vorlon68 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Κανονικά θ' επρεπε να υπάρχει νόμος οτι απο την στιγμή δεν σου έχει ερθει push notification στο κινητο τοτε τα χρεώνετε όλα η τράπεζα χωρίς πολλα πολλα. Φυσικά θα πρέπει η εφαρμογή στο κινητό να κρατάει αρχείο με τα push notifications και να μην μπορείς να τα σβήσεις. 1
stefan123 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, conqueror06 είπε Κανονικά έπρεπε να είναι αυτοί στη φυλακή για υπεξαίρεση και μην πω τι να τους κάνουν εκεί μέσα γιατί θα τιμωρηθώ. Δεν υπάρχει πιο ανήθικο και εμετικό πράγμα από αυτό. Δυστυχώς και εγώ έχω πέσει θύμα απάτης από συγγενή εν ψυχρώ και στα καλά καθούμενα και ενώ πάντα ήμουν υποστηρικτικός. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα φίλε. Και αντέδρασα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο: σάπισμα στο ξύλο. Δικαστήρια δεν τόλμησαν καν να μου κάνουν και από τότε σκέπτονται σίγουρα διπλά πριν ξανακλέψουν... Εν τωμεταξυ τον γεναρη ηταν να πεθάνει η γρια -72 ετων,μιας και ειχε 14 κοτρονες στην χολη και ξηγηθηκα μετροπολιταν με ρομποτ στα 8 χιλιάρικα....οποτε μολις αναρρωσε εβαλε την σκαλα(τα ειχα και ψηλα τρομαρα μου) Τελικα ουδείς αχαριστωτερος του ευεργεντηθεντος...Ειναι το ευχαριστώ... 2 1
conqueror06 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, stefan123 είπε Εν τωμεταξυ τον γεναρη ηταν να πεθάνει η γρια -72 ετων,μιας και ειχε 14 κοτρονες στην χολη και ξηγηθηκα μετροπολιταν με ρομποτ στα 8 χιλιάρικα....οποτε μολις αναρρωσε εβαλε την σκαλα(τα ειχα και ψηλα τρομαρα μου) Τελικα ουδείς αχαριστωτερος του ευεργεντηθεντος...Ειναι το ευχαριστώ... Αναρωτιέμαι πραγματικά που οδεύει η κοινωνία μας... Το κακό είναι ότι πληθαίνουν τέτοιες περιπτώσεις, καρμπόν πραγματικά, δυστυχώς βασίζονται στην ευπιστία και την χαλαρότητα που έχουμε έμφυτα προς συγγενείς και ξαφνικά βρισκόμαστε δαγκωμένοι. Εγώ το έπαθα αυτό με θείο μου, με τον οποίο μάλιστα είχα στενή σχέση..... Επί 10 χρόνια τον στήριζα οικονομικά επειδή μου κλαιγόταν δίνοντας του μάλιστα ένα σεβαστό ποσό ανά μήνα όταν είχα άνεση. Και έρχεται ξαφνικά πριν μερικά χρόνια, όταν μάλιστα ήμουν πεσμένος από ένα ξαφνικό αλλά ευτυχώς παροδικό πρόβλημα υγείας, να μου ξαφρίσει όλα τα μετρητά που είχα στο σπίτι!!! Ήταν μια γερή σφαλιάρα αυτή που με ξύπνησε και με έκανε πλέον να προσέχω να μην με δαγκώσουν ακόμα και συγγενείς α βαθμού..... Σχετικά με τις online συναλλαγές εγώ διατηρώ σκοπίμως 2 λογαριασμούς. Τον συνδεδεμένο με την χρεωστική τον έχω άδειο και τον "γεμίζω" μεταφέροντας ποσά μεταξύ των λογαριασμών μεσω ebanking. Είναι μια παλιά καλή τακτική που έμαθα παρεπιπτόντως από φίλους εδώ στο ινσόμνια τις αρχές που μπήκα (2008). Ακόμα και αν κλαπεί η κάρτα δεν μπορεί να σου κλέψει παραπάνω από το υπόλοιπο του λογαριασμού. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από conqueror06 2
Pokemon640 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 και ξέχασα μια λεπτομέρεια, όταν θα έχετε θυρίδα μέσα στη τράπεζα, δεν θα το ξέρει κανείς, γιατί είναι ο ίδιος που θα κλέψει το κλειδί κρυφά από εσάς και θα πάει να πάρει ότι φυλάξατε εκεί μέσα.
kostakiss Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 7 minutes ago, Pokemon640 said: και ξέχασα μια λεπτομέρεια, όταν θα έχετε θυρίδα μέσα στη τράπεζα, δεν θα το ξέρει κανείς, γιατί είναι ο ίδιος που θα κλέψει το κλειδί κρυφά από εσάς και θα πάει να πάρει ότι φυλάξατε εκεί μέσα. Πως θα μπει στις θυρίδες κάποιος που δεν είναι δηλωμένος ως δικαιούχος-συνδικαιούχος να μπει ; 2
Pokemon640 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, kostakiss είπε Πως θα μπει στις θυρίδες κάποιος που δεν είναι δηλωμένος ως δικαιούχος-συνδικαιούχος να μπει ; Ευτυχώς που έχουν αυτή τη δικλίδα ασφαλείας.
tasvar Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 11 ώρες πριν, dtk-386 είπε Η alpha δυστυχώς δεν έχει τόσες επιλογές. Αν μπείς από windows έχει περισσότερες.
dtk-386 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 45 λεπτά πριν, tasvar είπε Αν μπείς από windows έχει περισσότερες. τις ίδιες βλέπω.
vs_skg Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 22/7/2022 στις 5:23 ΜΜ, michael92 είπε Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Η μόνη περίπτωση να μη σου ζητήσει επαλήθευση μέσω ebanking app/SMS είναι η φυσική αγορά από κατάστημα με το PIN. Λαθος. Εξαρταται απο τον συνδυασμο card bin και ιστοσελιδας 22 ώρες πριν, volman είπε Ρεβολούτ παιδιά. Θες να κάνεις αγορές; Ενεργοποιείς το καρτόνι, κάνεις την δουλειά, απενεργοποιείς το καρτόνι. Μα, θα μου πεις τόση φασαρία για μία αγορά; Ούτως ή άλλως, πολλές φορές θέλει έγκριση συναλλαγής με δακτυλικό αποτύπωμα (έτσι το έχω σετάρει), οπότε δεν είναι κόπος να ενεργοποιήσεις και απενεργοποιήσεις την κάρτα. Όλες οι ελληνικές σάπιοτράπεζες θα σου σπάσεις τα ριαπαπα για οποιαδήποτε συναλλαγή, ακόμα και ενός ευρώ. Πρέπει να βάλεις 30 κωδικούς για να αγοράσεις μία πίτσα. Αλλά για αγορές που κάνουν μπαμ ότι είναι ύποπτες ούτε που σε ειδοποιούν. Οι τύποι είναι γελοίοι. Καμία εμπιστοσύνη σε ελληνική τράπεζα. Έχω ακούσει για τέτοια υποκλοπή στοιχείων κάρτας 2-3 φορές (κυρίως πελατών μου που μου έλεγαν τον καημό τους). Αν σου κάνουν μαημουδιές με τα χρήματά σου μίλα με το συνήγορο του πολίτη. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που φταίνε οι τράπεζες. Στον συνήγορο του πολίτη γνωρίζουν πολλές υποθέσεις. Και ποτέ ξανα μην εμπιστευτείς ελληνική σαπιοτράπεζα. Μεχρι να χρειαστεις κατι απο ρεβολουτ και να εχεις μονο τροπο επικοινωνιας να μιλας μεσω τσατ με το κεντρο στο Μπανγκλαντες 5 ώρες πριν, Pokemon640 είπε Τραπεζική θυρίδα, 120-150€ το χρόνο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ούτε κλέφτης ούτε φωτιές. Μακάρι να το ήξερα, θα είχα σώσει κάποια σημαντικά πράγματα από τις φωτιές του 2016 ! Υ.Γ. Στο τελευταίο που είπες συμφωνώ. Η οικογένειά σου είναι η πρώτη που θα σε "κλέψει", και σε 2η μοίρα το έτερον ήμισυ. Δεν με εκπλήσσει τίποτα ποια. Στη θέση σου θα τους κατηγορούσα για κλοπή και θα ήταν μερικά χρονάκια στο κελί τους Στις περισσότερες θυρίδες απαγορεύονται τα μετρητά. . Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από vs_skg 2
1comment Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, vs_skg είπε Λαθος. Εξαρταται απο τον συνδυασμο card bin και ιστοσελιδας Μεχρι να χρειαστεις κατι απο ρεβολουτ και να εχεις μονο τροπο επικοινωνιας να μιλας μεσω τσατ με το κεντρο στο Μπανγκλαντες Στις περισσότερες θυρίδες απαγορεύονται τα μετρητά. Για την ιστορία, αυτό που έγινε με σειρά είναι @1comment: Παρελθόν: - Έβαλες τα στοιχεία της Κάρτας σου σε σαιτ το οποίο είτε είναι διαβλητό σε επιθέσεις, είτε το ίδιο πουλάει τα τραπεζικά δεδομένα που συλλέγει. - Κάποιος αγόρασε τα στοιχεία της κάρτας σου (μαζί με άλλων 1000) για να τα πουλήσει μαζικά. - Κάποιος που γνωρίζει ότι η Αμερικαν έχει συγκεκριμένες ευπάθειες και bins που δε ζητάνε 3DS (OTP που λενε στο Ελλαντα, παροτι δεν είναι απαραίτητα OTP) αγόρασε τα στοιχεία σου. Παράλληλα διαφημίζει ότι παρέχει υπηρεσία που πουλάει αεροπορικά της Αμερικαν με κόστος το 50% του ποσού της πτήσης. - Κάποιος αποφασίζει να πάει ταξιδάκι 1580 Ευρώ, για Qatar Airlines 1st class υπερατλαντικό τον κόβω με τέτοια τιμή 😂. Αγοράζει την υπηρεσία του από πάνω και τον πληρώνει 790. - Ο πάροχος χρησιμοποιεί τα στοιχεία της κάρτας σου για να κλείσει την πτήση, η χρέωση περνάει χωρίς OTP. Παρόν: - Ακύρωσες την κάρτα και αμφισβήτησες τη συναλλαγή. Η τράπεζα σου θα καταβάλει chargeback request (όταν καταφέρουν να το συντάξουν, στο ελλάντα θα πάρει κάποιες μέρες) στο δίκτυο που ανήκει η κάρτα σου (visa-mastercard). Η αμερικαν έχει 50-60 μέρες περιθώριο να απαντήσει στην αμφισβήτηση, εάν πιστεύει ότι η χρέωση ήταν ορθή. - Κάπου στην Αμερική, ο τύπος που αγόρασε την πτήση επιβιβάζεται. Είτε το εισιτήριο ήταν εξαρχής στο όνομα του, είτε πλήρωσε αλλαγή ονόματος μετά την αγορά για να το αλλάξει. Κανείς δεν του λέει τίποτα, καθώς for all they know είναι ένας ακόμα πελάτης. - Κάπου στον κόσμο ο πάροχος απολαμβάνει τα 790 που έβγαλε, μείον τα ψίχουλα που πλήρωσε για τα στοιχεία της κάρτας σου. Ψιλοξενέρωσε που κατάλαβες τη χρέωση και ακύρωσες την κάρτα μετά από μόνο μία συναλλαγή, αλλά τα έβγαλες τα λεφτά σου. Μέλλον: Η Πειραιώς στα τέτοια της, δεν αλλάζει τίποτα. Τα λεφτά σου τα πήρες πίσω και εν τέλει το φέσι δεν το έφαγαν αυτοί, οπότε δεν ιδρώνει το αυτί τους. Η Αμέρικαν θα αποδεχτεί την αμφισβήτηση και θα πληρώσει το ενάμιση χιλιάρικο + το ποσό του αιτήματος αμφισβήτησης. Η ασφάλεια τους θα τους αποζημιώσει στο τέλος του χρόνου. Μετά από μήνες, ή και χρόνια, θα ζητάει 3DS και στο bin σου. Εν τέλει ούτε αυτοί είναι στο κόκκινο αφού τα παίρνουν από την ασφάλεια, οπότε ούτε αυτούς τους πολυνοιάζει. Τον τύπο που πήρε την πτήση δεν θα του κάνουν τίποτα, ίσως (μεγάλο ίσως) κάνουν μια καταγγελία στο τοπικό αστυνομικό σώμα. Εκτός κι αν συστηματικά αγοράζει carded πτήσεις, he'll be ok. Ο πάροχος θα πουλήσει τα στοιχεία σου σε τιμή χώμα αφού πλέον η κάρτα σου είναι νεκρή, αλλά μπορεί κάποιος να θέλει το ονοματεπώνυμο σου, τη διεύθυνσή σου, το email σου, και το κινητό σου. Μακάρι να είναι αυτή η έκβαση (να πάρω τα λεφτά πίσω). Την τελευταία παράγραφο δεν την κατάλαβα. Τι να θέλει κάποιος το μεηλ μου, τη διευθυνση και το κινητό μου; 4 ώρες πριν, Pokemon640 είπε Τραπεζική θυρίδα, 120-150€ το χρόνο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ούτε κλέφτης ούτε φωτιές. Μακάρι να το ήξερα, θα είχα σώσει κάποια σημαντικά πράγματα από τις φωτιές του 2016 ! Δεν το λες ακριβώς το κεφάλι σου ήσυχο. Ξεχνάς την πολύ πρόσφατη ιστορία κλοπής θυρίδων στο Ψυχικό με λεία 2 μύρια που δεν βρέθηκαν ποτέ. Η τράπεζα νομίζω μέχρι 5 χιλιάδες σε αποζημιώνει κι αυτό μόνο αν έχεις ασφαλίσει τη θυρίδα! Γιατί προφανώς δεν ξέρει τι έχεις μέσα. Δεκάδες άλλα τέτοια περιστατικά που εν ώρα λειτουργίας της τράπεζας εισβάλουν ληστές και αναγκάζουν τους υπαλλήλους να τους κατεβάσουν στο θησαυροφυλάκιο. 1
DimVavas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Στις 22/7/2022 στις 9:58 ΜΜ, MikeJ είπε Τη προηγούμενη εβδομάδα σε Πειραιώς και έμενα είδα 2 συναλλαγές ίδιες σε πόσο (27,43) προς Microsoft Store IE κλπ και ακολούθησα την ίδια διαδικασία με εσένα, ακύρωση και αμφισβήτηση συναλλαγής όπου μου είπαν και εμένα για 60 μέρες. Πρόκειται για κάρτα που χρησιμοποιώ εως καθόλου και η τελευταία φορά που τη χρησιμοποίησα ήταν το Μάρτιο φέτος όταν πλήρωσα κάτι στα ΕΛΤΑ. Συμπτωματικά ήταν τις μέρες που είχε γίνει η κυβερνοεπιθεση και μισολειτουργουσαν. Λέτε να διερευσε μέσα από τα ΕΛΤΑ η κάρτα μου; Και σε εμένα το ίδιο. Γιατί κάτι μου λέει ότι από κάπου μπάζει η Πειραιώς;
james01gr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό με τις συναλλαγές και τα έξτρα pim είναι θέμα ευρωπαϊκής ένωσης. Οταν πριν 1-1,5 χρόνο εγινε η αλλαγή αυτή, αναγκάστηκαν όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα στην ΕΕ να αλλάξουν κάποια πράγματα για να συνεργάζεται η σελίδα τους με τα otp κτλ. Οταν καβεος αγορές εκτός ΕΕ δεν ισχύει το ΟΤΡ γιατί η σελίδα από την οποία αγοράζεις δεν το υποστηρίζει. Τώρα είναι περίεργο πως τέτοια συναλλαγή δεν την έκοψε η τράπεζα. Ίσως είδαν πως είναι αεροπορικά για αυτό; φαντάσου παλαιότερα που επαιζα ένα παιχνίδι με συνεχείς αγορές στο παιχνίδι με μικροποσα, μου είχε μπλοκάρει την κάρτα η Πειραιώς. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από james01gr 2
michael92 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, vs_skg είπε Λαθος. Εξαρταται απο τον συνδυασμο card bin και ιστοσελιδας - Κάποιος που γνωρίζει ότι η Αμερικαν έχει συγκεκριμένες ευπάθειες και bins που δε ζητάνε 3DS (OTP που λενε στο Ελλαντα, παροτι δεν είναι απαραίτητα OTP) Απλά τραγικό το ότι συμβαίνει αυτό.
volman Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 21 ώρες πριν, dtk-386 είπε Μέχρι να σου γίνει μ@λακι@ και με την revolut και μετά να την βρίζεις και αυτή. 7 χρόνια ακόμα να γίνει η στραβή. Ρεβολούτ και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 6 ώρες πριν, vs_skg είπε Λαθος. Εξαρταται απο τον συνδυασμο card bin και ιστοσελιδας Μεχρι να χρειαστεις κατι απο ρεβολουτ και να εχεις μονο τροπο επικοινωνιας να μιλας μεσω τσατ με το κεντρο στο Μπανγκλαντες Στις περισσότερες θυρίδες απαγορεύονται τα μετρητά. . 5 συγκεκριμένα πραγματάκια θέλεις από ρεβολούτ. Για αυτά τα 5 πραγματάκια δεν μιλάς με τσατ. 1 1
Pokemon640 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, 1comment είπε Δεν το λες ακριβώς το κεφάλι σου ήσυχο. Ξεχνάς την πολύ πρόσφατη ιστορία κλοπής θυρίδων στο Ψυχικό με λεία 2 μύρια που δεν βρέθηκαν ποτέ. Η τράπεζα νομίζω μέχρι 5 χιλιάδες σε αποζημιώνει κι αυτό μόνο αν έχεις ασφαλίσει τη θυρίδα! Γιατί προφανώς δεν ξέρει τι έχεις μέσα. Δεκάδες άλλα τέτοια περιστατικά που εν ώρα λειτουργίας της τράπεζας εισβάλουν ληστές και αναγκάζουν τους υπαλλήλους να τους κατεβάσουν στο θησαυροφυλάκιο. 2 λάθη 1)από την στιγμή που θα πατηθεί το κουμπί πανικού, στα 5 λεπτά έρχεται η αστυνομία και τους μαζεύει 2)οι θυρίδες είναι σε υπόγειο Προφανώς ο υπεύθυνος ασφαλείας της τράπεζας τον έπαιζε. Στην Ρουμανία που έχω θυρίδα δεν παίζουν τέτοιες προχειραδες γιαυτό και τους προτίμησα. Με τις ελληνικές τράπεζες δεν ασχολούμαι, ειδικά μετά το κραχ των CC έχουν φάει γκωλ από τα αποδυτήρια για μένα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα