JiovanniGeorgeo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Ο TS έχει απαντήσει 4 σελίδες τώρα ή ήρθε να σας τρίψει τον μισθό του στα μούτρα; Γενικά απ΄ το πρώτο ανάγνωσμα του πρώτου post δεν μπορώ να βγάλω απ' το νου μου τη παρακάτω αγγελία..
BEDROCK Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Έχω μείνει έκπληκτος με τις απαντήσεις στο thread. Μπορούμε άραγε να κάνουμε ένα poll με μισθολογικά ranges? Απότι φαίνεται όλοι όσοι είναι απαισιόδοξοι στο thread αυτό, ανήκουν μεσαία-υψηλή τάξη, είναι ιδιοκτήτες ακινήτου ή μένουν εντελώς δωρέαν λόγω παραχώρησης στέγης - κληρονομιάς. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τις μετακινήσεις τους αμάξι που πίνει 15L/100χλμ και τους αρέσει κάθε καλοκαίρι να την βγάζουν αντίπαρο και κουφονήσι(Άνω, κρατήθηκα, δεν ανέφερα Μύκονο). Υπάρχει και η κατηγορία πάντα του ξεβράκωτου, που μένει στη στέγη που απέκτησε ως προίκα και κλαίγεται γιατί ναι μεν γλύτωσε το ενοίκιο, αλλά δεν βγαίνουν τα κουκιά για να πάρει Volvo. Δεν το γλυτώνω το flame🔥 2
epp Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Τα 700 ευρώ φόροι, από που προκύπτουν; Τι εξτρά πληρώνεις μηνιαίως, που δεν αφαιρείται από το μισθό σου; Β Ασχετο με το ερωτημα του θεματος αλλα .. με καποιες εξαιρεσεις (αναλογα αν εισαι αλλοδαπος και εχεις την πρωτη αδεια παραμονης), ο φορος εισοδηματος δεν παρακρατειται καθε μηνα ακομα και αν εισια μισθωτος (οπως γινεται π.χ. Ελλαδα ή Γερμανια). Οποτε σου ερχεται λογαριασμος απο την εφορια για τον φορο εισοδηματος. 1
Maurikycli Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, BEDROCK είπε Έχω μείνει έκπληκτος με τις απαντήσεις στο thread. Μπορούμε άραγε να κάνουμε ένα poll με μισθολογικά ranges? Απότι φαίνεται όλοι όσοι είναι απαισιόδοξοι στο thread αυτό, ανήκουν μεσαία-υψηλή τάξη, είναι ιδιοκτήτες ακινήτου ή μένουν εντελώς δωρέαν λόγω παραχώρησης στέγης - κληρονομιάς. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τις μετακινήσεις τους αμάξι που πίνει 15L/100χλμ και τους αρέσει κάθε καλοκαίρι να την βγάζουν αντίπαρο και κουφονήσι(Άνω, κρατήθηκα, δεν ανέφερα Μύκονο). Υπάρχει και η κατηγορία πάντα του ξεβράκωτου, που μένει στη στέγη που απέκτησε ως προίκα και κλαίγεται γιατί ναι μεν γλύτωσε το ενοίκιο, αλλά δεν βγαίνουν τα κουκιά για να πάρει Volvo. Δεν το γλυτώνω το flame🔥 Εσύ, πού τοποθετείς τον εαυτό σου;
BEDROCK Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Εσύ, πού τοποθετείς τον εαυτό σου; Μεσαία και ζούσα μια χαρά με 1500 και στο ενοίκιο για καιρό και όχι πολύ παλαιότερα. Έχουμε πληθωρισμό, έχουν ανέβει τα πάντα, άλλα όπως και να χει μπορείς και ζεις αξιοπρεπέστατα με ένα μισθό αυτής της τάξης. Να θυμίσω στην ευρύτερη παρέα, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με λιγότερα και βρίσκονται στο ενοίκιο. Ειναι επιλογή του καθενός πως επιθυμεί να ζει τη ζωή του. Άλλοι θέλουν πολλά, άλλοι τα απαραίτητα. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από BEDROCK
Maurikycli Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, BEDROCK είπε Μεσαία και ζούσα μια χαρά με 1500 και στο ενοίκιο για καιρό και όχι πολύ παλαιότερα. Έχουμε πληθωρισμό, έχουν ανέβει τα πάντα, άλλα όπως και να χει μπορείς και ζεις αξιοπρεπέστατα με ένα μισθό αυτής της τάξης. Να θυμίσω στην ευρύτερη παρέα, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με λιγότερα και βρίσκονται στο ενοίκιο. Αυτό ακριβώς εξαρτάται από τον άνθρωπο. Δεν υποτιμω ούτε θεωρώ αναξιπρεπη τα 1500, ή ακόμη και τα 1000€ ή όσα μπορεί να βγάζει κάποιος. Στο περιβάλλον μου έχω άτομο που ζει στο εξωτερικό, αρκετά ορθολογιστικό και χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς που δεν κουνάει αν δεν βρει οικονομικά κάτι ανάλογο. Βέβαια έχει κάνει οικογένεια και μπαίνουν άλλοι παράγοντες. Προτιμάει να έρχεται σαν τουρίστας. Ως προς την κοινωνική τάξη ανήκεις στη χαμηλή χωρίς να είναι υποτιμητικό. Ως προς το εισόδημα, ναι, μπορείς να το πεις μεσαίο. 2
thetiesthatbind Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Τι δεν υπάρχουν τα 1500 ευρω μισθος στην Ελλαδα ρε; Που ζείτε; Στα ΙΤ εχετε δει τι μισθους εχουν; Οι φαρμακευτικές έχετε δει τι μισθους εχουν; Φιλοι μου πιάσανε δουλειές 1η φορα στη ζωη τους και βαζουν τσέπη 1200 ευρω το μηνα πρωτο μισθο. Φυσικα αμα δουλευεις σε καφετερια δεν υπαρχουν τα 1500 ευρω, μιλαμε για θέσεις με πτυχια και εταιριες ομως. 2
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε Τι δεν υπάρχουν τα 1500 ευρω μισθος στην Ελλαδα ρε; Που ζείτε; Στα ΙΤ εχετε δει τι μισθους εχουν; Οι φαρμακευτικές έχετε δει τι μισθους εχουν; Φιλοι μου πιάσανε δουλειές 1η φορα στη ζωη τους και βαζουν τσέπη 1200 ευρω το μηνα πρωτο μισθο. Φυσικα αμα δουλευεις σε καφετερια δεν υπαρχουν τα 1500 ευρω, μιλαμε για θέσεις με πτυχια και εταιριες ομως. ΙΤ, Ναυτιλιακες, φαρμακευτικες ΝΑΙ. Εκεί τα δίνουν τα συγκκριμένα χρήματα, αλλά με εξαίρεση το ΙΤ, τα άλλα δύο χρειάζονται μέσονν 1
BEDROCK Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Αυτό ακριβώς εξαρτάται από τον άνθρωπο. Δεν υποτιμω ούτε θεωρώ αναξιπρεπη τα 1500, ή ακόμη και τα 1000€ ή όσα μπορεί να βγάζει κάποιος. Στο περιβάλλον μου έχω άτομο που ζει στο εξωτερικό, αρκετά ορθολογιστικό και χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς που δεν κουνάει αν δεν βρει οικονομικά κάτι ανάλογο. Βέβαια έχει κάνει οικογένεια και μπαίνουν άλλοι παράγοντες. Προτιμάει να έρχεται σαν τουρίστας. Ως προς την κοινωνική τάξη ανήκεις στη χαμηλή χωρίς να είναι υποτιμητικό. Ως προς το εισόδημα, ναι, μπορείς να το πεις μεσαίο. Ευχαριστώ για το δωρέαν profiling! Με γλύτωσες από κάποια έξοδα η αλήθεια να λέγεται. Μπορώ να επενδύσω σε κάτι tangible, όπως διακοπές ή να φάω ένα καλό γεύμα σε Μισελενάτο. Μόλις περιέγραψες ένα κάκιστο παράδειγμα. Άτομο κοντινό σου, δεν το κουνάει αν δεν βρει ανάλογο μισθό στην Ελλάδα. Βρες το λάθος στο παράδειγμα αυτό, σε συνάρτηση πάντα με το θέμα μας? Εργάζεται και κατοικεί σε χώρα με ίσο ή μεγαλύτερο βιοτικό επίπεδο σε σχέση με την Ελλάδα? Το ενοίκιο το οποίο καλείται να πληρώσει, εξισώνεται με τις τιμές ενοικίων στην Ελλάδα? Αν ζει π.χ στην Αγγλία Λονδίνο, έχει council tax, oyster ή υψηλά κόστη στα ΜΜΕ και μετακινήσεις. Ειλικρινά του εύχομαι απο καρδιάς να βρει το μισθό τον οποίο αναζητεί. Για να τον βρει όμως, θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Ίσως να βγει λίγο έξω από το comfort zone του και να αναζητήσει κάποια remote θέση εργασίας σε πολυεθνικό ή ξένο οργανισμό.
CrazyGreekMeLi Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Κατα την δική μου άποψη, το ερωτημα δεν θα επρεπε να ειναι τα χρήματα αν φτανουν ή οχι , αν θα ζεις καλα με αυτα τα χρηματα στην ελλάδα. Το ερώτημα σου θα επρεπε να ηταν αν αξίζει αφήσεις την ποιότητα ζωης της Ελβετίας , για την ποιότητα ζωης της Ελλάδας. Δεν ξέρω ποσο καιρο εχεις μεινει στην Ελλάδα για να μπορέσεις να καταλάβεις την ποιότητα ζωης, αλλα τουλάχιστον στα δικά μου ματια , η ποιότητα ζωης δεν εχει καμια σχεση με αυτη που συναντάς στις πραγματικά Ευρωπαικές χώρες. Αν το μέλημα σου ειναι να βγαζεις λεφτά και να περνάς καλα, τότε σιγουρα θα περάσεις καλα. Αν όμως αναλογιστείς την εργασιακη σταθερότητα, την ασταθη οικονομία της χώρας , εγκληματικότητα τότε ισως πρεπει να το ξανασκεφτείς. 1
GrKata Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Κατσε εκει που εισαι, καλα εισαι. Με 1500 Ελλαδα δε την βγαζεις ανετα. Απλα επειδη οι περισσοτεροι παρνουν γυρω στο 1000αρικο, τα 1500 τους φαινονται πολλα και σου λενε "μη μιλας, μια χαρα εισαι, διαμαρτυρεσαι και εσυ". Αυτα απο εναν που βγαζει 1500 και την περναει απλα χωρις στερησεις. Αλλα δε φτανουν για το κατι παραπανω, να αποταμιεσεις για σπιτι η να πας το extra mile. Απλα θα την βγαζεις κομπλε, θα βαζεις και λιγα λεφτα για διακοπες - αμαξι στην ακρη, και thats it.Αμα θες να ζεις το τωρα και το παρον δηλαδη, γιατι μελλον με τετοια λεφτα Ελλαδα δεν εχεις. 4
Maurikycli Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Κάνε ο,τι τραβάει η όρεξη σου! Πρόβλημα του. Δεν υπάρχει λάθος γιατί δεν μας αφορά η ζωή του ούτε κλαίγεται στην κακούργα ξενιτιά. Δεν το έγραψα ως θετικό παράδειγμα αλλά για να έχουμε ένα από την άλλη μπάντα και ότι είναι θέμα ανθρώπου πώς νοιώθει την άνετη ζωή ως προς το εισόδημα. Θεωρητικά βρίσκεται σε χώρα με καλύτερο επίπεδο ζωής με μέσο εισόδημα και γενικά έχει έναν πολύ άνετο τρόπο ζωής σε σχέση με την Ελλάδα. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από Maurikycli
apostolosapok Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Γύρνα ζήσε στα άκρα 2-3 χρόνια και όταν εκτιμήσεις την ποιότητα ζωής που έχασες γύρνα πίσω. 2 1
kimimaro_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δοκίμασε το. Αν δεν σου αρέσει μπορείς να γυρίσεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ στιγμή πίσω στην Ελβετία. Μιλάς την γλώσσα άπταιστα, εχεις μεγαλώσει εκεί. Την επόμενη μέρα θα βρεις δουλειά πίσω αν θες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις