Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπό γενικά η χρήση που κάνω είναι lol, autocad και κάποια άλλα προγράμματα της σχολής, και browsing.

Έχω ήδη PC αλλά θέλω να φτιάξω ένα καινούργιο, θα κρατήσω από το παλιό ίσως το επεξεργαστή αν αξίζει πλέον (intel core i5 7400), ssds, τροφοδοτικό Corsair vs550, και μια ram HyperX Fury 8GB DDR4. 

Τι μου προτείνετε; Κρατάω τίποτα από τα παραπάνω ή όλα καινούργια;

Επίσης να περιμένω να βγουν οι καινούργιοι επεξεργαστές αν είναι να πάρω καινούργιο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To cpu είναι κλειδωμένο 4/4 - δεν αξίζει
Το τροφοδοτικό επίσης αν είναι αρκετά χρόνια δεν συνίσταται.
Ssd μπορείς να κρατήσεις, ram καλύτερα να πας σε 2χ8 στα 3200.

Η καλύτερη επιλογή είναι 5600g με b450 aorus elite, τροφοδοτικό be quiet pure 600w, kolink stronghold κουτί.
Αν αργότερα έχεις χρήματα και πέσουν οι τιμές ρίχνεις και μια gpu.

Επεξ/σία από hln3
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Hotmale είπε

Λοιπό γενικά η χρήση που κάνω είναι lol, autocad και κάποια άλλα προγράμματα της σχολής, και browsing.

Έχω ήδη PC αλλά θέλω να φτιάξω ένα καινούργιο, θα κρατήσω από το παλιό ίσως το επεξεργαστή αν αξίζει πλέον (intel core i5 7400), ssds, τροφοδοτικό Corsair vs550, και μια ram HyperX Fury 8GB DDR4. 

Τι μου προτείνετε; Κρατάω τίποτα από τα παραπάνω ή όλα καινούργια;

Επίσης να περιμένω να βγουν οι καινούργιοι επεξεργαστές αν είναι να πάρω καινούργιο; 

γενικα ο 7400 ειναι ικανοτατος για το λολ και τα προγραμματα που θες, και ας ειναι 4/4. Το ζητημα ειναι ομως, γιατι θες να φτιαξεις καινουριο πισι; ουσιαστικα αυτο που σου λειπει σαυτο ειναι μια gpu, και μια 8αρα ραμ. Το autocad σου θα ναι 3d? Τι σχολη εισαι;
με 600 ευρω χτιζεις ενα καλο πισι, αλλα χωρις καρτα γραφικων

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vaggos231 είπε

γενικα ο 7400 ειναι ικανοτατος για το λολ και τα προγραμματα που θες, και ας ειναι 4/4. Το ζητημα ειναι ομως, γιατι θες να φτιαξεις καινουριο πισι; ουσιαστικα αυτο που σου λειπει σαυτο ειναι μια gpu, και μια 8αρα ραμ. Το autocad σου θα ναι 3d? Τι σχολη εισαι;
με 600 ευρω χτιζεις ενα καλο πισι, αλλα χωρις καρτα γραφικων

Όχι δεν είναι 3d, αλλά χρησιμοποιώ αλλά προγράμματα 3d design. 

Γενικά μου έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα τώρα τελευταία (bootloop), ξαφνικά shut downs, οπότε είπα να φτιάξω ένα καινούργιο. 

Δημοσ.

Ξαφνικά shutdowns συνήθως οφείλονται στο τροφοδοτικό. Μπορεί να είναι και θέμα μητρικής αλλά συνήθως τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Κάνεις 3d design με 7400, ενσωματωμένα γραφικά και 8gb ram;;;

Γενικά τα boot loop δεν είναι αιτία αλλαγής συστήματος. Μια επισκευή, μόνος ή σε ένα τεχνικό θα σου κοστίσει πολύ λιγότερα από την κτήση νέου συστήματος. Αν δεν σε καλύπτει σαν μηχάνημα φυσικά και η κτήση νέου συστήνεται και μάλιστα η διαφορά σε σημερινό i5/r5 θα είναι τρομερά αισθητή. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα του 7400 θα πρέπει να επιλυθεί ώστε να μπορέσεις να κάνεις και μερική απόσβεση χρημάτων.

Εφόσον δεν χρησιμοποιείς ξεχωριστή gpu, στα μάτια  μου υπάρχουν δύο λύσεις. 5600g - 12500(όχι στον 12400 για τα λίγο καλύτερα ενσωματωμένα). Στη μία περίπτωση πας για βέλτιστο αποτέλεσμα cpu(12500) ενώ στην άλλη πας για βέλτιστο αποτέλεσμα σε ενσωματωμένα γραφικά (5600g).

Τις δουλειές που θες θα τις κάνουν σχετικά ικανοποιητικά και τα 2 cpu.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update 

Υπάρχει πρόβλημα με την μητρική τελικά.

Πότε τι προτείνετε; Να την αντικαταστήσω ή να κάνω ένα PC από την αρχή; 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Hotmale είπε

Update 

Υπάρχει πρόβλημα με την μητρική τελικά.

Πότε τι προτείνετε; Να την αντικαταστήσω ή να κάνω ένα PC από την αρχή; 

Αν θυμαμαι καλα μιλαμε για socket 1151 ..............πουλα ολα τα κομματια και στησε καινουριο , μην ασχολεισαι μ'αυτο αφου θελει μητρικη

https://www.skroutz.gr/s/23786652/Asrock-B550-Pro4-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/30374900/AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html

https://www.skroutz.gr/s/21759133/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-F4-3600C16D-16GVKC.html

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Hotmale είπε

Δηλαδή; Μπορείς να μου το εξηγείς; Πρακτικά αλλάζει κάτι πάνω στην επίδοση του υπολογιστή;

Οι δεύτερες είναι ελαφρώς γρηγορότερες λόγω μικρότερου cl. Δεν αξίζουν όμως τη διαφορά τιμής σε καμία περίπτωση. Καλύτερα να τη δώσεις για καλύτερο cpu ή gpu , θα έχεις σαφώς μεγαλύτερο κέρδος.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...