Προς το περιεχόμενο

η cosmote μου κανει πλακα (;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Καλημέρα. Ίδια περίπτωση και με μένα : εδώ και αρκετό καιρό (περίπου 1 μήνα) τα crc (cosmote) σε άθλιο χαλί (πτώσεις ταχύτητας, επανασυγχρονισμοί κ.λπ.). Προχθές δηλώθηκε βλάβη (δεν είχα καθόλου internet) και ενώ αρχικά φαινόταν ότι η βλάβη είναι μεμονωμένη, εντούτοις μου ήρθε ειδοποίηση με sms, ότι η "βλάβη στην περιοχή σας αποκαταστάθηκε". Από τότε και μέχρι αυτή τη στιγμή, τα crc είναι 33 στο down και 0 στο up (περίπου 67 ώρες συνεχόμενο uptime, δηλαδή περίπου 3 ημέρες). 

Δεν είναι περίεργο; Αν είχα πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση, τότε θα έπρεπε να βλέπω πάλι τα 5ψήφια crc που είχα και πριν. 

Παίζει να είχες πέσει και σε νέο και να μην είχε δει ότι έχετε κάποιο μαζικό/γενικό πρόβλημα. Χθες είχα ρεπό, σήμερα και αύριο είμαι βάρδια, οπότε για χθες δεν ξέρω τι έπαιζε. Την Πέμπτη θυμάμαι μια μεγάλη λίστα με μαζικά και τα πιο πολλά -όχι όμως όλα- ήταν από υπερθέρμανση 

11 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το έχω δώσει βλάβη από χθες, αν και έπρεπε πιο νωρίς γιατί τώρα θα έρθουν από Δευτέρα.

Δεν ξέρω αν με κούμπωσαν αλλού, πάντως για κάποιο λόγο από τότε που έκαναν τα έργα η γραμμή ήταν τρένο για κανά δίμηνο. Ε δε μπορεί να ήταν τυχαίο, και δε μιλάμε για δύο μέρες ή πέντε μέρες, αλλά για δύο μήνες σερί.

Ζέστες έκανε και πριν, και δεν είναι ότι αυτές τις μέρες κάνει 45άρια να πεις ότι υπάρχει ένας λόγος παραπάνω. Τι να πω.

Πάνω που είπα ότι λύθηκε το πρόβλημα, άντε πάλι τα ίδια.

Και τηλεόραση έχω μέσω της εφαρμογής της Cosmote στο Mi Box S και έχει σκιστεί πάλι στα reboot ακόμα κι αν δεν έχω αποσυγχρονισμό. Και στο δίμηνο έκανε αλλά όχι τόσα πολλά.

Κοίτα γενικά στα οικιακά το SLA είναι 2-3 εργάσιμες οπότε ναι, όσο πιο νωρίς το δεις τόσο πιο νωρίς το δίνεις.

Όταν έρθουν ρώτα τους αν σε άλλαξαν καμπίνα και αν όχι, τι πρέπει να γίνει για να πας στην κοντινή.
Μπόρεί και να το κάνουν αυτό απλά είναι κάτι που δεν το έχω δει/ακούσει αλλά όσο ζω μαθαίνω!

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

54 λεπτά πριν, phanispal είπε

Άσε μωρέ τώρα, πάντα τα ρίχνουν στην καλωδίωση του σπιτιού και τελικά φταίνε εκείνοι.

Στατιστικά ισχύει το αντίθετο να ξέρεις. Δεν σου λέω ότι στην περίπτωσή σου φταίει η μεριά σου, αλλά η πλειοψηφία των βλαβών οφείλονται στην πλευρά του σπιτιού.

1 ώρα πριν, dkmaster είπε

Στατιστικά ισχύει το αντίθετο να ξέρεις. Δεν σου λέω ότι στην περίπτωσή σου φταίει η μεριά σου, αλλά η πλειοψηφία των βλαβών οφείλονται στην πλευρά του σπιτιού.

Σύμφωνοι, ισχύει αυτό που λέτε. Απλώς λειτουργεί σαν ριτσετα. Δηλαδή ξεκινάνε πάντα, λέγοντας ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί. Σε όσα σπίτια και αν έχω μετακομίσει (νέα, παλιά), ίδιες κουβέντες. 

6 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε

Οταν η συνηθεστερη βλαβη ειναι στην καλωδιωση του κτιριου τι θες να πουν;

Δείτε ΚΑΙ αυτό, ενώ εμείς θα κοιτάξουμε τα υπόλοιπα ίσως; 

Δεν ξέρω, λέω. Είναι και θέμα marketing στην τελική. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Σύμφωνοι, ισχύει αυτό που λέτε. Απλώς λειτουργεί σαν ριτσετα. Δηλαδή ξεκινάνε πάντα, λέγοντας ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί. Σε όσα σπίτια και αν έχω μετακομίσει (νέα, παλιά), ίδιες κουβέντες. 

Θα σου πω και γι' αυτό γιατί όντως έχεις δίκαιο, ξεκινούν πάντα από εκεί για τους εξής λόγους:

1) Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος.

2) Οι μετρήσεις που κάνει ο υπάλληλος του κέντρου δεν του εμφανίζουν πιθανό πρόβλημα στην γραμμή μέχρι τον πελάτη (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει όντως πρόβλημα στο δίκτυο)

3) Αυτό είναι το σημαντικότερο: Όταν το τεχνικό τμήμα πει στον πελάτη "Θα στείλουμε τεχνικό αλλά αν το πρόβλημα είναι στην μεριά σας θα χρεωθείτε την επίσκεψη" η κλήση μετατρέπεται σε αγώνα πυγμαχίας με διάρκεια 40 λεπτών.

Τα παραπάνω μπορεί να ισχύουν μεμονωμένα αλλά και ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει τεχνικός σε κέντρο (ή έστω πραγματικά ελάχιστοι) που οι μετρήσεις θα δείξουν εξωτερικό πρόβλημα και δεν θα πει στον πελάτη θα σας στείλω τεχνικό.

4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Δείτε ΚΑΙ αυτό, ενώ εμείς θα κοιτάξουμε τα υπόλοιπα ίσως; 

Δεν ξέρω, λέω. Είναι και θέμα marketing στην τελική. 

Με εκεί είναι το θέμα, όταν δεν υπάρχει κάτι που να σου δείχνει πρόβλημα εκτός τι υπόλοιπα θα κοιταχτούν; Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να γίνει έλεγχος από τεχνικό γιατί μπορεί το πρόβλημα να εμφανίζεται μόνο μετά τις 21:00 πχ.. Δεν συμβαίνει συχνά αλλά συμβαίνει.

Update: Να επαναλάβω ότι αν στο τεχνικό του κέντρου οι μετρήσεις δείχνουν πρόβλημα πιθανώς δικτύου είναι πραγματικά μαζόχας να μην στείλει τεχνικό. Ειδικά τώρα πλέον που οι αποστολές τεχνικών γίνονται και πιο εύκολα απ' ό,τι πριν λίγα χρόνια. Τα περί ελέγχου ισχύουν σε περιπτώσεις που ο πάροχος έχει τη δυνατότητα ελέγχου της καμπίνας. Σε περίπτωση που δεν έχει τότε βασίζεται καθαρά στα λεγόμενα του πελάτη και την εμπειρία του γιατί είναι πραγματικά "τυφλός". 

Εκεί συνήθως στέλνεται αίτημα ελέγχου πρώτα στον πάροχο διαχειριστή με ενημέρωση στον πελάτη να ελέγξει και να επιβεβαιώσει ότι ο χώρος του είναι 100% εντάξει.

Σε θέματα με ασύρματα δίκτυα παίζει να γίνει αποστολή νέου ρούτερ και αν το πρόβλημα συνεχίζει απλά δεν ασχολείται ο πάροχος διότι δεν είναι δική του ευθύνη.

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 1

1 λεπτό πριν, dkmaster είπε

Θα σου πω και γι' αυτό γιατί όντως έχεις δίκαιο, ξεκινούν πάντα από εκεί για τους εξής λόγους:

1) Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος.

2) Οι μετρήσεις που κάνει ο υπάλληλος του κέντρου δεν του εμφανίζουν πιθανό πρόβλημα στην γραμμή μέχρι τον πελάτη (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει όντως πρόβλημα στο δίκτυο)

3) Αυτό είναι το σημαντικότερο: Όταν το τεχνικό τμήμα πει στον πελάτη "Θα στείλουμε τεχνικό αλλά αν το πρόβλημα είναι στην μεριά σας θα χρεωθείτε την επίσκεψη" η κλήση μετατρέπεται σε αγώνα πυγμαχίας με διάρκεια 40 λεπτών.

Τα παραπάνω μπορεί να ισχύουν μεμονωμένα αλλά και ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει τεχνικός σε κέντρο (ή έστω πραγματικά ελάχιστοι) που οι μετρήσεις θα δείξουν εξωτερικό πρόβλημα και δεν θα πει στον πελάτη θα σας στείλω τεχνικό.

Πολύ σωστές οι διατυπώσεις σας. Δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σας. 

Δείτε μόνο - ως μικρή συμπλήρωση - και το σενάριο του διεκπεραιωτικού τεχνικού (μπήκα, έπραξα τα απολύτως βασικά και έφυγα). 

Σε μια τέτοια περίπτωση ανήκω και εγώ. Πιστέψτε με, έχω τραβήξει τα μύρια όσα, σε σχέση με αυτό το θέμα (δεν έχει νόημα να αρχίσω να απαριθμώ, θα σας ζαλίσω χωρίς λόγο). Θεωρώ ότι δεν είμαι ο μόνος (χωρίς φυσικά να εκφράζω και την πλειοψηφία). 

1 λεπτό πριν, MauroPaltoudias είπε

Πολύ σωστές οι διατυπώσεις σας. Δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σας. 

Δείτε μόνο - ως μικρή συμπλήρωση - και το σενάριο του διεκπεραιωτικού τεχνικού (μπήκα, έπραξα τα απολύτως βασικά και έφυγα). 

Σε μια τέτοια περίπτωση ανήκω και εγώ. Πιστέψτε με, έχω τραβήξει τα μύρια όσα, σε σχέση με αυτό το θέμα (δεν έχει νόημα να αρχίσω να απαριθμώ, θα σας ζαλίσω χωρίς λόγο). Θεωρώ ότι δεν είμαι ο μόνος (χωρίς φυσικά να εκφράζω και την πλειοψηφία). 

Σαφώς και συμφωνώ ότι ισχύει και αυτό. Εγώ προσωπικά νομίζω ότι η λύση είναι και η σωστή εκπαίδευση όλων μας στο πώς λειτουργεί μια σύνδεση, πού είναι τα σημεία ευθύνης του ατόμου και πού του παρόχου. Και αυτό όχι για να μην υπάρχει συμφόρηση στα κέντρα αλλά για να μην παιδεύεται ο ίδιος ο άνθρωπος. Ένα παράδειγμα εποχής μαύρου Netfaster με κουμπί αφής για on/off του wifi. Πολλοί δεν καταλάβαιναν ότι το πατούσαν και απενεργοποιούνταν το ασύρματο. Ζητούσαν τεχνικό με μεγάλη πίεση. Δήλωση βλάβης Πέμπτη, αποστολή τεχνικού Δευτέρα. Ήταν το κουμπάκι, χρέωση 60 ευρώ κλήση πελάτη στο κέντρο, θα σας @@@ για ένα κουμπί ζητάτε 60 ευρώ και γιατί δε μου το είπατε από το τηλέφωνο.

Ο λόγος που δεν ειπώθηκε στο τηλέφωνο ήταν γιατί "έχετε ελέγξει από μεριάς σας ότι όλα είναι εντάξει, και στο ρούτερ" ναι ναι μην αρχίζεις τώρα και εσύ τα βάλε βγάλε πάτα εδώ πάτα εκεί. Έχουμε βαρεθεί με την καραμέλα, στείλε τεχνικό να το φτιάξει.

Εδώ να πω ότι το άτομο στο κέντρο ό,τι και να επιλέξει θα φάει αρνητική βαθμολόγηση, γιατί έστειλες τζάμπα τεχνικό χωρίς να κάνεις έλεγχο; Γιατί δεν έστειλες τεχνικό αφού ο πελάτης ζητούσε επιτακτικά;

8 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Με εκεί είναι το θέμα, όταν δεν υπάρχει κάτι που να σου δείχνει πρόβλημα εκτός τι υπόλοιπα θα κοιταχτούν; Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να γίνει έλεγχος από τεχνικό γιατί μπορεί το πρόβλημα να εμφανίζεται μόνο μετά τις 21:00 πχ.. Δεν συμβαίνει συχνά αλλά συμβαίνει.

Θα σας πω τότε την περίπτωση μου : μετρούσε κάτω και έλεγε όλα καλώς (το έβλεπα, δεν ήταν τρελός). 

Μετά από 3-4 ώρες, αποσυγχρονισμοί φουλ (με πτώσεις ταχύτητας, άπειρα λάθη κ.λπ.). 

Μετά από έντονες πιέσεις και επανειλημμένες δηλώσεις βλάβης (μιλάμε για ένα χρονικό διάστημα 2 μηνών), ανακαλύφθηκε χαλασμένη κάρτα στο ΚΑΦΑΟ. 

Αν δεν επέμενα; Τι θα γινόταν;  Θα είχα αλλάξει όλη την εσωτερική καλωδίωση, με ένα άλφα κόστος και το σημαντικότερο, αποτέλεσμα δεν θα είχα.

Θέλω να πω ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, για αυτό και δεν πρέπει να λειτουργούν με το ίδιο κριτήριο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Θα σας πω τότε την περίπτωση μου : μετρούσε κάτω και έλεγε όλα καλώς (το έβλεπα, δεν ήταν τρελός). 

Μετά από 3-4 ώρες, αποσυγχρονισμοί φουλ (με πτώσεις ταχύτητας, άπειρα λάθη κ.λπ.). 

Μετά από έντονες πιέσεις και επανειλημμένες δηλώσεις βλάβης (μιλάμε για ένα χρονικό διάστημα 2 μηνών), ανακαλύφθηκε χαλασμένη κάρτα στο ΚΑΦΑΟ. 

Αν δεν επέμενα; Τι θα γινόταν;  Θα είχα αλλάξει όλη την εσωτερική καλωδίωση, με ένα άλφα κόστος και το σημαντικότερο, αποτέλεσμα δεν θα είχα.

Θέλω να πω ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, για αυτό και δεν πρέπει να λειτουργούν με το ίδιο κριτήριο. 

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, αλλά το troubleshooting γενικότερα όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση πηγαίνει με βάση τα στατιστικά. Αυτό λοιπόν πχ. το 5% που είναι βλάβες σαν την δική σας (τυχαίος αριθμός) δεν είναι ικανό να αλλάξει την διαδικασία που με την οποία ελέγχεται μία βλάβη.

Επίσης ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη, είναι ότι πήγαινε η βλάβη στον ΟΤΕ (σε κάποιες περιοχές ακόμη και για πελάτες ΟΤΕ ίσχυε αυτό) και ο τεχνικός του ΟΤΕ ούτε καν πήγαινε να ελέγξει ΚΑΦΑΟ και έλεγε όλα καλώς. Γι' αυτό εκεί παίζει για τους εναλλακτικούς το τεχνικός παρόχου, τεχνικός ΟΤΕ συνδυαστικό.

Επεξ/σία από dkmaster

2 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Αυτό λοιπόν πχ. το 5% που είναι βλάβες σαν την δική σας (τυχαίος αριθμός) δεν είναι ικανό να αλλάξει την διαδικασία που με την οποία ελέγχεται μία βλάβη.

Συνεπώς οι βλάβες ελέγχονται χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια (κατά περίπτωση και δήλωση), αλλά με μια λίστα που προκύπτει - ας πούμε - μέσω στατιστικής επεξεργασίας προτέρων περιπτώσεων.

Ως πελάτης κρίνοντας λοιπόν, θα έλεγα ότι δεν ακούγεται πολύ καλό αυτό και σίγουρα από πλευράς marketing και μόνο, μάλλον σποτρεπτικό για υποψήφιους συνδρομητές (άποψη μου πάντα). 

13 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Συνεπώς οι βλάβες ελέγχονται χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια (κατά περίπτωση και δήλωση), αλλά με μια λίστα που προκύπτει - ας πούμε - μέσω στατιστικής επεξεργασίας προτέρων περιπτώσεων.

Ως πελάτης κρίνοντας λοιπόν, θα έλεγα ότι δεν ακούγεται πολύ καλό αυτό και σίγουρα από πλευράς marketing και μόνο, μάλλον σποτρεπτικό για υποψήφιους συνδρομητές (άποψη μου πάντα). 

Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση. Ρεαλιστικά μιλώντας δέχεσαι μια κλήση για βλάβη, τα βήματα που γίνονται είναι συγκεκριμένα και περιορισμένα. Ας πάρουμε την περίπτωση που έχει πλήρη διαχείριση της γραμμής ο πάροχος. 

Μπορεί ο τεχνικός από το κέντρο χωρίς κανέναν έλεγχο από πλευράς του να στείλει τη βλάβη είτε σε τεχνικό είτε στον ΟΤΕ για έλεγχο μόνο και μόνο επειδή του αναφέρει πρόβλημα ο πελάτης; Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Θα πρέπει να κάνει απομακρυσμένο έλεγχο πρώτα, με μια διαδικασία που περιλαμβάνει και τον πελάτη. Αυτό χτυπάει κατευθείαν κόκκινο στον πελάτη. 

Οι λόγοι που γίνεται αυτό είναι συνήθως οι εξής: 1) Ακριβώς επειδή τα περισσότερα πρόβλημα λύνονται τηλεφωνικά, 2) γιατί αν δεν προηγηθεί αυτός ο έλεγχος, α) δεν μπορείς να γνωρίζεις αν η βλάβη είναι όντως επιλυσιμη με αυτόν τον τρόπο, β) θα ταλαιπωρηθεί παραπάνω ο συνδρομητής περιμένοντας μέρες για κάτι που θα λυνόταν σε δέκα λεπτά. 

Εφόσον έχει προηγηθεί ο έλεγχος τοτε η βλάβη δρομολογείται εκεί που πρέπει.

Εν ολίγοις για να υπάρξουν τα κριτήρια για να γίνει η σωστή διαχείριση της βλάβης θα πρέπει να γίνει απομακρυσμενος έλεγχος όπου αυτό είναι εφικτό. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό δεν γνωρίζω τι συμβαίνει διότι δεν είμαι στον χώρο πάνω από 7 χρόνια. 

Θυμάμαι διάβαζα πριν χρόνια (adsl) νομίζω μελέτη της virgin όπου έλεγε ότι το 92% των βλαβών λύνονται από το τηλέφωνο. 

Τώρα για το πρόβλημα του OP με το ασύρματο ο πάροχος δεν φέρει καμία ευθύνη και από τα λεγόμενα του OP δεν έχει κάνει και ο ίδιος καμία ενεργεία για να λύσει το πρόβλημά του. Αυτή η άρνηση της πραγματικότητας και το δόγμα ότι όλοι είναι παπαρες δεν θα κάνει το ασύρματο να λειτουργήσει ξαφνικά. 

• Thanks 1

3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

εχω αμφιβολια μεγαλη αν εφταιγε η καρτα ,το ιδιο παραμυθι εχουν πει σε εμενα απο 28/6 και δεν μπηκαν στο κοπο να με αλλαξουν πορτα  στην καμπινα,αποσυνδεσεις δεν εχω απλα ανεβηκε 70 μετρα + η γραμμη και μαζευει καποια λαθη,και εχω εκπτωση 50% μεχρι να κανουν δωρεαν αναβαθμιση σε 200αρα με νεες καρτες .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...