Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, makis269 είπε

Θα πάρετε μαστόρια ή θα βάλετε προσωπική εργασία ?

Μάστορα,εταιρία τέλος πάντων 

12 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δεν μας είπες όμως, βγαίνει άδεια στην περιοχή σου για 150τμ σε ένα επίπεδο με 360τμ οικόπεδο;

Έχω και το δίπλα με 60τμ ήδη υπάρχων σπίτι. Σύνολο και τα δύο οικόπεδα 980τμ και χτίζουν και τα δύο.

1 ώρα πριν, leoy είπε

To ICF για μονοκατοικια οσο το ειχα ψαξει ειναι μακραν το καλυτερο. 
1 -> Γιατι δεν εχεις ξυλινο σκελετο οπως τα προκατ
2 -> Γιατι οπως ειπαν το φτιαχνουνε οι εταιριες προκατ, και αρα παιρνεις αποπερατωμενο με το κλειδι στο χερι αλα Αμερικα σταιλ.
3-> Ειναι 100% οπλισμενο σκυροδεμα , δλδ μιλαμε για οτι πιο στερεο παιζει
4-> Ειναι ακριβο δυστυχως σε σχεση με τα προκατα (30-40% παραπανω)

Εν τελει αγόρασα ετοιμο σπιτι και το ανακαινισα πληρως (Πολυδένδρι).
Αν ειχα οικοπεδο μαλλον θα σκεφτομουν οτι και εσυ , αλλιως ICF, μετα προκατ, μετα συμβατικη κατασκευή.

Τι δεν υπολογιζουμε στο χτισιμο απο την αρχη ομως:

1. μαντρες!
  2. Κηπους
  3. Αποθηκη
  4. Διαμορφωση εξωτερικου χωρου

Εγω τα βρηκα ετοιμα και αν τα βαλω κατω ειναι ευκολα αλλα 100κ που πρεπει να υπολογισεις αν τα κανεις απο την αρχη.

Συμφωνώ για τις 4 επισημάνσεις. Τι παίζει λοιπόν τώρα να σου πω. Έχουμε ήδη δύο οικόπεδα κολλητά,630τμ περίπου το ένα ,350τμ το άλλο. Στο μεγάλο υπάρχει ήδη σπίτι 60τμ με ρεύμα νερό τηλ κανονικά. Εγώ γενικά θέλω ένα μεγάλο σχετικά σπίτι και ένα πιο μικρό σε αυτά τα δύο οικόπεδα. Και είμαι ανάμεσα στο να επεκτείνω το ήδη υπάρχον από τα 60 στα 130-150τμ και να βάλω στο μικρό οικόπεδο ένα 60τμ προκάτ, ή να φτιάξω εξ αρχής ένα 130τμ και να σουλουπωσω το 60τμ ήδη υπάρχων. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο και οι δύο καταστάσεις ή κάποια από αυτές είναι πιο συμφέρουσα και φτηνή.

• Like 1
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Το μικρό τί είδους κατασκευή είναι;

Κλασικη κατασκευή του 70' μπετόν. Σε περίπτωση πχ που συμφέρει να επεκταθεί αυτό,το icf πχ κολλάει πάνω του ή πρέπει να το συνεχίσεις πάλι ως μπετόν. Εκεί μπλέκεις για τους γνωστούς λόγους που δεν παίζει να μπω ούτε εγώ σε αυτή την διαδικασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρητικά όλα γίνονται αλλά το θέμα πάντα είναι η βέλτιστη λύση. 

Μπαίνεις σε τεχνικά ερωτήματα που απαντώνται υπεύθυνα μόνο από ειδικό κατόπιν ενασχόλησης με το θέμα.

Ακόμη και τα ενδεχόμενα που αναφέρεις επίσης πρέπει να εξεταστούν για το πώς επιτρέπεται η τοποθέτηση τους στα οικόπεδα και τί περιγράμματα θα έχουν τα κτίρια 

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Like 1
Δημοσ.

Υπολόγισε ενάμισι χιλιάρικο το τετραγωνικό βασικό κόστος κατασκευής και ανάλογα τα γούστα, ανεβαίνεις.

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Macosj είπε

Βάλε 5-6 κοντέινερ και φτιάχνεις ένα ωραίο σπίτι με 100Κ

Αυτή η λύση που όλοι την σνομπαρουμε ίσως να αξίζει περισσότερης προσοχής. Υπάρχουν δύο τρεις εταιρείες στην Ελλάδα που τα σχέδια τους είναι απίστευτα και δεν ξεχωρίζει ότι είναι κοντέινερ η κατασκευή. Εκτός αυτού οι τιμές τους ακόμα και σήμερα ξεκινούν κάτω από 1000/τμ

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, PantKo είπε

Αυτή η λύση που όλοι την σνομπαρουμε ίσως να αξίζει περισσότερης προσοχής. Υπάρχουν δύο τρεις εταιρείες στην Ελλάδα που τα σχέδια τους είναι απίστευτα και δεν ξεχωρίζει ότι είναι κοντέινερ η κατασκευή. Εκτός αυτού οι τιμές τους ακόμα και σήμερα ξεκινούν κάτω από 1000/τμ

Ένα τέτοιο δεν το λες άσχημο. Πολύ καλύτερο από πέτρες και τούβλα και προφανώς αντισεισμικό

enhanced-buzz-23176-1381857826-0.jpg

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 2
Δημοσ.

Στη περίπτωση συμβατικής κατασκευής:

χωματουργικα, αύξηση περί 30%

Χάλυβας, αύξηση 50+%
Σκυροδεμα, αύξηση 20-30%

Τούβλα, κεραμίδια, αύξηση 30+%
ξυλεια σκεπής, αύξηση 80%

Μονωτικά υλικά, αύξηση 30+%

και πάει λέγοντας.

επιλεγεις αν θα περιμένεις η όχι. Δεν έχω άποψη για προκάτ.

οι τιμές αλλάζουν διαρκώς.

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Macosj είπε

Ένα τέτοιο δεν το λες άσχημο. Πολύ καλύτερο από πέτρες και τούβλα και προφανώς αντισεισμικό

enhanced-buzz-23176-1381857826-0.jpg

Από ελληνική εταιρεία.

1c1583_24a23a9ed9164681b8e0a0f9a5a9396a~mv2.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, PantKo είπε

Από ελληνική εταιρεία.

1c1583_24a23a9ed9164681b8e0a0f9a5a9396a~mv2.jpg

Αυτό είναι πολύ ωραίο. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν εταιρίες στην Ελλάδα για τέτοια. Αν θέλεις στείλε με pm το όνομα της εταιρείας γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα σπιτάκι στην Ελλάδα 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Μια χαρά είναι αλλά οποιαδήποτε κουτί χρησιμοποιήσεις για κατοικία απαιτεί άδεια δόμησης 

Καλά φυσικά δεν είναι σκοπός η αποφυγή της άδειας. Το θέμα είναι να δούμε-βρουμε κάτι σωστό και οικονομικό 

17 λεπτά πριν, Macosj είπε

Αυτό είναι πολύ ωραίο. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν εταιρίες στην Ελλάδα για τέτοια. Αν θέλεις στείλε με pm το όνομα της εταιρείας γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα σπιτάκι στην Ελλάδα 

Σου έστειλα. Έχει πολλά σχέδια και φυσικά ελευθερία σε δικό σου σχέδιο 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Επειδή φαίνεσαι γνώστης, σε τι βαθμό έχει αυξήσει η φούσκα τις τιμές των ακινήτων? Τι μείωση τιμής κατά μέσο όρο να περιμένουμε για τις μονοκατοικίες τώρα που θα σκάσει σύντομα η φούσκα ακινήτων? Ας πούμε ένα 20%, ή πάνω από 50%?

10 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εγώ όμως περιμένω απάντηση από τον φίλο παραπάνω που όχι μόνο είναι σίγουρος πως υπάρχει φούσκα ακινήτων, αλλα και για το ότι θα σκάσει σύντομα.

Ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη υπογεννητικότητα που ο πληθυσμός της μειώνεται κατά 40 χιλιάδες τον χρόνο, χωρίς σημαντική νόμιμη μετανάστευση, χαμηλά εισοδήματα και με τους μόνους παράγοντες που συγκρατούν τις τιμές υψηλά να είναι το Airbnb (κυρίως στο λεκανοπέδιο και κάποιες τουριστικές πόλεις) και οι αγορές ξένων για 10ετή visa.

Έχει να πέσει πολύ κλάμα σύντομα, ιδιαίτερα σε όσους έχουν διαμερίσματα του 60/70/80 και τα έχουν για αξιοποίηση και όχι για ιδιοκατοίκηση. 

Ειρωνέψου όσο θες, τα δημογραφικά στοιχεία της χώρας είναι ΠΟΛΥ πιο πραγματικά από τη φαντασία του καθενός για το τι αξίζει το ακίνητο του.

spacer.png

Δημοσ.
Στις 22/7/2022 στις 7:40 ΜΜ, michael92 είπε

Με τις τιμές που έχουν φτάσει τα οικοδομικά υλικά και τη φούσκα ακινήτων που θα σκάσει σύντομα είναι πολύ πιθανό να σε συμφέρει να πουλήσεις το οικόπεδο άμεσα και μετά από 1-2 χρόνια να αγοράσεις έτοιμη μονοκατοικία. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα.

Πως εξηγείται ότι παρόλη την άνοδο η οικοδομή πάει καλά;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, michael92 είπε

τα δημογραφικά στοιχεία

Φίλε μου πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα βάσει των δημογραφικών που παρεθεσες;

Χρειάζονται χρόνια για πέσει τόσο ο πληθυσμός ώστε να μην υπάρχει ζήτηση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Κ τέλος γτ θα πέσει κλάμα σε όσους έχουν σπίτια του 60/70/80 για εκμετάλλευση;;;

Αν θες πες μας τα επιχειρήματα σου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...