Προς το περιεχόμενο

η cosmote μου κανει πλακα (;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 17/8/2022 στις 7:28 ΜΜ, comfuzio είπε

Παιδιά ο συγχρονισμός δεν έχει σχέση με το πόσος κόσμος είναι σε ένα DSLAM ακόμα και πατημένο να είναι θα δείτε πτώση στα downloads (bandwidth) και όχι στο sync.

Το sync παίζει ρόλο: Απόσταση, ποιότητα χαλκού, εξοπλισμός και προφίλ.

Το έχω πει και σε άλλο θέμα, όπου υπάρχει χαλκός δεν μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη για συμπεριφορά μιας γραμμής και σας το λέω αυτό όντως τεχνικός σε 2 παρόχους. Έχω δει μερικές δεκάδες χιλιάδες γραμμές, ακόμα 2 διαμερίσματα στον ίδιο όροφο στο ίδιο κτήριο από ίδια καμπίνα με ίδια καλωδίωση να έχουν 2 πολύ διαφορετικές ταχύτητες. Τώρα τι; πως; γιατί; κανείς δεν κατάλαβε.

Για τα router είναι και σε ποιον θα πέσεις, στην VF έχουμε έναν που του λες έπεσε η κολόνα του ΟΤΕ και σου στέλνει router αντικατάσταση, είναι και λίγο σε τι agent θα πέσεις! 
Δεν θα κάτσουν να φτιάξουν το δίκτυο χαλκού, το γυρνάνε σε FTTH 

δλδ crossalk δεν το μετράς? και επειδι ειναι vectoring δεν έχει? μια χαρα έχει όταν σε έναν βρόγχο στην γειτονιά όλοι ειναι με vdsl

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πάντως με τις απανωτές εθελούσιες του ΟΤΕ έχουν λιγοστέψει οι έμπειροι τεχνικοί και υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για επίλυση προβλημάτων από το τηλέφωνο.

1 ώρα πριν, ICE-T είπε

εχω αμφιβολια μεγαλη αν εφταιγε η καρτα ,το ιδιο παραμυθι εχουν πει σε εμενα απο 28/6 και δεν μπηκαν στο κοπο να με αλλαξουν πορτα  στην καμπινα,αποσυνδεσεις δεν εχω απλα ανεβηκε 70 μετρα + η γραμμη και μαζευει καποια λαθη,και εχω εκπτωση 50% μεχρι να κανουν δωρεαν αναβαθμιση σε 200αρα με νεες καρτες .

Εμένα μου την άλλαξαν πάντως, διαπιστωμένα (περνούσα απ' έξω, γιατί το καφαο είναι 30μ. από το σπίτι μου). Η μέρα με την νύχτα, κανένα λάθος και σταθερότατη γραμμή (με την τότε 50αρα,χωρίς λάθη και συγχρονισμό στα 54999 το down). 

3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δεν ξέρω τι έχει γίνει, σχεδόν κάθε μισάωρο έχω αποσυγχρονισμό, έχουν σπάσει τα νεύρα μου

Πόσες φορές έχετε δηλώσει βλάβη κύριε Θεοφάνη; 

Χθες δήλωσα, και στην εφαρμογή της Cosmote αναφέρουν ως πιθανή ημερομηνία επίλυσης τη Δευτέρα, 22/8.

Αν ρωτάς γενικά, από πέρσι πρέπει να είναι η τρίτη ή η τέταρτη.

1 ώρα πριν, phanispal είπε

Χθες δήλωσα, και στην εφαρμογή της Cosmote αναφέρουν ως πιθανή ημερομηνία επίλυσης τη Δευτέρα, 22/8.

Αν ρωτάς γενικά, από πέρσι πρέπει να είναι η τρίτη ή η τέταρτη.

Όχι, ρώτησα ειδικά γιατί σας βλέπω (διαβάζω για την ακρίβεια) έξω φρένων με την κατάσταση (και δικαίως, με βάση την εικόνα που παρουσιάζετε). 

1 ώρα πριν, peragialos είπε

Πάντως με τις απανωτές εθελούσιες του ΟΤΕ έχουν λιγοστέψει οι έμπειροι τεχνικοί και υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για επίλυση προβλημάτων από το τηλέφωνο

Αυτό καταλαβαίνω και εγώ. Έλλειψη εμπειρίας και έχει πέσει όλο το βάρος στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση. 

3 ώρες πριν, Black Demis είπε

δλδ crossalk δεν το μετράς? και επειδι ειναι vectoring δεν έχει? μια χαρα έχει όταν σε έναν βρόγχο στην γειτονιά όλοι ειναι με vdsl

όχι δεν το μετράω γιατί αυτό θα πάει για βλάβη για χαμηλό sync. Εγώ έγραψα για μια νορμαλ κατάσταση όχι όταν έχουμε ξένες τάσεις, βραχυκυκλώματα κτλ.
Φαντάσου ότι μένω σε μια περιοχή με τα πάντα πατημένα και με ουρά αναμονής. Sync έχω παντα 110/11 βέβαια και downloads έχω 12.5~13mb/s αν έπαιζει το crosstalk κάποιο ρόλο στο sync θα το έβλεπα και θα το έδινα βλάβη καθώς θα ήταν εκτός νορμάλ για την γραμμή μου

8 ώρες πριν, dkmaster είπε

3) Αυτό είναι το σημαντικότερο: Όταν το τεχνικό τμήμα πει στον πελάτη "Θα στείλουμε τεχνικό αλλά αν το πρόβλημα είναι στην μεριά σας θα χρεωθείτε την επίσκεψη" η κλήση μετατρέπεται σε αγώνα πυγμαχίας με διάρκεια 40 λεπτών.

η κοσμοτε δεν μου εχει χρεωσει ποτε τεχνικο, ακομα και οταν δεν ηταν δικο τους το θεμα. 

8 λεπτά πριν, comfuzio είπε

image.png.bba7df13e5e79e426da01ea14fcb16d1.png

και βγάζεις και λίγο από το tcp/ip overhead

Εστω, αλλα το speedtest βγαζει την ταχυτητα σε mbps, οχι σε mb/s

3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

η κοσμοτε δεν μου εχει χρεωσει ποτε τεχνικο, ακομα και οταν δεν ηταν δικο τους το θεμα. 

Εστω, αλλα το speedtest βγαζει την ταχυτητα σε mbps, οχι σε mb/s

Μα γι'αυτο το τόνισα εκεί γιατί δεν ξέρω τι θέλει να πει. Πολύς κόσμος θέλει να πει mb/s και λέει mbps και το ανάποδο.
Ακόμα και τεχνικοί πεδίου μου έσκαγε αναφορά σε κάτι mb/s που ούτε nvme gen 8 δεν θα έπιανε και έπρεπε εγώ να το μαγειρέψω για να βγάζει νόημα.

45 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Μα γι'αυτο το τόνισα εκεί γιατί δεν ξέρω τι θέλει να πε

Ψιλό γράφει ξεκάθαρα 6.22mbps 😛

Τέλος πάντων, πιαστήκαμε από λεπτομέρεια. 

Όσον αφορά τα "χθες είχα τέλειο ίντερνετ, σήμερα όχι" δεν θέλει και πολύ για να χαλάσει κάτι στην εσωτερική καλωδίωση, ή να ήταν ήδη τόσο καιρό οριακά ώστε να δείξει τώρα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...