baki97 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Μόλις τελείωσα την σχολή μου και θα ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου στις Τεχνολογίες Διαδραστικών Συστημάτων στο ΑΠΘ αλλά ασχολούμε και βλέπω courses, για τώρα πανω στα core concepts του προγραμματισμού έχωντας βέβαια κάποια γνώση σε html ,css ,vanilla js. Όμως είμαι αναποφάστιστος αν πρέπει να ξεκινήσω το frond end με react,redux ,react native ή να πάω για backend dev με Java/c# Γενικά βλέπω όλες οι μεγάλες Εταιρείες θέλουν Backend σε Java και το σκεπτικό μου είναι ότι ενλω μαρέσει περισσότερο το frontend γενικά βλέπω ότι δεν έχει την απήχηση που έχει το back end στις μεγάλες εταιρείες στις οποίες θέλω και να δουλέψω. Έχετε κάποια συμβουλή πάνω σε αυτό το θέμα ?
BrianMolko Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε εμας η αναλογια ειναι 1 qa για καθε 5 devs, και 1 fe για καθε 10 be. Βεβαια συνεχως στο fe ποναμε. Τι ειναι, αναρπαστοι; Αν ναι, πηγαινε fe Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2022 από BrianMolko
thanasis00 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μη κοιτάς μόνο τι ζήτηση έχει αυτή τη στιγμή η αγορά... Το σημαντικό είναι να κάνεις αυτό που σου αρέσει εσένα. Αν κάνεις κάτι που σε σου αρέσει, το burn out θα έρθει πολύ γρήγορα και θα βρίσκεσαι σε αλλαγή εταιρείας πολύ συχνά. Καλύτερα επέλεξε αυτό που σου αρέσει, για να έχεις μια καθημερινότητα που σε ευχαριστεί. Επίσης να θυμάσαι ότι η εξειδίκευση πληρώνεται πάντα παραπάνω, οπότε επένδυσε αρκετά σε εργαλεία και γνώσεις για να μπορείς να βρίσκεις δουλειά παντού. Πχ υπάρχουν αρκετές εταιρείες εκεί έξω που ζητάνε backend άτομα με γνώσεις nodejs, οπότε μπορείς να το παίζεις σε διπλό ταμπλό με τις frontend και js γνώσεις σου.
filip123go Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μια χαρά είναι και τα 2 paths και εάν είσαι καλός θα βρείς πολύ καλή δουλειά με πολλά χρήματα. Απλά εάν αποφασίσεις να ασχοληθείς με BE, όχι c# γιατί δυστυχώς η Ms την εγκαταλείπει και το γυρίζει σε java...
CapFlint Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Στις 28/7/2022 στις 10:49 ΠΜ, filip123go είπε Μια χαρά είναι και τα 2 paths και εάν είσαι καλός θα βρείς πολύ καλή δουλειά με πολλά χρήματα. Απλά εάν αποφασίσεις να ασχοληθείς με BE, όχι c# γιατί δυστυχώς η Ms την εγκαταλείπει και το γυρίζει σε java... Αυτό από που προκύπτει;
DrKo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, CapFlint είπε Αυτό από που προκύπτει; 2 ώρες πριν, CapFlint είπε Αυτό από που προκύπτει; Πολύ καλή απορία, μιας και το ΤΙΟΒΕ την βγάζει 5η, πίσω από Python, C++, C, και Java, και μπροστά από JS, PHP, Go, SQL και άλλες https://www.tiobe.com/tiobe-index/
PC_MAGAS Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν επιλέγεις εσύ αλλά η τεχνολογία επιλέγει εσένα. Πχ. εγώ παρόλο που ήθελα backend χρειάστικα να μάθω και frontend. Βεβαια ίσως να είναι προϊόν της στρατηγηκής FCFS (aka first come first served aka pig in the sack) που ακολούθησα στο jobhunting. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2022 από PC_MAGAS
DrKo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Εάν δεν είσαι familiar με τον ΤΙΟΒΕ δείκτη, τότε διάβασε εδώ: https://en.m.wikipedia.org/wiki/TIOBE_index Παραθέτω για γρήγοράδα: The TIOBE programming community index is a measure of popularity of programming languages,
filip123go Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, CapFlint είπε Αυτό από που προκύπτει; Sry, λάθος δικό μου guys, απλά έχει αρχίσει η ΜS να βγάζει δικό της jdk (εδώ και καιρό) και πρόσφατα διάβασα και αυτό , αλλά πουθενά δεν λέει ότι θα κάνει drop την C#.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα