Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Γενικα θα έλεγα, δεν περιγράφεις τόσο την Θεσσαλονίκη αλλά όλη την Ελλάδα. Για την υγρασία θα συμφωνήσω απόλυτα. 

Κατά τα άλλα όπου και να μείνεις σχεδόν. Θα βρίζεις για τα προβλήματα στα ΜΜΜ και επίσης θα έχεις θέμα με την μετακίνηση με ΙΧ στους δρόμους, βρισίδια ένταση παρκινγκ κτλ. 

Ωραία η Ελλάδα σαν τοπιο καθώς και κάποια πολιτιστικά στοιχεία που έχουμε, κατά τα άλλα όμως, δεν θα άφηνα σε καμία περοπτωση την Ελβετία αν μάλιστα είχα ζήσει πολλά χρόνια εκεί για την Ελλάδα. 

Το μεγάλο συν του ts που δεν έχουν πολλοί μετανάστες, άμα θέλει επιστρέφει πάλι Ελβετία. 

Δεν ειναι πολλοί όσοι παίρνουν τόσα, αλλά σίγουρα υπάρχουν. Το θέμα είναι τι κόπο και πίεση θα νιώσεις για να τα πάρεις αυτά, 1000φορες η ίδια ταλαιπωρία σε περιβάλλον Ελβετίας πάρα σε περιβάλλον Ελλάδας. 

Συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό... 

5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Λες για τα ίδια άτομα που είναι οι πρώτοι που πάνε και οι τελευταίοι που φευγουν κάθε μέρα;

Όχι όχι. 8-9 ώρες. Όχι 15. Τουλάχιστον στην εταιρεία μου 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, BEDROCK είπε

Έχω μείνει έκπληκτος με τις απαντήσεις στο thread. Μπορούμε άραγε να κάνουμε ένα poll με μισθολογικά ranges? 

Απότι φαίνεται όλοι όσοι είναι απαισιόδοξοι στο thread αυτό, ανήκουν μεσαία-υψηλή τάξη, είναι ιδιοκτήτες ακινήτου ή μένουν εντελώς δωρέαν λόγω παραχώρησης στέγης - κληρονομιάς. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τις μετακινήσεις τους  αμάξι που πίνει 15L/100χλμ και τους αρέσει κάθε καλοκαίρι να την βγάζουν αντίπαρο και κουφονήσι(Άνω, κρατήθηκα, δεν ανέφερα Μύκονο). Υπάρχει και η κατηγορία πάντα του ξεβράκωτου, που μένει στη στέγη που απέκτησε ως προίκα και κλαίγεται γιατί ναι μεν γλύτωσε το ενοίκιο, αλλά δεν βγαίνουν τα κουκιά για να πάρει Volvo.

Δεν το γλυτώνω το flame🔥

Φίλε, δεν είναι θέμα flame. Λες κάποια πράγματα που σε ένα ποσοστό είναι αλήθειες. 

Στην Ελλάδα έχουμε βιώσει τόσο πολλά αρνητικά πράγματα από το 2006-2009 και μετά οσοι είμαστε χονδρικά στα 30-45 που δεν μας επιτρεπουν εύκολα να είμαστε αισιόδοξοι, για αυτό και διάφορες απόψεις. Προσωπικά προβλήματα και πολλά άλλα που συμβαίνουν σε όλους επηρεάζουν την συνολική ψυχολογία μας και έχουν επίπτωση και στην ποιότητα ζωής. Θαυμάζω όσους είναι αισιόδοξοι. Τα 1500 ευρώ το μήνα είναι πολύ καλύτερο επίπεδο από τα 500, και τα 500 πολύ καλύτερα από τίποτα, παρόλα αυτά είναι ένα τίποτα μπροστά στα γενικότερα προβλήματα της καθημερινότητας που θα βρεις εδώ. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, George1050 είπε

Καλησπερα

Εχω προτασεις να δουλεψω στην ελλαδα, συγκεκριμενα θεσσαλονικη. Ο μισθος ειναι σιγουρα 1500 ευρω, ισως και λιγο περισσοτερο...

Μενω ελβετια, ειμαι 38 χρονον και δεν με κρατα πραγματικα κατι πλεον εδω (αν και μεγαλωσα εδω, αλλα δεν εχει να κανει με αυτο). Οικογενεια φιλη μου ειναι ελλαδα, ολα τα χρονια κατεβαινα για αρκετες μερες, και λιγο πολυ μιλαω με πολλους για την κατασταση της ελλαδας μας (δουλεια, εξοδα, ζωη κτλπ)...επειδη ακουω πολλα και διαφορα δεν εχω βγαλει ενα αποτελεσματικο συμπερασμα για μενα.

Και ρωταω λοιπον, με 1500 ευρω ποσο καλα ζεις, πως περνας τον μηνα σου? Ολα βεβαια με νορμαλ καταστασεις, χωρις τρελα και περιττα εξοδα και καθε μερα ξενυχτια...

Εχω υπολογιση ειδη εξοδα στο περιπου (ενοικιο, κοινοχρρηστα, θερμανση, ρευμα κτλπ.)

κάτσε εκεί που είσαι .

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

Τι δουλεια εχει το φαι με το σουπερμαρκετ και πραγματοποιεις και τη διαιρεση. Για τα προσωπικα μας εξοδα ( καφες, φαγητα) έχουμε άλλο μπατζετ. Εγώ σου λεω ψωνια απο σουπερμαρκετ την εβδομαδα θέλουμε 70 ευρω. Σε αυτα μεσα συμπεριλαμβανονται τα βασικα ειδη αναγκης και αυτα που προανεφερες. Ακριβα τυρια, γλυκα, μπυρες δεν τρωμε και δεν πινουμε. Γλυκο τρωμε μια φορα την εβδομαδα απεξω αλλα αυτο το εχουμε στα προσωπικα μας εξοδα ενταγμενο, οπως και τους καφεδες, οτι φαμε εξω και τα clubs. Τυριά παίρνουμε νηστήσιμα στο σπίτι από το σουπερμαρκετ ( τυρί ευλογημένο, light τριγωνάκια). Μη ξεχνας αν εισαι από Αθήνα υπάρχει και η λαική που είναι φθηνή

Συνήθως, όσους ξέρω καθώς και εμείς, τρώμε φαγητά που αγοράζουμε από το sm και τα φτιάχνουμε σπίτι. Οπότε συμπεριλαμβανουμε και αυτά μέσα. Ένας τυπικός μέσος όρος είναι 150-250 ανά μηνα με peak τα 300 ανάλογα το άτομο. Χρήματα για φαγητό από έξω, δισσκεδαση κτλ είναι άλλο θέμα. Υπάρχουν φυσικά και τα έξοδα διατροφής μέσα στα οποία μπορείς να εντάξεις όλα αυτά. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Συνήθως, όσους ξέρω καθώς και εμείς, τρώμε φαγητά που αγοράζουμε από το sm και τα φτιάχνουμε σπίτι. Οπότε συμπεριλαμβανουμε και αυτά μέσα. Ένας τυπικός μέσος όρος είναι 150-250 ανά μηνα με peak τα 300 ανάλογα το άτομο. Χρήματα για φαγητό από έξω, δισσκεδαση κτλ είναι άλλο θέμα. Υπάρχουν φυσικά και τα έξοδα διατροφής μέσα στα οποία μπορείς να εντάξεις όλα αυτά. 

Βασίλη εγώ όταν πάω σουπερμαρκετ την εβδομαδα κανω μια λιστα. Σε αυτα συμπεριλαμβανονται τα πρωινα που τρωω ( μπαρες, δημητριακα ολικης, βρωμη, μελι αλλα αυτα τα παιρνω και μου βγαζουν 1 μηνα εκτος απο τις μπαρες), δυο γαλατα, γιαουρτια, ρυζογκοφρετες, κριτσινια ολικης, μακαρονια, φακες, φασολακια πρασινα, πατατες, μαναβικη γενικα ( εκτος αν βρω πιο φτηνα στη λαικη), και μερικες φορες ή παιρνω κρεας απο το σουπερμαρκετ ( κιμα ή φιλετο κοτοπουλο) ή παω στο κρεοπωλειο της γειτονιας αναλογα που θα βρω καλυτερη προσφορα τιμης. Μετα ειναι και τα ειδη καθαρισμου για το μπανιο που ψωνιζω απο το σουπερμαρκετ, αλλα εμεις το πολυ 2 ατομα για τα ψωνια απο το σουπερμαρκετ να ξοδεψουμε 300 ευρω το μηνα.

Απο εκει και περα απεξω τρωμε μονο τα Σαββατα, φαγητο, γλυκο, καφε ή παμε σε καποιο κλαμπ αλλά όπως είπα αυτά τα εντάσσουμε στα προσωπικά μας έξοδα.

Δυο άτομα στην Αθήνα με λογαριασμούς, ψώνια από σουπερμαρκετ, πρσωπικά έξοδα καθημερινότητας, κάρτα μετρό κλπ θέλουμε πάνω-κάτω 1000 ευρώ το μήνα,  ζούμε αξιοπρεπώς, δεν λείπει τίποτα.

Θέλω να καταλήξω ότι αν σε ένα σπίτι δουλεύουν και οι δυο και παίρνουν μισθούς 900-1000 ευρώ ο καθένας, δεν θα πεινάσουν ποτέ, δεν θα κάνουν και τη ζωάρα, αλλά θα ζουν αξιοπρεπώς

Δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα δεν υπάρχει η πολυτέλεια που υπήρχε προ 15ετίας. Η Ελλάδα για τους μισθούς που δίνει έχει ακριβό κόστος ζωής και έχει καταντήσει τον κόσμο της να είναι με το κουμπιουτεράκι στο χέρι

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Έστω ότι "στραβώνει" η δουλειά στην Ελλάδα, μετά τι ; θα γυρίσεις πάλι Ελβετία ; καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τα 1500€ μισθός εκτός αν μιλάμε για υπερβολικά εξιδεικευμένες θέσεις (η αν είσαι τράπερ, λέμε τώρα)

Ψηφίζω υπέρ της επιστροφής! το πολύ πολύ άμα δει ότι δεν βγαίνει χτυπάει ντουέτο με Τρανό να συμπληρώσει εισόδημα 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...