Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιχείρησα και με επίσημο άνοιγμα case στην Apple και έλεγχο από iStorm. Τζίφος, τα ίδια.

Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τις ημερομηνίες, είναι πολύ πιθανό να μπήκε στο Apple logo loop το βράδυ που πήγε να πάρει την αναβάθμιση, γύρω στις 20-22 Ιουλίου.

Αυτό, προσωπικά, μού λέει ότι η Apple δεν αναλαμβάνει (εκτός εγγύησης) προβλήματα που προκύπτουν από τις ίδιες της τις αναβαθμίσεις. Τις οποίες αναβαθμίσεις για χρόνια, τις πουλάει ως δυνατό χαρακτηριστικό που δεν έχουν οι ανταγωνιστές.

Για μένα, οι μακροχρόνιες αναβαθμίσεις ήταν καθοριστικό χαρακτηριστικό του οικοσυστήματος. Αν είναι εκτός εγγύησης 2 ετών - και χωρίς δυνατότητα επέκτασης - να πάει να φορέσει αναβάθμιση και να πάει άκλαυτη η συσκευή, αλλάζει τελείως η εξίσωση περί ορθής οικονομικής επιλογής σε κάτι που θα παίρνει για καιρό αναβαθμίσεις (και το πληρώνεις σημαντικά παραπάνω). Ειδικά όταν φροντίζεις τις συσκευές σου και δεν νοείται το πρόβλημα hardware από κακή χρήση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απάντηση είναι απλούστατη. Είχα το ίδιο θέμα προ ημερών με το αρχαίο πλέον Watch Series 2. Γέμισε η μνήμη του και αδυνατεί να εκκινήσει. Πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε το πόσο γρήγορα μπορεί να γεμίσει. Οι αιτίες είναι πολλές (πχ. αν έχεις περάσει παραπάνω εφαρμογές απ'όσες χρειάζεσαι, εάν κρατάς ηχογραφήσεις οι οποίες δεν συγχρονίστηκαν στο Cloud για άγνωστο λόγο, εαν έγινε κατέβασμα ενημέρωσης και δεν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση κοκ)  και συνεπώς θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε. Αλλά η κύρια αιτία πίσω από όλα αυτά είναι η πλήρης μνήμη. Προσωπικά σε μένα την λύση την έδωσε ο χρόνος. Το άφησα στον φορτιστή έτσι όπως ήταν κολλημένο στο μήλο, και νομίζω την επόμενη μέρα άνοιξε μόνο του. Μην περιμένεις δηλαδή να ανοίξει σε 5-10 λεπτά. Θέλει το χρόνο του.

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 30/9/2022 στις 5:10 ΠΜ, ramarg είπε

Η απάντηση είναι απλούστατη. Είχα το ίδιο θέμα προ ημερών με το αρχαίο πλέον Watch Series 2. Γέμισε η μνήμη του και αδυνατεί να εκκινήσει. Πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε το πόσο γρήγορα μπορεί να γεμίσει. Οι αιτίες είναι πολλές (πχ. αν έχεις περάσει παραπάνω εφαρμογές απ'όσες χρειάζεσαι, εάν κρατάς ηχογραφήσεις οι οποίες δεν συγχρονίστηκαν στο Cloud για άγνωστο λόγο, εαν έγινε κατέβασμα ενημέρωσης και δεν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση κοκ)  και συνεπώς θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε. Αλλά η κύρια αιτία πίσω από όλα αυτά είναι η πλήρης μνήμη. Προσωπικά σε μένα την λύση την έδωσε ο χρόνος. Το άφησα στον φορτιστή έτσι όπως ήταν κολλημένο στο μήλο, και νομίζω την επόμενη μέρα άνοιξε μόνο του. Μην περιμένεις δηλαδή να ανοίξει σε 5-10 λεπτά. Θέλει το χρόνο του.

Όχι, τα έλεγχα όλα αυτά. Η μνήμη του ρολογιού ήταν σε χρήση πολύ κάτω από το μισό της.

Αν με μνήμη κάτω από το μισό, πάει να πάρει αναβάθμιση και κολλήσει, τότε είναι μούφα συσκευή και ειδικά για τα δεδομένα της Apple.

Δημοσ.

Σου συνιστώ να το βάλεις σε ένα άλλο ασύρματο φορτιστή και να το αφήσεις εκεί να φορτίζει μέχρι να ξεκολλήσει. Όπως σου έγραψα και στην αρχή, πιθανών ο φορτιστής ή το wireless charger έχουν θέμα και δεν παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσει τις διεργασίες του update. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, atheatos είπε

Σου συνιστώ να το βάλεις σε ένα άλλο ασύρματο φορτιστή και να το αφήσεις εκεί να φορτίζει μέχρι να ξεκολλήσει. Όπως σου έγραψα και στην αρχή, πιθανών ο φορτιστής ή το wireless charger έχουν θέμα και δεν παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσει τις διεργασίες του update. 

Δοκίμασα τη λύση που είχες πει με 5-6 διαφορετικούς συνδυασμούς brick και ασύρματου φορτιστή και 5-6 διαφορετικά σενάρια χρόνου μέχρι και εβδομάδας. Κάνε τους συνδυασμούς. 😂

Πέρασε και από iRepair και από iStorm, τίποτα. Το ρολόι χαιρέτησε.

Ήδη είμαι στις διεργασίες χειρουργείου, από περιέργεια, επειδή δεν έχω ανοίξει ξανά κάτι σχετικό, να δω τί συμβαίνει μέσα. Θα επανέρθω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostasgr78 είπε

Δοκίμασα τη λύση που είχες πει με 5-6 διαφορετικούς συνδυασμούς brick και ασύρματου φορτιστή και 5-6 διαφορετικά σενάρια χρόνου μέχρι και εβδομάδας. Κάνε τους συνδυασμούς. 😂

Πέρασε και από iRepair και από iStorm, τίποτα. Το ρολόι χαιρέτησε.

Ήδη είμαι στις διεργασίες χειρουργείου, από περιέργεια, επειδή δεν έχω ανοίξει ξανά κάτι σχετικό, να δω τί συμβαίνει μέσα. Θα επανέρθω.

Αν είναι να το ανοίξεις άλλαξε του μπαταρία. Πιστεύω εκεί είναι το πρόβλημα, μιας και ήδη δοκίμασες άλλον φορτιστή. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από την κακή τροφοδοσία. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, atheatos είπε

Αν είναι να το ανοίξεις άλλαξε του μπαταρία. Πιστεύω εκεί είναι το πρόβλημα, μιας και ήδη δοκίμασες άλλον φορτιστή. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από την κακή τροφοδοσία. 

Καλή ιδέα. Αν βρω χρόνο θα πειραματιστώ, καθώς ήδη έχω παραβιάσει χρονικά όρια που δεν έχω για να ασχολούμαι με troubleshooting συσκευών. Σε πρώτη φάση, θέλω να δω τί βλέπω μέσα ως πρώτη ένδειξη.

Δημοσ.

Πολύ παράξενο πάντως το Series 5 να εμφάνισε βλάβη λόγω μπαταρίας καθαρά λόγω της ηλικίας του μοντέλου. Σίγουρα δεν είναι νεό μοντέλο αλλά όχι και τόσο παλιό όσο το δικό μου (αρχαίο Series 2) το οποίο λειτουργεί ακόμα. Μάλλον θα έπεσες σε deffective unit. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το χειρουργείο του ρολογιού προχώρησε.

Επιβεβαίωσα την αρχική μου εκτίμηση ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη υγρασίας ή σκόνης μέσα. Ακριβώς αυτό που περίμενα βάσει της φροντίδας που δείχνω σε όλες μου τις συσκευές, όπως έγραφα και στην αρχή του θέματος. Μέσα η κατάσταση είναι σαν καινούριο εργοστασίου.

Εν ολίγοις, καταλήγω από τη συνολική εμπειρία ότι το ρολόι χαιρέτησε σε βραδινή αναβάθμιση στις 20-22 Ιουλίου.

Από ό,τι φαίνεται εκτός εγγύησης κάνει την πάπια η Apple σε τέτοια θέματα.

Για μένα, αυτή η αντιμετώπιση καταργεί το μεγάλο πλεονέκτημα του οικοσυστήματος, ότι «θα παίρνεις αναβαθμίσεις για χρόνια». Αν τυχαίνει κάτι τέτοιο απρόβλεπτα λίγους μήνες μετά τη λήξη της εγγύησης, έχοντας το ρολόι «στην πένα», προσωπικά θεωρώ ότι τη συσκευή Apple Watch τη θεωρώ πολύ λιγότερο VFM, από ό,τι πριν που εκτιμούσα ότι φροντίζοντας τη συσκευή θα σου βγάλει π.χ. μια 5ετία άνετα με αναβαθμίσεις.

Bad job Apple. Έπεσες παρακάτω στο μυαλό μου και από αυτή την εμπειρία.
(Μετά την σχεδιαστική αποτυχία των AirPods Pro που δεν αναγνωρίζει πρόβλημα πίεσης στα αυτιά by-design, όπως έχω γράψει σε άλλο θέμα εδώ).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Το χειρουργείο του ρολογιού προχώρησε.

Επιβεβαίωσα την αρχική μου εκτίμηση ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη υγρασίας ή σκόνης μέσα. Ακριβώς αυτό που περίμενα βάσει της φροντίδας που δείχνω σε όλες μου τις συσκευές, όπως έγραφα και στην αρχή του θέματος. Μέσα η κατάσταση είναι σαν καινούριο εργοστασίου.

Εν ολίγοις, καταλήγω από τη συνολική εμπειρία ότι το ρολόι χαιρέτησε σε βραδινή αναβάθμιση στις 20-22 Ιουλίου.

Από ό,τι φαίνεται εκτός εγγύησης κάνει την πάπια η Apple σε τέτοια θέματα.

Για μένα, αυτή η αντιμετώπιση καταργεί το μεγάλο πλεονέκτημα του οικοσυστήματος, ότι «θα παίρνεις αναβαθμίσεις για χρόνια». Αν τυχαίνει κάτι τέτοιο απρόβλεπτα λίγους μήνες μετά τη λήξη της εγγύησης, έχοντας το ρολόι «στην πένα», προσωπικά θεωρώ ότι τη συσκευή Apple Watch τη θεωρώ πολύ λιγότερο VFM, από ό,τι πριν που εκτιμούσα ότι φροντίζοντας τη συσκευή θα σου βγάλει π.χ. μια 5ετία άνετα με αναβαθμίσεις.

Bad job Apple. Έπεσες παρακάτω στο μυαλό μου και από αυτή την εμπειρία.
(Μετά την σχεδιαστική αποτυχία των AirPods Pro που δεν αναγνωρίζει πρόβλημα πίεσης στα αυτιά by-design, όπως έχω γράψει σε άλλο θέμα εδώ).

Επειδή η συσκευή είναι στην πένα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί το πρόβλημα πχ να οφείλεται στην μπαταρία 

Μπορεί να είναι και αυτό που λες αλλά δεν μπορεί να λυθεί με τίποτα; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tasos19s είπε

Επειδή η συσκευή είναι στην πένα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί το πρόβλημα πχ να οφείλεται στην μπαταρία 

Μπορεί να είναι και αυτό που λες αλλά δεν μπορεί να λυθεί με τίποτα; 

Χρειάζεται χέρι και χρόνο, από άνθρωπο που έχει όρεξη να ασχοληθεί να αλλάζει εξαρτήματα ένα-ένα.

Προσωπικά δεν έχω, αλλά και ούτε ξέρω κάποιον να το κάνει. Ήθελα περισσότερο να λύσω την απορία μου και το άνοιξα, αφού iRepair και iStorm δεν μού έδωσαν λύση.

Δημοσ.

Τι εξάρτημα να αλλάξει; 
Αν φταίει η μπαταρία μονο

Αλλιως μετά είναι θέμα της μητρικής και δεν επιδιορθώνεσαι 

Δεν έχει κάτι άλλο να φταίει και να μπορείς να το αλλάξεις 

Στα μαγαζιά που είπες δεν έχουν τόσες γνώσεις. 
Για αλλαγή μπαταρίας στο iPhone καλοί είναι…

Δημοσ.

Η στατιστική πιθανότητα να έφταιγε η μπαταρία - ενώ είχε εξαιρετικό health και φροντίδα συσκευής και δεν είχε παρουσιάσει απολύτως τίποτα στο θέμα αυτό ποτέ - και να έσκασε το πρόβλημα/φαινόμενο τη βραδιά που πήρε την αναβάθμιση, πόση είναι;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Η στατιστική πιθανότητα να έφταιγε η μπαταρία - ενώ είχε εξαιρετικό health και φροντίδα συσκευής και δεν είχε παρουσιάσει απολύτως τίποτα στο θέμα αυτό ποτέ - και να έσκασε το πρόβλημα/φαινόμενο τη βραδιά που πήρε την αναβάθμιση, πόση είναι;

εμένα πιο πολύ πάει το μυαλό μου ότι κάτι πήγε στραβά κατα την αναβάθμιση και τώρα δεν μπορεί το λειτουργικό να ανοίξει καθόλου 

το θέμα είναι ότι δεν είναι όπως τα κινητά να το βάλεις πχ σε dfu mode και να ξανα περασεις το λογισμικο απο την αρχη

εδώ τώρα έχει κολλήσει πιστεύω χωρίς να έχεις την δυνατότητα να βάλεις ξανά το λειτουργικό και έχεις μείνει με μια bricked συσκευη στα χερια σου

η μπαταρία αν ήταν πιστεύω θα έκανε αλλά προβλήματα όχι αυτό 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με εσένα είχα σε watch 6 . Μέσα σε δυο μήνες από την αγορά. Όποτε μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι κάνει η μπαταρία. Όπως σου εξήγησα προηγουμένως , το battery drain είναι έντονο όταν κάτι δεν πάει καλά με το update , που ακόμα και καινούργιο ρολόι με καινούργια μπαταρία χρειάστηκε δυνατότερο φορτιστή για να ξεκολλήσει.  Αν νομίζεις ότι εχεις  καλή μπαταρία κρατά τη αλλά βρες τρόπο να το τροφοδοτησεις με ρεύμα ωστε να κάνει τις απαραίτητες διεργασίες χωρίς διακοπή. Πήγαινε σε κάποιον ηλεκτρονικό να βάλει direct τροφοδοσία με ακίδες στην μπαταρία και δες αν ξεκινάει.

ΥΓ. Ξέρω θυμίζω λίγο από αυτοκίνητο που ενώ έχει καινούργια μπαταρία άδειασε από υπερβολική κατανάλωση και δεν φτάνει να τροφοδοτήσει την μίζα….

Επεξ/σία από atheatos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...