Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή την τελική έγκριση του νόμου για τις ψηφιακές αγορές από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Google ανακοίνωσε ότι επιτρέπει πλέον στους δημιουργούς εφαρμογών -και όχι παιχνιδιών αρχικά-, να προσφέρουν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών στους χρήστες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Σε αυτό περιλαμβάνονται οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας. Παράλληλα η Google θα μειώσει την προμήθειά της κατά 3% για τις αγορές εντός εφαρμογών που πραγματοποιούνται μέσω εναλλακτικού συστήματος χρέωσης στον ΕΟΧ. Η Google αναφέρει ότι η νέα πολιτική σημαίνει ότι το 99% των προγραμματιστών θα χρεώνεται με προμήθεια 12% όταν ένας πελάτης ολοκληρώσει μια συναλλαγή μέσω ενός τρίτου συστήματος επεξεργασίας πληρωμών, σε σύγκριση με το 15% που ισχύει στο σύστημα χρέωσης του Google Play. 

Η εταιρεία δηλώνει ότι αναμένει να επεκτείνει το πρόγραμμα του εναλλακτικού συστήματος χρέωσης στους δημιουργούς παιχνιδιών εντός ΕΟΧ πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου για τις ψηφιακές αγορές, η οποία απέχει τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το σύστημα χρέωσης του Google Play θα συνεχίσει να απαιτείται για όλες τις εφαρμογές που διανέμονται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας σε όλες τις άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

image.png.9752c91a78e1ac013000f765ca45c081.png

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι προγραμματιστές είναι να συμπληρώσουν ένα έντυπο, δηλώνοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν εναλλακτικά συστήματα χρέωσης στον ΕΟΧ. Οι προγραμματιστές θα πρέπει από την 1η Αυγούστου 2022, να αναφέρουν στο Google Play το ποσό των εσόδων από τις εφαρμογές στις οποίες έχουν προσθέσει εναλλακτικό σύστημα χρέωσης προκειμένου να γίνει η αντίστοιχη χρέωση από τη Google. Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα και να εγγραφούν μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα, με τη Google να υπόσχεται περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες.

Από την πλευρά της η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα σχέδια της για να επιτρέψει στις εφαρμογές του App Store να προσφέρουν εναλλακτικά συστήματα χρέωσης σε χρήστες. Πάντως για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ολλανδία, η εταιρεία επιτρέπει στις εφαρμογές γνωριμιών να προσφέρουν εναλλακτικά συστήματα χρέωσης, με την Apple να μειώνει την προμήθειά της κατά 3% για τις συναλλαγές. Ακόμα τον περασμένο μήνα, η Apple άρχισε να επιτρέπει στους προγραμματιστές στη Νότια Κορέα να προσφέρουν εναλλακτικά συστήματα χρέωσης στους χρήστες, εξαιτίας της νομοθεσίας που ισχύει στη χώρα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alexis_dim είπε

Πολύ λαρτζ έγινε ξαφνικά η google 😋

Δεν έγινε large, απλά τώρα θα πρέπει οι developers να δηλώνουν πόσα βγάζουν ώστε να γίνεται η κράτηση από την Google. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή.

Είναι τόσο απλό, από όπου και να λάβεις πληρωμή, από την στιγμή που χρησιμοποιείς τα εργαλεία και στο store, θα πληρώνεις προμήθεια. Απολύτως λογικό και δίκαιο.

  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σιγα σιγα περνάμε σε ένα νεο κοινωνικό  αποκεντρωμένο σύστημα πληρωμών for the people by the people μέσω εφαρμογών 

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ.
Στις 22/7/2022 στις 6:39 ΜΜ, ethereum είπε

σιγα σιγα περνάμε σε ένα νεο κοινωνικό  αποκεντρωμένο σύστημα πληρωμών for the people by the people μέσω εφαρμογών 

Την προμήθεια και πάλι πρπει να την πληρώνεις, το σωστό και δίκαιο (όσο κανείς χρήση του store)

  • Like 1
Δημοσ.

2030 = αναγκαζεται η γοογλ να αλλαξει λημματα της μετα απο λογοκρισια απο βρυξελλες οπως εγινε στην κινα (λημμα τιενανμεν κτλ)

 

2040 = αποσυρεται η γοογλ απο την ΕΕσσδ μετα απο απαγορευση της απο την κομισιον που αναπτυσει δικο της κρατικο φορεα αναζητησης και δικο της great firewall οπως η κινα

 

2050 = 1984

 

περαστικα μας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...