Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Σαφως... και εγω ετσι ξεκινησα κ δεν εβρισκα κανεναν 100% αξιοπρεπη-αξιοπιστο... οποτε ειπα απο το να πληρωσω καπελο 6-7 κατοστάρικα (τουλαχιστον-καποιοι ειχαν καπελο 100% σε σχεση με το ποσο μου βγηκε τελικά) ανα τ.μ. και να κυνηγαω και να βριζω μεθαυριο για λαθη άλλους καλυτερα ας παιξω μπαλα μονος μου και οτι βγει...

Ε μου βγηκε μια χαρά, σε 4.5 μήνες... Για εμενα μη το φοβασαι, παρε αγκαζε εναν αξιοπιστο μηχανικό για μελετη-επιβλεψη και ξεκινα να παιρνεις προσφορες απο συνεργεια στο κάθε βήμα...

Σκέψου οτι υπηρχαν πραγματα που μπορουσα να κανω εγω με προσωπική εργασία και εν τελει δεν αξιζε τον κόπο-προτιμησα να πληρωσω απο το να χασω εργατοώρες...

Αν δεν σου είναι κόπος, θα ήθελα να δω μια λίστα με όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για τη κατασκευή μιας μονοκατοικίας. Επίσης θα μπορούσες να εξηγήσεις πως δεν πλήρωσες ΦΠΑ και τι έκανες με τα ένσημα γιατί δεν το έπιασα αυτό το κομμάτι. Ευχαριστώ!

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Αν δεν σου είναι κόπος, θα ήθελα να δω μια λίστα με όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για τη κατασκευή μιας μονοκατοικίας. Επίσης θα μπορούσες να εξηγήσεις πως δεν πλήρωσες ΦΠΑ και τι έκανες με τα ένσημα γιατί δεν το έπιασα αυτό το κομμάτι. Ευχαριστώ!

Την έχω κάπου χειρόγραφη αλλά στα γράφω επιγραμματικά:

εκσκαφες (για ισόγειο ελαχιστα)

μπετα βάσης (σε εμένα radier 50 cm)

Σκελετός (κολωνες) 

πλακα 

τοιχοποια 

ηλεκτρολογικά και υδραυλικά (α στάδιο)

θερμοπροσοψη

σοβαδες

τσιμεντοκονιες 

μπαλκονόπορτες κ εξώπορτα

τοποθετηση πλακιδίων 

βαψιμο 

πορτες εσωτερικές 

επιπλα κουζίνας κ ντουλάπες 

Ηλεκτρολογικα υδραυλικά (β στάδιο)

ειδη υγιεινής βρύσες κλπ 

Εξωτερικές διαμορφώσεις τέντες κλπ κλπ

φπα απλά δεν ήθελα, έκοψα απλά κάποια με μικρή αξία. Ένσημα υπάρχουν τρόποι για να τα μειώσεις κ παντοτε υπάρχουν κάποιοι που καίγονται να αγοράσουν ένσημα είτε για ασφάλιση είτε για σύνταξη, αρκεί να τους βρεις. 

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, paylidis είπε

Την έχω κάπου χειρόγραφη αλλά στα γράφω επιγραμματικά:

εκσκαφες (για ισόγειο ελαχιστα)

μπετα βάσης (σε εμένα radier 50 cm)

Σκελετός (κολωνες) 

πλακα 

τοιχοποια 

ηλεκτρολογικά και υδραυλικά (α στάδιο)

θερμοπροσοψη

σοβαδες

τσιμεντοκονιες 

μπαλκονόπορτες κ εξώπορτα

τοποθετηση πλακιδίων 

βαψιμο 

πορτες εσωτερικές 

επιπλα κουζίνας κ ντουλάπες 

Ηλεκτρολογικα υδραυλικά (β στάδιο)

ειδη υγιεινής βρύσες κλπ 

Εξωτερικές διαμορφώσεις τέντες κλπ κλπ

φπα απλά δεν ήθελα, έκοψα απλά κάποια με μικρή αξία. Ένσημα υπάρχουν τρόποι για να τα μειώσεις κ παντοτε υπάρχουν κάποιοι που καίγονται να αγοράσουν ένσημα είτε για ασφάλιση είτε για σύνταξη, αρκεί να τους βρεις. 

Άρα λοιπόν αν αποδιδόταν ο ΦΠΑ που έπρεπε, πληρωνόντουσαν τα ένσημα που ορίζει ο νόμος,το κόστος της άδειας και της κεντρικής θέρμανσης θα έφτανες στα 1500 το τμ.Κόστος περίφραξης έχεις μέσα;Σύνδεση με ΔΕΗ;Αποχέτευση;

Δημοσ.
9 hours ago, kostakis81 said:

NAI αλλα θα πρεπει για το καλο τησ οικονομιασ να τα πουλήσουν και να κανουν κατι με τα λεφτα αυα για να κινηθει η οικονομια ... ξερετε δεν χωρανε συναισθηματισμοι σε τετοια θεματα .... το εχω ξαναγραψει και παλαιοτερα 

τα χερσα κτηματα οικοπεδα σπιτισ θα πρεπει να τα πουλησει ο καθε ενασ σε καποιον που θα το δουλεψει για το καλο τησ χωρας 

τι νοημα εχει να εχω εγω που ζω στην αθηνα 3-5 στρεμματα και να καθονται σε χωριο και να μην τα παρει ο αγροησ τησ περιοχησ να κανει μεγαλητερο κληρο και καλυτερη εκμεταλευση οικονομιασ κλιμακας ...

ο ενφια μπηκε για αυτον τον λογο να ξερετε ωστε να αναγκαστουν να τα δωσουν μηποσ κηνηθει λιγο η οικονομια ....

Το να έχουν το σπίτι για διακοπές όχι? 

Ή θα παράγει εισόδημα ή το πουλάς? 

Το ότι ακόμα λέμε ότι ο μέσος άνθρωπος έχει μερικά στρέμματα που κάθονται μόνο ως ανέκδοτο φαίνεται. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, paylidis είπε

ΦΠΑ φαντάζομαι δε πλήρωσες κυρίως στα εργατικά; Ή μπορούσες να βρεις και καταστήματα για τις πρώτες ύλες που μπορούσες να πάρεις χωρίς ΦΠΑ? Επίσης ψώνισες εσύ όλες τις πρώτες ύλες;

Πάντως πολύ αναλυτικά τα παραπάνω, μοιάζει λίγο πιο ρεαλιστικό το σενάριο κατασκευής, αν έχεις μια εικόνα για τα βήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χτισε μια καλυβα καντο ολο κηπο και θα επιβιωσεις τουλαχιστον για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα για αυτο που ερχεται στο κοσμο 

Επεξ/σία από Vigilante1319
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, moure είπε

Άρα λοιπόν αν αποδιδόταν ο ΦΠΑ που έπρεπε, πληρωνόντουσαν τα ένσημα που ορίζει ο νόμος,το κόστος της άδειας και της κεντρικής θέρμανσης θα έφτανες στα 1500 το τμ.Κόστος περίφραξης έχεις μέσα;Σύνδεση με ΔΕΗ;Αποχέτευση;

Τα ενσημα δε μπορεις να τα γλυτωσεις απλα μπορεις να τα μειωσεις ή να τα "πουλήσεις", ενας ξυπνιος μηχανικός μπορει να βοηθησει σε αυτο.

Περιφραξη είχα ήδη μονο 2 πορτες έφτιαξα και ένα μοτέρ εβαλα συν μικροεπισκευες που χρειάστηκε λόγω μικροζημιών απο τις εκσκαφές. Περιφραξη βεβαια μπορεις να εχεις απο 30€ το μετρο μεχρι 3000€ το μετρο... Συνδεση νερο δεη τηλεφωνο μεσα στη τιμή.

Ο λέβητας που εμεινε να βάλω μαζι με τη συνδεση θα παει γυρω στα 2.5Κ (ειναι λιγα τμ). Η αδεια χονδρικα παει 100/τμ. Ομοίως η θερμοπροσοψη θα μου παει γυρω στα 4-4,5Κ υλικα και εργασία (διώροφο γαρ οποτε θα χρειαστει και μια υποτυπώδη σκαλωσιά)

Εαν αποδιδόταν και όλος ο ΦΠΑ και βάλεις και την άδεια και το τι εκκρεμεί, ναι παει ακριβώς στα 1500... Οπότε ειναι σαν νούμερο ένας καλός μπουσουλας απλα όχι κανόνας, στη πραξη ακομα κ με την άδεια υπολογισμένη θα μου βγει ~1250-1300 τελειωμενο, βαζοντας και καποια λιγα ενσημα που μου έμειναν (εχει μεγάλο χρονικό περιθωριο)...

Και σκέφτομαι εαν εμενα θα μου εβγαινε εστω 1500 εαν γινοταν όλα εντελως τυπικά, στον εργολάβο ποσο βγαινει; 800-900; κ πουλαει 3.5-4.5 χιλιαρικα +++ (οκ ειναι μεσα κ το οικοπεδο αλλα και παλι μιλάμε για 5 φορές επάνω)....

8 ώρες πριν, thanasis00 είπε

ΦΠΑ φαντάζομαι δε πλήρωσες κυρίως στα εργατικά; Ή μπορούσες να βρεις και καταστήματα για τις πρώτες ύλες που μπορούσες να πάρεις χωρίς ΦΠΑ? Επίσης ψώνισες εσύ όλες τις πρώτες ύλες;

Πάντως πολύ αναλυτικά τα παραπάνω, μοιάζει λίγο πιο ρεαλιστικό το σενάριο κατασκευής, αν έχεις μια εικόνα για τα βήματα.

Στα εργατικα πληρωσα μονο ενδεικτικά ποσά. Για πρώτες υλες όπου μπορούσα δε πληρωσα καθόλου και αλλού πλήρωσα ενδεικτικά ποσα επισης (μπετα, ειδη υγιεινής και πλακακια πχ πληρωσα δε γινόταν χωρις με τιποτα, ενω τουβλα σοβαδες κλπ δε πληρωσα καθόλου). Τις πρώτες ύλες τις αγορασα εγω καθ υποδειξη των μαστόρων και μηχανικού για ποσότητες/τύπο. Γυρισα 4-5 μάντρες και στο τέλος ψωνισα απο 2 διαφορετικές γιατι άλλος ειχε καλη τιμή τα τουβλα πχ κ άλλος τους σοβαδες. Γενικά ένας αξιοπιστος μηχανικός χρειάζεται σε κάθε περίπτωση για να σε καθοδηγεί ή εστω να σου πει σωστά τα βήματα, και θα πρεπει να πληρωθει κατιτις για τη βοηθεια του αυτή... Απλα δε βασιζεσαι 100% σε αυτόν γιατι πιθανότατα θα σου βγει ακριβότερα (περα απο το κοστος επιβλεψης πολλες επιλογες/προτάσεις των μηχανικών μπορει να περιλαμβάνουν μεσα προμηθεια απο τα συνεργεια)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Vigilante1319 είπε

χτισε μια καλυβα καντο ολο κηπο και θα επιβιωσεις τουλαχιστον για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα για αυτο που ερχεται στο κοσμο 

Τι έρχεται; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Και σκέφτομαι εαν εμενα θα μου εβγαινε εστω 1500 εαν γινοταν όλα εντελως τυπικά, στον εργολάβο ποσο βγαινει; 800-900; κ πουλαει 3.5-4.5 χιλιαρικα +++ (οκ ειναι μεσα κ το οικοπεδο αλλα και παλι μιλάμε για 5 φορές επάνω)....

Σαν να υπερβάλλεις λιγάκι, πως ακριβώς θα κόστιζε σχεδόν τα μισά στον εργολάβο? Λίγο καλύτερη τιμή στα εργατικά το καταλαβαίνω, όχι όμως και στα υλικά, άσε που ένα ποσοστό της κατασκευής δεν θα το πληρωθεί (κοινόχρηστοι χώροι). Όσο για την αξία του οικοπέδου, εκεί που πουλάνε 3,5-4,5k/τμ παίζει το οικόπεδο μόνο του να κοστίζει περισσότερα από όλα τα υπόλοιπα μαζί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σαν να υπερβάλλεις λιγάκι, πως ακριβώς θα κόστιζε σχεδόν τα μισά στον εργολάβο? Λίγο καλύτερη τιμή στα εργατικά το καταλαβαίνω, όχι όμως και στα υλικά, άσε που ένα ποσοστό της κατασκευής δεν θα το πληρωθεί (κοινόχρηστοι χώροι). Όσο για την αξία του οικοπέδου, εκεί που πουλάνε 3,5-4,5k/τμ παίζει το οικόπεδο μόνο του να κοστίζει περισσότερα από όλα τα υπόλοιπα μαζί.

Άλλες τιμές εχει και στα υλικά και στην εργασία ο εργολάβος... το ειδα με τα ματια μου στα υλικά σε τιμολόγια που αφησαν κατα λαθος σε εμένα, τουλαχιστον 30% διαφορά... Ακομα και τα ηλεκτρολογικά υλικά που σε εμενα πηγαν 700€, εκ των υστέρων σκέφτηκα ότι μπορούσα να τα παρω με 50% εκπτωση στο ονομα φίλου ηλεκτρολόγου μηχανικού.

Για το οικοπεδο δε θα διαφωνήσω... Ειδα προσφατα 1 στρεμμα στα βριλήσσια σε πολυ κεντρικό σημειο και το ζητάει 1.5 μυριο (το αν θα τα παρει ειναι άλλο θεμα), το συγκεκριμενο σημειο πρεπει να εχει 1.2 ΣΔ αρα χτιζει 1200 καθαρά τμ, οπερ 1250 ευρω ανα τ.μ. θα του κοστίζει μονο το οικοπεδο αν δωσει τελικά όσα το ζητάνε (βέβαια θα πουλησει για πλακα 4.5Κ/τμ εκει). Οποτε επ αυτου δε διαφωνουμε καθολου. Ο κανονας βεβαια ειναι οτι δινουν αντιπαροχές οποτε win win... ;) 

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως θα πω κάτι κι όποιος θέλει ας με ακούσει...
Το καλύτερο για έναν ιδιώτη, είναι να κάνει μια συμφωνία με έναν μηχανικό-κατασκευαστή της εμπιστοσύνης του, να καταλήξουν ακριβώς στο τι και πώς θα κατασκευαστεί με προδιαγραφές-υλικά, και να αναθέσει την κατασκευή με το κλειδί στο χέρι.
Γλιτώνεις οικονομικά πολλά αλλά και όσα δεν γλιτώσεις από οικονομικά θα τα γλιτώσεις από τους γιατρούς, στο μέλλον.
Νόμος.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, paylidis είπε

Άλλες τιμές εχει και στα υλικά και στην εργασία ο εργολάβος... το ειδα με τα ματια μου στα υλικά σε τιμολόγια που αφησαν κατα λαθος σε εμένα, τουλαχιστον 30% διαφορά... Ακομα και τα ηλεκτρολογικά υλικά που σε εμενα πηγαν 700€, εκ των υστέρων σκέφτηκα ότι μπορούσα να τα παρω με 50% εκπτωση στο ονομα φίλου ηλεκτρολόγου μηχανικού.

Τι ακριβώς υλικά ήταν αυτά που είδες σε τιμολόγια άλλων τουλάχιστον 30% διαφορά, και τι σε κάνει να είσαι σίγουρος πως τόσο τα πλήρωσαν οι άλλοι και πως δεν είχε γίνει κάποια υποτιμολόγηση πχ? Στα μπετά/σίδερα πάντως που είναι το 30% περίπου του συνολικού κόστους δεν παίζει να παίρνουν καλύτερες τιμές, τουλάχιστον όχι σημαντικά καλύτερες.

Όσο για τα ηλεκτρολογικά υλικά δεν ξέρω τι εννοείς, αλλά για να είναι μόνο 700€ φαντάζομαι πως ήταν τπτ ψιλολόγια της τελευταίας στιγμής τα οποία τα πήρες βιαστικά χωρίς καμία έρευνα αγοράς, μόνο έτσι δικαιολογείται τέτοιο "καπέλο".

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πάντως θα πω κάτι κι όποιος θέλει ας με ακούσει...
Το καλύτερο για έναν ιδιώτη, είναι να κάνει μια συμφωνία με έναν μηχανικό-κατασκευαστή της εμπιστοσύνης του, να καταλήξουν ακριβώς στο τι και πώς θα κατασκευαστεί με προδιαγραφές-υλικά, και να αναθέσει την κατασκευή με το κλειδί στο χέρι.
Γλιτώνεις οικονομικά πολλά αλλά και όσα δεν γλιτώσεις από οικονομικά θα τα γλιτώσεις από τους γιατρούς, στο μέλλον.
Νόμος.

Ειναι γεγονός, οπως ειπα πρεπει να εχεις γερο στομαχι κ πολυ υπομονη με τους μαστορους... Ειδικα εαν δεν υπαρχει οικονομική στενότητα ειναι η καλυτερη λύση... απλα και εκει μπορει στο τελος να σε αρρωστησουν κ να τα φας σε γιατρους εαν μπλεξεις με καποιον που θα σου βγει κακός επαγγελματιας στην πορεία..

12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τι ακριβώς υλικά ήταν αυτά που είδες σε τιμολόγια άλλων τουλάχιστον 30% διαφορά, και τι σε κάνει να είσαι σίγουρος πως τόσο τα πλήρωσαν οι άλλοι και πως δεν είχε γίνει κάποια υποτιμολόγηση πχ? Στα μπετά/σίδερα πάντως που είναι το 30% περίπου του συνολικού κόστους δεν παίζει να παίρνουν καλύτερες τιμές, τουλάχιστον όχι σημαντικά καλύτερες.

Όσο για τα ηλεκτρολογικά υλικά δεν ξέρω τι εννοείς, αλλά για να είναι μόνο 700€ φαντάζομαι πως ήταν τπτ ψιλολόγια της τελευταίας στιγμής τα οποία τα πήρες βιαστικά χωρίς καμία έρευνα αγοράς, μόνο έτσι δικαιολογείται τέτοιο "καπέλο".

πορομπετον κολλες σοβαδες και διχτυα ηταν, σαφως και δε μπορώ να ειμαι βεβαιος αν ηταν υποτιμολογημενα αλλα με τον οδηγο απο τη μάντρα που το συζητουσα ηταν ξεκαθαρο οτι οι εργολαβοι/κατασκευαστες εχουν σαφως καλυτερες τιμες απο εναν ιδιώτη (και διευκολυνσεις πληρωμής επισης). Σκεψου ομως οτι ηταν πληρες τιμολογιο με ΦΠΑ και ηταν 30% απο οτι επαιρνα εγω σχεδόν μαυρα... ;) 

Στα σιδερα ηταν οντως ολοι ακατεβατα-ταριφα, στα μπετά επαιζαν διαφορές κ πηγα σε μια μεση λυση που ειναι τσεκαρισμένη απο πλευρας ποιοτητας-αξιοπιστίας απο φιλους στο ΕΜΠ (κ ελεγξα εργαστηριακα οτι πηρα αυτο που ειχαμε συμφωνήσει...), κ επισης συνεργαζόταν χρονια ο μπετατζης μου μαζι τους χωρις πρόβλημα...

Τα 700 ευρω ηταν τα καλωδια, οι σωλήνες και ο πίνακας (μικρο ειναι το σπιτι) και ηταν η χαμηλότερη τιμή που πετυχα επειτα απο συγκριση σε 3 καταστήματα (τα 2 τεραστιες αλυσίδες)-οι πριζοδιακοπτες και τα φωτιστικα εκτος των 700 φυσικα

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, paylidis είπε

πορομπετον κολλες σοβαδες και διχτυα ηταν, σαφως και δε μπορώ να ειμαι βεβαιος αν ηταν υποτιμολογημενα αλλα με τον οδηγο απο τη μάντρα που το συζητουσα ηταν ξεκαθαρο οτι οι εργολαβοι/κατασκευαστες εχουν σαφως καλυτερες τιμες απο εναν ιδιώτη (και διευκολυνσεις πληρωμής επισης). Σκεψου ομως οτι ηταν πληρες τιμολογιο με ΦΠΑ και ηταν 30% απο οτι επαιρνα εγω σχεδόν μαυρα... ;)

Ε τώρα δεν είναι σοβαρό επιχείρημα το "έτσι μου είπε ο οδηγός της μάντρας", και επίσης οι εργολάβοι/κατασκευαστές ελάχιστα ψωνίζουν από μάντρες. Οι εργολάβοι πετυχαίνουν καλύτερες τιμές όχι λόγω ιδιότητας αλλά λόγω χονδρικής, ε το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους ιδιώτες, ίδιες τιμές παίρνουν όταν αγοράζουν σοβαρή ποσότητα.
Επίσης όταν τα παίρνεις μαύρα δεν γλιτώνεις παρά ένα μικρό κομμάτι του ΦΠΑ, όχι ολόκληρο, τα ίδια θα πλήρωνες αν σου έκοβαν μειωμένο τιμολόγιο.

20 λεπτά πριν, paylidis είπε

Στα σιδερα ηταν οντως ολοι ακατεβατα-ταριφα, στα μπετά επαιζαν διαφορές κ πηγα σε μια μεση λυση που ειναι τσεκαρισμένη απο πλευρας ποιοτητας-αξιοπιστίας απο φιλους στο ΕΜΠ (κ ελεγξα εργαστηριακα οτι πηρα αυτο που ειχαμε συμφωνήσει...), κ επισης συνεργαζόταν χρονια ο μπετατζης μου μαζι τους χωρις πρόβλημα...

Ε στα μπετά οι διαφορές στις τιμές κατά κανόνα αφορούν ποιότητα, αυτή η διαφορά όμως είναι άσχετη με αυτό που συζητάμε, δλδ αν για αυτά παίρνουν ή δεν παίρνουν καλύτερες τιμές οι εργολάβοι.

Οι εργολάβοι σαφώς και έχουν μικρότερο κόστος κατασκευής συνολικά, δεν το αμφισβητώ αυτό, όμως ούτε για αστείο σχεδόν 50% όπως ισχυρίστηκες πριν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε τώρα δεν είναι σοβαρό επιχείρημα το "έτσι μου είπε ο οδηγός της μάντρας", και επίσης οι εργολάβοι/κατασκευαστές ελάχιστα ψωνίζουν από μάντρες. Οι εργολάβοι πετυχαίνουν καλύτερες τιμές όχι λόγω ιδιότητας αλλά λόγω χονδρικής, ε το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους ιδιώτες, ίδιες τιμές παίρνουν όταν αγοράζουν σοβαρή ποσότητα.
Επίσης όταν τα παίρνεις μαύρα δεν γλιτώνεις παρά ένα μικρό κομμάτι του ΦΠΑ, όχι ολόκληρο, τα ίδια θα πλήρωνες αν σου έκοβαν μειωμένο τιμολόγιο.

Μειωμενο τιμολογιο πληρωνα πρακτικα, αντι για 5Κ -> 800€ πχ. Ε κ προφανως λογω χονδρικης εχουν καλυτερες τιμες, δε καταλαβαινω που λεμε το αντιθετο... Τωρα περι σοβαρου η μη επιχειρηματος προβλημα σου αν θα το δεχτεις ή οχι, δε προσπαθω να σε πεισω... αυτοματως βεβαια αυτοαναιρεισαι αναφεροντας τη χονδρικη οποτε επιβεβαιώνομαι..! 😂

5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε στα μπετά οι διαφορές στις τιμές κατά κανόνα αφορούν ποιότητα, αυτή η διαφορά όμως είναι άσχετη με αυτό που συζητάμε, δλδ αν για αυτά παίρνουν ή δεν παίρνουν καλύτερες τιμές οι εργολάβοι.

Οι εργολάβοι σαφώς και έχουν μικρότερο κόστος κατασκευής συνολικά, δεν το αμφισβητώ αυτό, όμως ούτε για αστείο σχεδόν 50% όπως ισχυρίστηκες πριν.

Εαν δεν είναι 50 % θα ειναι 30-35% (αν κ δεν ειπα πουθενα για 50% λιγοτερο κόστος, αναρωτηθηκα πόσο χαμηλότερο θα ειναι...) ξαναδες το:

5 ώρες πριν, paylidis είπε

Και σκέφτομαι εαν εμενα θα μου εβγαινε εστω 1500 εαν γινοταν όλα εντελως τυπικά, στον εργολάβο ποσο βγαινει; 800-900; 

Γενικα δε προσπαθω να πεισω κανεναν... εμπειρίες μεταφέρω, όποιος θελει τα ακουει οποιος θελει τα προσπερνάει...

Επεξ/σία από paylidis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...