μυαλού και διάβασε το θέμα που σου είπα οτι τα έχει όλα μέσα. χιλιοειπωμένα πράγματα που έχουν υπεραναλυθεί. θα βρεις σίγουρα γνώση και επιλογές και θα προχωρήσεις σε αγορά με βάση τις ανάγκες που θα ταιριάζουν στα μέτρα σου.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, greekfragma είπε

άσε τις στροφές του μυαλού και διάβασε το θέμα που σου είπα οτι τα έχει όλα μέσα. χιλιοειπωμένα πράγματα που έχουν υπεραναλυθεί. θα βρεις σίγουρα γνώση και επιλογές και θα προχωρήσεις σε αγορά με βάση τις ανάγκες που θα ταιριάζουν στα μέτρα σου.σωστα

Τα μέτρα μου είναι να φτιάχνω έσπρεσο φρέντο έσπρεσο/καπουτσίνο. Τώρα επειδή κοίταξα τα θέματα που λες και δε το έχω κάνει μόνο στο ινσομνια το να διαβάζεις κάπου στις 100 σελίδες με κοντά 500+ σχόλια δε νομίζω ότι δίνει κάποιο μπουσουλα. Τέλος πάντων ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Max90 είπε

Τα μέτρα μου είναι να φτιάχνω έσπρεσο φρέντο έσπρεσο/καπουτσίνο. Τώρα επειδή κοίταξα τα θέματα που λες και δε το έχω κάνει μόνο στο ινσομνια το να διαβάζεις κάπου στις 100 σελίδες με κοντά 500+ σχόλια δε νομίζω ότι δίνει κάποιο μπουσουλα. Τέλος πάντων ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Αν δεν εχεις την υπομονη να διαβασεις τις 100 σελιδες, πως θα εχεις την υπομονη να μαθεις πως να φτιαχνεις καφε? Με το να παρεις μια μηχανη του 500ευρου δεν σημαινει αυτοματα οτι θα φτιαξεις καλυτερο καφε απο την κλασσικη delonghi. Ισως και το αντιθετο μαλιστα. Ολα οσα ρωτας εχουν απαντηθει στο σχετικο θεμα πολλες φορες μαλιστα. Βαλε κατω ποσο εχεις σκοπο να ασχοληθεις, και ποσο να επενδυσεις σε εξοπλισμο και εκμαθηση, και κρινε αναλογα με οσα θα εχεις διαβασει μεχρι τοτε.

  • Like 1
Δημοσ.

Ο dazed τα είπε όλα. Ο εσπρέσσο δεν είναι φραπές. Ούτε σε γεύση αλλά ούτε και σε διαδικασία παρασκευής. 

Όπως είπαμε όμως....άλλος πίνει καραβισιο και του αρέσει και χλευάζει όσους πετάνε 300-400-500 σε μηχανή 100-200-300 σε μύλο και τρώνε ώρες να διαβάζουν και να αποκτουν γνώση για να απολαύσουν έναν σωστό εσπρέσσο. 

Παίζουν και δύο γνωμικά. 

Η άγνοια είναι ευτυχία. 

Όσα δε φτάνει η αλεπού 

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Max90 είπε

Τελικά για να είναι προσιτή σε όλους στο σπίτι και σε γονείς, αποφάσισα να μαζέψω κάτι παραπάνω. Είμαι ανάμεσα σε κάποια μοντέλα.. Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικές γνώμες για το καφέ που φτιάχνουν; Κυρίως για τη γεύση και να μην είναι αδιάφορο νεροζουμι όπως στις κάψουλες.. Είναι τα παρακάτω: 

https://www.skroutz.gr/s/23284922/Philips-EP3246-70-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1500W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html

https://www.skroutz.gr/s/7426562/Delonghi-Autentica-Etam-29-660-SB-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1450W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Ασημί.html

https://www.skroutz.gr/s/257766/Gaggia-Brera-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1400W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html?from=sku_color_variations

https://www.skroutz.gr/s/20894361/Sage-The-Barista-Express-Μηχανή-Espresso-1850W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Ασημί.html

 

 

Επειδή είμαι και εγώ σε αναζήτηση μηχανής αυτόματης, από αυτές που αναφέρεις μάλλον πάω προς την philips που τα κάνει όλα με λογικό κόστος. Αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιρνα την Delonghi ec685 αλλά δέχτηκα πιέσεις και λογικά θα πάω σε αυτόματη να τελειώνω.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Ο dazed τα είπε όλα. Ο εσπρέσσο δεν είναι φραπές. Ούτε σε γεύση αλλά ούτε και σε διαδικασία παρασκευής. 

Όπως είπαμε όμως....άλλος πίνει καραβισιο και του αρέσει και χλευάζει όσους πετάνε 300-400-500 σε μηχανή 100-200-300 σε μύλο και τρώνε ώρες να διαβάζουν και να αποκτουν γνώση για να απολαύσουν έναν σωστό εσπρέσσο. 

Παίζουν και δύο γνωμικά. 

Η άγνοια είναι ευτυχία. 

Όσα δε φτάνει η αλεπού 

Ο μόνος που χλευάζει εισαι συ φίλε. Κράτα τα γνωμικά και τις λοιπές κουταμάρες για τον Αίσωπο. Πήξαμε στους ειδήμονες. Καλή συνέχεια 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

Ο dazed τα είπε όλα. Ο εσπρέσσο δεν είναι φραπές. Ούτε σε γεύση αλλά ούτε και σε διαδικασία παρασκευής. 

Όπως είπαμε όμως....άλλος πίνει καραβισιο και του αρέσει και χλευάζει όσους πετάνε 300-400-500 σε μηχανή 100-200-300 σε μύλο και τρώνε ώρες να διαβάζουν και να αποκτουν γνώση για να απολαύσουν έναν σωστό εσπρέσσο. 

Παίζουν και δύο γνωμικά. 

Η άγνοια είναι ευτυχία. 

Όσα δε φτάνει η αλεπού 

Η άγνοια σε όλα δεν είναι ευτυχία. Σιγά τα όσα δεν φτάνει η αλεπού για τον καφέ. Σου απάντησε άσε τα γνωμικά και τις φιλοσοφίες. Ξαφνικά κάναμε τον καφετζή barista και τον καφέ επιστήμη. Αυτά είναι για κάτι τύπους που απλά δεν έχουν με τι ν' ασχοληθούν. Ούτε αστροφυσική είναι ούτε μιλάμε για παρασκευή αρώματος που απαιτεί γνώσεις χημείας. Απλά ο φίλος το πήγε από το ένα άκρο στο άλλο. Κατά τ' άλλα δικά του είναι τα λεφτά όπως θέλει τα χαλάει. 

  • Like 1
Δημοσ.

Είναι πολλές οι μεταβλητές με τις αυτόματες για να μπορείς να βγάλεις άκρη... Όταν αγοράζεις ξεχωριστά μηχανή, μύλο, κάνεις το puck prep μόνος σου κλπ, ξέρεις το κάθε στάδιο πως τα πάει, οπότε ξέρεις πως να ρυθμίσεις τα μηχανήματα και τη δική σου εργασία, για να βελτιώσεις το αποτέλεσμα. Με τις αυτόματες είναι πολύ πιο θολά τα στάδια, και δε ξέρεις απαραίτητα τι μπορεί να φταίει και δε βγαίνει καλός ο καφές. Για μένα αν θες να επιλέξεις αυτόματη, να πας να τις βρεις και να τις δοκιμάσεις κάπου, να δεις αν σου αρέσει ο καφές που κάνουν. Πάρε και δικούς σου κόκκους για να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις το ίδιο προφίλ παντού (χλωμό να δεις προφίλ, αλλά ας πούμε γεύση). Επειδή όμως και αυτό είναι δύσκολο, δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να τις έχει δοκιμάσει όλες για να ξέρει ποια αξίζει...

Αν το πρώτο πράγμα στη λίστα σου είναι να μπορούν με ένα κουμπί να φτιάχνουν όλοι καφέ, πήγαινε στην αυτόματη.

Αν βάζεις πιο ψηλά τη γεύση/ποιότητα του καφέ, πας για μηχανή + μύλο (πχ gaggia classic και graef).

 

  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Η άγνοια σε όλα δεν είναι ευτυχία. Σιγά τα όσα δεν φτάνει η αλεπού για τον καφέ. Σου απάντησε άσε τα γνωμικά και τις φιλοσοφίες. Ξαφνικά κάναμε τον καφετζή barista και τον καφέ επιστήμη. Αυτά είναι για κάτι τύπους που απλά δεν έχουν με τι ν' ασχοληθούν. Ούτε αστροφυσική είναι ούτε μιλάμε για παρασκευή αρώματος που απαιτεί γνώσεις χημείας. Απλά ο φίλος το πήγε από το ένα άκρο στο άλλο. Κατά τ' άλλα δικά του είναι τα λεφτά όπως θέλει τα χαλάει. 

Ίσως να το ξεχειλωσα, αλλά πραγματικά με τόση τοξικότητα που διακρίνεις δε μπορείς να κάνεις κάτι. Αν είναι για να φτιάξεις ένα καφέ να διαβάζεις ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες , πόσο μάλλον στη βοήθεια μιας μηχανής οκ.. Έχουμε όλους τους επαγγελματίες του έσπρεσο στην Ελλάδα. Κλασική ξερωλίαση ελληναρας επί παντός επιστητού.

15 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Είναι πολλές οι μεταβλητές με τις αυτόματες για να μπορείς να βγάλεις άκρη... Όταν αγοράζεις ξεχωριστά μηχανή, μύλο, κάνεις το puck prep μόνος σου κλπ, ξέρεις το κάθε στάδιο πως τα πάει, οπότε ξέρεις πως να ρυθμίσεις τα μηχανήματα και τη δική σου εργασία, για να βελτιώσεις το αποτέλεσμα. Με τις αυτόματες είναι πολύ πιο θολά τα στάδια, και δε ξέρεις απαραίτητα τι μπορεί να φταίει και δε βγαίνει καλός ο καφές. Για μένα αν θες να επιλέξεις αυτόματη, να πας να τις βρεις και να τις δοκιμάσεις κάπου, να δεις αν σου αρέσει ο καφές που κάνουν. Πάρε και δικούς σου κόκκους για να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις το ίδιο προφίλ παντού (χλωμό να δεις προφίλ, αλλά ας πούμε γεύση). Επειδή όμως και αυτό είναι δύσκολο, δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να τις έχει δοκιμάσει όλες για να ξέρει ποια αξίζει...

Αν το πρώτο πράγμα στη λίστα σου είναι να μπορούν με ένα κουμπί να φτιάχνουν όλοι καφέ, πήγαινε στην αυτόματη.

Αν βάζεις πιο ψηλά τη γεύση/ποιότητα του καφέ, πας για μηχανή + μύλο (πχ gaggia classic και graef).

 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. (Και μπράβο και για kyuss αν κρίνω καλά από τη φωτο) 😎

10 λεπτά πριν, Max90 είπε

Ίσως να το ξεχειλωσα, αλλά πραγματικά με τόση τοξικότητα που διακρίνεις δε μπορείς να κάνεις κάτι. Αν είναι για να φτιάξεις ένα καφέ να διαβάζεις ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες , πόσο μάλλον στη βοήθεια μιας μηχανής οκ.. Έχουμε όλους τους επαγγελματίες του έσπρεσο στην Ελλάδα. Κλασική ξερωλίαση ελληναρας επί παντός επιστητού.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. (Και μπράβο και για kyuss αν κρίνω καλά από τη φωτο) 😎

O Graef κόβει καλά για έσπρεσο χωρίς να τον "πειράξεις" ; 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...