Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostakis81 είπε

και ποσοστο να εχουν παλι λεει πολλα αναλογα με την περιπτωση ...

ποσοστο με ποσοστο διαφερει , αν το ποσοστο ειναι 50% παλι ειναι μισο σπιτη μισο ενοικιο κοκ

στο κατω κατω πουλιετε και παιρνεισ την μαγια για να πας στο επομενο μεσο τραπεζασ ....

μην ξεχνας οτι μεχρι πριν λιγουσ μηνες καταργηθηκαν οι φοροι μεταβιβασεων και σιγα σιγα θα αρχησουν να γινοντε μεταβιβασεισ που για χρονια ειχαν μπει στον παγο και εφτασε η ωρα να ξεχωρισουν τα αδερφια τισ περιουσιες τους 

τα στοιχεια αυτα θα φανουν σε 5 χρονια οταν θα εχει ολοκληρωθει μεγαλο ποσοστο μεταβιβασεων

μεχρι τωρα δεν συναιφερε γιατι οι φορολογια μεταβιβασησ ηταν στο θεο και κανενασ δεν ειχε λεφτα να πεταξει 5-10 20κ για συμβολαιογραφους κλπ

Ξέρεις ότι τα σπίτια στα περισσότερα χωριά δεν παράγουν κανένα εισόδημα και μόνο έξοδα είναι για τους ιδιοκτήτες, έτσι;

• Like 1
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, PantKo είπε

Συμφωνώ σε όλα όσα λες. Ο σκοπός μου είτε είναι 100 είτε 120 είτε 130-140-150 είναι να είναι ένα επίπεδο. Όχι εσωτερικές σκάλες κτλπ όχι άλλη μλκια με μπανιέρες έλεος,ντουζ φυσικά,όχι υπόγεια πάρκινγκ αποθήκες κτλπ. Πάμε τώρα στην βασική ερώτηση. Ο μεταλλικός σκελετός με κάλυψη πάνελ ποιος τρόπος χτισίματος είναι,η συμμικτη κατασκευή που έχει ως σκελετό τα μπλόκια τα χαλύβδινα ή το icf που είναι πάλι χαλυβας ντυμένος;

http://www.bountimas.com/prokat-spitia/υλικά-κατασκευής/tropoi-plagiokalypshs-metallikoy-skeletoy/

Τυχαία επιλογή από εταιρεία (μην θεωρηθεί διαφήμιση). Κοίτα το Νο 3 panels. 

Επίσης ψάξε για αντίστοιχα στο διαδίκτυο, θα εκπλαγείς. 

Αν έχει τύχει να δεις αμερικανικές εκπομπές σε  Hgtv  με σπίτια ανακαινίσεις κλπ, θα δείς ότι οι Αμερικάνοι τα κάνουν σχεδόν όλα με ξύλο, σκελετούς κλπ. Πράγμα το οποίο δεν προτείνω για μια σειρά από ευνόητους λόγους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, seeker4all είπε

Από προσωπική πείρα.

Δεν φτιάχνεις υπόγειο... στην καμία, ούτε για πυρηνικό καταφύγιο. Εξηγούμε. Στην περίπτωση που θα πρέπει να φτιάξεις, θα πρέπει να γίνει σωστά, με μελέτες, εκσκαφές, κροκάλες, υγρομονωτικά, σύστημα αποστράγγισης υδάτων (αναβλύζοντα και μη) και άλλα πολλά. Τα χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανήσεις για να γίνει σωστά, θα σου στοιχίσουν όσο ένα ακόμα σπίτι.

Στη θέση σου θα έκανα σωστή επεξεργασία, μικρό σκάψιμο, κροκάλες και από πάνω την τσιμεντένια βάση, που θα εδράζετε το σπίτι. Δεν θα έκανα ορόφους, όλα σε ένα επίπεδο. Δεν θα έκανα εσωτερικά σκαλοπάτια και άλλες μοντερνιές (θα το εκτιμήσει η ρομποτική σου σκούπα), επίσης ελαχιστοποιείς την πιθανότητα μικροπτώσης, διευκολήνεις ανθρώπους με αμαξίδιο, παιδικά καροτσάκια κα πολλά.

Σωστή μελέτη για τους χώρους και τι χρειάζεσαι. Όχι σαλόνι που θα το χρησιμοποιήσεις στα 5 χρόνια 2-3 φορές. Κάνε wc εαν είναι δυνατόν για κάθε δωμάτιο. Μπανιέρα για εμένα...άχρηστη, ντουζιέρα και για να γουστάρεις, φτιάξε χτιστή πλατιά θέση με μάρμαρο, πλακάκι για να κάθεσαι και ότι άλλο.  Κουζίνες κα, είναι καθαρά υποκειμενικά. Υπάρχουν αυτοί που δίνουν 10+ χιλιάδες ευρώ και εαν πας στο σπίτι τους, ίσως και να την προσπεράσεις αδιάφορα. Από την άλλη υπάρχουν άπειρες λύσεις με ωραία αισθητική, μου αρέσει η νεοκλασική αισθητική, με 2000 ευρώ, που και θα αντέξουν αλλά και θα θαυμαστούν.

Πάμε στο ψητό. 

Μεταλλικός σκελετός και ντύσιμο με panels. Υπάρχουν εταιρίες που το κάνουν όλο το πακέτο.

Οφέλη: γρήγορο, φτηνό σε ΙΚΑ (εφκα) κα ι άλλες εισφορές. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ μόνωση, τα χρήματα που θα εξοικονομήσεις σε θέρμανση-ψύξη... θα σου κάνουν απόσβεση για το χτίσιμο ολόκληρου του σπιτιού.

Εξωτερικά για ομορφιά και αντοχή, πέτρα ή τούβλο ή ανθυγρές τσιμεντοσανίδες. Είναι θέμα αισθητικής, καθαρά δικό σου. Εσωτερικά παντού γυψοσανίδα πυράντοχη (άφλεκτη για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, εννοείται  με μόνωση (ήχο και θέρμανση). Ενδοδαπέδια θέρμανση για ζέστη δροσιά σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας (ζέστη δροσισμός), σε συνδυασμό με τα παραπάνω, θα χρειάζεται να καταβάλεις ελάχιστα χρήματα για χειμώνα και ζέστη και καλοκαίρι με δροσιά. Τα χρήματα που θα γλυτώσεις εάν πας σε συμβατικούς τοίχους (τούβλο κα) είναι πάρα πολλά. Δεν έχεις σκαψίματα για γραμμές ρεύματος, νερού κα....

Προσοχή, εάν κάνεις στέγη με κεραμίδι καν' την χωρίς ξύλο. Θα έχεις το κεφάλι σου ξέγνοιαστο από φωτιές.

tip : για όλες τις εργασίες ιδιωτικό συμφωνητικό με ρήτρες. Ζητάς 100€ κύριε τεχνίτη, θα σου δώσω  101€. Υπολογίζεις πως θα τελειώσεις σε 10 μέρες, σου δίνω 11 ημέρες. Σε αντίθετη περίπτωση ρήτρα με οικονομικά οφέλη για εσένα. Μην πεις έλα τώρα, στην Ελλάδα είμαστε, ποιος τα κάνει αυτά, η συμφωνία είναι με χειραψία .... Γιατί ίσως θα με θυμηθείς και θα πικραθείς...

Αυτά είχα να σου πω και σου εύχομαι τύχη αγαθή!

με διαφορά το καλύτερο σχόλιο με σωστή πληροφορία για τον ts. 

Ειδικά στο κομμάτι συμφωνητικό με εταιρείες/μάστορα να είναι το πρώτο που ξεκινάς, με ανάλυση, φπα κλπ. 

Προσθήκη δική μου, φρόντισε το κόστος υλικών να είναι δικό σου και να διαλέξεις εσυ την ποιότητα που χρειάζεται, επειδή σίγουρα θα σου κόψει από εκεί και ποιότητα και ποσότητα ο κάθε μάστορας. Άλλο πράγμα να περιλάβει πχ το κόστος για κοντέινερ κ μεταφορά για τα μπάζα στην προσφορά που είναι οκ, κ άλλο το κόστος για χρώματα, κονιάματα κλπ. 

Και ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ μην πέσεις στην παγίδα "μαύρα κ λιγότερα", στο θέμα οικοδομή ο ΕΦΚΑ δεν αστειεύεται και θα τα πληρώσεις πολλαπλάσια σε ενδεχόμενη καταγγελία, κ το καλύτερο... αυτή μπορεί να είναι από τον ίδιο το μάστορα που θα καταγγείλει για αδήλωτη εργασία εσένα ως εκβιασμό. Έχουν συμβεί πολλές φορές. 

edit: σε πληθωριστικες περιόδους όπως αυτή, αν έχεις λεφτά στο χέρι συμφέρει να χτίσεις... χθες! Να μετατρέψεις το μετρητο (χάνει αξία) σε υλικό αγαθό (που αυξάνεται η τιμή του). 

Επεξ/σία από rodosf1
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο προσωπική και προσφατη εμπειρία (ειχε ξεκινησει η ανοδος των υλικών) σου λεω οτι φτιάχνεις αξιοπρεπη κατασκευη με περιπου 1000€ το τ.μ.*. Επ ουδενι λόγω μη φτιαξεις υπογειο ειναι πεταμενα λεφτα (περιπου +40%) και εφοσον μιλάμε για οικοπεδο κοντα στη θάλασσα κατα 99% θα εχεις θέματα όσο καλη δουλεια κ αν γινει σε μονωσεις κλπ.

Για εμενα αξιζει η Pilotis - δεν αυξάνει σημαντικά το κόστος (ουτε 10%) αλλα σε κάποιους δεν αρεσει αισθητικά.

*με νορμαλ προς καλές ποιοτητες υλικών (ουτε εργολαβικο πλακακι πχ με 5-6€ το τ.μ. αλλα ούτε και με 40€ το τ.μ. και οχι με βρυσες πχ πρακτικερ αλλα Pyramis και Ideal standard)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ξέρεις ότι τα σπίτια στα περισσότερα χωριά δεν παράγουν κανένα εισόδημα και μόνο έξοδα είναι για τους ιδιοκτήτες, έτσι;

NAI αλλα θα πρεπει για το καλο τησ οικονομιασ να τα πουλήσουν και να κανουν κατι με τα λεφτα αυα για να κινηθει η οικονομια ... ξερετε δεν χωρανε συναισθηματισμοι σε τετοια θεματα .... το εχω ξαναγραψει και παλαιοτερα 

τα χερσα κτηματα οικοπεδα σπιτισ θα πρεπει να τα πουλησει ο καθε ενασ σε καποιον που θα το δουλεψει για το καλο τησ χωρας 

τι νοημα εχει να εχω εγω που ζω στην αθηνα 3-5 στρεμματα και να καθονται σε χωριο και να μην τα παρει ο αγροησ τησ περιοχησ να κανει μεγαλητερο κληρο και καλυτερη εκμεταλευση οικονομιασ κλιμακας ...

ο ενφια μπηκε για αυτον τον λογο να ξερετε ωστε να αναγκαστουν να τα δωσουν μηποσ κηνηθει λιγο η οικονομια ....

Δημοσ.

Επειδή ακριβώς δεν έχουν να προσφέρουν κάτι δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον σε μη τουριστικές περιοχές και μη παραγωγικά χωράφια. Ακόμη και να τα χαρίσεις δεν τα παίρνουν 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, paylidis είπε

Απο προσωπική και προσφατη εμπειρία (ειχε ξεκινησει η ανοδος των υλικών) σου λεω οτι φτιάχνεις αξιοπρεπη κατασκευη με περιπου 1000€ το τ.μ.*. Επ ουδενι λόγω μη φτιαξεις υπογειο ειναι πεταμενα λεφτα (περιπου +40%) και εφοσον μιλάμε για οικοπεδο κοντα στη θάλασσα κατα 99% θα εχεις θέματα όσο καλη δουλεια κ αν γινει σε μονωσεις κλπ.

Για εμενα αξιζει η Pilotis - δεν αυξάνει σημαντικά το κόστος (ουτε 10%) αλλα σε κάποιους δεν αρεσει αισθητικά.

*με νορμαλ προς καλές ποιοτητες υλικών (ουτε εργολαβικο πλακακι πχ με 5-6€ το τ.μ. αλλα ούτε και με 40€ το τ.μ. και οχι με βρυσες πχ πρακτικερ αλλα Pyramis και Ideal standard)

Για τι είδους κατασκευή μιλάς όταν λες περίπου 1000/τμ; Προκάτ,icf , μεταλλικό σκελετό με πάνελ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, PantKo είπε

Για τι είδους κατασκευή μιλάς όταν λες περίπου 1000/τμ; Προκάτ,icf , μεταλλικό σκελετό με πάνελ;

2-οροφο κτήριο οπλισμένο σκυρόδεμα, εδραζόμενο σε radier, με εσωτερική σκάλα, τοιχοποιία με Ytong 25 cm εξωτερικα και 15 εσωτερικά (στη τιμή δε περιλαμβάνεται η αδεια που προυπήρχε, ο ΦΠΑς (δε τον ηθελα κιολας), τα ενσημα που τα εχω βολεψει, και η θερμοπρόσοψη+λέβητας-τα οποια θα κανω του χρόνου λόγω οικονομικών, για την ώρα μπηκαν 2 inverter 12000 btu)

Σε καποια σημεια εχει γινει οικονομία (πχ εσωτερικές πορτες, επιπλα κουζίνας) καθως αντικαθίστανται εύκολα

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
5 ώρες πριν, rodosf1 είπε

με διαφορά το καλύτερο σχόλιο με σωστή πληροφορία για τον ts. 

Ειδικά στο κομμάτι συμφωνητικό με εταιρείες/μάστορα να είναι το πρώτο που ξεκινάς, με ανάλυση, φπα κλπ. 

Προσθήκη δική μου, φρόντισε το κόστος υλικών να είναι δικό σου και να διαλέξεις εσυ την ποιότητα που χρειάζεται, επειδή σίγουρα θα σου κόψει από εκεί και ποιότητα και ποσότητα ο κάθε μάστορας. Άλλο πράγμα να περιλάβει πχ το κόστος για κοντέινερ κ μεταφορά για τα μπάζα στην προσφορά που είναι οκ, κ άλλο το κόστος για χρώματα, κονιάματα κλπ. 

Και ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ μην πέσεις στην παγίδα "μαύρα κ λιγότερα", στο θέμα οικοδομή ο ΕΦΚΑ δεν αστειεύεται και θα τα πληρώσεις πολλαπλάσια σε ενδεχόμενη καταγγελία, κ το καλύτερο... αυτή μπορεί να είναι από τον ίδιο το μάστορα που θα καταγγείλει για αδήλωτη εργασία εσένα ως εκβιασμό. Έχουν συμβεί πολλές φορές. 

edit: σε πληθωριστικες περιόδους όπως αυτή, αν έχεις λεφτά στο χέρι συμφέρει να χτίσεις... χθες! Να μετατρέψεις το μετρητο (χάνει αξία) σε υλικό αγαθό (που αυξάνεται η τιμή του). 

Όσο αφορά το edit σου και πιο πολύ για ρητορική συζήτηση αφού σε αυτό που θα πω είναι καθαρά υποκειμενικό το πώς το βλέπει ο καθένας, ζω σε ιδιοκτήτο διαμέρισμα στα νότια. Και υπάρχουν και τα δύο οικόπεδα που αναφέρω. Η σκέψη είναι να πωληθεί το διαμέρισμα (πιάνει περίπου 500κ) και με αυτά τα λεφτά να φτιαχτεί η μονοκατοικία στον Ωρωπό και να αγοραστούν δύο γκαρσονιέρες στο κέντρο Αθήνα για ενοικίαση. Γι'αυτό και ψάχνω να δω τιμές στο θέμα μονοκατοικίας. Γιατί οκ μπορεί θεωρητικά να υπάρχει το κεφάλαιο όταν γίνει η πώληση αλλά δεν θέλω να φύγει όλο στην μονοκατοικία.

2 λεπτά πριν, paylidis είπε

2-οροφο κτήριο οπλισμένο σκυρόδεμα, εδραζόμενο σε radier, με εσωτερική σκάλα, τοιχοποιία με Ytong 25 cm εξωτερικα και 15 εσωτερικά (στη τιμή δε περιλαμβάνεται η αδεια που προυπήρχε, και η θερμοπρόσοψη+λέβητας-τα οποια θα κανω του χρόνου λόγω οικονομικών, για την ώρα μπηκαν 2 inverter 12000 btu)

Σε καποια σημεια εχει γινει οικονομία (πχ εσωτερικές πορτες, επιπλα κουζίνας) καθως αντικαθίστανται εύκολα

Άρα δεν μιλάμε με το κλειδί στο χέρι όσο αφορά την τιμή,δεν είναι μέσα ηλεκτρολογικά,υδραυλικά ντουλάπες κουζίνες κτλπ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, PantKo είπε

Άρα δεν μιλάμε με το κλειδί στο χέρι όσο αφορά την τιμή,δεν είναι μέσα ηλεκτρολογικά,υδραυλικά ντουλάπες κουζίνες κτλπ.

ΦΥΣΙΚΑ και μιλαμε με το κλειδι στο χερι. Ειναι ολα μεσα εκτος απο αυτα που σου ειπα... (ντουλαπες εγιναν χτιστες και εβαλα μονο καπακια συρταρια και ραφια). Μόνο θερμοπροσοψη (σοβατιστηκε κ βαφτηκε κανονικα απεξω ) και λεβητας λειπουνε.

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, paylidis είπε

ΦΥΣΙΚΑ και μιλαμε με το κλειδι στο χερι. Ειναι ολα μεσα εκτος απο αυτα που σου ειπα... (ντουλαπες εγιναν χτιστες και εβαλα μονο καπακια συρταρια και ραφια). Μόνο θερμοπροσοψη (σοβατιστηκε κ βαφτηκε κανονικα απεξω ) και λεβητας λειπουνε.

Στείλε μου αν θες σε μνμ την εταιρεία ή κάποια που τέλος πάντων να δουλεύει έτσι όπως λες να την έχω στο αρχείο και αυτήν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, PantKo είπε

Στείλε μου αν θες σε μνμ την εταιρεία ή κάποια που τέλος πάντων να δουλεύει έτσι όπως λες να την έχω στο αρχείο και αυτήν 

καμια εταιρεία... μονος μου το ετρεξα όλο απο το μηδεν ψαχνοντας συνεργεία ενα προς ένα... θελει στομαχι κ υπομονη!

αν ηταν εταιρεία δεν επαιζε αυτο το νουμερο...

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, paylidis είπε

καμια εταιρεία... μονος μου το ετρεξα όλο απο το μηδεν ψαχνοντας συνεργεία ενα προς ένα... θελει στομαχι κ υπομονη!

Ε τότε είναι λογικό το 1000/τμ που σου βγήκε... Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε όλοι το στομάχι την υπομονή και ίσως και τα προσόντα να είμαστε από πάνω γι'αυτό και ψάχνουμε εταιρίες με έτοιμες λύσεις...που φυσικά θα είναι πιο ακριβά από αυτό που κατάφερες εσύ.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, PantKo είπε

Ε τότε είναι λογικό το 1000/τμ που σου βγήκε... Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε όλοι το στομάχι την υπομονή και ίσως και τα προσόντα να είμαστε από πάνω γι'αυτό και ψάχνουμε εταιρίες με έτοιμες λύσεις...που φυσικά θα είναι πιο ακριβά από αυτό που κατάφερες εσύ.

Σαφως... και εγω ετσι ξεκινησα κ δεν εβρισκα κανεναν 100% αξιοπρεπη-αξιοπιστο... οποτε ειπα απο το να πληρωσω καπελο 6-7 κατοστάρικα (τουλαχιστον-καποιοι ειχαν καπελο 100% σε σχεση με το ποσο μου βγηκε τελικά) ανα τ.μ. και να κυνηγαω και να βριζω μεθαυριο για λαθη άλλους καλυτερα ας παιξω μπαλα μονος μου και οτι βγει...

Ε μου βγηκε μια χαρά, σε 4.5 μήνες... Για εμενα μη το φοβασαι, παρε αγκαζε εναν αξιοπιστο μηχανικό για μελετη-επιβλεψη και ξεκινα να παιρνεις προσφορες απο συνεργεια στο κάθε βήμα...

Σκέψου οτι υπηρχαν πραγματα που μπορουσα να κανω εγω με προσωπική εργασία και εν τελει δεν αξιζε τον κόπο-προτιμησα να πληρωσω απο το να χασω εργατοώρες...

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Επειδή ακριβώς δεν έχουν να προσφέρουν κάτι δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον σε μη τουριστικές περιοχές και μη παραγωγικά χωράφια. Ακόμη και να τα χαρίσεις δεν τα παίρνουν 

Αυτό. Μηδέν εμπορική αξία. Άσε που πολλά φέρουν βάρη. Ποιος να τα πάρει, ούτε η τράπεζα δεν τα παίρνει!

Όσα είναι καλλιεργήσιμα συνήθως εκμισθώνονται έναντι ενός αντιτίμου σε αγρότη της περιοχής.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...