fk_01 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Μετά από 2 αποτυχημένα χρόνια σπουδών ως ηλεκτρολόγος μηχανικός αποφάσισα να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω εδώ και καιρό,να ασχοληθώ με την σκηνοθεσία κινηματογράφου,το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω.Όσον αφορά τα εγχώρια,γνωρίζω πως οι σχολές σκηνοθεσίας που έχουμε είναι η Σταυράκου και η SAE,που με όσα άτομα το έχω συζητήσει μου λένε οτι δεν αξίζει και οτι είναι πεταμένα λεφτά και έκτος αυτού δεν γνωρίζω και προσωπικά κάποιον ο όποιος έχει τελειώσει μια από τις δυο και εργάζεται στον χώρο.Αντιθέτως όσα άτομα γνωρίζω και δουλεύουν στον χώρο,είτε έχουν σπουδάσει εξωτερικό είτε έχουν τελειώσει ΙΕΚ ακμή και αυτό που μου λένε σχεδόν όλοι και εχώ καταλήξει και εγώ, είναι πως μιά ταινία γυρίζεται το ίδιο και όπου και να πας τα ίδια θα σου μάθουν και πως στην τελική σημασία εχουν οι δουλειές σου και η αισθητική σου.Τώρα για εξωτερικό,πολλοί μου έχουν προτείνει Γαλλία και Γερμανία λόγω αγγλικών διαλέξεων,απλά επειδή δεν έχω ψαχτεί πολύ λόγω του οικονομικού,αν γνωρίζει κάποιος θα το εκτιμήσω.Για να τελειώνω θα ήθελα να ρωτήσω τι μου προτείνεται να κάνω και βασικά τι θα κάνατε εσείς στην θέση μου; Υ.Γ Συγνώμη για την φλυαρία!😬 Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από fk_01
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Oτι και αν κάνεις να είναι πανεπιστημιακές σπουδές. Από εκεί και πέρα, ο γαλλικός κινηματογράφος γενικά φημίζεται μαζί με τον Αμερικανικο. Στη Μπανανια μη περιμένεις να μάθεις τίποτα
fk_01 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Oτι και αν κάνεις να είναι πανεπιστημιακές σπουδές. Από εκεί και πέρα, ο γαλλικός κινηματογράφος γενικά φημίζεται μαζί με τον Αμερικανικο. Στη Μπανανια μη περιμένεις να μάθεις τίποτα Δεν διαφώνω απαραίτητα,απλά θεωρώ πως και αυτή η μανία με το πανεπιστημιακό πτυχίο δεν είναι ουσιαστικό γιατί όπως φαίνεται το πτυχίο δεν μετράει και πολύ στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα.
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 21 λεπτά πριν, fk_01 είπε Δεν διαφώνω απαραίτητα,απλά θεωρώ πως και αυτή η μανία με το πανεπιστημιακό πτυχίο δεν είναι ουσιαστικό γιατί όπως φαίνεται το πτυχίο δεν μετράει και πολύ στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα. ναι αλλα στην Ελλαδα μετραει, καθως αν πας ετσι στα τυφλα θα σε πανε στη σχολη τους για να παρουν και αυτοι το ¨"λουκουμακι" τους κοινως προμηθεια, οποτε πηγαινε καπου αλλου, να εισαι και ανωτερος. Μη προσαρμοζεσαι στα της Μπανανιας
velociraptoras Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Στο ΑΠΘ έχει σχολή κινηματογραφου, μπορεις να δωσεις πανελλήνιες ή αν προλαβαίνεις να κανεις ξανα μηχανογραφικο για το 10% Εναλλακτικά εξωτερικό και συμμετοχή σε ταινίες μικρού μήκους ωστε να δείξεις με καποιο τρόπο και το ταλέντο σου. αν δες να εργαστείς Ελλάδα θα χρειαστείς σιγουρα ενα καλο δίκτυο γνωριμιων με σκηνοθέτες και παραγωγούς
unforgiven Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 "Θέλω να γίνω σκηνοθέτης κινηματογράφου". Ακούγεται λίγο σαν "Θέλω να παίξω μπάσκετ στο NBA" Αυτό που θέλω να σου πως είναι πως στον κινηματογράφο φτάνεις, αν φτάσεις. Δεν πας φυτευτός από το πουθενά, επειδή τέλειωσες μια σχολή. Πρώτα πρέπει να έχεις έμφυτο ταλέντο. Να βλέπεις πολύ, ΠΟΛΥ κινηματογράφο. Να έχεις γερό στομάχι. Όταν θα απλώνεις καλώδια ή θα τρέχεις πάνω κάτω σαν τρελός στο γύρισμα, για να ξενυχτίσεις μετά γράφοντας και ξαναγράφοντας, θα πρέπει να είσαι στοχοπροσηλωμένος. Η Σταυράκου είναι μια εξαιρετική σχολή, καμία σχέση με ΙΕΚ Ακμή κτλ. Βέβαια, αν μπορείς να πας έξω και να σπουδάσεις, θα είναι το ιδανικό. Βέβαια, μην νομίσεις πως θα ανοίξει καμία πόρτα μόλις δείξεις το χαρτί. Για να γίνεις σκηνοθέτης, ξεκινώντας όπως οι περισσότεροι, από video clips, διαφημιστικά, τηλεοπτικές εκπομπές κτλ, υπάρχουν πολλοί δρόμοι. Σκηνοθεσία μπορούν να κάνουν, αν το έχουν βέβαια, και οπερατέρ, και μοντέρ, διευθυντές φωτογραφίας, παραγωγοί, κτλ κτλ... Αν χωθείς στον χώρο και το έχεις, όλο και κάτι μπορείς να κάνεις με πολύ κόπο, και συνήθως, χρήμα. Όπως και να έχει, μια σχολή στην Ελλάδα είναι ένα καλό πρώτο βήμα για τον μαραθώνιο που σε περιμένει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα