Leo98 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Χθες το απόγευμα σε ένα χαλαρό μπασκετάκι μετά από μια άγαρμπη κίνηση νιώθω έντονο πόνο στο δεξί γόνατο, σαν να "γύρισε" το γόνατό μου. Πρήστηκε γρήγορα και δεν μπορούσα να το πατήσω (πόνος στην έσω πλευρά και αστάθεια μόλις επιχείρησα να περπατήσω). Επόμενη στάση, νοσοκομείο σήμερα το πρωί, όπου και άκρη δεν έβγαλα. Ίσως (!) πειράχτηκαν οι χιαστοί λέει ο γιατρός και μου βάζει όλο το πόδι από τον αστράγαλο και πάνω στο γύψο για τουλάχιστον 10 μέρες, όπου και θα γίνει επανεξέταση, συν αντιπηκτικες ενέσεις για την πρόληψη θρόμβωσης λόγω της ακινησίας. Και τώρα πως την παλεύουμε με την αφόρητη πίεση και το βάρος όλου αυτού του γύψου; Πώς βολευόμαστε; Πώς κοιμόμαστε; Αν κάποιος κάποιος/α έχει παρόμοια εμπειρία, θα μου ήταν χρήσιμες μερικές συμβουλές, γιατί στο τέλος με βλέπω να παίρνω κανένα σφυρί και να διαλύω γύψο και πόδι μαζί 😠
epp Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Θα σου προτεινα να επισκεφτεις και δευτερο/η γιατρο. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα απο γνωστους μου που ειχαν τραυματισει χιαστους και μηνισκους δεν θυμαμαι να φορεσε κανενας γυψο. 1
ekrepali Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 22 λεπτά πριν, Leo98 είπε Αν κάποιος κάποιος/α έχει παρόμοια εμπειρία, θα μου ήταν χρήσιμες μερικές συμβουλές, γιατί στο τέλος με βλέπω να παίρνω κανένα σφυρί και να διαλύω γύψο και πόδι μαζί 😠 Πάρε 2η γνώμη από χειρούργο ορθοπεδικό. Μαγνητική έκανες; 1
moure Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Αδερφέ πρέπει να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.Πριν πολλά χρόνια έπαιζα μπάσκετ και εγώ και σε ένα άλμα ένιωσα έντονο πόνο στο γόνατο και δεν μπορούσα καθόλου να το πατήσω.Πρώτη επίσκεψη στο νοσοκομείο και μου έλεγαν κάτι για ρήξη συνδέσμων αλλά δεν ήταν σίγουροι.Ψάχτηκαν οι γονείς μου και βρήκαν έναν καλό ορθοπαιδικό και τελικά είχα κάταγμα στην κνήμη και μπήκα χειρουργείο. Πρέπει να σου βγάλουν διάγνωση με τα μπορεί και τα ίσως δεν κανείς δουλειά. 2
Leo98 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 25 λεπτά πριν, ekrepali είπε Πάρε 2η γνώμη από χειρούργο ορθοπεδικό. Μαγνητική έκανες; Όχι στα επείγοντα που πήγα μόνο ακτινογραφία μου κάνανε. 14 λεπτά πριν, moure είπε Αδερφέ πρέπει να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.Πριν πολλά χρόνια έπαιζα μπάσκετ και εγώ και σε ένα άλμα ένιωσα έντονο πόνο στο γόνατο και δεν μπορούσα καθόλου να το πατήσω.Πρώτη επίσκεψη στο νοσοκομείο και μου έλεγαν κάτι για ρήξη συνδέσμων αλλά δεν ήταν σίγουροι.Ψάχτηκαν οι γονείς μου και βρήκαν έναν καλό ορθοπαιδικό και τελικά είχα κάταγμα στην κνήμη και μπήκα χειρουργείο. Πρέπει να σου βγάλουν διάγνωση με τα μπορεί και τα ίσως δεν κανείς δουλειά. Θα πάρω και δεύτερη γνώμη γιατί η αλήθεια είναι ότι κι εμένα δεν με έπεισε ο συγκεκριμένος γιατρός. Εγώ φοβήθηκα περισσότερο για εξάρθρωση επιγονατίδας (το είχα πάθει πριν αρκετά χρόνια πάλι στο μπάσκετ, δεν με πάει αυτό το άθλημα 😂) αλλά μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι τέτοιο.
apathya Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Για μερική ρήξη συνδέσμων επιγονατίδας σε βλέπω MCL ή PCL ή LCL ή ACL. O γυψος πιθανόν να είναι περιττός αλλά θα χρειαστείς ορθοπαιδικη μπότα για 45-60 μέρες. Αν όντως έχεις μερική ρήξη, με έντονη φυσικοθεραπεία και ενδυνάμωση θα επανελθει σε βαθμό χρονου. Υ. Γ. Ένιωσες ένα έντονο '' χλατς'' στην περιοχή όταν το έπαθες; Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από apathya 1
yiannis72 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Προφανώς και δεν είμαι γιατρός αλλά όπως είπαν και παραπάνω,σε τραυματισμό με ανάλογα με τα δικά σου συμπτώματα στο ποδόσφαιρο,το πρώτο πράγμα που μου έγραψε ο γιατρός,ήταν μαγνητική τομογραφία(όπου έδειξε ολική ρήξη χιαστών και μηνίσκου και φυσικά αντιμετωπίστηκε με χειρουργείο και όχι γύψο). Θα συμφωνήσω κι εγώ πως πρέπει να πάρεις και άλλη γνωμη γιατρού. 1
apathya Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Παιδιά να επισκέπτεστε πάντα ειδικούς γιατρούς ανάλογα με την περιοχή που τραυματιστηκατε. Δεν έχουν όλοι την ίδια εξειδίκευση . Άλλο ένας να έχει χειρουργησε 200 γόνατα, άλλο 100 ώμους. Επίσης σε περίπτωση ρήξης χιαστού τελευταίες μελέτες αναφέρουν ότι χειρουργείο ΔΕΝ είναι απαραίτητο, αν ακολουθηθεί σωστή φυσικοθεραπεία. Το χειρουργείο επιταχύνει το βαθμό ανάρρωσης και ενδεχομένως το βαθμό υποτροπής. Δεν είναι μονόδρομος. Υ. Γ. Ένας απλός παθών αθλητής και επιζών από δύο μοτοσικλέτιστικα τροχαια.
Leo98 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 18 λεπτά πριν, apathya είπε Για μερική ρήξη συνδέσμων επιγονατίδας σε βλέπω MCL ή PCL ή LCL ή ACL. O γυψος πιθανόν να είναι περιττός αλλά θα χρειαστείς ορθοπαιδικη μπότα για 45-60 μέρες. Αν όντως έχεις μερική ρήξη, με έντονη φυσικοθεραπεία και ενδυνάμωση θα επανελθει σε βαθμό χρονου. Υ. Γ. Ένιωσες ένα έντονο '' χλατς'' στην περιοχή όταν το έπαθες; Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ένιωσα σαν να πάει να μου "φύγει" το γόνατο, σαν να γύρισε, δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβέστερα. Επειδή στο παρελθόν έχω πάθει εξάρθρωση επιγονατίδας στο ίδιο γόνατο, έμοιαζε πολύ με αυτό τον πόνο, με την διαφορά πως τώρα δεν ένιωσα αυτό το "κλατς" της επιγονατίδας που βγαίνει.
apathya Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 53 λεπτά πριν, Leo98 είπε Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ένιωσα σαν να πάει να μου "φύγει" το γόνατο, σαν να γύρισε, δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβέστερα. Επειδή στο παρελθόν έχω πάθει εξάρθρωση επιγονατίδας στο ίδιο γόνατο, έμοιαζε πολύ με αυτό τον πόνο, με την διαφορά πως τώρα δεν ένιωσα αυτό το "κλατς" της επιγονατίδας που βγαίνει. Οπότε λογικά σε βλέπω για βλάβη συνδέσμου. Δυστυχώς μετά την πρώτη εξάρθρωση υπάρχουν πολλές πιθανότητες υποτροπής στην άθληση. Ήδη από την πρώτη σου εξάρθρωση δημιούργησες σύνδεσμικη βλάβη με μερική ή πλήρη ρήξη MCL ή LCL κοκ. Μπορεί να πέφτω και έξω, θα φανεί στη μαγνητική που θα κάνεις μόλις βγάλεις το γύψο.
StamTheMan Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, Leo98 είπε Και τώρα πως την παλεύουμε με την αφόρητη πίεση και το βάρος όλου αυτού του γύψου; Πώς βολευόμαστε; Πώς κοιμόμαστε; Πας σε αλλο γιατρο.
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Όπως είπαν και κάποιοι από τους προηγούμενους, οι κινήσεις αυτού του γιατρού δεν πείθουν. Το να βάλεις γύψο προληπτικά δεν έχει κάποιο νόημα. Από την στιγμή που στην ακτινογραφία δεν φάνηκε βλάβη σε κόκκαλα τότε το μόνο που έμεινε να έχεις τραυματίσει είναι τα μαλακά μόρια, τένοντες, μηνίσκοι και χόνδροι. Οι βλάβες αυτών, φαίνονται μόνο με την μαγνητική οπότε αυτό είναι που πρέπει να κάνεις και μάλιστα σύντομα. Διότι άμα έχεις καμιά μεγάλη ρήξη σε τένοντα ή σε μηνίσκο πας κατευθείαν χειρουργείο οπότε τώρα απλά χάνεις χρόνο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις