Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχουμε πάρει απόφαση να προχωρήσουμε σε κατασκευή μονοκατοικίας. Το οικόπεδο υπάρχει οπότε δεν μιλάμε για +αγορά γης, είναι στην περιοχή του Ωρωπού. Το οικόπεδο είναι φλατ και το χώμα μαλακό όχι βραχώδες κτλπ. Σκεφτόμαστε για μονοκατοικία περίπου 150τμ σε ένα επίπεδο χωρίς σοφίτες υπόγεια κτλπ με γκαράζ. Η ερώτηση λοιπόν είναι ποιος θεωρείται καλύτερος τρόπος να φτιαχτεί; Είμαι ανάμεσα σε συμμικτη κατασκευή ή icf προκάτ. Το κλασικό προκάτ με πάνελ το ψιλοφοβαμαι καθώς και τον ξύλινο σκελετό. Ακούω γνώμες απορίες και προτάσεις. Πόσο περίπου πάει το τμ σημερα με το κλειδί στο χέρι και μιλώντας για μέσης ποιότητας υλικά,πλακάκια κτλπ.

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με τις τιμές που έχουν φτάσει τα οικοδομικά υλικά και τη φούσκα ακινήτων που θα σκάσει σύντομα είναι πολύ πιθανό να σε συμφέρει να πουλήσεις το οικόπεδο άμεσα και μετά από 1-2 χρόνια να αγοράσεις έτοιμη μονοκατοικία. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, michael92 είπε

Με τις τιμές που έχουν φτάσει τα οικοδομικά υλικά και τη φούσκα ακινήτων που θα σκάσει σύντομα είναι πολύ πιθανό να σε συμφέρει να πουλήσεις το οικόπεδο άμεσα και μετά από 1-2 χρόνια να αγοράσεις έτοιμη μονοκατοικία. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα.

Καλά δεν είναι και νότια προάστια το οικόπεδο, 360τμ στον Ωρωπό είναι,αλλά με την άνοδο που διαβάζω στα υλικά μάλλον σε λάθος ταιμινγκ αποφάσισα να κάνω κίνηση. Ίσως να πρέπει να το αναβάλλουμε για λίγο.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδή περιμένεις τωρα απάντηση πόσο θα πάει;

Οι ειδικοί του ινσομνια όλα τα ξέρουν 😂 σιγά τι είναι να πουν μια τιμουλα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ψάχνεις κάτι τόσο σοβαρό και ρωτάς εδώ πόσο θα βγει η τιμή ανά τμ; Αυτά μόνο μετά από αναλυτική μελέτη, σχέδια και παράδοση προσφορών. 

Με τα κόστη των υλικών έτσι όπως έχουν πάει και το όλο οικονομικό δεν θα έμπαινα στον κόπο να ψάχνω. Καλύτερα να αγοράσω κανένα σαπάκι σε χαμηλή τιμή να το ανακαινίσω μετά από συμβολή κλιμακίου μηχανικών πάρα να μπλέκεις με άλλα. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
8 ώρες πριν, PantKo είπε

Καλησπέρα παιδιά. Έχουμε πάρει απόφαση να προχωρήσουμε σε κατασκευή μονοκατοικίας. Το οικόπεδο υπάρχει οπότε δεν μιλάμε για +αγορά γης, είναι στην περιοχή του Ωρωπού. Το οικόπεδο είναι φλατ και το χώμα μαλακό όχι βραχώδες κτλπ. Σκεφτόμαστε για μονοκατοικία περίπου 150τμ σε ένα επίπεδο χωρίς σοφίτες υπόγεια κτλπ με γκαράζ. Η ερώτηση λοιπόν είναι ποιος θεωρείται καλύτερος τρόπος να φτιαχτεί; Είμαι ανάμεσα σε συμμικτη κατασκευή ή icf προκάτ. Το κλασικό προκάτ με πάνελ το ψιλοφοβαμαι καθώς και τον ξύλινο σκελετό. Ακούω γνώμες απορίες και προτάσεις. Πόσο περίπου πάει το τμ σημερα με το κλειδί στο χέρι και μιλώντας για μέσης ποιότητας υλικά,πλακάκια κτλπ.

Aκομα και καποιος να σου πει οτι θα κοστισει πχ 300κ εσυ μπορει να θελεις ετοιμη εγκατασταση συναγερμου , ετοιμη εγκατασταση για Home theater , δομημενη καλωδιωση παντου και καθε δωματιο να εχει 5 μπριζες ενυσχημενες , και 4 υποδοχες για δυκτιο μονο σε αυτα εγω μπορω να σου ανεβασω το κοστολογιο κανα 15-20κ για πλακα , μετα ειναι η θερμανση και παει λεγοντας , ειναι σαν να μας ρωτας να μαντεψουμε τα νουμερα του τζοκερ

Ξεκινα να περνεις προσφορες απο μηχανικους για να δεις τι θα κοστισει η ιστορια και μην ψαχνεις για απαντησεις σε τυχαια forum , αλλες αναγκες εχω εγω αλλες εσυ και αλλες καποιος 3ος

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, michael92 είπε

Επειδή φαίνεσαι γνώστης, σε τι βαθμό έχει αυξήσει η φούσκα τις τιμές των ακινήτων? Τι μείωση τιμής κατά μέσο όρο να περιμένουμε για τις μονοκατοικίες τώρα που θα σκάσει σύντομα η φούσκα ακινήτων? Ας πούμε ένα 20%, ή πάνω από 50%?

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Επειδή φαίνεσαι γνώστης, σε τι βαθμό έχει αυξήσει η φούσκα τις τιμές των ακινήτων? Τι μείωση τιμής κατά μέσο όρο να περιμένουμε για τις μονοκατοικίες τώρα που θα σκάσει σύντομα η φούσκα ακινήτων? Ας πούμε ένα 20%, ή πάνω από 50%?

Εδω εν μεσω πανδημίας που οι τιμες ηταν χωμα, καποιοι εδω μεσα ελεγαν θα περιμενω 2-3 χρονια να πέσουν και αλλο οι τιμες, ειτε να κανουν ανακαίνιση, ειτε να αγοράσουν, οχι σπιτια αλλα ακομα και για αυτοκίνητα 😁

Το πιθανοτερο ειναι οι "φουσκα" να φουσκώσει κι άλλο στο μελλον και να μην σκάσει ποτε, εκτος απροόπτου, πολέμου, αστάθμητου παράγοντα κλπ, που εκει δεν σώνετε κανεις.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
16 ώρες πριν, PantKo είπε

Θέλεις περίπου μια 250αρα και πολύ πόνο!!! Οποίος έχει χτίσει ξέρει….. προσωπική γνώμη δεν αξίζει ο κόπος και το ρίσκο σε περιοχές με πολλούς κινδύνους, όπως φυσικές καταστροφές. Κλπ κλπ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...