Max90 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Καλημέρα σας! Έχω εδώ και κάποιο διάστημα Nespresso με τις κάψουλες (την απλή όχι τη vertuo) και ο καφές της που θυμίζει νερό και τη βαρέθηκα. Επειδή λοιπόν μου αρέσει ο καφές και ψάχνω κάτι που να καταλαβαίνω ότι πίνω ΚΑΦΕ θέλω να πάρω μια μηχανή espresso αυτόματη ή μη. Δεν έχω καμία εμπειρία σε αυτό και θέλω τη βοήθειά σας. Τη θέλω κυρίως για espresso γιατί πίνω 2-3 καφέδες την ημέρα (ξέχωρα οι υπόλοιποι του σπιτιού). Οπότε θα θέλατε να μου προτείνετε μηχανές, μύλους ή ό,τι άλλο χρειάζεται ζυγαριά πχ κλπ κλπ για να τα συλλέξω όλα μαζί και να τα πάρω; Έχω δει κάποιες από το skroutz στη delonghi magnifica, Philips , Krups κλπ..
jimis_vts Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Delonghi ec685. Ότι πιο τίμιο αυτή τη στιγμή. Εννοείται να περιμένεις απαντήσεις ότι αν δε δώσεις κάτω από 3000€ καφέ δεν κάνεις αλλά μη δώσεις καν σημασία. 2
dazed Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, Max90 είπε Καλημέρα σας! Έχω εδώ και κάποιο διάστημα Nespresso με τις κάψουλες (την απλή όχι τη vertuo) και ο καφές της που θυμίζει νερό και τη βαρέθηκα. Επειδή λοιπόν μου αρέσει ο καφές και ψάχνω κάτι που να καταλαβαίνω ότι πίνω ΚΑΦΕ θέλω να πάρω μια μηχανή espresso αυτόματη ή μη. Δεν έχω καμία εμπειρία σε αυτό και θέλω τη βοήθειά σας. Τη θέλω κυρίως για espresso γιατί πίνω 2-3 καφέδες την ημέρα (ξέχωρα οι υπόλοιποι του σπιτιού). Οπότε θα θέλατε να μου προτείνετε μηχανές, μύλους ή ό,τι άλλο χρειάζεται ζυγαριά πχ κλπ κλπ για να τα συλλέξω όλα μαζί και να τα πάρω; Έχω δει κάποιες από το skroutz στη delonghi magnifica, Philips , Krups κλπ.. Υπαρχουν ηδη ανοιχτα θεματα, οποτε φανταζομαι θα παμε προς τα εκει, αλλα επιγραμματικά, πριν αρχίσεις τις αγορες καλο θα ηταν να ασχοληθεις να διαβασεις λιγο και να δεις οσο πιο πολλα videos στο youtube μπορεις, γιατι δεν είναι (μονο) θεμα εξοπλισμού ο καφες, αλλα θελει και γνωση, υπομονη, εμπειρια και πολλα λεφτα 😂
d_gkal Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 1 hour ago, jimis_vts said: Delonghi ec685. Ότι πιο τίμιο αυτή τη στιγμή. Εννοείται να περιμένεις απαντήσεις ότι αν δε δώσεις κάτω από 3000€ καφέ δεν κάνεις αλλά μη δώσεις καν σημασία. Αυτήν και τέλος Μονόδρομος στα χρήματα της. Κάτι lidl, midl, sidl μη τις κοιτάς καν. Τώρα αν θες όντως να το πας παραπέρα με ζυγαριές και λοιπά, δε ξέρω αν αξίζει. 2
Max90 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, dazed είπε Υπαρχουν ηδη ανοιχτα θεματα, οποτε φανταζομαι θα παμε προς τα εκει, αλλα επιγραμματικά, πριν αρχίσεις τις αγορες καλο θα ηταν να ασχοληθεις να διαβασεις λιγο και να δεις οσο πιο πολλα videos στο youtube μπορεις, γιατι δεν είναι (μονο) θεμα εξοπλισμού ο καφες, αλλα θελει και γνωση, υπομονη, εμπειρια και πολλα λεφτα 😂 Σίγουρα το ξέρω αυτό. Ότι θέλει μελέτη και υπομονή για να γίνει σωστή δουλειά. Θέλει μεράκι. Απλά είναι κρίμα κάτι που σου αρέσει να συμβιβάζεσαι σε μέτριο. Από αυτή την έννοια το είπα. Τώρα σίγουρα επειδή δε μου τρέχουν δε θα δώσω τοοοοσα πολλά λεφτά. Στο θέμα καθαρισμού είναι κάτι δύσκολο και κάθε πότε πρέπει να γίνεται; 26 λεπτά πριν, d_gkal είπε Αυτήν και τέλος Μονόδρομος στα χρήματα της. Κάτι lidl, midl, sidl μη τις κοιτάς καν. Τώρα αν θες όντως να το πας παραπέρα με ζυγαριές και λοιπά, δε ξέρω αν αξίζει. Είσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του καφέ; Πίνεται ευχάριστα;
Skrobo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Αν θες απλα να πίνεις καφέ, θα πάρεις μια Delonghi ec685, θα αγοράζεις αλεσμένο καφέ κάθε εβδομάδα απο το μαγαζί της γειτονιάς σου, και ολα κομπλέ. Αν θες να ασχοληθείς με το χομπί του καφέ, θα χρειαστείς αρκετά λεφτά, οπως ακριβώς και σε κάθε χόμπι. Μπορεί να τρολλάρουν απο πάνω με το "3000", και ναι, ειναι υπερβολικό, αλλα μιλάς για ενα χομπι που θες μηχανές συγκεκριμένων προδιαγραφών για να ξεκινήσεις. Αν ήθελες να τρέχεις σε τοπικά ράλι δεν θα προβληματιζόσουν αν σου έλεγαν "θες 5000 χιλιάδες για να ξεκινήσεις". 1
Max90 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Skrobo είπε Αν θες απλα να πίνεις καφέ, θα πάρεις μια Delonghi ec685, θα αγοράζεις αλεσμένο καφέ κάθε εβδομάδα απο το μαγαζί της γειτονιάς σου, και ολα κομπλέ. Αν θες να ασχοληθείς με το χομπί του καφέ, θα χρειαστείς αρκετά λεφτά, οπως ακριβώς και σε κάθε χόμπι. Μπορεί να τρολλάρουν απο πάνω με το "3000", και ναι, ειναι υπερβολικό, αλλα μιλάς για ενα χομπι που θες μηχανές συγκεκριμένων προδιαγραφών για να ξεκινήσεις. Αν ήθελες να τρέχεις σε τοπικά ράλι δεν θα προβληματιζόσουν αν σου έλεγαν "θες 5000 χιλιάδες για να ξεκινήσεις". Κάπου στην μέση βρίσκεται η αλήθεια μου. Θα ήθελα το κάτι παραπάνω, όχι όμως basic πράγματα. Ούτε "φτηνιες" , ούτε και να δώσω το νεφρό μου. Βέβαια σίγουρα αν μου αρέσει που μοιάζει αρκετά πιθανό, θα φύγουν αρκετά λεφτά. Έχεις να προτείνεις κάτι πιο συγκεκριμένο;
greekfragma Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Just now, Max90 said: Κάπου στην μέση βρίσκεται η αλήθεια μου. Θα ήθελα το κάτι παραπάνω, όχι όμως basic πράγματα. Ούτε "φτηνιες" , ούτε και να δώσω το νεφρό μου. Βέβαια σίγουρα αν μου αρέσει που μοιάζει αρκετά πιθανό, θα φύγουν αρκετά λεφτά. Έχεις να προτείνεις κάτι πιο συγκεκριμένο; υπάρχει ήδη θέμα να μπεις να διαβάσεις. κάνε μια αναζήτηση. κάθε τόσο ανοίγουν θέματα σα το δικό σου ενώ υπάρχει ήδη έτοιμο με όλες τις πληροφορίες. 1
jimis_vts Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, Skrobo είπε Αν θες απλα να πίνεις καφέ, θα πάρεις μια Delonghi ec685, θα αγοράζεις αλεσμένο καφέ κάθε εβδομάδα απο το μαγαζί της γειτονιάς σου, και ολα κομπλέ. Αν θες να ασχοληθείς με το χομπί του καφέ, θα χρειαστείς αρκετά λεφτά, οπως ακριβώς και σε κάθε χόμπι. Μπορεί να τρολλάρουν απο πάνω με το "3000", και ναι, ειναι υπερβολικό, αλλα μιλάς για ενα χομπι που θες μηχανές συγκεκριμένων προδιαγραφών για να ξεκινήσεις. Αν ήθελες να τρέχεις σε τοπικά ράλι δεν θα προβληματιζόσουν αν σου έλεγαν "θες 5000 χιλιάδες για να ξεκινήσεις". Και στους αγώνες δεν ξεκινάς με wrc αμάξι. Το γράφω υπερβολικά γιατί μόνο έτσι απαντάνε. Η delonghi κάνει μια χαρά καφέ και μπορεί να πάρει κι ένα non pressurized και ειναι άρχοντας. 1
Skrobo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 27 λεπτά πριν, Max90 είπε Κάπου στην μέση βρίσκεται η αλήθεια μου. Θα ήθελα το κάτι παραπάνω, όχι όμως basic πράγματα. Ούτε "φτηνιες" , ούτε και να δώσω το νεφρό μου. Βέβαια σίγουρα αν μου αρέσει που μοιάζει αρκετά πιθανό, θα φύγουν αρκετά λεφτά. Έχεις να προτείνεις κάτι πιο συγκεκριμένο; Μια Gaggia classic μεταχειρισμένη κάνει περίπου 300 ευρώ, ένας μύλος Delonghi KG79 που θα τον hackαρεις για να κόβει λεπτά κάνει 50 ευρώ, μια μικρή ζυγαριά της rhino κανει 30 ευρώ (κινητό έχεις για χρονόμετρο). Απο αυτά ξεκινάς, και μπορούν να κάνουν καλύτερους καφέδες απο οτι μπορεί κάποιος νέος στο χόμπι να καταφέρει, για αρκετό καιρό. Μετα αναβαθμίζεις αλλαζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Θα χρειαστεί αρκετό πειραματισμό και διάβασμα. Αλλιως, οπως ειπε και ο @jimis_vts πας στην ec685, αν θες αγοράζεις ενα κανονικό καλάθι με ενα 30ρι, και είσαι μια χαρά για κάθε μέρα. 2
johnnycer Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Ερώτηση μιας και βρήκα το θέμα: Έχουμε την EC685 στο γραφείο και ο καφές της είναι υπέροχος! Πραγματικά για τα γούστα μου είναι μια χαρά! Ωστόσο σκέφτομαι να αγοράσω μια απλή για το σπίτι. Αυτές του 50αρικου (τύπου Arielli) έχουν τόσο διάφορα σε σχέση με την Delonghi? Δεν με ενδιαφέρει το αφρογαλα, μόνο εσπρέσσο πίνω! 1
jimis_vts Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 32 λεπτά πριν, johnnycer είπε Ερώτηση μιας και βρήκα το θέμα: Έχουμε την EC685 στο γραφείο και ο καφές της είναι υπέροχος! Πραγματικά για τα γούστα μου είναι μια χαρά! Ωστόσο σκέφτομαι να αγοράσω μια απλή για το σπίτι. Αυτές του 50αρικου (τύπου Arielli) έχουν τόσο διάφορα σε σχέση με την Delonghi? Δεν με ενδιαφέρει το αφρογαλα, μόνο εσπρέσσο πίνω! Βάλε καλύτερα άτοκες και πάρε την delonghi αν δεν σε παίρνει μετρητά. Είναι η καλύτερη μηχανή στην κατηγορία της. Μην ασχολείσαι με φτηνές. 2
Skrobo Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 29 λεπτά πριν, johnnycer είπε Ερώτηση μιας και βρήκα το θέμα: Έχουμε την EC685 στο γραφείο και ο καφές της είναι υπέροχος! Πραγματικά για τα γούστα μου είναι μια χαρά! Ωστόσο σκέφτομαι να αγοράσω μια απλή για το σπίτι. Αυτές του 50αρικου (τύπου Arielli) έχουν τόσο διάφορα σε σχέση με την Delonghi? Δεν με ενδιαφέρει το αφρογαλα, μόνο εσπρέσσο πίνω! Δεν εχω κάνει τυφλό συγκριτικό τεστ για να σου απαντήσω επιστημονικά. Γενικα ο καφές ειναι κακός αν δεν μπορείς να εχεις σταθερες, οπως πίεση, θερμοκρασία, χρόνο, κόψιμο, πάτημα κτλ. Η EC685 θεωρείτε η μόνη στην κατηγορία της που μπορεί να σου δώσει σταθερό αποτέλεσμα και να σου κάνει 2-3 εσπρεσάκια το ενα μετα το άλλο χωρίς να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τωρα αν θες να κάνεις ενα εσπρεσσάκι κάθε τόσο μπορεί και η 50ευρη να σε καλύπτει με το χειρότερο αποτέλεμα (ή μπορει να σου φαίνεται και καλύτερο, ποιος ξέρει). Η γνώμη μου ειναι αφου ξες ακριβώς τι σου αρέσει, πάνε σε αυτό. Οι πειραματισμοί ειναι για τους γενναίους. 2
Max90 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Τελικά για να είναι προσιτή σε όλους στο σπίτι και σε γονείς, αποφάσισα να μαζέψω κάτι παραπάνω. Είμαι ανάμεσα σε κάποια μοντέλα.. Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικές γνώμες για το καφέ που φτιάχνουν; Κυρίως για τη γεύση και να μην είναι αδιάφορο νεροζουμι όπως στις κάψουλες.. Είναι τα παρακάτω: https://www.skroutz.gr/s/23284922/Philips-EP3246-70-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1500W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html https://www.skroutz.gr/s/7426562/Delonghi-Autentica-Etam-29-660-SB-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1450W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Ασημί.html https://www.skroutz.gr/s/257766/Gaggia-Brera-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1400W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html?from=sku_color_variations https://www.skroutz.gr/s/20894361/Sage-The-Barista-Express-Μηχανή-Espresso-1850W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Ασημί.html Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2022 από Max90
jimis_vts Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, Max90 είπε Τελικά για να είναι προσιτή σε όλους στο σπίτι και σε γονείς, αποφάσισα να μαζέψω κάτι παραπάνω. Είμαι ανάμεσα σε κάποια μοντέλα.. Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικές γνώμες για το καφέ που φτιάχνουν; Κυρίως για τη γεύση και να μην είναι αδιάφορο νεροζουμι όπως στις κάψουλες.. Είναι τα παρακάτω: https://www.skroutz.gr/s/23284922/Philips-EP3246-70-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1500W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html https://www.skroutz.gr/s/7426562/Delonghi-Autentica-Etam-29-660-SB-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1450W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Ασημί.html https://www.skroutz.gr/s/257766/Gaggia-Brera-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1400W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html?from=sku_color_variations https://www.skroutz.gr/s/20894361/Sage-The-Barista-Express-Μηχανή-Espresso-1850W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Ασημί.html Νταξει τώρα το χεσες το θέμα. Άμα κοιτάς για 500αρια πάρε gaggia classic και μύλο να κάνεις καφέ. Δηλαδή από τα 150€ που ασχολούμαστε να προτείνουμε πηγές στο άλλο άκρο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα