makis269 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, Leo98 είπε Χθες το απόγευμα σε ένα χαλαρό μπασκετάκι μετά από μια άγαρμπη κίνηση νιώθω έντονο πόνο στο δεξί γόνατο, σαν να "γύρισε" το γόνατό μου. Πρήστηκε γρήγορα και δεν μπορούσα να το πατήσω (πόνος στην έσω πλευρά και αστάθεια μόλις επιχείρησα να περπατήσω). Επόμενη στάση, νοσοκομείο σήμερα το πρωί, όπου και άκρη δεν έβγαλα. Ίσως (!) πειράχτηκαν οι χιαστοί λέει ο γιατρός και μου βάζει όλο το πόδι από τον αστράγαλο και πάνω στο γύψο για τουλάχιστον 10 μέρες, όπου και θα γίνει επανεξέταση, συν αντιπηκτικες ενέσεις για την πρόληψη θρόμβωσης λόγω της ακινησίας. Και τώρα πως την παλεύουμε με την αφόρητη πίεση και το βάρος όλου αυτού του γύψου; Πώς βολευόμαστε; Πώς κοιμόμαστε; Αν κάποιος κάποιος/α έχει παρόμοια εμπειρία, θα μου ήταν χρήσιμες μερικές συμβουλές, γιατί στο τέλος με βλέπω να παίρνω κανένα σφυρί και να διαλύω γύψο και πόδι μαζί 😠 περαστικά ,υπομονή και όλα θα περάσουν dont panic 😀 1
Manolo7 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Με παρόμοια συμπτώματα είχα ρήξη χιαστού. Η μαγνητική τα δείχνει όλα. Πραγματικό deja vu, αυτά που μου λες, και σε μένα γύψο ήθελαν να βάλουν στο νοσοκομείο οι μαθητευομενοι μάγοι και πήγα σε ιδιώτη. 1
MariaLog Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 οπως σου ειπαν ,παρε δευτερη γνωμη, τα νοσοκομεια εχουν ξεφτιλιστει τοσο πολυ, σε κοιτανε και σου λένε μια βλακεια για να ξεμπερδευουν, καμια εμπιστοσυνη πια 1
Leo98 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Απ' ότι καταλαβαίνω το "βάλε γύψο και βλέπουμε" αποτελεί πάγια τακτική των νοσοκομείων και ειδικά στα εφημερεύοντα που κανείς δεν ασχολείται περαιτέρω. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα ρε παιδιά γιατί έχω μπει σε σκέψεις κι αν ξέρει κανείς απαντάει. Αυτές οι αντιπηκτικές ενέσεις για την πρόληψη της θρόμβωσης λόγω ακινησίας είναι απαραίτητο να γίνουν; Το λέω γιατί εγώ όσο μπορώ κινούμαι μέσα στο σπίτι με τις πατερίτσες, δεν είμαι συνέχεια στο κρεβάτι.
ekrepali Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 14 ώρες πριν, Leo98 είπε δεν με έπεισε ο συγκεκριμένος γιατρός. Τι ειδικότητα είχε; Ήταν ορθοπεδικός στα εξωτερικά ιατρεία... ή τυχαίος γιατρός στα επείγοντα;
Leo98 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, ekrepali είπε Τι ειδικότητα είχε; Ήταν ορθοπεδικός στα εξωτερικά ιατρεία... ή τυχαίος γιατρός στα επείγοντα; Ορθοπαιδικός στα επείγοντα ήταν. 1
ekrepali Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Leo98 είπε Ορθοπαιδικός στα επείγοντα ήταν. Πολύ παράξενο να μη σου γράψει μαγνητική. 1
MariaLog Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) ενα θα πω σπαω 2 δακτυλα χεριου ( 2 καταγματα ) παω ευαγγελισμο 3 τα ξημερωματα με βλεπει ο "γιατρος και καλα" , χωρις ακτινες χωρις τπτ μου βαζει ναρθηκα και μου λεει ελα σε 2 εβδομαδες!! μετα απο μερικες μερες πονου παω στο ΚΑΤ, με βλεπουν εκει και μου λενε " μα καλα ειχε πτυχιο αυτος που στα ειπε αυτα?" επομενη μερα επεμβαση, 2 καρφια στα δακτυλα και γενικα αμα το αφηνα λιγο ακομα θα ειχα θεματα. καμια εμπιστοσυνη πια.. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2022 από MariaLog 3
csontheline Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Leo98 είπε Χθες το απόγευμα σε ένα χαλαρό μπασκετάκι μετά από μια άγαρμπη κίνηση νιώθω έντονο πόνο στο δεξί γόνατο, σαν να "γύρισε" το γόνατό μου. Πρήστηκε γρήγορα και δεν μπορούσα να το πατήσω (πόνος στην έσω πλευρά και αστάθεια μόλις επιχείρησα να περπατήσω). Επόμενη στάση, νοσοκομείο σήμερα το πρωί, όπου και άκρη δεν έβγαλα. Ίσως (!) πειράχτηκαν οι χιαστοί λέει ο γιατρός και μου βάζει όλο το πόδι από τον αστράγαλο και πάνω στο γύψο για τουλάχιστον 10 μέρες, όπου και θα γίνει επανεξέταση, συν αντιπηκτικες ενέσεις για την πρόληψη θρόμβωσης λόγω της ακινησίας. Και τώρα πως την παλεύουμε με την αφόρητη πίεση και το βάρος όλου αυτού του γύψου; Πώς βολευόμαστε; Πώς κοιμόμαστε; Αν κάποιος κάποιος/α έχει παρόμοια εμπειρία, θα μου ήταν χρήσιμες μερικές συμβουλές, γιατί στο τέλος με βλέπω να παίρνω κανένα σφυρί και να διαλύω γύψο και πόδι μαζί 😠 Οι πρώτες 10 μέρες είναι δύσκολες, μετά τον συνηθίζεις. Πολλή ξάπλα, εύχομαι να έχεις καλό ίντερνετ. Για το ξύσιμο, βρίσκεις μια μακρυά βέργα. Άμα δεν φτάνεις, θα σε βοηθήσει ο διαλογισμός. Προσωπικά τον είχα 2 μήνες και μου τον αφαίρεσαν από το γόνατο και πάνω για τους επόμενους 2 μήνες. Η αίσθηση του γονάτου που λυγίζει, ανεκτίμητη. Edit : Οι αντιπηκτικές είναι για το πόδι, όχι για το υπόλοιπο σώμα. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2022 από csontheline 1
DisRaptor Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 16 ώρες πριν, epp είπε Θα σου προτεινα να επισκεφτεις και δευτερο/η γιατρο. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα απο γνωστους μου που ειχαν τραυματισει χιαστους και μηνισκους δεν θυμαμαι να φορεσε κανενας γυψο. Ακριβως αυτο! Απ οσο ξερω χωρις να ειμαι ειδικος, τα σπασμενα χιαστα θελουν ΑΠΕΙΡΟ παγο τις πρωτες μερες για να περιοριστει η φλεγμονη, ξεκουραση και μαγνητικη. Αν εχεις μερικη ριξη μπορει να αποφυγεις το χειρουργειο και με φυσιοθεραπεια ισως να επανελθεις σε πολυ καλο επιπεδο. Αν εχεις ολικη ριξη, μαλλον θα χρειαστεις χειρουργειο. Ο γυψος απ οσο ξερω ειναι μονο για σπασμενα κόκαλα, οχι για χιαστους. Θα σου προτεινα να παρεις κι αλλες γνωμες, ειχα και εγω προβλημα με χιαστο, πηγα σε 3 διαφορετικους ορθοπεδικους και ο καθενας τους μου εβγαλε διαφορετικη διαγνωση. Προτιμησε ορθοπεδικους με εμπειρια σε γονατα, π.χ ορθοπεδικους που δουλευουν με αθλητες ή στρατιωτικους. Ποδοσφαιριστες και αλεξιπτωτιστες σπανε χιαστους για την πλακα τους π.χ. Περαστικα και καλη αναρρωση 1
Manolo7 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, Leo98 είπε Απ' ότι καταλαβαίνω το "βάλε γύψο και βλέπουμε" αποτελεί πάγια τακτική των νοσοκομείων και ειδικά στα εφημερεύοντα που κανείς δεν ασχολείται περαιτέρω. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα ρε παιδιά γιατί έχω μπει σε σκέψεις κι αν ξέρει κανείς απαντάει. Αυτές οι αντιπηκτικές ενέσεις για την πρόληψη της θρόμβωσης λόγω ακινησίας είναι απαραίτητο να γίνουν; Το λέω γιατί εγώ όσο μπορώ κινούμαι μέσα στο σπίτι με τις πατερίτσες, δεν είμαι συνέχεια στο κρεβάτι. Εγώ δεν είχα κάνει αυτές τις ενέσεις που λες. Θέλει οπωσδήποτε αντιφλεγμονωδη. Σε μια βδομάδα θα έχει ξεπρηστει τελείως το πόδι αλλά ΑΝ όντως είναι χιαστός θα το καταλαβαίνεις σαν να μην έχει πολύ ισορροπία. Μαγνητική οπωσδήποτε. Όπως ξαναείπα και εμένα γύψο ήθελαν να μου βάλουν και σηκώθηκα έφυγα πήγα σε αθλιατρο και με έστειλε για μαγνητική. 1
SabotazNic Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, Leo98 είπε Αυτές οι αντιπηκτικές ενέσεις για την πρόληψη της θρόμβωσης λόγω ακινησίας είναι απαραίτητο να γίνουν; Το λέω γιατί εγώ όσο μπορώ κινούμαι μέσα στο σπίτι με τις πατερίτσες, δεν είμαι συνέχεια στο κρεβάτι. Εσυ μπορει να κινεισαι, αλλα σιγουρα το ποδι δεν κινειται οπως πριν. Κακο δεν θα σου κανουν αν τις κανεις παντως. Δες εδω για συμπτωματα για να σταματησεις αν χρειαστει. Αλλα αυριο παρε 2η γνωμη οπωσδηποτε. 1
gravix Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Παρόμοιά περίπτωση πριν αρκετά χρόνια.....στο νοσοκομείο οι βαριεστημένοι της εφημερίας στριφογύριζαν την ακτινογραφία ψάχνοντας να βρουν κάτι....τελικά απλά μου το έδεσαν και με έδιωξαν. Σταδιακά αρχισα να περπατώ κανονικά..το πρήξιμο υποχώρησε ...έλα όμως που στις στροφικές κινήσεις ο πόνος ήταν απίστευτος . Επίσκεψη σε εξειδικευμένο στα γόνατα ορθοπεδικό που στο πεντάλεπτο στρίβοντας το γόνατο μου μου είπε για πιθανή ρήξη χιαστών και με έστειλε για μαγνητική για επιβεβαίωση . Τελική διάγνωση ρήξη προσθίου . Μην χάνεις χρόνο επομένως και βρες κάποιον ορθοπεδικο που να "νιώθει" από γόνατα ώστε να μάθεις σίγουρα τι ακριβώς έχεις και να μην ταλαιπωρείσαι με γύψους χωρίς λόγο. 1
Dimi00 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 17 ώρες πριν, Leo98 είπε Χθες το απόγευμα σε ένα χαλαρό μπασκετάκι μετά από μια άγαρμπη κίνηση νιώθω έντονο πόνο στο δεξί γόνατο, σαν να "γύρισε" το γόνατό μου. Πρήστηκε γρήγορα και δεν μπορούσα να το πατήσω (πόνος στην έσω πλευρά και αστάθεια μόλις επιχείρησα να περπατήσω). Επόμενη στάση, νοσοκομείο σήμερα το πρωί, όπου και άκρη δεν έβγαλα. Ίσως (!) πειράχτηκαν οι χιαστοί λέει ο γιατρός και μου βάζει όλο το πόδι από τον αστράγαλο και πάνω στο γύψο για τουλάχιστον 10 μέρες, όπου και θα γίνει επανεξέταση, συν αντιπηκτικες ενέσεις για την πρόληψη θρόμβωσης λόγω της ακινησίας. Και τώρα πως την παλεύουμε με την αφόρητη πίεση και το βάρος όλου αυτού του γύψου; Πώς βολευόμαστε; Πώς κοιμόμαστε; Αν κάποιος κάποιος/α έχει παρόμοια εμπειρία, θα μου ήταν χρήσιμες μερικές συμβουλές, γιατί στο τέλος με βλέπω να παίρνω κανένα σφυρί και να διαλύω γύψο και πόδι μαζί 😠 Καταρχάς περαστικα!!! Λοιποοοον.... Εγώ έβαλα τετοιο γυψο στα 6 μου. Απο το μπουτι πάνω, μεχρι την πατουσα κατω. Ασηκωτος, με τερααααστια αναπτυξη θερμοκρασιας στο εσωτερικό του. Μου ειχε επιβληθει να καθομαι ξάπλα, ειχα αααασχημο ραγισμα στο καλάμι. Χρειαζεσαι βοηθεια. Εγω ημουν μικρουλι και με κουβαλουσαν για τουαλετα κλπ, ημουν κι εξυπνη ομως και σερνομουν στα πατωματα με τον γυψο, ετσι για βολτα. Ακινησια θέλει, θα κοιμασαι ανάσκελα, δε μπορεις να γυρισεις με αυτό το πραγμα. Εγω 3 μηνες το ειχα κρατήσει, και οταν μου το σπασανε ειχε γεμισει το ποδι μου τριχες. 6 χρονων κοριτσι με αντρικη τριχα στο ενα ποδι. Φυγανε βέβαια. Σε προετοιμαζω να μη τρομαξεις 😂😂😂 Περαστικα και παλι, μεγαλο τραυμα ο γυψος... 1
Leo98 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 27 λεπτά πριν, Dimi00 είπε Ασηκωτος, με τερααααστια αναπτυξη θερμοκρασιας στο εσωτερικό του. Από αυτό και μόνο κατάλαβα ότι με νιώθεις...και το έπαθα και μέσα στον καύσωνα ο γκαντέμης 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις