T0lias Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Καλησπερα σε ολους! Θα ηθελα την γνωμη σας για αγορα μεταχειρισμενου αυτοκινητου...τα δεδομενα ειναι τα εξης,υπολογιζω 40-50χλμ την ημερα επι 6 ημερες την εβδομαδα (για εργασια) κ budget 10Κ max! Κοιταζω για diesel σιγουρα κ ισως κ hybrid (Yaris) γτ με βενζινη νομιζω θα μου φυγουν παρα πολλα χρηματα κ ειδικα με τις σημερινες τιμες. Ακουω γνωμες για μοντελα πχ απο αποψη κινητηρα κ αξιοπιστια,κυβικα κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, T0lias είπε ισως κ hybrid (Yaris) γτ με βενζινη νομιζω θα μου φυγουν παρα πολλα χρηματα κ ειδικα με τις σημερινες τιμες. βενζίνη καίει και το yiaris hybrid απλά λιγότερη , όσοι το κάνανε υγραέριο έχουν σχεδον την ίδια οικονομία με cng το θέμα είναι οτι με 10Κ αποκλείεται να βρεις πρόσφατο με λίγα χλμ και θα πρέπει να τσεκάρεις την κατάσταση της μπαταρίας επίσης έχει νόημα αν κινείσαι στην πόλη με σταμάτα ξεκίνα , αλλιώς αν η διαδρομή σου είναι εκτός με σταθερή ταχύτητα τότε καλύτερα πετρέλαιο (ή υγραέριο) Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από korakios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 10k Με σημερινές τημες μεταχ αυτα που ζητάς μόνο κατι σαβουρακια με γυρισμένα χιλομετρα θα πάρεις (για yaris hybrid δεν το συζητάμε καν ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
terry308 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Εάν έχεις πρατήριο φυσικού αερίου το κοιτάς 1ο, εάν δεν έχεις..πας σε άλλο καύσιμο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, korakios είπε όσοι το κάνανε υγραέριο έχουν σχεδον την ίδια οικονομία με cng Ούτε για αστείο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Ούτε για αστείο. μέσα στην πόλη λένε για 5λίτρα υγραερίου , δηλαδή στο 5ευρο περίπου υπόψιν για το υβριδικό λέμε 15 λεπτά πριν, terry308 είπε Εάν έχεις πρατήριο φυσικού αερίου το κοιτάς 1ο, εάν δεν έχεις..πας σε άλλο καύσιμο μαν , δεν ξέρω , εγώ θα περίμενα απο Άνοιξη πάντως για cng με τόση τρομοκρατία που έχει πέσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
terry308 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, korakios είπε μαν , δεν ξέρω , εγώ θα περίμενα απο Άνοιξη πάντως για cng με τόση τρομοκρατία που έχει πέσει Την άποψη μας ζητάει, αυτό του δίνουμε, αν θέλει να περιμένει την άνοιξη , το ερχόμενο καλοκαίρι ή του χρόνου το χειμώνα δικό του θέμα. Εσύ κ εγώ κάναμε μια ίδια επένδυση, αλλιώς τα είχαμε κι εμείς στο μυαλό μας πριν 4 χρόνια κι αλλιώς έρχονται σήμερα, κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο, εμείς επενδυσαμε σαν οικογένεια ξανά σε cng wag 1ης γενιάς για να έχουμε και το μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης. Το όχημα κάνει τουλάχιστον 450χλμ την εβδομάδα. Το εάν θα μας βγει σε καλό ή όχι θα φανεί στό μέλλον, γεροί να είμαστε όλοι μας. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από terry308 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
T0lias Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Για το hybrid επειδη εκανα αρκετα test drive στο yaris (λογω δουλειας τοτε) η καταναλωση εντος πολης με σταθερη ταχυτητα ηταν κοντα στο 4...γτ συμμετειχε κ η μπαταρια,σε εθνικη ξερω οτι δεν θα καψει τοσο βεβαια. Τα χλμ που θα κανω θα ειναι μικτα,μισα εθνικη κ μισα εντος πολης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, korakios είπε μέσα στην πόλη λένε για 5λίτρα υγραερίου , δηλαδή στο 5ευρο περίπου υπόψιν για το υβριδικό λέμε Έχεις δει πολλά υβριδικά yaris με μετατροπή σε υγραέριο? Πάντως και να υπάρχει κάποιο, δεν είναι συνηθισμένη μετατροπή. Επίσης με δεδομένο ότι το υβριδικό καταναλώνει το ελάχιστο 4 λίτρα βενζίνη τότε η αντιστοιχία σε υγραέριο (20% πάνω) είναι το ελάχιστο 5 λίτρα υγραερίου, άρα αν είναι να κάνεις σύγκριση με κάποιο αντίστοιχο CNG (ibiza ας πούμε) υπολόγισε το ελάχιστο 2,9 κιλά φυσικού αερίου. 1 λεπτό πριν, T0lias είπε Για το hybrid επειδη εκανα αρκετα test drive στο yaris (λογω δουλειας τοτε) η καταναλωση εντος πολης με σταθερη ταχυτητα ηταν κοντα στο 4...γτ συμμετειχε κ η μπαταρια,σε εθνικη ξερω οτι δεν θα καψει τοσο βεβαια. Τα χλμ που θα κανω θα ειναι μικτα,μισα εθνικη κ μισα εντος πολης Εντός πόλης και σταθερή ταχύτητα είναι έννοιες ασύμβατες, σταθερή ταχύτητα μπορείς να διατηρήσεις μόνο εκτός πόλης. Τα 4 λίτρα με το yaris πάντως (υπόψιν το έχουμε στην οικογένεια) δύσκολα τα καταφέρνεις μέσα στην πόλη, και στο ταξίδι επιτυγχάνονται μόνο αν έχεις σταθερή ταχύτητα 100km/h. Αλλά ούτως ή άλλως υβριδικό yaris της προκοπής με μέγιστο budget 10k απλά δεν υπάρχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Τι ζωή έχουν οι μπαταρίες του Yaris; hubrid και βεζινη εννοώ όχι το πλήρες ηλεκτρικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Burgos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 23 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Τι ζωή έχουν οι μπαταρίες του Yaris; hubrid και βεζινη εννοώ όχι το πλήρες ηλεκτρικό Υπάρχει ηλεκτρικό Yaris; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 32 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Τι ζωή έχουν οι μπαταρίες του Yaris; hubrid και βεζινη εννοώ όχι το πλήρες ηλεκτρικό Η μπαταρία του υβριδικού Yaris δεν είναι κάτι αναλώσιμο, δεν προβλέπεται να αλλαχτεί μετά από κάποια έτη ή κάποια χλμ, πιθανότατα θα ζήσει όσο και το ίδιο το αυτοκίνητο. Φαντάσου μόνο πως η εγγύηση της είναι 11 χρόνια. Πλήρες ηλεκτρικό Yaris δεν υπάρχει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 34 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Τι ζωή έχουν οι μπαταρίες του Yaris; hubrid και βεζινη εννοώ όχι το πλήρες ηλεκτρικό δεν ξέρω αλλά δίνει εγγύηση 11 έτη χωρίς όμως να λέει για % απόδοση , Στις 21/7/2022 στις 10:45 ΜΜ, Joshua21 είπε Έχεις δει πολλά υβριδικά yaris με μετατροπή σε υγραέριο? Πάντως και να υπάρχει κάποιο, δεν είναι συνηθισμένη μετατροπή. απο κοντά κανένα , μόνο σε fb group 2 και ένα με cng Στις 21/7/2022 στις 10:45 ΜΜ, Joshua21 είπε Επίσης με δεδομένο ότι το υβριδικό καταναλώνει το ελάχιστο 4 λίτρα βενζίνη τότε η αντιστοιχία σε υγραέριο (20% πάνω) είναι το ελάχιστο 5 λίτρα υγραερίου, άρα αν είναι να κάνεις σύγκριση με κάποιο αντίστοιχο CNG (ibiza ας πούμε) υπολόγισε το ελάχιστο 2,9 κιλά φυσικού αερίου. το ελάχιστο του υβριδικού είναι μέσα στη πόλη σταμάτα-ξεκίνα , όπου και εκεί είναι το μέγιστο ενός καθαρά θερμικού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, korakios είπε δεν ξέρω αλλά δίνει εγγύηση 11 έτη χωρίς όμως να λέει για % απόδοση Μάλλον ποσοστό πτώσης χωρητικότητας ήθελες να γράψεις, ε αυτό σημασία έχει μόνο σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μια και καθορίζει την αυτονομία του, πχ 20% μείωση χωρητικότητας σημαίνει 20% μείωση της ήδη πολύ χαμηλής αυτονομίας, σε ένα υβριδικό σαν το Yaris όμως η διαφορά που μπορεί να κάνει είναι μηδαμινή. 14 λεπτά πριν, korakios είπε απο κοντά κανένα , μόνο σε fb group 2 και ένα με cng Ε αυτό λέω και εγώ, δεν είναι συνηθισμένη μετατροπή, εγώ τουλάχιστον δεν θα ρίσκαρα για κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί σχεδόν καθόλου. Και γενικότερα δεν θα έβαζα υγραέριο σε κάποιο αυτοκίνητο που ήδη έχει πάρα πολύ χαμηλή κατανάλωση. 24 λεπτά πριν, korakios είπε το ελάχιστο του υβριδικού είναι μέσα στη πόλη σταμάτα-ξεκίνα , όπου και εκεί είναι το μέγιστο ενός καθαρά θερμικού Όχι απαραίτητα, εγώ προσωπικά τα 4 λίτρα τα καταφέρνω πολύ δύσκολα μέσα στην πόλη, ενώ σε επαρχιακές οδούς χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όχι απαραίτητα, εγώ προσωπικά τα 4 λίτρα τα καταφέρνω πολύ δύσκολα μέσα στην πόλη, ενώ σε επαρχιακές οδούς χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. υβριδικό έχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα