doctor_pin Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Manolo7 είπε Σε 1400 ευρώ αγορά δεν ζήτησε otp? Η εθνική της προάλλες μου μπλόκαρε τη κάρτα σε συναλλαγή 1.04 γιατί την θεωρησε ύποπτη. Μου το έχει κάνει στην Αττική οδό χαχα
The_Judas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) το otp δεν ισχύει παντού. έχω κάνει συναλλαγές με ΗΠΑ στη δουλειά με μεγάλες εταιρείες που δεν ζήτησαν otp. επίσης από Ελλάδα νομίζω ότι και η ΔΕΗ δεν ζητά otp. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από The_Judas
1comment Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, panagiotis1988 είπε Ts τσεκαρε εάν νωρίτερα έχουν γίνει και ύποπτες συναλλαγες των 0.5-1 ευρώ...και πες μας αν θες... Όχι δεν είδα κάτι. Φοβάμαι μην έχουν γίνει κι άλλες συναλλαγές και τις δω τις επόμενες μέρες. Λέει μόνο δεσμευμένο ποσό το αναφερόμενο... 55 λεπτά πριν, dstilio είπε Είπες ότι αγόρασες κλικ από πλατφόρμα προβολής eshop? Ελληνική εταιρία; Ξένη; γενικα marketing έχει πολύ fraud and cybercrime όποτε αν πλήρωσες με μετά εκεί και ζήταγε CCV μήπως έβαλες όλα τα στοιχεία και τα τσίμπησε κανένας μάγκας; Bestprice και ήταν η δεύτερη φορά. Δεν νομίζω να φταίει αυτό. Δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος όμως. 2 ώρες πριν, Manolo7 είπε Σε 1400 ευρώ αγορά δεν ζήτησε otp? Η εθνική της προάλλες μου μπλόκαρε τη κάρτα σε συναλλαγή 1.04 γιατί την θεωρησε ύποπτη. Κι όμως. Αν ψάξεις εδώ στο φορουμ "υποκλοπή κάρτας" θα δεις αρκετά θέματα αντίστοιχα με το δικό μου. Τελικά είναι σύνηθες αλλά σε μενα παραήταν μεγάλο το ποσό. Εστειλα κι ένα μεηλ στην american airlines αν το δουν. Βέβαια μου είπαν από την τράπεζα ότι δεν χρειάζεται.
Portokalas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 3 hours ago, 1comment said: Έχει τύχει σε άλλους; Έτυχε σε γνωστό. Παρόμοιο ποσό, παρόμοια περιγραφή. Ίδια τράπεζα. Αυτά που δεν μπορώ να καταλάβω: Ενώ ήρθε μήνυμα στο κινητό για ύποπτη συναλλαγή, αυτή προχώρησε κανονικά. Αφού λοιπόν θεωρήθηκε ύποπτη η συναλλαγή αυτόματα από το σύστημα, γιατί δεν μπλοκαρίστηκε επιτόπου; Γιατί έγινε η χρέωση; Δεύτερον, αφού σε κάθε συναλλαγή μας πρήζουν με login και notifications και sms επιβεβαίωσης και όλα τα σχετικά, γιατί και πώς σε μια τόσο μεγάλη συναλλαγή παρακάμφθηκαν όλα αυτά τα συστήματα ασφαλείας; Τι νόημα έχουν όλα αυτά τελικά;; Το θετικό: τα λεφτά επιστράφηκαν μέσα σε 1 μήνα χωρίς πολλά-πολλά. Προφανώς υπάρχει κάποια τρύπα ασφαλείας ή έχουν διαρεύσει στοιχεία από κάρτες κτλ, και στην τράπεζα το γνωρίζουν πολύ καλά. 2
1comment Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Portokalas είπε Έτυχε σε γνωστό. Παρόμοιο ποσό, παρόμοια περιγραφή. Ίδια τράπεζα. Αυτά που δεν μπορώ να καταλάβω: Ενώ ήρθε μήνυμα στο κινητό για ύποπτη συναλλαγή, αυτή προχώρησε κανονικά. Αφού λοιπόν θεωρήθηκε ύποπτη η συναλλαγή αυτόματα από το σύστημα, γιατί δεν μπλοκαρίστηκε επιτόπου; Γιατί έγινε η χρέωση; Δεύτερον, αφού σε κάθε συναλλαγή μας πρήζουν με login και notifications και sms επιβεβαίωσης και όλα τα σχετικά, γιατί και πώς σε μια τόσο μεγάλη συναλλαγή παρακάμφθηκαν όλα αυτά τα συστήματα ασφαλείας; Τι νόημα έχουν όλα αυτά τελικά;; Το θετικό: τα λεφτά επιστράφηκαν μέσα σε 1 μήνα χωρίς πολλά-πολλά. Προφανώς υπάρχει κάποια τρύπα ασφαλείας ή έχουν διαρεύσει στοιχεία από κάρτες κτλ, και στην τράπεζα το γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτό ακριβώς και μάλλον για αυτό σε όσες περιπτώσεις διάβασα, οι τραπεζες τα επιστρέφουν. Είναι υποχρεωμένες να διασφαλίζουν τις συναλλαγές με κάρτες ειδικά στο ιντερνετ. Το γιατί σε μια τόσο μεγάλη συναλλαγή ούτε μήνυμα ταυτοποίησης έλαβα (όπως και όλα τα θύματα) ούτε τίποτα, προφανώς και είναι κενό ασφαλείας των τραπεζών και έχουν ευθύνη να σε αποζημιώσουν. Φαντάζομαι ότι σε περίπτωση άρνησης επιστροφής του ποσού, τα δικαστήρια σίγουρα θα έβγαζαν καταδικαστική απόφαση για κάθε τραπεζα και η ζημιά (της τράπεζας) θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Η φαση είναι που η ταυτοποίηση για να πιάσεις εκπρόσωπο διαρκεί σχεδόν 3 λεπτά (ενώ φυσικά έχουν συστήματα αναγνώρισης φωνής για κάθε πελάτη - μια φορά που δεν ήθελε να καλέσει ο πατέρας μου για να μην περιμένει αναμονή πήρα εγώ, είπα όλα του τα στοιχεία και αμέσως με ρώτησαν αν είμαι ο ίδιος, μου το κλεισαν και πήραν τον πατέρα μου καπάκι), αλλά για συναλλαγή 1500 δεν ζήτησε τίποτα!! Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από 1comment 1
volman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ρεβολούτ παιδιά. Θες να κάνεις αγορές; Ενεργοποιείς το καρτόνι, κάνεις την δουλειά, απενεργοποιείς το καρτόνι. Μα, θα μου πεις τόση φασαρία για μία αγορά; Ούτως ή άλλως, πολλές φορές θέλει έγκριση συναλλαγής με δακτυλικό αποτύπωμα (έτσι το έχω σετάρει), οπότε δεν είναι κόπος να ενεργοποιήσεις και απενεργοποιήσεις την κάρτα. Όλες οι ελληνικές σάπιοτράπεζες θα σου σπάσεις τα ριαπαπα για οποιαδήποτε συναλλαγή, ακόμα και ενός ευρώ. Πρέπει να βάλεις 30 κωδικούς για να αγοράσεις μία πίτσα. Αλλά για αγορές που κάνουν μπαμ ότι είναι ύποπτες ούτε που σε ειδοποιούν. Οι τύποι είναι γελοίοι. Καμία εμπιστοσύνη σε ελληνική τράπεζα. Έχω ακούσει για τέτοια υποκλοπή στοιχείων κάρτας 2-3 φορές (κυρίως πελατών μου που μου έλεγαν τον καημό τους). Αν σου κάνουν μαημουδιές με τα χρήματά σου μίλα με το συνήγορο του πολίτη. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που φταίνε οι τράπεζες. Στον συνήγορο του πολίτη γνωρίζουν πολλές υποθέσεις. Και ποτέ ξανα μην εμπιστευτείς ελληνική σαπιοτράπεζα. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από volman
1comment Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Tι κάρτα; MasterCard ή visa? Visa
Vault13 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, volman είπε Ρεβολούτ παιδιά. Θες να κάνεις αγορές; Ενεργοποιείς το καρτόνι, κάνεις την δουλειά, απενεργοποιείς το καρτόνι. Eνω στις Ελληνικες καρτες δεν γινεται; Παγωμα και ξεπαγωμα καρτας μεσω εφαρμογη ευκολα. Η συνδρομιτικη revolut δινει virtual cards που και εδω βγαζουν με e banking. πηγαίντε ολοι και απενεργοποιηστε τις συναλλαγες μεσω internet στις καρτες σας αλλα και τις συναλλαγες στο εξωτερικο. Γινεται on off ευκολα μεσω e banking. Εθνικη, πειραιως, alpha eurobank παντου γινεται) (υπαρχει και ολικο παγωμα ξεπαγωμα καρτας αλλα δεν βολευει) και τελος τα προβληματα. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από Vault13 5
Zergoulini Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Φίλε μου επαθα το ίδιο πριν 15 μέρες. 400 ευρώ. Το καλό είναι ότι εφόσον είναι υποκλοπή κάρτας, μπορεί να δει η τράπεζα ότι δεν το έκανες εσύ και στα γυριζει πίσω. Μετά από 30 έως 60 μέρες βέβαια. Από εδώ και πέρα χρεωστική μόνο για αγορές σε φυσικά κατάστηματα και αγορά μέσω sites μόνο με προπληρωμενη. Την έχω πατήσει άλλες 2 φορές ξανά. 3η φορά αυτή και τελευταία. Αγορά με χρεωστική ποτέ ξανά on-line
1comment Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Τελικά είμαστε πολλοί και με διόλου μικρά ποσά...
SolidSnake12 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Εγώ τη χρεωστική τη χρησιμοποιώ μόνο για ανανέωση κάρτας cosmote και μόνο για κανά xbox live. Δεν την εμπιστεύομαι σε κανένα άλλο site (και αυτά με το ζόρι)
btcminer22 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 κατά την συναλλαγή η τράπεζα έχει την ip του η/υ , το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε και τον browser που χρησιμοποιήθηκε. Αν χρησιμοποιήθηκε από τον απατεώνα vpn proxy ή tor ή ξένη ip η τράπεζα έπρεπε να μπλοκάρει την συναλλαγή αυτόματα. Εφόσον χρησιμοποιείς πάντα το ίδιο μηχάνημα για τις συναλλαγές σου είναι εύκολο να δει η τράπεζα ότι δεν έκανες ποτέ αυτή τη συναλλαγή ....πιστεύω ότι θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω αλλά θα ταλαιπωρηθείς ίσως λίγο .
daPro Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, dtk-386 είπε Εγώ βάζω χαμηλό όριο ανάληψης και χαμηλό όριο online αγορών (200€) και αν θέλω κάτι περισσότερο το αλλάζω μέσα από την εφαρμογή. Στην εφαρμογή της eurobank δεν βρίσκω όριο online αγορών..ξέρει κανείς?
volman Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 34 λεπτά πριν, Vault13 είπε Eνω στις Ελληνικες καρτες δεν γινεται; Παγωμα και ξεπαγωμα καρτας μεσω εφαρμογη ευκολα. Η συνδρομιτικη revolut δινει virtual cards που και εδω βγαζουν με e banking. πηγαίντε ολοι και απενεργοποιηστε τις συναλλαγες μεσω internet στις καρτες σας αλλα και τις συναλλαγες στο εξωτερικο. Γινεται on off ευκολα μεσω e banking. Εθνικη, πειραιως, alpha eurobank παντου γινεται) (υπαρχει και ολικο παγωμα ξεπαγωμα καρτας αλλα δεν βολευει) και τελος τα προβληματα. Δεν έχω άποψη για σαπιοτράπεζες. Τις ξέκοψα από το 2015 όταν πάγωσαν την κάρτα μου για επιχειρηματική δαπάνη αξίας 25 ευρώ! Κόστος τηλεφωνήματος για να εκδοθεί καινούργια κάρτα: 12 ευρώ (η εξυπηρέτηση πελατών είναι επί πληρωμή). Αν έχουν τέτοια υπηρεσία που λες, τότε προοδεύουν. Βρίσκονται στα επίπεδα της ρεβολούτ του 2015. Μπράβο τους, είναι μόνο 7 χρόνια πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα