mechpanos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Define άνετα. Επίσης...οικογένεια; Παιδιά; Υποχρεώσεις;... Απαιτήσεις; Κοινωνική ζωή, διασκέδαση, χόμπι; Για άλλον τα 1500 μόνο του φτάνουν και περισσεύουν, για άλλον με υποχρεώσεις είναι λίγα.
Agmourk Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Το άνετο είναι σχετικό. Άνετο για κάποιους σημαίνει να μπορούν να πάρουν 3-4 μπλουζάκια επώνυμα τον μήνα. Για άλλους μπορεί να είναι το να μπορούνε να πάνε εκδρομή κάθε σ/κ. Για άλλους το να μπορείς να ψωνίζεις στο σουπερ μαρκετ τα βασικά. Γενικά, άνετος νομίζω σημαίνει πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις για τα χόμπι σου (ή γούστα ή όπως αλλιώς το λέει κανένας). Στην Θεσσαλονική, μόνος σου, και με την ζωή που κάνεις εκεί σίγουρα θα σου μένουν 400-500€ στην άκρη. Αν θες να πας για ένα φαγητό και να έχεις και μια σχέση εκεί ίσως να αρχίσουν λίγο τα ζόρια. υπολογίσε ότι ενοίκιο, ρεύμα θα σου τρώνε περίπου 600€ (500+100/μήνα). Βάλε περίπου 300€ σουπερ μαρκετ (αν μαγειρεύεις σπίτι), και περίπου 100€ βενζίνη (αν έχεις αυτοκίνητο). Αν βγάλεις εκτός το αυτοκίνητο τότε είναι λίγο καλύτερα και κρατάς και στην άκρη (100€ το μήνα ας πούμε). Γενικά 1500€ είναι καλά. Εγώ θα κοιτούσα να αμοίβομαι με όσα πρέπει για το επάγγελμα μου και οι συνθήκες να είναι καλές. Απο εκεί και πέρα, δέντρο δεν είσαι. Άπαξ και έρθεις Ελλάδα με 1500€ αρχικά σίγουρα μπορείς να πας και σε περισσότερα στον ίδιο ή σε άλλον, ώστε να καλύψεις και ένα αυξανόμενο κόστος ζωής. Δουλειές που να δίνουν λεφτά υπάρχουν. Το θέμα είναι το timing, η προσφορά που θα σου κάνουν και πως θα το διαχειριστής - διαπραγματευτείς εσύ. Φίλος μου, ξεκίνησε απο 600€ και σε 5 χρόνια έφτασε τα 1200€ με τις αυξήσεις που ζήτησε. Αλλά τον ζητούσαν και απο αλλού και πάτησε σε αυτό και πήρε αυτά που ήθελε. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 29 λεπτά πριν, George1050 είπε Δεν ειναι απλα οτι βγαινεις...απλα ζεις κιολας λιγο...εδω εισαι ΠΑΝΤΑ μεσα στο τρεξιμο και στρες, ακομα και οταν κανεις κατι για σενα πχ. ψωνια, βολτες απο εδω και απο εκει, γιατι ετσι ειναι το σηστημα...σε κανει να πανικοβαλεσε πχ μην τελειωσει το παρκινγ και φας κλειση για ενα λεπτο αργοτερα, γενικα εισαι ενα νουμερακι φορες και λειτουργεις απλα με ολους τους αλλους... και ΝΑΙ, εδω δεν βγαινω και ας μπορω, γιατι δεν εχει, δεν εκεινο, δεν το αλλο..πολλα ειναι γιατι δεν βγαινουμε εδω, εισαι πολυ κλεισμενως στο σπιτι, μπορει και να σου αρεσει ομως ετσι... Και Ελλάδα πιστευεις όταν θα εργάζεσαι δεν θα έχεις τρέξιμο;Αλλο τουρίστας άλλο μόνιμος κάτοικος. 3
Pokemon640 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, George1050 είπε Καλησπερα Εχω προτασεις να δουλεψω στην ελλαδα, συγκεκριμενα θεσσαλονικη. Ο μισθος ειναι σιγουρα 1500 ευρω, ισως και λιγο περισσοτερο... Μενω ελβετια, ειμαι 38 χρονον και δεν με κρατα πραγματικα κατι πλεον εδω Όχι, είναι τρελή υποβάθμιση να γυρίσεις Ελλάδα από πολλές απόψεις. Έστω ότι "στραβώνει" η δουλειά στην Ελλάδα, μετά τι ; θα γυρίσεις πάλι Ελβετία ; καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τα 1500€ μισθός εκτός αν μιλάμε για υπερβολικά εξιδεικευμένες θέσεις (η αν είσαι τράπερ, λέμε τώρα). Άμα έχεις μαζέψει στην άκρη 100.000-200.000€ και σκέφτεσαι να μετακομίσεις Ελλάδα αγοράζοντας ακίνητο, τότε θα είχε μια (έστω μικρή) βάση να το κάνεις. Αν δεν έχεις μαζέψει σοβαρά χρήματα και θα είσαι σε ενοίκιο, είναι σαν να πας σε καράβι που ήδη βουλιάζει, και ήδη έχουν φύγει αρκετοί έξω να σωθούν. Έχω ζήσει αρκετές φορές έξω και μακάρι να μην επέστρεφα Ελλάδα. 3
DjTony Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Pokemon640 είπε Όχι, είναι τρελή υποβάθμιση να γυρίσεις Ελλάδα από πολλές απόψεις. Έστω ότι "στραβώνει" η δουλειά στην Ελλάδα, μετά τι ; θα γυρίσεις πάλι Ελβετία ; καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τα 1500€ μισθός εκτός αν μιλάμε για υπερβολικά εξιδεικευμένες θέσεις (η αν είσαι τράπερ, λέμε τώρα). Άμα έχεις μαζέψει στην άκρη 100.000-200.000€ και σκέφτεσαι να μετακομίσεις Ελλάδα αγοράζοντας ακίνητο, τότε θα είχε μια (έστω μικρή) βάση να το κάνεις. Αν δεν έχεις μαζέψει σοβαρά χρήματα και θα είσαι σε ενοίκιο, είναι σαν να πας σε καράβι που ήδη βουλιάζει, και ήδη έχουν φύγει αρκετοί έξω να σωθούν. Έχω ζήσει αρκετές φορές έξω και μακάρι να μην επέστρεφα Ελλάδα. Ένας διευθυντής σε σούπερ μάρκετ φτάνει τα 1500 πάντως. Παίρνουν πολλοί που δε τους φαίνεται 1500 να ξέρεις.. 2
BEDROCK Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μια χαρά ζεις με 1500 ευρώ ακόμη και στην Αθήνα. Ακόμη και αν συντηρείς σπίτι μόνος σου, χωρίς να συμμετέχει άλλος στα έξοδα του σπιτιού. Απότι κατάλαβα έχεις σχέση, όχι ακόμη οικογένεια. Οπότε ξαναλέω, μια χαρά ζεις. Κλείσε τα αυτιά σου, ρύθμισε μόνος σου τα έξοδα σου και τις προτεραιότητες σου. Θα το βρεις εν καιρό μιας και στην Ελβετία η οικονομία και τα έξοδα είναι τελείως διαφορετικά απότι στην Ελλάδα. Το μόνο που θα σε συμβούλευα, πάρε μαζί ένα μικρό κομπόδεμα για τα πρώτα έξοδα του relocation καθώς και για έκτακτα έξοδα, μην είσαι πανί με πανί. Υ.Γ δεν ξέρω τι επαγγέλεσαι, αλλά αν έχεις την δυνατότητα επιδίωξε να βρεις ρόλο Regional σε εταιρία με δυνατότητα Remote. Αν όχι, οι περισσότερες εταιρίες στην Ελλάδα πλέον δίνουν την δυνατότητα του hybrid working, άρα θα κρατήσεις και το spending στα καύσιμα σε χαμηλά επίπεδα. Υ.Γ2 Αν βρεις θέση εργασίας στην Ελλάδα, επιδίωξε τον πρώτο καιρό να βρεις κατοικία πλησίον στην εργασία σου, ώστε να εγκληματιστείς και να μειώσεις τα έξοδα μετακίνησης. Υ.Γ3 Θα το πω και ας ξεκινήσει flame. Έχεις μάθει σε ένα άλλο εντελώς τρόπο ζωής απότι στην Ελλάδα. Εδώ θα ακούσεις πολλές διαφορετικές γνώμες από διάφορο κόσμο. Με μεγάλη λύπη το λέω, ο μέσος Έλληνας ζει μέχρι τα ~30 ορ Plus, με τους γονείς του. Θέμα κουλτούρας, θέμα βολεψιάς, u name it. Για να φύγει από το σπίτι του ή πρέπει να μείνει με σύντροφο, η να πηγαίνει για γάμο η πρέπει να σιγουρέψει ένα εισόδημα ώστε να φύγει. Το εστί καλό εγγυημένο εισόδημα, είναι υποκειμενικό. Υπάρχει και η κατηγορία του Έλληνα που απλά θέλει να ανεξαρτοποιηθεί. Υπάρχει κόσμος που είναι ευτυχισμένος να ζει έχοντας τα απαραίτητα, υπάρχει και ο κόσμος που θέλει να ρίχνει όλα του λεφτά σε αγαθά όπως αυτοκίνητα, ταξίδια, ξενύχτια και gadgets, υπάρχει και κόσμος που θέλει να τα βγάζει πέρα και μία στο τόσο να κάνει και μία σπατάλη σε υλικά αγαθά. Του τέστιν, στην Ελλάδα δεν νοείτο να μοιραστείς σπίτι με τρίτους συγκάτοικους όπως γίνεται στο εξωτερικό! Στο εξωτερικό αυτό πολλές φορές είναι αυτονόητο λόγω των εξόδων ή αδυναμίας έυρεσης στέγης. Οπότε ξανά επιστρέφω πίσω στην αρχική μου τοποθέτηση, είσαι μια χαρά με 1500 ευρώ, έλα δες, φτιάξε την ρουτίνα σου, οργάνωσε το πορτοφόλι σου και αργότερα κυνήγησε και μια καλύτερη θέση εργασίας που θα σου αποφέρει μεγαλύτερο μισθό! Αυτά. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από BEDROCK 3
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, DjTony είπε Ένας διευθυντής σε σούπερ μάρκετ φτάνει τα 1500 πάντως. Παίρνουν πολλοί που δε τους φαίνεται 1500 να ξέρεις.. Λες για τα ίδια άτομα που είναι οι πρώτοι που πάνε και οι τελευταίοι που φευγουν κάθε μέρα; 2
epp Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) ειναι λιγο υποκειμενικο, εγω απο αυτα που εγραψε καταλαβα οτι ειναι καπως δυστυχισμενος ή/και κουρασμενος και γιαυτο θελει μια αλλαγη. Υπο αυτη την αποψη αξιζει η προσπαθεια. Κατα τα αλλα αν νομιζεις οτι θα πας ελλαδα και θα ειναι αυτο που βλεπεις στις διακοπες σου, think again. Γραφειοκρατια επι 5 σε συγκριση με την Ελβετια, παντα γελαω οταν Ελβετοι μου λενε οτι υπαρχει πολλη γραφειοκρατια στην Ελβετια.. Ποιοτητα υποδομων πολυ χαμηλοτερη (δρομοι, ΜΜΜ κλπ.) και μια γενικοτερη συμπεριφορα πολλων της κατηγοριας "μου χρωστατε, ξερεις ποιος ειμαι εγω κλπ" . Οσο για το παραδειγμα με το παρκαρισμα που ανεφερες (οντως η ζυριχη και πολλες ελβετικες πολεις κανουν τη ζωη σου δυσκολη στο παρκαρισμα με περιορισμους γιατι προσπαθουν να εχουν λιγοτερα αμαξια στο κεντρο), στην Ελλαδα παιζει να στο χαρακωσουν απο ακρη ως ακρη επειδη καποιος τρελος αποφασισε οτι "πηρες τη θεση του στο πεζοδρομιο" Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από epp 4
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, epp είπε ειναι λιγο υποκειμενικο, εγω απο αυτα που εγραψε καταλαβα οτι ειναι καπως δυστυχισμενος ή/και κουρασμενος και γιαυτο θελει μια αλλαγη. Υπο αυτη την αποψη αξιζει η προσπαθεια. Κατα τα αλλα αν νομιζεις οτι θα πας ελλαδα και θα ειναι αυτο που βλεπεις στις διακοπες σου, think again. Γραφειοκρατια επι 5 σε συγκριση με την Ελβετια, παντα γελαω οταν Ελβετοι μου λενε οτι υπαρχει πολλη γραφειοκρατια στην Ελβετια.. Ποιοτητα υποδομων πολυ χαμηλοτερη (δρομοι, ΜΜΜ κλπ.) και μια γενικοτερη συμπεριφορα πολλων της κατηγοριας "μου χρωστατε, ξερεις ποιος ειμαι εγω κλπ" καλα ειδικα Θεσσαλονικη που οι περισσοτεροι εχουν μια μυτη ψηλα στον ουρανο. Προσφατα που πηγα, σε οσα μαγαζια πηγα, ολοι μεσα στη ξινιλα και στα μουτρα ηταν. Χαλασε η πολη. Απο Ελλαδα μονο Αθηνα
Pokemon640 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε καλα ειδικα Θεσσαλονικη που οι περισσοτεροι εχουν μια μυτη ψηλα στον ουρανο. Προσφατα που πηγα, σε οσα μαγαζια πηγα, ολοι μεσα στη ξινιλα και στα μουτρα ηταν. Χαλασε η πολη. Απο Ελλαδα μονο Αθηνα Δεν είναι μόνο το Αθήνα-Θεσσαλονίκη, όπου και να πας έτσι είναι εκτός αν είναι νησί που πήγανε όλοι για διακοπές και χαβαλέ. Επίσης οι φορολογικοί συντελεστές (και οι δημόσιες εισφορές) είναι εκτός πραγματικότητας, και περίπτερο να ανοίξεις πληρώνεις λες και είσαι η Λίμαν μπράδερς από το 1ο χρόνο, είτε έχεις είτε δεν έχεις κίνηση.
sinistargr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 φίλε μου ενημερωτικά σου λέω ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι από τα πιο ακριβά μέρη που υπάρχουν τα 1500 τα οποία σου δίνουν είναι απλές τρίχες, Ειδικά όταν πληρώνεις 400 ευρώ ή και 500 για ένα σπίτι εννοώ στο ενοίκιο, χώρια τα υπόλοιπα ΔΕΚΟ που είναι να πληρώσεις ρεύματα τηλέφωνα και τα λοιπά και τα λοιπά, κάτσε στα αυγά σου αυτή τη στιγμή την Ελλάδα την περιμένουν ακόμα χειρότερα πράγματα, Καλό είναι να απέχεις από αυτό και εφόσον είσαι τόσο τυχερός και έχεις άλλη υπηκοότητα και Βρίσκεσαι σε ένα πολύ ωραίο μέρος, διότι το έχω επισκεφθεί και έχω μείνει για κάποια χρόνια λόγω της δουλειάς μου φυσικά, Θα σου πρότεινα ξανά να μην το κουνήσεις ρούπι, Έλα στην Ελλάδα για διακοπές αλλά για τίποτα περισσότερο Δεν αξίζει τον κόπο πλέον, αν και Έλληνας Λυπάμαι για την κατάντια μας εδώ στην Ελλάδα, μην υπολογίζεις φίλους οι φίλοι δεν θα σου δώσουν να φας ουτε θα σου βρουν δουλειά εαν παει κατι ασχημα, μη σε θαμπώνουν τα φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες διασκέδαση δήθεν ζωή νυχτερινή και τα λοιπά και τα λοιπά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα απο μονος σου θα το μετανιώσεις και θα πεις τη εκανα , δεν θα σου πω τίποτα άλλο................ 4 5
Maurikycli Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 58 λεπτά πριν, George1050 είπε Δεν ειναι απλα οτι βγαινεις...απλα ζεις κιολας λιγο...εδω εισαι ΠΑΝΤΑ μεσα στο τρεξιμο και στρες, ακομα και οταν κανεις κατι για σενα πχ. ψωνια, βολτες απο εδω και απο εκει, γιατι ετσι ειναι το σηστημα...σε κανει να πανικοβαλεσε πχ μην τελειωσει το παρκινγ και φας κλειση για ενα λεπτο αργοτερα, γενικα εισαι ενα νουμερακι φορες και λειτουργεις απλα με ολους τους αλλους... και ΝΑΙ, εδω δεν βγαινω και ας μπορω, γιατι δεν εχει, δεν εκεινο, δεν το αλλο..πολλα ειναι γιατι δεν βγαινουμε εδω, εισαι πολυ κλεισμενως στο σπιτι, μπορει και να σου αρεσει ομως ετσι... Εδώ δεν θα βγαίνεις επειδή δεν θα έχεις 😕
The_Judas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) πραγματικά κανένας δεν έχει διαβάσει το αρχικό ποστ; τα έχει απάντησει δεκα φορές τα ίδια ερωτήματα. Μπαίνει πλέον ο καθένας για να πει τα δικά του προσωπικά πρόβληματα ή κόμπλεξ χωρίς να ενδιέφερεται καν να απαντήσει. Αυτό είναι μάλλον το βασικό μειονεκτήμα που θα αντιμετωπίσει στην Ελληνική κοινωνία! Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από The_Judas 5
Maurikycli Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 50 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε 1500 ειναι λίγα για ανετα, συνεχεια θα τα μετρας Αν ειχες γυναικα με 1500 και αυτη τοτε ναι ζεις άνετα Η γυναίκα όσα και να βγάζει τα τρώει για πάρτη της και μετά ζητάει ενίσχυση!
Pokemon640 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Η γυναίκα όσα και να βγάζει τα τρώει για πάρτη της και μετά ζητάει ενίσχυση! δύσκολο, οι χορηγοί στο insta και στο μόνοανεμιστήρες δίνουν αβέρτα οπότε τα χρήματα θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα της τελειώσει 🤭
Προτεινόμενες αναρτήσεις