Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην παρέα.

Ήρθα η ώρα για αγορά νέου μεταχειρισμένο φυσικά budget μέχρι 13500

Είμαι ανάμεσα σε 3 μοντέλα πετρελαίου κυρίως γιατί κάνω 60 χλμ ανοιχτού δρόμου για 5 μέρες κάθε βδομάδα λόγω εργασίας.

1: Opel Astra 2017-2019

2: Renault Mégane 2017-2019

3: Peugeot 308 2016-2019

Είναι ανάμεσα σε αυτά,

Μου αρέσει το Όπελ αλλά ακούω πολλά προβλήματα με καδένα και τα λοιπάπο

Πολύ καλά λόγια ακούω για μηχανή Renault αλλά με ξενερώνει λίγο το εσωτερικό

Και pegeuot  από έξω πολύ όμορφο μέσα όμως αδιάφορο τέλειος ,

Είμαι κοντά στο Mégane και θα ήθελα γνώμες!!

Ευχαριστώ για την διάθεση σας με με ενημερώσετε αν ξέρετε κάτι σχετικά γ έχετε κάποια εμπειρία με κάποιο από αυτά τα αμάξια !

Επεξ/σία από tonys83
Δημοσ.

Με 13500 παίρνεις Ibiza tgi φυσικό αέριο(εάν σε καλύπτει κάποιο πρατήριο) 

Για 300 χλμ θα πληρώνεις 15-17€ χοντρικά 

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tonys83 είπε

Καλημέρα στην παρέα.

Είμαι ανάμεσα σε 3 μοντέλα πετρελαίου κυρίως γιατί κάνω 60 χλμ ανοιχτού δρόμου για 5 μέρες κάθε βδομάδα λόγω εργασίας.

Είναι ανάμεσα σε αυτά,

Και pegeuot  από έξω πολύ όμορφο μέσα όμως αδιάφορος τέλειος ,

Είναι κοντά στο Mégane και θα ήθελα γνώμες!!

Ευχαριστώ για την διάθεση σας με με ενημερώσετε αν ξέρετε κάτι σχετικά γ έχετε κάποια εμπειρία με κάποιο από αυτά τα αμάξια !

Εταιρικο Opel Astra 1.6 cdti του 2017 με τα 110 αλογα και τα 30 κιλα ροπης! απιστευτος κινητηρας,  ειμαι στα 141,000χλμ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟ!!!! ούτε καδενες ούτε τιποτα. Μονο προσοχη στο diesel που βαζεις διότι υπαρχει πολυ νοθεια ....... τα περισοτερα που θα δεις στις αγγελιες ειναι απο leasing (οι μαντραδες) η τιμή τους ειναι εκεί στα 12,000.

Δημοσ.

Το όπελ και από εμένα. Πολύ καλός ο 1.6 diesel και σαν αυτοκίνητο έχει καλό πάτημα. Γαλλικά δεν το βλέπουν καν.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Astra και Megane από εμένα.

Αναλόγως αν θες πιο ανάλαφρο πάτημα ή πιο ακριβή χειρισμό.

Κινητήρα θεωρώ οτι έχουν και τα δύο αξιόπιστο με ίσως ελάχιστα καλύτερο τον 1.5 dci (χιλιοδοκιμασμένος).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Astra K το 1.6 έχει πρόβλημα με τον τεντωτήρα καδένας. Είναι σχεδιαστικό θέμα, που σημαίνει οτι το έχουν όλα, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που θα στο βγάλει. Ξεκινάει με έντονο θόρυβο, πρώτα στις κρύες εκκινήσεις και όταν το κακό προχωρήσει στο κάνει και εν λειτουργία. Στο τελικό στάδιο σπάει γλίστρα, πηδάει δόντι ο χρονισμός και αντε γεια. Για να παρατείνεις την εμφάνισή του, βάζεις (το νέο συνιστώμενο απο peugeot πλεον) καλό λάδι και κάνεις συχνές αλλαγές

Η αποκατάσταση της βλάβης ειναι θεωρητικά ευκολη, αλλά λόγω σχεδιασμού του κινητήρα πρέπει να κατέβει απο το σασί πολύ πράμα. Αν και εχω δεί κάποιους που με πατέντες ανοιγουν μόνο καπάκια και με πολύ κόπο το φτιάχνουν έτσι. Κόστος ~1000 στην πρωτη περιπτωση και πολύ λιγότερο στην 2η. Οπότε πρώτα το ακούς ΚΡΥΟ, μετά ψάχνεις συνεργείο που θα στο κάνει χωρίς κατεβασμα κινητήρα και μετά προχωράς. 

Συμφωνώ απόλυτα για την οδήγηση και την δύναμη του κινητήρα (κατοχος), και να προσθέσω οτι αν δεν το πνίγεις, οι καταναλώσεις ειναι γυρω στα 4 λιτρα μικτη

Και εδώ είναι κάποιος που δείχνει την εναλλακτική μέθοδο χωρίς να διαλύεις το μισό αμάξι, σε ένα mokka με ίδιο κινητήρα.

Στο 10:00 δείχνει την φλαντζούλα που τοποθετείται στον τεντωτήρα πριν γίνει ζημια. Αν γίνει ζημιά και σπάσουν γλίστρες θέλει αναγκαστικά την ακριβή διαδικασία
Και στο 14:25 δείχνει τον τεντωτήρα που θέλει την προσθήκη

Επεξ/σία από dith
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 22/7/2022 στις 10:48 ΠΜ, tonys83 είπε

Καλημέρα στην παρέα.

Είναι ανάμεσα σε αυτά,

Και pegeuot  από έξω πολύ όμορφο μέσα όμως αδιάφορο τέλειος ,

Είμαι κοντά στο Mégane και θα ήθελα γνώμες!!

Peugeot 308 1.6 πετρ. αυτοματο  και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Στο προτεινω 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 25/7/2022 στις 8:27 ΜΜ, jimmy1966 είπε

Peugeot 308 1.6 πετρ. αυτοματο  και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Στο προτεινω 

Καλησπέρα πόσο καιρό το έχεις;ενδιαφέρεται ο κολλητός μου για μη αυτόματο,euro 6 diesel. Είναι καλοί οι κινητήρες η μπουκωνει το dpf εύκολα;

Δημοσ.

Εγω megane θα ελεγα αλλα επειδη θα ηταν συμφερον οτι παρεις να βαλεις υγραεριο καλυτερα ψαξε το σε αυτα τα 3 πιο ειναι πιο "δεκτικο".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, borealisnor είπε

Καλησπέρα πόσο καιρό το έχεις;ενδιαφέρεται ο κολλητός μου για μη αυτόματο,euro 6 diesel. Είναι καλοί οι κινητήρες η μπουκωνει το dpf εύκολα;

Καλησπερα.Το εχω απο περυσι τελος Αυγουστου,δηλαδη κοντευω χρονο.Το πηρα με 32 χιλιαδες χιλιομετρα.Το αμαξι ειναι σουπερ.Μου ειχε βγαλει απλα  το γνωστο θεμα με την αντλια-δεξαμενη  adblue  τον πρωτο μηνα που το πηρα και μου την αλλαξε η αντιπροσωπεια  εντελως δωρεαν εντος εγγυησης.Εκτοτε δεν ειχα κανενα θεμα.Ο κινητηρας που εχω ειναι με τα 120 αλογα και ειναι πολυ καλος.Για το pdf δεν μπορω να εκφερω γνωμη διοτι δεν εχω κανενα προβλημα,αν και το κυκλοφορω πολυ εντος πολης και κανω λιγα χιλιομετρα(εχω κανει μονο 10χιλιαδες χλμ σε ενα ετος).Σιγουρα το πετρελαιο θελει χιλιομετρα,αλλα μεχρις στιγμης ολα πανε μια χαρα.Το προτεινω παντως ανεπιφυλακτα.Ειναι καλο αμαξι(να σημειωσω οτι πριν ειχα το 406,μετα το 407 και εχω και ενα 208 diesel  αυτοματο 1.4 του γιου μου,ακομα ποιο οικονομικο στην καταναλωση αυτο)

Επεξ/σία από jimmy1966
Δημοσ.

απο αυτα που εχεις επιλεξει opel>renault>308

μη κανεις λαθος με 308. Αν και η πεζω προσπαθησε να διορθωσει τα προβληματα που ειχε το 307 τα εκανε λιγο #@να. Μονο ο κινητηρας αξιζει (αποδωση καταναλωση) αλλα αναλογα το κυβισμο παντα. Σαλονι και εξοπλισμος ηταν προτοπωριακος για την εποχη του αλλα πλεον ειναι ...αλλοκωτος και ισως ξενισει αρκετους. Τα προβληματα με τα ηλεκτρικα παραμενουν (ποναει ποδι...κοβει ποδι) μιας και οι προμηθευτες ειναι οι ...ιδιοι ακριβως με το 307!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε

Εγώ μονίμως βλέπω πάντως OPEL στην άκρη του δρόμου με ανοιχτό καπό! 😁

Εγώ πάλι βλέπω γεμάτα τα συνεργεία με mercedes 🤔

Οτι και να λέμε παιδιά, το αμάξι αν είναι συντηρημμένο σωστά είτε είναι Opel είτε BMW, δεν θα έχει κανένα θέμα/ΣΟΒΑΡΟ θέμα. Τώρα σε μεταχειρισμένο, πάντα να υπολογίζεις το χειρότερο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...