Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπαίνω στο ebanking και τι να δω. Δεσμευμένο ποσό 1583,47. Παθαίνω ένα μίνι εγκεφαλικό. Στην κεντρική σελίδα της Πειραιώς βλέπω τη χρέωση ότι έγινε με την κάρτα και περιγραφή AMERICAN AIRLI AA UGDUTTULSA αγορά-έγκριση με χθεσινή ημερομηνία. Εννοείται παίρνω αμέσως εξυπηρέτηση, περιγράφω τι και πώς και μου λέει η κοπέλα "μάλλον σας υπέκλεψαν τα στοιχεία της κάρτας από κάποιο site. Την ακυρώνουμε και κάνουμε αμφισβήτηση συναλλαγής. Θα εξετάσουν τη συναλλαγή και αν δουν ότι όντως δεν την έκανα εγώ, θα επιστραφεί το ποσό". Μα είναι δυνατόν; Όσες φορές έκανα αγορά, μου ζήτησε και τους κωδικούς ebanking και extra pin. Ζήτημα 2-3 φορές να μην τα ζήτησε σε μικροποσά. Και ο άλλος έκανε αγορά 1580€ με την κάρτα και δεν μου ήρθε καμία ειδοποίηση για ταυτοποίηση;; Τι να πω, χαμένα τα χω. Έχει τύχει σε άλλον υποκλοπή στοιχείων κάρτας και τόσο μεγάλη αγορά-απάτη; Να πω ότι εδώ και λίγη ώρα δεν βλέπω καθόλου την εν λόγω συναλλαγή στο ebanking αλλά το ποσό φυσικά δεσμευμένο. Τι πιθανότητες έχω να επιστραφούν λέτε;

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να βάζετε γενικά φραγή online συναλλαγών και αγορών από εξωτερικό και όταν θέλετε εσείς να πάρετε κάτι μόνο να τη βγάζετε 

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.

Εγώ βάζω χαμηλό όριο ανάληψης και χαμηλό όριο online αγορών (200€) και αν θέλω κάτι περισσότερο το αλλάζω μέσα από την εφαρμογή.

• Like 5
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, adi32 είπε

Να βάζετε γενικά φραγή online συναλλαγών και αγορών από εξωτερικό και όταν θέλετε εσείς να πάρετε κάτι μόνο να τη βγάζετε 

Υπάρχει δυνατότητα να μπλοκάρω μόνο αγορές από εξωτερικό; Δεν το ήξερα. 

2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Εγώ βάζω χαμηλό όριο ανάληψης και χαμηλό όριο online αγορών (200€) και αν θέλω κάτι περισσότερο το αλλάζω μέσα από την εφαρμογή.

Δεν την είχα πάθει ποτέ και επειδή γενικώς κάνω αγορές με την κάρτα, είχα αφήσει τα όρια. Βλέπεις, είναι επαγγελματική και πληρώνω προμηθευτές οπότε υπάρχουν κάποιες μέρες που χρειάζομαι υψηλό όριο. Πολύ λάθος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Υπάρχει δυνατότητα να μπλοκάρω μόνο αγορές από εξωτερικό; Δεν το ήξερα. 

Τουλαχιστον σε eurobank εθνική γίνεται από την εφαρμογή στο κινητό. 

Ένα κουμπάκι είναι 

Δημοσ.

Εντωμεταξύ τα site που έκανα τελευταία αγορές είναι τουλάχιστον αξιόπιστα. Πληρωμές λογαριασμών και κάποιες αγορές σε πολύ γνωστά καταστήματα, μια αγορά κλικς σε γνωστή πλατφόρμα προβολής προϊόντων eshop και γενικά τίποτα που να με βάζει σε σκέψη πού μπορεί να έγινε η στραβή. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα ασφαλείας πολλών site που δεν πάει καν το μυαλό μας είναι διάτρητα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, michael92 είπε

Μήπως σου κάναν clone την κάρτα; 

Δεν την έχω χάσει από κοντά μου. Είναι πάντα στο τσαντάκι μου. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δεν την έχω χάσει από κοντά μου. Είναι πάντα στο τσαντάκι μου. 

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Η μόνη περίπτωση να μη σου ζητήσει επαλήθευση μέσω ebanking app/SMS είναι η φυσική αγορά από κατάστημα με το PIN.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, michael92 είπε

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Η μόνη περίπτωση να μη σου ζητήσει επαλήθευση μέσω ebanking app/SMS είναι η φυσική αγορά από κατάστημα με το PIN.

Η αγορά όπως φαίνεται και στην περιγραφή και μου είπαν από την τράπεζα είναι αεροπορικά εισιτήρια από american airlines από το site τους. Και μου είπαν από την εξυπηρέτηση ότι είναι σύνηθες! Το γιατί δεν ζήτησε επαλήθευση δεν το ξέρω, ούτε και μου το απάντησαν. Αλλά σου λέω, μου έχει ξανατύχει σε site με μικροαγορές να μην ζητήσει επαλήθευση και να γίνει η συναλλαγή. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα πια. 

10 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

πολλες φορες εχει γινει και οι τράπεζες τα ρίχνουν στους χρηστες και στα σαιτ που ψωνίζουμε.

Στην εξυπηρέτηση ήταν απόλυτοι ότι αν δουν ότι δεν έκανα εγώ ο ίδιος τη συναλλαγή (και είπαν ότι έχουν τρόπους να το δουν), θα γίνει επιστροφή των χρημάτων...

Έχει τύχει σε άλλους;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Έχει τύχει σε άλλους;

Προφανως. Περιμενεις μεχρι και κανα 2 μηνες, αν και καποιοι στο θεμα του 365shop πηραν χρηματα και μετα απο ~3 εβδομαδες. 

Ουτε ο 1ος εισαι που κανει αμφισβητηση, ουτε ο τελευταιος

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...