Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδια οντως εγω δεν εχω παιδια αλλα ας μας πει καποιος που εχει ποσο ευκολο ειναι να περιορισεις αυτη την εποχη ενα παιδι απο τα social. Ειναι δυνατον να ριχνει καποιος ολο το φταιξιμο στους γονεις ? Οσο για το ποιος κατεστρεψε τον κοσμο εγω δεν εχω κανεναν φιλο και γνωστο να εχει 3-4 σπιτια να ψηφιζε πασοκαρα , αυτοι μαγκες μου ειναι οι 65+ που τσιμπανε και κατι συνταξεις 2000ευρω απο τα 50 τους. Το μονο που μπορεις να κανεις πλεον με ενα παιδι ειναι να τον μαθεις να φιλτραρει αυτα που βλεπει και να μην γινει στοκος αλλα να το αποκοψεις αυτη την εποχη πιστευω ειναι αδυνατον. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gemistass είπε

Δε σου κανω καποια επιθεση, απλα δεν καταλαβα το "εχει την ευθυνη αυτος που σε μεγαλωσε" καθως ως κοινωνικο ον εισαι γεννημα θρεμα της κοινωνιας σου, ειτε την απορριπτεις ειτε την αποδεχεσαι.

ΠΣ. Βαζω στοιχημα οτι στην ιδια γενια ανηκουμε, αρα και οι 2 εχουμε εχουμε κοινη επομενη γενια.

Έχεις δίκιο έπρεπε να ξεκαθαρίσω ως προς το τι εννοώ με το “αυτός που την μεγάλωσε”… 🙂

θεώρησα όμως ότι όταν μιλάμε για γενιές, και μάλιστα κρίνοντας νέους ανθρώπους κάτω των 25, να είναι αυτονόητο την κύρια ευθύνη να την έχει η προηγούμενη γενιά…

ΥΓ: ουσιαστικά δεν διαφωνώ με την πρώτη πρώτη σου παράγραφο…

Δημοσ.
Στις 23/7/2022 στις 8:50 ΜΜ, filip123go είπε

Και οι millennials κάνουν αναζήτήσεις κατευθείαν στο youtube και οι boomers  στην εγκυκλοπαίδια. Καλό θα είναι ο καθένας να κοιτάζει τα "κακά" της γενιάς του και να αφήσει τις υπόλοιπες γενιές ήσυχες. 

Απόκρυψη περιεχομένων

Εδώ και 15 χρόνια παίρνουν τα παιδιά πτυχίο (ανάμεσα τους και εγώ) , χωρίς κανένα αντίκρισμα, και ξαφνικά πέφτουμε όλοι από τα σύννεφά όταν η νέα γενία δεν γουστάρει να σπουδάσει και θέλει να γίνει influencers , instagramers κλπ κλπκλπ. Και μακάρι να τα καταφέρουν όλοι. Περισσότερα λεφτά γι αυτους και job security για εμένα. 

H gen z δεν ξερω τι ευθυνεται αν εχουν δει την απελπισια της προηγουμενης γενιας ή αν η γκρινια των μιλενιαλς τους εχει κανει ετσι η αν η τραπ τους εχει παραμορφωση την οπτικη της πραγματικοτητας  αλλα ειναι σιγουρα υπεραρκετοι τεμπελιδες απο την δικη μου οπτικη κοντευουν να μπορουν να κοντραρουν επαγγελματιες εποχης πασοκ.

Και η μεγαλυτερη απελπισια των φρεσκων hr που πλεον στελεχωνουν για πρωτη φορα μιλενιαλς οι οποιοι προσλαμβανουν gen z's και τους παρατανε μετα απο 2-5 μερες εργασιας γιατι λεει εχει χαμαλικι και δεν θελουν με 0 προυπηρεσια ανειδικευτοι σε πρωτη δουλεια για 800 ευρω,οταν ο ιδιος hr μπορει να ξεκινησε σε αλλο ποστο με πτυχιο με 700 .

Το μεγαλυτερο λαθος των μιλενιαλς ειναι οτι υπεκυψαν στον φοβο της ανεργιας και την πιπιλα των παλιων και δουλευαν για ψιχουλα ενω αξιζαν περισσοτερα.Το μεγαλο συν ειναι οτι η υπερεξειδικευση των μιλλενιαλς που φανταζε παντελως αχρηστη μεχρι σημερα και το εργασιακο ξυλο που εχουμε φαει αν συνεχισει ετσι η επομενη γενια θα μας κανει αναντικαταστατους σε δουλειες

3 ώρες πριν, Neural_handshake είπε

καταλαβαινετε οτι αυτο ειναι αμεση αποδοχη της αποτυχιας των μεγαλυτερων γενεων ε?

ξεκαθαρα και προφανως αλλα αυτο δινει σπαει την ευθυνη στα δυο μελη δεν μεταβιβαζει την ευθυνη στην μεγαλυτερη γενια

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Και η μεγαλυτερη απελπισια των φρεσκων hr που πλεον στελεχωνουν για πρωτη φορα μιλενιαλς οι οποιοι προσλαμβανουν gen z's και τους παρατανε μετα απο 2-5 μερες εργασιας γιατι λεει εχει χαμαλικι και δεν θελουν με 0 προυπηρεσια ανειδικευτοι σε πρωτη δουλεια για 800 ευρω,οταν ο ιδιος hr μπορει να ξεκινησε σε αλλο ποστο με πτυχιο με 700 .

Και που είναι το πρόβλημα εδώ; Εάν έχει χαμαλικι που δεν το είπαν στον interview, καλά τους κάνουν. Επίσης, guess τι θα γίνει εάν κανείς δεν πάει να δουλέψει για 800€...! Θα γίνουν 900 και εάν πάλι κανένας δεν πάει, θα γίνουν χίλια. Το βλέπω και από την  εταιρεία στην οποία δουλεύω. Juniors devs genZ , τους δίνεις 1000 καθαρά και δεν έρχονται. 

Γενικώς εάν οι εργοδότες δεν μάθουν να φέρονται ευγενικά στους εργαζόμενους και να πληρώνουν καλά, δεν πρόκειται να βρουν άτομο που να μείνει πάνω από 1-2 μήνες.

Α... Επίσης  πολλά άτομα από gen Z , δεν δέχονται να δουλέψουν 8ωρο πενθήμερο. Η 6ωρο, η 4 μέρες την εβδομάδα. Και το καλό σε όλα αυτά είναι πως σιγά-σιγα, παρασέρνουν και τους millennials. 

Δημοσ.

Δεν θέλουν να δουλεύουν ειδικά τα κορίτσια. Από το να φέρω πενηντάρες μια εποχή για θέση ταμείου σε πιτσαρία έφερνα πιτσιρίκια να αποκτήσουν μια εργασιακή εμπειρία και να ξεκολλήσουν από το 0.

Αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μου έβαλαν την πίστη. Δεν ήθελαν να ακούσουν κρητική καθόλου, νευρίαζαν, αργούσαν στη δουλειά, χρήματα ήθελαν όσα έβγαζε η Τουνη πριν 5 χρόνια, από τα κινητά δεν ξεκοβαν και στα ξαφνικά παραίτηση γιατί δεν μου ταιριάζει αυτή η δουλειά και με κάνει να βαριέμαι ή θέλω κάτι με περισσότερα χρήματα. Μια άλλη φορά είχε φέρει μια έναν γκόμενο και κάπνιζαν έξω στα τραπέζια με αποτέλεσμα να χάσει 2 παραγγελίες efood και άλλα διάφορα με πελάτες στο τηλέφωνο. 

Δρόμο...

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, filip123go είπε

Και που είναι το πρόβλημα εδώ; Εάν έχει χαμαλικι που δεν το είπαν στον interview, καλά τους κάνουν. Επίσης, guess τι θα γίνει εάν κανείς δεν πάει να δουλέψει για 800€...! Θα γίνουν 900 και εάν πάλι κανένας δεν πάει, θα γίνουν χίλια. Το βλέπω και από την  εταιρεία στην οποία δουλεύω. Juniors devs genZ , τους δίνεις 1000 καθαρά και δεν έρχονται. 

Γενικώς εάν οι εργοδότες δεν μάθουν να φέρονται ευγενικά στους εργαζόμενους και να πληρώνουν καλά, δεν πρόκειται να βρουν άτομο που να μείνει πάνω από 1-2 μήνες.

Α... Επίσης  πολλά άτομα από gen Z , δεν δέχονται να δουλέψουν 8ωρο πενθήμερο. Η 6ωρο, η 4 μέρες την εβδομάδα. Και το καλό σε όλα αυτά είναι πως σιγά-σιγα, παρασέρνουν και τους millennials. 

Ανειδικευτος προσληψη ως αποθηκαριος αν δεν μπορεις να αντιληφθεις οτι θα εχει χαμαλικι υπαρχει σοβαρο προβλημα αντιληψης.Για τους υπολοιπους συμφωνω μισθολογικα καλο θα μου κανουν γιατι αν εγω παιρνω Χ και ο καινουργιος ζηταει και παρει λιγο κατω απο το Χ αναγκαστικα ανεβαινει και ο δικος μου ο μισθος αρκετα

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...