Basilhs23___ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω ένα οξυμετρο με το οποίο κάνω μετρήσεις για τον κορεσμό του οξυγόνου. Κόλλησα covid και είμαι σε ανάρρωση. Ενώ εχτές είχα μόνιμα 97-98% κορεσμό, σήμερα το πρωί έκανα τυχαία μια μέτρηση να δω τι γίνεται και για κάποιο διάστημα 1-2 λεπτών μέτρησα κορεσμό 91-93%. Αγχώθηκα και πήρα τηλέφωνο τον γιατρό ο οποίος μου έκανε κάποιες ερωτήσεις και μου είπε να κάνω ξανά δύο μετρησεις, μια άμεσα και η επόμενη μετά από 10-15 λεπτά.για να είμαστε πιο σίγουροι και αν προκύψουν τιμές κάτω από 94% να τον ενημερωσω παλι, αν προκύψουν υψηλότερες δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας και μάλλον δεν έγινε καλή μέτρηση. Τελικά έγιναν οι μετρήσεις (και πολλές άλλες στην συνεχεια) και οι τιμές ανέβηκαν στο 97%. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω όποιον έχει εμπειρία από λοιμώξεις ιώσεις κτλ είναι κάθε πότε πρέπει να κάνει μέτρηση με το οξυμετρο. Ποια είναι τα όρια συναγερμού που πρέπει να σε ανησυχησουν; 94% και κάτω; Μου κάνει εντύπωση που το οξυμετρο στο αριστερό χέρι έχει τιμές κορεσμού οξυγόνου λίγο υψηλότερες από ότι στο δεξί χέρι. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___
fragos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Πόσο κάνει το οξυμετρο που εχεις?? Αν ειναι κινεζια μεχρι 20 ευρώ το πετας
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, fragos είπε Πόσο κάνει το οξυμετρο που εχεις?? Αν ειναι κινεζια μεχρι 20 ευρώ το πετας Μου το έφερε ένας συγγενής μου εχτές. Τιμή δεν γνωρίζω. Μοντελο BMC. Από πίσω γράφει μια κινεζική εταιρεία Shenzhen Fildcable Technology Co Ltd. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___
NikosKallithea Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Το οξύμετρο δείνει διαφορές και απο δαχτυλο σε δαχτυλο, θα βρεις σε ποιο εχεις την καλυτερη ενδειξη και σε αυτο να μετράς. Ο covid εχει σκαμπανεβάσματα. Πρεπει να αναρρώσεις πλήρως για να είσαι σίγουρος, και μετα αντε να σε ακροάσεις και ο γιατρος σου 1
conqueror06 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 22/7/2022 στις 1:35 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Έχω ένα οξυμετρο με το οποίο κάνω μετρήσεις για τον κορεσμό του οξυγόνου. Κόλλησα covid και είμαι σε ανάρρωση. Ενώ εχτές είχα μόνιμα 97-98% κορεσμό, σήμερα το πρωί έκανα τυχαία μια μέτρηση να δω τι γίνεται και για κάποιο διάστημα 1-2 λεπτών μέτρησα κορεσμό 91-93%. Αγχώθηκα και πήρα τηλέφωνο τον γιατρό ο οποίος μου έκανε κάποιες ερωτήσεις και μου είπε να κάνω ξανά δύο μετρησεις, μια άμεσα και η επόμενη μετά από 10-15 λεπτά.για να είμαστε πιο σίγουροι και αν προκύψουν τιμές κάτω από 94% να τον ενημερωσω παλι, αν προκύψουν υψηλότερες δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας και μάλλον δεν έγινε καλή μέτρηση. Τελικά έγιναν οι μετρήσεις (και πολλές άλλες στην συνεχεια) και οι τιμές ανέβηκαν στο 97%. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω όποιον έχει εμπειρία από λοιμώξεις ιώσεις κτλ είναι κάθε πότε πρέπει να κάνει μέτρηση με το οξυμετρο. Ποια είναι τα όρια συναγερμού που πρέπει να σε ανησυχησουν; 94% και κάτω; Μου κάνει εντύπωση που το οξυμετρο στο αριστερό χέρι έχει τιμές κορεσμού οξυγόνου λίγο υψηλότερες από ότι στο δεξί χέρι. Γενικά τυχαίνουν αποκλίσεις και λάθος μετρήσεις αλλά συνήθως είναι παροδικές. Αν δεις περίεργη μέτρηση επανέλαβέ την για 5 λεπτά σερί. Εγώ αυτό έκανα όταν είχα πάθει κόβιντ πέρυσι και ήμουν χ...ς από το φόβο Περαστικά φίλε! Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από conqueror06 1
bill999r Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Αν η τιμή κορεσμού είναι μικρή δοκιμάζεις σε διαφορετικά δάκτυλα αλλά κ στο άλλο χέρι. Όπως είπαν παραπάνω κρατάς την καλύτερη τιμή. Επίσης ρόλο παίζει κ η θερμοκρασία του άκρου. Αν δηλαδή οι άκρες των δακτύλων σου είναι κρύες ( αμφιβάλλω με αυτές τις θερμοκρασίες εκτός κ αν τα έχεις κάτω από κάποιο κλιματιστικό). Επίσης ρόλο παίζει η αιμάτωση του άκρου. Αν εσύ πχ κοιμόσουν πάνω στο χερι σου και δεν αιματωνωοταν καλά τότε για κάποια λεπτά θα σου δείχνει λάθος κορεσμό. Αφού απ'ότι κατάλαβα δεν έχεις άλλο οξυμετρο για να συγκρίνεις τιμές τότε ζητάς από κάποιον συγγενή σού να μετρήσει κ αυτός τον δικό του κορεσμό. Αν το αποτέλεσμα είναι καλό στο άλλο άτομο τότε το οξυμετρο λειτουργεί σωστά. Γενικά αποδέκτες τιμές είναι > 93%. Όμως εάν εσύ έχεις μόνιμα 97-98 τότε και το 93-94 πρέπει να αξιολογηθεί. Γενικά εάν έχεις έντονο παραγωγικό βήχα θα πρέπει να σε ακροαστει ένας γιατρός. Εάν δεν έχεις συμπτώματα απο το αναπνευστικό τότε η τιμή στο οξυμετρο ήταν ένα τυχαίο αποτέλεσμα κ δεν πρέπει να σε ανησυχεί.
Obi-Wan000 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Το χερι και ο πήχης πρεπει να ακουμπαει σε ενα τραπεζι και να ειναι χαλαρα για δαχτυλο το δείχτη σε θερμοκρασια δοματιου και το σημαντικότερο Κατω απο την μετρηση εχει μια κυματομορφη,Για να ειναι σωστη πρεπει αυτη η κυματομορφη να εχει σταθεροποιηθεί σε συμμετρική μορφη.Αν ειναι ανομοιόμορφη δεν ειναι σωστη η μετρηση .
Swimmer21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Επίσης αν είσαι ξαπλωμένος, έχει αποδειχτεί με έρευνα ότι έχεις 2-5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο κορεσμό. Οπότε όρθιος, ή καθιστός ιδανικά σε τραπέζι με το χέρι χαλαρό. Επίσης για τις γυναίκες, όχι βαμμένα νύχια. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ. Ο πυρετός μου έφυγε σήμερα, έμειναν βήχας και φτερνισματα. Με τον κορεσμό δεν έχω θέμα. Φαίνεται ότι στο αριστερό χέρι έχω μόνιμα υψηλότερη τιμή έναντι του δεξιού, στο αριστερό 97-98% και στο δεξί 93-95%. Μου είπε γιατρός ότι ο κορωνοιος τα κάνει αυτά με τα σκαμπανευασματα. Οι τιμές αυτές ήτανε μόνο εχτές δεν εμφανίστηκαν πάλι τόσο χαμηλές. Για το μέλλον, θα κοιτάξω να αγοράσω ένα καλύτερο οξυμετρο από ποιοτική εταιρεία, είναι μια επένδυση. Μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά και βοηθάει τους γιατρούς. 12 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε Επίσης αν είσαι ξαπλωμένος, έχει αποδειχτεί με έρευνα ότι έχεις 2-5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο κορεσμό. Οπότε όρθιος, ή καθιστός ιδανικά σε τραπέζι με το χέρι χαλαρό. Επίσης για τις γυναίκες, όχι βαμμένα νύχια. Καθιστός μετρήθηκα. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___
Swimmer21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μην τρελαίνεσαι, παίζουν πολλά ρόλο. Επίσης ο κορωνοιος δεν είναι ικανός να επηρεάζει τις μετρήσεις τόσο γρήγορα, πχ μέσα σε μισή ώρα να έχεις διαφορετικές μετρήσεις. Έχει να κάνει με το δάχτυλο, την θέση σου, το ποσό ανοιχτόχρωμο δέρμα έχεις, την ποιότητα του οξυμετρου, κλπ Και εγώ την μετρούσα και καλά κάνεις αλλά δεν έχει νόημα. Πέρασα πριν 3 εβδομάδες κορονοιο και πολλοί γνωστοί μου πρόσφατα, όλοι κολλήσαμε την ομικρον που μένει στον λαιμό και σπανιότατα κατεβαίνει στο κατώτερο αναπνευστικο, ώστε να μετράς εσύ κάποια αλλαγή, ή να έχεις κάποια επιδείνωση στην υγεία σου. Οπότε πιθανότατα είναι η ιδέα σου Περαστικά! Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από Swimmer21
Obi-Wan000 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Obi-Wan000 είπε Κατω απο την μετρηση εχει μια κυματομορφη,Για να ειναι σωστη πρεπει αυτη η κυματομορφη να εχει σταθεροποιηθεί σε συμμετρική μορφη.Αν ειναι ανομοιόμορφη δεν ειναι σωστη η μετρηση . Αυτο ειναι το σημαντικότερο και περαστικα...... Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από Obi-Wan000
Gingerbread Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Επίσης για βαμμένα νύχια το βάζεις στο πλάι
ekrepali Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Επίσης η μπαταρία δεν είναι αθάνατη... όταν κολλήσαμε οικογενειακώς την άλλαξα για να είμαι σίγουρος. Νομίζω παίρνει LR41. Aντιστοίχως και τα θερμόμετρα υπερύθρων μετράνε άλλα αντί άλλων όταν πέσουν οι μπαταρίες κάτω από 1.5V. Θυμάμαι στον Γαλαξία μια φορά είχε γίνει ουρά 10 ατόμων στην είσοδο... τους μετρούσανε όλους 37+ . Τους είπα να αλλάξουν μπαταρίες, είχανε μάρκα Γαλαξίας (όχι αλκαλικές). 😄
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα