Greek Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μενω επαρχία, και πρόσφατα είχα την αυτην την συζήτηση με φιλο που τα χρήματα που παίρνει απο την τωρινή δουλειά του είναι 800 ευρώ αλλα μενει σε σπιτι με τους γονεις του (δεν εχει έξοδα ενοικίου δηλαδή). Η συζήτηση εγινε γιατί πέρασε μόνιμος στα μεσα μαζικης μεταφορας στην αθηνα (οσυ) και ο μισθος για ημερημσιος αν θα δουλευε ειναι μαξ στα 800 ευρω και αν ηταν βαρδια θα έφτανε τα 950 ευρω. με τα 800 ευρω για ημερισιος δεν πηγενε με τιποτα με βαρδια το σκκευτοταν αλλα δεν ηξερε αν θα ηταν βαρδια Η ζωη στην αθηνα ειναι πολυ ποιο ακριβη απο οτι στην θεσσαλονικη. με αυτους τους μισθους η αν περνουσε στην θεσσαλονικη θα αποδεχοταν την θεση. Στην θεσσαλονικη επηδει εχω πολλους φιλους και ειναι ολοι με ενοικιο θεσσαλονικη δεν ξεπερνανε τα 900 ευρω νοικιαζοτας σπιτι, οποτε εν κατακλιδει τα 1500 ευρω ειναι παρα πολυ καλος μισθος αρχικος για ελλαδα και ειδικα για θεσσαλονικη. Τα ενοικια αμα κανεις καλη ερευνα αγορας και αναλογα την περιοχη που θα μενεις μπορεις να βρεις με 300-350 ευρω γκαρσονιερα (δηλαδη σαλονοκουζινα- ενα δωματιο και ενα μπανιο) για αυτην την γκαρσονιερα το ρευμα το μηνα με τις αναιβασμενες τιμες θα σου ειναι γιατι εισαι μονος σου στα 40 ευρω. εξοδα τηλεφωνιας μαξιμουμ για ενα σταθερο με 100mbps ταχυτητα και απεριοριστα ολα ιντερνετ κινητο ειναι στα 60 ευρω (βγαινει ποιο κατω αν εχει μικροτερο προγραμμα στο κινητο και το μονο που αλλαζει ειναι τα gigabyte του κινητου που θα εχεις) νερο ειναι στα 10 ευρω ανα μηνα να υπολογιζεις και κοινοχρηστα αλλα 10 ευρω του διαμερισματος, το μονο που δεν ξερω για να σου πω με σιγουρια λογω οτι θα ειναι ποιο ακριβο ειναι η θερμανση για τους 5 μηνες που θα εχεις τον χειμωνα (τα υπολογιζω με 80-100 ευρω) αυτα ειναι τα παγια εξοδα τα οποια σου βγαινουν τον μηνα. Τα οποια βγαινουν ~470 για ολο τον χρονο + θερμανση για τους 5 μηνες που θα πηγαινει στα ~570. Σουπερ δεν μπορεις να βαλεις μεσα στα παγια εξοδα γιατι αλλος θελει 80 ευρω τον μηνα (για ενα ατομο παντα) αλλος 150 αναλογα τις απαιτησεις. Εν ολιγης τα χρηματα που ανεφερες για ελλαδα ειναι παρα πολυ καλα για να κανεις μια ανετη ζωη χωρις αγχος αν θα σου φτασουν οι οχι με καθιμερινους καφεδες εξω και βολτα για ενα ποτακι-μπυρα ακομα και καθημερινα χωρις να το σκευτεσαι αν θα σε φτασουν (και για τους καλοκαιρινους μηνες ανετα μια εξορμηση στην θαλασα περαια η καλικρατια μαζι με ενα φιλαρακι για μπανακι και βολτα). Εν ολιγης το αγχος που υπαρχει στο εξωτερικο (αναλογα και τον ανθρωπο βεβαια) μειωενετε σε πολυ μαγλο βαθμο. Πληροφοριακα πλεον με την κατασταση που επικρατη πλεον στο εξωτερικο, πολυ καλοι φιλοι και γνωστοι που εχουν φυγει εδω και 8 χρονια εξωτερικο με πολυ καλους μισθους (οδηγοι γερμανια με 3200 και τετοιες θεσεις) ειναι σε διαδικασια ξενοικιασεις και επιστροφης πλεον στην ελλαδα με αυτον τον χειμωνα που ερχεται και ειναι ικανοποιημενει με μισθο ακομα αι 800 ευρω ελλαδα (βεβαια για επαρχια και σε σπιτι δικο τους) γιατι θα βρουν την 'ησυχια' τους, αν με καταλαβαινεις πως το λεω. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από Greek 1
A10B Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, George1050 είπε Και ρωταω λοιπον, με 1500 ευρω ποσο καλα ζεις, πως περνας τον μηνα σου? Ολα βεβαια με νορμαλ καταστασεις, χωρις τρελα και περιττα εξοδα και καθε μερα ξενυχτια... Μια «νορμάλ» κατάσταση χωρίς περιττά έξοδα και καθόλου εκδρομές ή ξενύχτια. Ενοίκιο στο κέντρο σε κάποιο αξιόλογο οροφοδιαμέρισμα από 700€ το μήνα. Μίσθωση μιας θέσης στάθμευσης σε parking 24ωρης εξυπηρέτησης στις περιοχές του κέντρου από 200-250€ το μήνα. Κόστος αερίου Οκτώβριος-Μάρτιος μ.ο 200€ το μήνα. Τηλέφωνα, κοινόχρηστα, μ.ο 100€ το μήνα. Ρεύμα, νερό, μ.ο 100€ το μήνα. Έξοδα σούπερ μάρκετ μόνο για τα βασικά από 150€ το μήνα. Ένα γεύμα τις εργάσιμες ημέρες σε κάποιο εστιατόριο από 20€ τη μέρα.
adi32 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, A10B είπε Έξοδα σούπερ μάρκετ μόνο για τα βασικά από 150€ το μήνα. Τη βδομάδα θες να πεις 2
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 34 λεπτά πριν, adi32 είπε Τη βδομάδα θες να πεις ελεος εγω μενω μαζί με άλλο άτομο στην Αθηνα και πανω απο 70 ευρώ την εβδομαδα απο σουπερμαρκετ δεν θέλουμε.Και το ψυγείο είναι γεμάτο με τα πάντα
michael92 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, George1050 είπε Καλησπερα Εχω προτασεις να δουλεψω στην ελλαδα, συγκεκριμενα θεσσαλονικη. Ο μισθος ειναι σιγουρα 1500 ευρω, ισως και λιγο περισσοτερο... Μενω ελβετια, ειμαι 38 χρονον και δεν με κρατα πραγματικα κατι πλεον εδω (αν και μεγαλωσα εδω, αλλα δεν εχει να κανει με αυτο). Οικογενεια φιλη μου ειναι ελλαδα, ολα τα χρονια κατεβαινα για αρκετες μερες, και λιγο πολυ μιλαω με πολλους για την κατασταση της ελλαδας μας (δουλεια, εξοδα, ζωη κτλπ)...επειδη ακουω πολλα και διαφορα δεν εχω βγαλει ενα αποτελεσματικο συμπερασμα για μενα. Και ρωταω λοιπον, με 1500 ευρω ποσο καλα ζεις, πως περνας τον μηνα σου? Ολα βεβαια με νορμαλ καταστασεις, χωρις τρελα και περιττα εξοδα και καθε μερα ξενυχτια... Εχω υπολογιση ειδη εξοδα στο περιπου (ενοικιο, κοινοχρρηστα, θερμανση, ρευμα κτλπ.) Ζεις αξιοπρεπώς, αλλά «άνετα» ούτε καν πλέον. 55 λεπτά πριν, A10B είπε Έξοδα σούπερ μάρκετ μόνο για τα βασικά από 150€ το μήνα. Αν τρως μακαρόνια κάθε μέρα και πλένεσαι μόνο με νερό, ίσως. 1 2
oneiricocelot Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Η Πόλη είναι για τα πανηγύρια. Τρομερή υγρασία που δεν μπορείς να χορτάσεις ύπνο, πολύ περίεργα αφεντικά, ανεργία, ιδιωτικός τομέας χωρίς να υπάρχει έλεγχος ( προσφατα εμαθα απο φιλο οτι υπαρχουν εργοδοτες στη Θεσσαλονικη που δεν βαζουν τις προβλεπόμενες τριετίες), ωραρία στο θεό και άλλα πολλά. Ειδικά τα μεταφορικά της με τον ΟΑΣΘ είναι για τσίρκο μεντράνο. Καλά για τις γυναίκες ο μεγαλύτερος μύθος. Βάζουν μισό χημείο πάνω τους, ντύνονται οι περισσότερες σαν καρναβάλια και νομίζουν ότι είναι ωραίες. Ωραίες γυναίκες έχει η Κοζάνη, η Δράμα, η Αθήνα, η Κρήτη, όχι η Θεσσαλονίκη που λες και είναι σαν πλαστικές κούκλες. Για όνομα του θεού. Η Θεσσαλονίκη είναι μόνο για φοιτητές και δημοσίους υπαλλήλους, άντε για καμία εκδρομή για ψώνια. Μέχρι εκεί... Αθήνα και πάλι Αθήνα Επιτέλους κάποιος που αναφέρει τα πράγματα ως έχουν για την Θεσσαλονίκη... Μεγάλωσα εδώ και σπούδασα το πρώτο πτυχίο και πραγματικά είναι μόνο για έξαλλη φοιτητική ζωή (βέβαια μετά COVID ακόμα και αυτό έχει υποβαθμιστεί αισθητά). Οι σοβαρές εταιρίες μετρημένες στο ένα χέρι, ανεργία, και οι κοπέλες όπως ανέφερε ο φίλος. Βαλκάνια άλλωστε, και για κάποιον λόγο δεκαετίες πίσω σε όλους τους τομείς όχι μόνο στα εργασιακά, φουλ μαύρο χρήμα το οποίο δεν κυκλοφορεί καν σωστά. Έχουν ανοιχθεί πολλαπλά thread για την κατάσταση της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και από εμένα. 12 λεπτά πριν, michael92 είπε Ζεις αξιοπρεπώς, αλλά «άνετα» ούτε καν πλέον. Βάλε μια μικρή αποταμίευση, έκτακτα έξοδα, και κάποια προσωπικά επίσης (μια μπλούζα τουλάχιστον). Είμαι νεαρός και ενώ για Θεσσαλονίκη τα 1500 φαίνονται αστρονομικό ποσό σε σχέση με την πείνα που υπάρχει στην πόλη, δεν μου φαίνονται καν αρκετά για να ζήσεις καλά με τόση ακρίβεια. Αν έχεις και οικογένεια τι κάνεις ; 1
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε Επιτέλους κάποιος που αναφέρει τα πράγματα ως έχουν για την Θεσσαλονίκη... Μεγάλωσα εδώ και σπούδασα το πρώτο πτυχίο και πραγματικά είναι μόνο για έξαλλη φοιτητική ζωή (βέβαια μετά COVID ακόμα και αυτό έχει υποβαθμιστεί αισθητά). Οι σοβαρές εταιρίες μετρημένες στο ένα χέρι, ανεργία, και οι κοπέλες όπως ανέφερε ο φίλος. Βαλκάνια άλλωστε, και για κάποιον λόγο δεκαετίες πίσω σε όλους τους τομείς όχι μόνο στα εργασιακά, φουλ μαύρο χρήμα το οποίο δεν κυκλοφορεί καν σωστά. Έχουν ανοιχθεί πολλαπλά thread για την κατάσταση της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και από εμένα. Έζησα 2 χρόνια Θεσσαλονίκη και τα είδα όλα πραγματικά. Κατάλαβα ότι είναι μια υπερτιμημένη πόλη. Στην αρχή αναρωτιόμουν αν φταιεί το ότι ζω πάρα πολλά χρόνια Αθήνα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Η πόλη έχει προβλήματα, και ειδικά για τις κλοπές που γίνονται στον ΟΑΣΘ, στο δρόμο μπροστά στα μάτια των περαστικών και άλλα πολλά, δεν έχω λόγια. Αυτά ούτε στην Αθήνα δεν γίνονται σε τόσο βαθμό. Καλά δεν το συζητώ για τους εργοδότες της Θεσσαλονίκης. Τόσο περίεργα αφεντικά δεν έχω ξαναδει. Γεμάτο ψυχολογικά
geo9419 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Εαν σου αρέσει η περιπέτεια δοκίμασε το επειδή έχω δει την λαχτάρα που εχουνε τα παιδιά που γεννήθηκαν στο εξωτερικό να επιστρεψουν στον τόπο τον γονιών τους. Θα πάθεις βεβαια μεγαλο ΣΟΚ η πολιτισμική διαφορά θα ειναι τεράστεια και η προσωπική μου γνωμη ειναι θα πρεπει να αλλάξεις καύσιμο στον εγκεφαλο θα πρεπει να βγάλεις το κάρβουνο που καινε οι Ευρωπαίοι και να βάλεις κηροζίνη που καίνε οι Ελληνες. Τα πάντα στην Ελβετια και στις υπόλοιπες βορειο ευρωπαικές χώρες λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή πλην ελαχιστων εξαιρέσεων. Εδω ειναι ακριβώς το αντίθετο τιποτα δεν λειτουργει πλην εξαιρεσεων. Αυτο ειναι που εξασκει το μυαλό των Ελλήνων και οταν πηγαινουν στο εξωτερικό προκόβουν. Τα θετικα λοιπόν η κοινωνική σου ζωη θα αλλαξει και θα σου τονώσει την ψυχολογια συν το καλύτερο κλιμα. Η οικονομικές συνθήκες από την αλλη θα σε γειώνουν καθημερινά. 2
Pokemon640 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 20 λεπτά πριν, geo9419 είπε Τα θετικα λοιπόν η κοινωνική σου ζωη θα αλλαξει και θα σου τονώσει την ψυχολογια συν το καλύτερο κλιμα Ε ναι δεν το βλέπεις ; όλες οι τοπ καλλονές τον περιμένουν στα κλάμπ να χορέψουν μαζί του 🤣 Για το οικονομικές συνθήκες όχι απλά θα σε γειώνουν, θα σε κάτι άλλο
basilis_k6 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 43 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ελεος εγω μενω μαζί με άλλο άτομο στην Αθηνα και πανω απο 70 ευρώ την εβδομαδα απο σουπερμαρκετ δεν θέλουμε.Και το ψυγείο είναι γεμάτο με τα πάντα κοψε κατι. και εμεις 2 ειμαστε αλλα με 70 ευρω δεν βγαινει ουτε το φαι. η μάλλον βγαινει οριακα το φαι. 70/7=10 ευρω την ημερα. δηλαδη ο καθενας σας τρωει με λιγότερα απο 5 ευρω την ημερα και σου μένουν και λεφτα για απορυπαντικα, χαρτια, ξυραφάκια, αποσμητικα κτλ. ισως ειμαι λιγο άπλας αλλα εγω χαλαω παραπανω. καμια μπυρα, κανα γλυκο, ψαρακια, κανα ακριβο τυρι που και που κτλ... Αν εισαι σε οικονομική στενοτητα και προσπαθεις να το καταφέρεις με φθηνα τροφιμα βγαινει παντως.
Black Demis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) οτι ζεις ζεις αν εχεις και δικο σου σπιτι ζεις ανετα τωρα το θεμα ειναι αλλού παω στην ελβετια συχνα και βλεπω.... πέρα απο χρήματα απο αποψη κουλτουρας και συνθηκών (ακομη και οδήγηση στον δρομο) ειναι σαν να πας ουγαντα........... βασικά ο μοναδικός λόγος για να έρθεις (το εχω ακούσει από πάρα πολλους ελληνες εκεί και μαλιστα αρκετοί εκαναν το βήμα και γύρισαν) ειναι να μην αντεχεις την υπερβολική τάξη τους και θέλεις να νιώθεις ελεύθερος στο χάος εδώ πέρα , αυτό ναι το δέχομαι (ειδικά όταν το εχω ακούσει από αρκετά άτομα ) Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από Black Demis 1
ewssonaht Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω ζήσει σε διάφορα μέρη του κόσμου, σε ακριβές και φθηνές πόλεις. Το ζω "καλά" είναι υποκειμενικό όπως ανέφεραν ολοι. Ο μισθός που αναφέρεις για Ελβετία ακούγεται αρκετά μικρός οπότε θα είσαι πιστεύω σε παρόμοια κατάσταση. Αυτό που πρέπει επίσης να σκεφτείς σοβαρά είναι πως ζεις στην κάθε χώρα. Ποιότητα ζωής δεν είναι μόνο το έξω και το ΣΚ τα οποία σε κάμποσο βαθμό σταματάνε μεγαλώνοντας. Πράγματα που θα σκεφτόμουν σοβαρά: 0. Εάν σκοπεύεις να κάνεις παιδί, που θες να μεγαλώσει, και να υπολογίσεις τα έξοδα που θα προκύψουν. 1. Ποιότητα διαμερισμάτων. Τα περισσότερα που ενοικιάζονται είναι ψιλο-τραγικα σε σύγκριση με το εξωτερικό οπότε ότι σου γράφουν εδώ μέσα για σύγκριση δεν είναι ένα προς ένα με την τιμή. Ετοιμάσου πχ. να κρυώνεις μέσα στο σπίτι και θέρμανση είτε να μην υπάρχει είτε να ανάβεις αιρ κοντισιον για να ζεσταθείς επειδή ανάβουν μόνο 6-7 το απόγευμα. 2. Πράγματα που πιθανόν δεν βιώνεις με τον ίδιο τρόπο ως τουρίστας. Γείτονες που κάνουν θόρυβο και πουλάνε τρελα και δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς, γενικός θόρυβος πόλης, κίνηση να πας κ να γυρίσεις στη δουλειά, ωράρια ανύπαρκτα, τραγική κίνηση στις "κοντινές εκδρομές του ΣΚ" σε βαθμό που δε πας τελικά ποτέ. Η Ελλάδα προσφέρει πολύ καλή ζωή εφόσον έχεις ΠΟΛΥ παραπάνω από 1500€ το μήνα κατά την άποψη μου, τόσο ώστε αυτά τα προβλήματα που αναφέρω να μη σε απασχολούν ποτέ, γιατί μένεις σε μονοκατοικία με κήπο, έχεις νταντά, είσαι αφεντικό και πας δουλειά ότι ώρα θες, πας ΣΚ με το αεροπλάνο στο νησί κτλ. Με τα λεφτά που παίρνεις εκεί πας άνετα διακοπές 3 εβδομάδες Ελλάδα όπου θες κάθε καλοκαίρι και την ζεις στο έπακρο, με 1500€ κατά την άποψη μου θα κάνεις θυσίες που δεν έχεις καν φανταστεί. Πχ δε μπορείς καν να πας μια εβδομάδα διακοπές Ελβετία και να μείνεις κάπου. Αν ζήσεις Ελλάδα, θα έχεις για ανταμοιβή ένα ανεκτίμητο πράγμα, ηλιοφάνεια 300 μέρες το χρόνο. Και φτηνό φαι έξω σε σχέση με Ελβετία. But that's about it, μη φας παραμύθι ότι με 1500€ θα ζεις βασιλιάς. Πολλά εξοδα είναι σχεδόν απόλυτα νούμερα και δεν αλλάζουν από χώρα σε χώρα πολυ. Πχ Μερικά παραδείγματα είναι αμάξια και ηλεκτρικές συσκευές. Για να αγοράσεις ένα αμάξι των 20Κ θες 16 μισθούς, Ελβετία 4... Αν χαλάσει το ψυγείο η αμάξι η το κινητό με μισθό Ελλάδας πάνε οι διακοπές για το χρόνο, Ελβετία είναι απλά ένα έξοδο μικρό. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από ewssonaht 5
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 28 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε κοψε κατι. και εμεις 2 ειμαστε αλλα με 70 ευρω δεν βγαινει ουτε το φαι. η μάλλον βγαινει οριακα το φαι. 70/7=10 ευρω την ημερα. δηλαδη ο καθενας σας τρωει με λιγότερα απο 5 ευρω την ημερα και σου μένουν και λεφτα για απορυπαντικα, χαρτια, ξυραφάκια, αποσμητικα κτλ. ισως ειμαι λιγο άπλας αλλα εγω χαλαω παραπανω. καμια μπυρα, κανα γλυκο, ψαρακια, κανα ακριβο τυρι που και που κτλ... Αν εισαι σε οικονομική στενοτητα και προσπαθεις να το καταφέρεις με φθηνα τροφιμα βγαινει παντως. Τι δουλεια εχει το φαι με το σουπερμαρκετ και πραγματοποιεις και τη διαιρεση. Για τα προσωπικα μας εξοδα ( καφες, φαγητα) έχουμε άλλο μπατζετ. Εγώ σου λεω ψωνια απο σουπερμαρκετ την εβδομαδα θέλουμε 70 ευρω. Σε αυτα μεσα συμπεριλαμβανονται τα βασικα ειδη αναγκης και αυτα που προανεφερες. Ακριβα τυρια, γλυκα, μπυρες δεν τρωμε και δεν πινουμε. Γλυκο τρωμε μια φορα την εβδομαδα απεξω αλλα αυτο το εχουμε στα προσωπικα μας εξοδα ενταγμενο, οπως και τους καφεδες, οτι φαμε εξω και τα clubs. Τυριά παίρνουμε νηστήσιμα στο σπίτι από το σουπερμαρκετ ( τυρί ευλογημένο, light τριγωνάκια). Μη ξεχνας αν εισαι από Αθήνα υπάρχει και η λαική που είναι φθηνή
basilis_k6 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Τι δουλεια εχει το φαι με το σουπερμαρκετ και πραγματοποιεις και τη διαιρεση με τρολλαρεις? μαγειρευω αυτα που παιρνω απο σμ για να τρωω. πας sm με 70 ευρω και με άλλο ποσο πας χασάπη, λαικη, μανάβη κτλ? ετσι χαιρω πολύ, με 70 την εβδομάδα ΜΟΝΟ sm χωρίς τρόφιμα βγαινει ναι.
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Η Πόλη είναι για τα πανηγύρια. Τρομερή υγρασία που δεν μπορείς να χορτάσεις ύπνο, πολύ περίεργα αφεντικά, ανεργία, ιδιωτικός τομέας χωρίς να υπάρχει έλεγχος ( προσφατα εμαθα απο φιλο οτι υπαρχουν εργοδοτες στη Θεσσαλονικη που δεν βαζουν τις προβλεπόμενες τριετίες), ωραρία στο θεό και άλλα πολλά. Ειδικά τα μεταφορικά της με τον ΟΑΣΘ είναι για τσίρκο μεντράνο. Καλά για τις γυναίκες ο μεγαλύτερος μύθος. Βάζουν μισό χημείο πάνω τους, ντύνονται οι περισσότερες σαν καρναβάλια και νομίζουν ότι είναι ωραίες. Ωραίες γυναίκες έχει η Κοζάνη, η Δράμα, η Αθήνα, η Κρήτη, όχι η Θεσσαλονίκη που λες και είναι σαν πλαστικές κούκλες. Για όνομα του θεού. Η Θεσσαλονίκη είναι μόνο για φοιτητές και δημοσίους υπαλλήλους, άντε για καμία εκδρομή για ψώνια. Μέχρι εκεί... Αθήνα και πάλι Αθήνα Γενικα θα έλεγα, δεν περιγράφεις τόσο την Θεσσαλονίκη αλλά όλη την Ελλάδα. Για την υγρασία θα συμφωνήσω απόλυτα. Κατά τα άλλα όπου και να μείνεις σχεδόν. Θα βρίζεις για τα προβλήματα στα ΜΜΜ και επίσης θα έχεις θέμα με την μετακίνηση με ΙΧ στους δρόμους, βρισίδια ένταση παρκινγκ κτλ. Ωραία η Ελλάδα σαν τοπιο καθώς και κάποια πολιτιστικά στοιχεία που έχουμε, κατά τα άλλα όμως, δεν θα άφηνα σε καμία περοπτωση την Ελβετία αν μάλιστα είχα ζήσει πολλά χρόνια εκεί για την Ελλάδα. Το μεγάλο συν του ts που δεν έχουν πολλοί μετανάστες, άμα θέλει επιστρέφει πάλι Ελβετία. 5 ώρες πριν, DjTony είπε Ένας διευθυντής σε σούπερ μάρκετ φτάνει τα 1500 πάντως. Παίρνουν πολλοί που δε τους φαίνεται 1500 να ξέρεις.. Δεν ειναι πολλοί όσοι παίρνουν τόσα, αλλά σίγουρα υπάρχουν. Το θέμα είναι τι κόπο και πίεση θα νιώσεις για να τα πάρεις αυτά, 1000φορες η ίδια ταλαιπωρία σε περιβάλλον Ελβετίας πάρα σε περιβάλλον Ελλάδας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις